Header

Det är nog inte bara jag som tycker att vardagsmorgonen är någon av det jobbigaste som finns! Men här kommer jag med några tips på hur du kan få din vardagsmorgon att bli lika mysig, rolig och peppande som en helgmorgon!

1. Alla vet ju hur jobbigt det är att lyfta på täcket och gå upp från den varma och sköna sängen när man är så trött så man håller på att avlida och bara vill sova. Det som har gjort att jag har lättare att komma upp är att jag alltid har antingen en mjukis tröja eller en morgonrock precis vid sängen och ett par mysiga strumpor som jag tar på mig innan jag lyfter på täcket! Jättebra och jättemysigt.

2. På helgerna så brukar man ju oftast kunna sova hur länge som helst men så är det ju inte riktigt på vardagarna för då har man ju ett alarm! Men så som jag gör är att jag ställer två alarm! Ett alarm vid den tiden som jag ska upp och ett typ 30min innan jag ska upp! Då hinner jag ändå vakna och veta att jag faktiskt kan ligga kvar i sängen en halvtimme innan jag måste gå upp!

3. Gör de som du vet piggar upp dig! Om du tex brukar lyssna på musik eller en podd, tända ljus, skölja ansiktet med vatten, duscha osv så gör de!! För att om du gör sånt som gör dig glad och positiv på morgonen så kommer hela dagen sedan bli bättre! Jag brukar oftast lyssna på en podd när jag sminkar mig! Tipsar om: svenska mordhistorier, Therese och Zätas podcast och även paranormalia för er som inte är rädda för det övernaturliga osv! (För er som inte har lyssnat på P3 serie ”Himmelsberg” podcasten, ni har missat nått!!)

4. Gå upp så att du vet att du har mycket tid till allt! Jag går gärna upp så att jag har 30min över till något annat för det finns inget värre än att stressa på morgonen! Att stressa på morgonen kommer bara orsaka stress resten av dagen också!

5. Ät en bra frulle!! Jag har tyvärr den dåliga rutinen att jag prioriterar allt annat före frukosten! Asså typ som att ”jag äter om jag hinner”. Jag ska försöka börja äta frukost oftare och få in det i mina morgonrutiner! Dock så mår jag bara illa av att äta frukost så tidigt på morgonen (runt 07.00) och därför får jag inte heller någon matlust! Har någon nått bra tips så får ni gärna skriva de!

Detta var dom tipsen jag hade att komma med idag för det är sånna saker som jag gör för att se lite ljusare på mina morgonar <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej finisar, förlåt för att allt är ur balans här nu men mina Nationella prov börjar snart och de är så mycket ångest kring de där så jag behöver bara bearbeta allt och försöka ”öva” lite!
Gör en röstning om vad ni helst vill höra i nästa eller näst nästa inlägg <3

Antingen
#spökstorytimes

Eller
#hurviändrarpånormer

Likes

Comments

Hej!
När detta inlägget kommer ut så vet jag att några av mina friendos i Stockholm gör nationella prov nu! Själv så börjar mina nästa vecka och då har vi dom muntliga... Jag har alltid tyckt att det har varit skit jobbigt att prestera muntlig för jag blir så stressad när folk sitter och lyssnar och så fastnar jag i mina tankar och så glömmer jag vad jag ska säga. Jag har också väldigt svårt för matte och om 2 veckor så ska vi ha muntliga i de och jag är så nervös och har så mycket ångest inför de :( Kan någon snälla skriva tips på hur jag kan förbereda mig. Jag är inte heller helt bekväm i klassen så de gör inte saken bättre för jag vill inte misslyckas. Man kommer sitta i en grupp med två lärare. Usch Usch Usch får ångest bara av att tänka på de! Har ni tips så skriv jätte jättegärna de till mig för jag behöver all hjälp jag kan få så jag kan förbereda mig <3

Likes

Comments

DETTA INLÄGGET KOMMER INNERHÅLLA BILDER FRÅN HÄNDELSEN! KÄNSLIGA TITTARE VARNAS

Okej så man kan ju säga att denna dagen verkligen inte blev som jag hade tänkt. Samtidigt som det var den värsta dagen i mitt liv så var jag taggad för jag skulle på läger. Jag stod och kramade om Cerkules hur länge som helst innan i skulle lasta. Historian om lastningen har dom flesta redan hört och vad som hände så jag tar inte den i detta inlägget. Okej vi börjar mitt i hela händelsen.

