Då jag är hemma från skolan idag på grund av att jag spydde igår tänkte jag gör en liten snabb uppdatering om helgen.

I fredags var det inspark som arrangerades av elevkåren. Först blev vi bjudna på tacos i skolan och sedan delades vi in i grupper för att utföra några "uppdrag". Några exempel: lägg dig i frysdisken på en affär, kyss en främling, lär en spanjor något på svenska och gör ett uppträdande och samla in minst tre mynt. Alla uppdragen skulle vi filma eller fota och det lag som kom först till stranden och utfört alla uppdrag vann. Vi gjorda alla men jag tror att vi kom sist, men det var kul ändå. Väl på stranden var det lekar innan folk började gå mot bargatan. Jag åkte dock hem tidigt då jag hade mått dåligt hela dagen och för att jag inte gillar att gå ut. Min värdmamma hämtade mig vid skolan då jag följde med Molly dit som bor i närheten. När jag kom hem tog jag en värktablett och la mig.

I lördags vakande jag och mådde mycket bättre; sömn och värktabletten mot huvudvärken var välbehövligt. Vid 16.00 tog jag, Emilia och Molly tåget till Malaga. Vi kom iväg senare än vad vi hade tänkte oss men det blev bra i alla fall. Väl där shoppade vi lite, gick och tittade runt på El Corte Ingles (för dyrt för mig haha) och sedan försökte vi hitta Calle Marqués de Larios. Vi gick fel några gånger men tillslut kom vi dit! Dock så var det en modevisning där istället så det var rätt mycket folk. Vi satte oss i alla fall på en restaurang och åt paella som var så god!

Inte den bästa bilden, men den det var den enda jag tog

Vi tog tåget hem runt 22 och vår värdmamma kom och hämtade oss från tagstationen. Hon är så himla snäll! Jag önskar att vi hade kommit iväg lite tidigare så vi hunnit vara i Malaga längre, men hur som haver var det en väldigt bra dag.

I söndags åkte vi till Mijas Cala med Carmens kompis Dori. Väl där gick vi längst stranden och kollade lite och sen åkte vi till en "marknad" för att köpa frukt och grönsaker. När vi kom hem gjorde Carmen lunch och efter det räknade jag matte, gjorde klart uppgifterna i svenskan och Skypade med släkten. På kvällen efter att vi hade ätit middag åkte vi till Medeltidsmarknaden som var vid Castillo. Det var ett stånd som sålde glass, även vegansk, så jag beställde oreoglass med Nutellatopping. Lyckan! Och bästa Carmen bjöd <3

Just nu väntar jag på svar från två lärare om vad jag missade idag på deras lektioner så att jag förhoppningsvis kan göra bort det så snabbt som möjligt. Jag ska även försöka skriva lite på en religionsuppgift då jag hade svårt att koncentrera mig igår på lektionen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har försökt att skriva ett nytt inlägg i flera dagar nu men antingen har jag inte orkat, eller så har jag inte vetat vad jag ska skriva. I början kändes allt jobbigt och jag hade inte ens en tanke på att uppdatera bloggen, men nu börjar jag att känna mig bättre så jag tänkte att det var dags.

Det är svårt att förstå att jag har varit här i snart 11 dagar. På ett sätt känns som att jag har varit här mycket längre men samtidigt som att jag kom alldeles nyss. Jag har hunnit gå en vecka i skolan vilket har snabbat på tiden lite. Det känns faktiskt väldigt skönt (just nu) att ha börjat skolan igen så jag har något att göra på dagarna. De sista 2 veckorna hemma i Sverige kände jag mig väldigt rastlös då jag var hemma själv och alla andra var i skolan.

Jag är i alla fall väldigt nöjd med min värdfamilj och min "rumskompis" Emilia. I början tyckte jag att det var väldigt jobbigt med spanskan men det går bättre och bättre. Jag kan typ fortfarande inte säga någonting men jag förstår mer och mer. Det negativa är väl att vi bor en bit från skolan då det tar oss ca 30-35 minuter att gå, men jag skulle absolut inte vilja byta familj då jag trivs så bra. Jag känner mig hemma här vilket är otroligt skönt då jag var rädd att jag inte skulle göra det.

Mitt rum

Jag och Emilia har var sitt rum och vi delar på ett badrum. Jag är nöjd med mitt rum, det är litet och mysigt, men jag önskar att jag hade lite mer förvaringsutrymme.

Jag har egentligen inte gjort något speciellt under vardagarna förutom att shoppa lite på ett köpcentrum som heter Miramar. Hemifrån tar det oss ungefär 20-25 att gå dit vilket är nice. I fredags var det Aquathlon vilket är en tävling mellan gymnasieklasserna som består av 10 varv av löpning + simning. Min klass vann! Om jag minns rätt så var det första gången Gy3 vann (stämde inte). I lördagskväll var jag, Emilia, Carmen (mamman) och Carmen (dottern) och åt på en av Juans (sonens) pizzerior. Efter det åkte vi och lämnade dottern då hon skulle jobba och Carmen, Emilia och jag åkte upp till Mijas Pueblo då det var Feria där. Igår åkte vi till Puerto Banús, Marbella, med värdfamiljen och på kvällen var jag med klassen på stranden och åt, pratade mm vilket var mysigt.

Just nu Skypear jag med mamma, men jag ska gå ner och ta en yoghurt då jag och Emilia ska gå och träna.

Likes

Comments

Idag var min sista dag hemma och det är svårt att förstå. Väskorna är som gott som packade; ska bara trycka ner en sminkväska imorgon. De är väldigt tunga men jag har lyckats att hålla mig under 23 kg på båda vilket jag är nöjd med.

Mamma har haft semester idag så vi fick en sista dag tillsammans. Jag, mamma och Annica var hos Marie för att fira hennes födelsedag och ha en avskedslunch. Som vanligt var allt väldigt gott! Senare åt jag middag på Mamma Mia med pappa, mamma, Elias, mormor och morfar och efter det var jag på Espresso House med Ida. Det var kul att få träffas en sista gång innan jag åker, men samtidigt känns det väldigt konstigt då vi inte kommer att ses förrän till jul.

Nu ska jag pussa lite på min katt (om hon tillåter det) och försöka sova. Då jag är väldigt nervös, men samtidigt förväntansfull, blir det nog svårt.

Likes

Comments

Idag är det bara 2 veckor kvar tills jag flyttar vilket känns helt overkligt. Det är inte riktigt förrän nu jag har börjat förstå att jag ska bo i ett annat land i en annan familj, börja på en ny skola och träffa massor av nya människor. När jag tänker på detta blir jag så himla nervös, men samtidigt är jag väldigt förväntansfull och glad över att jag kommer att få uppleva det här året. Det här är något jag har velat göra i flera år och nu, äntligen, får jag min chans.

Jag har skapat den här bloggen för mig själv för att ha som minne över allt jag kommer att uppleva, men den är även till för vänner, familj och alla andra som hittar hit. Jag har själv tyckt att det har varit kul och informativt att läsa andras bloggar om deras år som gäststudent, så om det är någon som har frågor är det bara att kommentera eller mejla mig. Då jag aldrig har bloggat förut så vet jag inte riktigt hur det kommer att gå men jag ska göra mitt bästa.

Hoppas att du vill följa mitt liv som gäststudent!

Likes

Comments