Allt gick så fruktansvärt snabb och jag kände bara hur jag fick sjukt ont i handen. Jag kollade på den och såg hur det var stora sår över hela handen och jag började känna hur de bultade i hela handen. Jag började skrika. Mamma som står utanför transporten kommer springande och ber mig att komma ut från transporten så vi kan gå och skölja av handen. Jag tvekar för jag såg hur rädd och stressad Cerkules var i ögonvrån. I denna situationen så tänkte jag bara på Cerkules och alla andra runt omkring. Inte ens en sekund på mig själv, så tanken att lämna honom så rädd i transporten fanns inte med på listan. Tillslut var jag tvungen att gå och skölja då de började rinna blod och vätskor från såren. Pappa följde med mig in och sköljde av och sa till mig "Wilma du måste till akuten för ditt finger är av". Jag hade inte ens känt att de var brutet och jag gjorde inte heller de när han sa det till mig för min hand var så chockad över alla sår. Jag var som i en bubbla när allt detta hände men jag hörde hur pappa ropade till mamma "du kör henne till akuten och jag och Matilda åker och lämna Cerkules". Pappa följde mig ut till bilen och jag kommer ihåg hur han sa till mig "Wilma du måste lugna ner dig, du glömmer att andas, du kommer svimma": Jag satte mig i bilen och andades efter pappas instruktioner. Jag såg hur transporten rullade iväg och jag bara skrek rätt ut "Cerkules!!! nej!" Att åka till akuten har aldrig tagit så lång tid som då. Smärtan av såren hade börjat lugna sig men då kommer ju smärtan av det brutna fingret fram istället. Har aldrig känt en sån smärta innan. Tänk er att ni böjer på fingret den känslan hade jag att benet i fingret gjorde. Jag bara skrek av smärta och jag växlade mellan att vara av svimmad till att sitta och skrika. När vi kom fram till akuten så var jag avsvimmad och mamma sprang in till receptionen och dom sa att hon skulle köra in dit ambulanserna åker för att vi skulle få direkt hjälp. När jag kommer dit så lägger dom mig på en bår och rullar in mig. Dom frågar vad jag heter osv och sen får jag ett band där det står mitt namn osv. När jag har fått mitt rum så kommer dom in och frågar om jag vill ha smärtstillande innan dom börjar undersöka. Det ville jag så jag fick morfin och efter de så kommer jag inte ihåg så mycket eftersom morfin är om knark typ. Men dom undersökte i alla fall mig och gjorde rent mina sår. Jag fick där efter åka direkt in till röntgen där dom tog bilder på mitt finger. Efter de så träffade jag en läkare som sa att fingret var av. Jag fick en tillfällig skena som jag skulle ha typ 1-2 dagar innan jag skulle få den riktiga. Jag kom till akuten runt 16.00 och var klart strax efter 20.00. Jag fick inget förband på såren på akuten men jag hade så ont i dom hemma sen så vi satte på ett då. Efter detta så har jag varit där väldigt ofta och undersökt det. Jag blev helt fri från det i början av augusti. Har fortfarande ont i det och kan inte riktigt böja fingret enda ner.

Detta blev ett långt inlägg men majoriteten av er vill ha detta inlägget så jag gjorde de nu och jag hoppas att ni gillade det! Har ni frågor eller funderingar så skriv det i kommentarerna eller till mig på insta! (wilmaelroman)

Likes

Comments

Cerkules har ganska stora problem med stelhet i nacken vilket såklart påverkar passen osv också! Mitt allra bästa tips är att massera! Jag masserar Cerkules innan varje pass och det gör honom så mycket mjukare! Dom delarna jag fokuserar mest på är nacken, rygg och rumpa. Det är lite svårt att förklara hur jag gör men på nacken så gör jag ungefär som om man masserar någons axlar. Trycker med alla fingrar och gör cirkelrörelser ner över hela nacken. På ryggen så tar jag pekfingret, långfingret och ringfingret (Alltså alla fingrar utom tummen och lillfingret) och drar lägst ryggraden, INTE på ryggraden utan ut med den. samma sak på både höger och vänster sida. På rumpan gör jag samma sak som på ryggen bara att jag drar med båda händerna. Testa detta!! Det gör verkligen skillnad och ni kan ju göra andra än dom jag har skrivit men detta är dom som jag gör efter jag har borstat. Efter att jag började med detta på Cerkules så har jag hittat massa knutar i hans muskler. Han tycker att det är så fruktansvärt skönt när man masserar på dom! Stackarn, tänk er själva att ha massa knutar när ni tränar. Inte så najs!

Likes

Comments

Detta blogg inlägget blir lite annorlunda och konstigare men av mina egna misstag och erfarenheter så vill jag påminna alla om att ta hand om dom ni älskar! En olycka händer så lätt! Jag har varit med om en del saker med Cerkules som hade kunnat sluta illa och som har gjort det!
Ha en jättebra måndag finisar

Likes

Comments

Jag tänkte göra typ "detta visste du inte om mig".

1. Tro det eller ej men jag är faktiskt allergisk mot hästar.

2. Jag har varit med i reklam filmer när jag var liten.

3. Jag har egentligen aldrig brytt mig så mycket om vad jag har tagit på mig för kläder osv.

4. Jag hatar att ha stökigt och oorganiserat runt omkring mig men har alltid de ändå.

5. Innan jag startade ett instagram konto men enbart häst så hyrde vi Tingeling (ni sjöis människor vet).

6. Mitt hår växer fruktansvärt fort.

7. Jag har aldrig nånsin träffat min farfar.

8. Jag ÄLSKAR att städa stallet! Asså typ mocka, sopa och göra fint i boxarna.

9. Jag gör om på mitt rum väldigt ofta (för ofta).

10. Jag har lätt för att förstå varför människor gör som dom gör

11. Jag har ett grovt synfel och fick glasögon när jag var 2år. Men för snart 2 år sen så bytte jag till linser.

12. Jag var väldigt mottaglig för det övernaturliga när jag var liten.

Det är svårt att komma på grejer asså men här är iallafall 12 stycken saker som ni förmodligen inte visste om mig.


Likes

Comments

För ett tag sen när jag rensade min byrålåda så hittade jag ett papper där det stod en lång text på. Denna texten va ett brev till mig själv som jag skrev någon gång i början av 7:an. I 7:an så var jag väldigt osäker i mig själv, vågade aldrig säga vad jag tyckte, ville oftast vara som alla andra osv. Jag tänkte att jag skulle skriva av detta brevet i detta inlägget och sen berätta hur jag är idag.

"När du läser detta i framtiden hoppas jag att du har lärt dig av dina misstag, vågat vara dig själv, köra ditt egna race och inte bry dig om vad andra tycker. När jag skriver detta brevet så önskar jag att jag inte hade gjort så mycket misstag som gör att jag är så hatad av alla och framförallt dom i klassen. Jag förstår verkligen inte varför jag inte kan vara lika populär som alla andra och varför ska jag inte vara accepterad? Allt hänger hela tiden på vilka det är som gör vad. Hade någon av dom populära gjort samma sak som mig så hade det inte varit något speciellt men så fort jag gör nått så blir jag hatad resten av livet. Jag vill kunna förstå varför dom gör som dom gör. Men jag gör inte de och jag hoppas att du någon gång i framtiden ska kunna stå upp för dig själv och våga göra saker utan att du ska vara rädd för vad folk tycker. Ta alla dryga idioter och kick their ass och få dom att förstå vad f*n dom håller på med och vilket samhälle dom lever i. Jag vet att jag kan men jag kan inte nu. Bli den jag vet att du kan bli."

Well, well, well asså jag vet nästan inte vart jag ska börja men om vi säger såhär. Jag förstår, jag ser och jag vet. Jag förstår att man vill vara inne i alla modetrender osv för att man tycker det är snyggt. Men det är skillnad på att vilja än att man måste. Förstår ni vad jag menar? Om det till exempel är et par skor som många har och som är jätte trendiga och skit snygga så är det stor skillnad på om man köper dom för att man enbart tycker dom är snygga eller för att man köper dom för att dom är trendiga och alla har dom. Om du kommer i ett par skor som är jätte ute enligt alla löjliga normer och regler och folk kollar snett, viskar, pratar skit osv så tyck synd om dom! För dom står ju bara och slösar sin tid genom att diskutera att du har fula skor istället för prata om något vettigt. Det är visar ju bara att dom tycker ditt liv är så mycket intressantare än deras. Blir du mobbad så är dom bara avundsjuka på dig eller så har dom inte kommit ifrån lågstadiet än. Snälla alla tjejer, killar och ikebenära där ute. Våga vara er själv och tänk inte att det är fel på dig för det är bara fel på dom. Jag idag, Wilma Roman 15år går i 9B, förstår varför dom gör såhär för att jag har alltid haft en tro inom mig att jag kan stå upp för mig själv och att jag ska förstå. Jag bryr mig inte om jag bryter mot alla normer, jag bryr mig inte om någon kollar snett på mig, jag bryr mig inte om vad dom i min klass tycker för att jag är jag och jag ska kunna få vara mig själv precis som alla andra! Om du visar dig svag så kommer folk gå på dig men om du visar dig stark och vågar säga ifrån, vågar säga vad du tycker och våga argumentera så kommer dom inte ge sig på dig för att då känner dom att du är för bra för dom. Jag ska snart välja gymnasium. Jag har velat så mycket bland massa olika men nu har jag bestämt mig och står fast vid mitt val. Jag ska läsa beteendevetenskap där man lär sig hur människor tänker, varför dom gör som dom gör och hur man tex vet hur folk talar sanning osv. Jag väljer detta för att av mina egna erfarenheter ska kunna hjälpa fler där ute att bli säkra i sig själc och kunna bryta de regler och normer om finns. Ta hand om er <3


Likes

Comments

Snart är det fars dag och om du har ide' torka så har jag några tips åt dig.

1. Skicka en text på sms eller annat. I texten kan du skriva om hur mycket du älskar honom och kanske några minnen med honom osv. Eller så hittar du en färdig text och skickar en bild om du inte kommer på vad du ska skriva. Här under finns ett exempel.

2. Var kreativa! Om din pappa gillar kaffe så gör ett litet kit med olika kaffe saker! Köp en mugg med fars dag motiv på, köp ett kaffe pulver kanske nått som du vet att han inte har smakat innan, köp några små choklad bitar (finns tex på lagerhaus). Ställ upp allt på ett fint fat eller i en korg! Detta kan du så klart göra med något annat än inriktning kaffe men jag tog de som exempel.

3. Detta är väll kanske mer för dom som gillar att "pyssla" men om du har gamla bilder eller bilder i mobilen eller nått med minnen från speciella händelser så skriv ut bilderna och gör ett collage eller gör ett på mobilen. Sätt ut en bild och sen skriver du en kort text under om bilden!

Finns nog många fler och bättre tips på fars dag presenter men jag tog dom som jag kom på och skrev ner till er <3

Likes

Comments

Om någon skulle säga till mig: ”du måste ha en outfit resten av ditt liv, vad skulle du välja?” Då skulle jag svara de som finns på bilden! En skön tröja som inte sitter åt och samma med byxorna! Ett par snygga byxor men som ändå inte sitter åt! Båda är svarta... kul färg. Men de är faktiskt skit snyggt med svart och man kan ha typ vad som helst till. Jag har valt att ha ett par Nike Air Max till denna outfiten för att dom är snygga och bekväma. Och för att outfiten inte ska bli för tråkig så la jag till ett par öronhängen och en klocka och båda är guld färgade! Till de så valde jag en simpel väska som ändå har en snygg touch.
Har vi samma stil smak? Och vad skulle ni ta på er om ni fick den frågan? Let me know :)

Likes

Comments