Älskar måndagar eftersom jag börjar 10:00!! Hur skönt. Mindre skönt är detta himla fina matteprov som ska skrivas. Är så otaggad och har nog aldrig känt att jag kan så lite inför ett prov någonsin!! Om vi bortser från spanskan..

Fick iallafall tid att äta frukost i lugn och ro imorse, så stressen lägger sig lite😢 Vill bara att detta prov ska vara över!! Sista i matten isåfall innan jullovet, sista jullovet... wiihooo!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hallå!

Denna söndag har varit sjukt seg!! Har haft ett måste i att plugga matte på mina axlar och bara inte orkat ta tag i det. Hatar matteprov. Gillar att räkna matte men inte under press så får småååtttt panik när det inte går bra.

Kvällen avslutades med Solsidan! Är inte besviken men inte heller riktigt vad jag förväntade mig haha. Riktigt bra film såklart men hade kanske inte räknat med att gråta. Det kan väl inte bara varit jag?? Är så känslig för kärlek o relationer utan att spoila.

Nu taggar vi om inför en ny vecka!! Har bestämt att dubbelhakan ska sakta men säkert förstöras och förgöras och detta börjar imorgon. Hepp!!

Likes

Comments

Fredag hallå! Så himla skönt. Jag har vaknat varje dag denna vecka och undrat varför larmet ringer eftersom det är lördag?? Typ. Hemskt!! Blivit besviken varje dag och imorgon kommer jag garanterat vakna och vara superpigg bara för att jag får sova.. standard.

Är just nu hemma hos Viktor och myser med vovvisarna. Älskar hundar mer än vet inte vad!! Kommer ha minst 2 i framtiden. Gränslös kärlek helt sjukt.

Aaahhhh älskaaaarrrr❤️❤️🐶🐶

Likes

Comments

Hej!

Är mitt uppe i en period där studenten och börja jobba eller plugga till något är allt jag strävar efter. Är superklar med gymnasiet och allt vad kalla tåg och långa lektioner innebär. Jag har tyvärr den fantastiska egenskapen att inte kunna jobba med uppgifter i skolan. Blir så otroligt distraherad av klassen och deras skrivande och smattrande i tangentbord. Lyssnar mer på bilarna utanför och stirrar in i väggen än vad jag får saker gjorda. Vilket suger i och med att det blir dödande av tid i skolan och massor med plugg hemifrån istället. Gillar det halvt då jag ändå levererar och får bra betyg trots min otroligt dåliga taktik. Men det tar på krafterna en söndag när matte, svenska och media borde göras inför veckan.

Med andra ord, längtar till studenten hur mycket som helst!! Och har till och med kommit på vad jag vill plugga vidare till. För bara ett halvår sen satt jag som ett frågetecken och undrade varför jag inte visste vad jag ville bli. Mina drömmar har gått från arkitekt till inredningsarkitekt till kommunikatör till journalist till guide på museeum till historiker till lärare till allt. Allt allt allt. Har ändrat lite från dag till dag, men nu vet jag nog. Jag vill bli lärare i historia, samhällskunskap och geografi (eventuellt religion). Känner mest att historia är det jag verkligen brinner för. Jag har aldrig önskat mig en bok om hästar utan det var en bok om all världens krig och historia som var prio 1 som liten. I högstadiet fastnade jag helt för ämnena och valde av någon konstig anledning teknik på gymnasiet. Trodde matte var det jag brann för men det enda som brinner när det gäller matte är mitt humör och frustration hehe.

Men alla gånger vi fick uppgifter i historia/sam/geografi osv så såg jag alltid det som något kul och inte något belastande. Visserligen ändras den känslan en del på gymnasiet när det blev mer press i uppgifterna, men trots det var det fortfarande kul.

Lärde mig i mitt byte från teknik till sam att man aldrig ska försöka lura sig själv till ett ytligt intresse. Jag ville kanske bli arkitekt men det var inte så att teknik egentligen var programmet för mig. Det sa magkänslan, men att göra karriär inom den arbetsmarknaden skrek pengar för mig. Men det hjälpte inte, det krånglade bara till allt för mig och skapade mer slit och jobb att inte följa magkänslan. Fick plugga ikapp en halv termin på sam istället.

Har sagt sen jag var mindre att jag skulle vilja bli lärare men samhällets kritik mot yrket och demonstrationer mot låga löner och mycket arbete har varit lite skrämmande. Men har på senaste tiden vuxit upp lite i mitt tankesätt (dvs blivit äldre haha) och ser hellre mig själv lycklig på min arbetsplats än en arbetsplats endast som en bra inkomstkälla.

Vill alltså bli lärare på högstadiet, där det är som viktigast att fånga eleverna och bygga en pepp inför framtida studier och intressera elever för ämnet samtidigt som skolan kan vara kul. Cred till alla bra lärare jag haft genom åren som skapade en längtan till nästa lektion. Vill verkligen bli en sån lärare som inspirerar och har en härlig atmosfär i klassrummet där ingen somnar eller smiter på toa varannan sekund. Vill bli en riktigt bra lärare, en sån som en dag inspirerar andra till att gå samma väg. En sån som får alla elever delaktiga och som ser varje elev som en person, för det kan jag själv ha saknat genom min skolgång. Eller saknat det stödet som ibland kan ha varit nödvändigt både i klassrum och på raster där jag helst velat vara en myra och inte synas pga kränkningar och otrygghet. Denna gång ska jag lyssna på magkänslan direkt och slippa gå den långa vägen.

Djup söndagsreflektion men blir verkligen taggad på framtiden och vad den har att erbjuda! Känner mig mer och mer redo för den vita mössan och 16e juni 2018 för varje dag.

Likes

Comments

ALLTSÅ 6e oktober lär va det bästa som hänt mig. Är alltså 18 nu!!! Man mår vill jag lova. Körkort är på G dessutom så mer taggad än såhär kan jag inte vara. Hoppas verkligen jag inte kuggar ;-)

Likes

Comments

God morgon lördag!! Gårdagens planer vände från roadtrip till vinkväll. Lina tog tåget hit som på den gamla goda tiden dvs förra hösten och vintern. Vi tog en box vin och satte oss på mitt rum och lyssnade på musik, sämre kan man ha det.

Sen dök Anton och Douglas upp och stod ut med mina och Linas odödliga insides och konstanta prat i några timmar haha!

Tydligen är jag och Lina världsmästare i att prata i munnen på varandra men ändå inte missa ett ord. Ibland har vi tom TVÅ ämnen igång samtidigt, slå det. Så något trötta i huvudet åkte dom ca 23.30-00 (vinet var gott så har inte så bra koll..). Sen fortsatte vi flamsa och bara ha så himla kul som på den gamla tiden innan all skola tog över. Verkligen kul!

Idag då? Marknad på bruket står på schemat. Sen blir det att röra sig mot Eskilstuna fram mot kvällen!

Likes

Comments

Hallåhallå! Klockan 05:55 ringde klockan imorse. Trots att jag har sovmorgon till 12:00 i skolan idag. Hade nämligen riskettan idag 8:00 så applåder till min superplanering!!

Men, riskettan var verkligen inte så tråkig som så många säger. Tycker timmarna flög förbi då informationen slår en och når en. Inte precis så jag sitter och gäspar och kollar klockan. Kan även bero på Hasses trafikskolas jätteduktiga föreläsare (?) Jossan! Cred till Hasses och Jossan verkligen 10/10.

I skrivande stund sitter jag på tåget och har halvt ätit en plocksallad som får en svag 2/10. Och det beror inte på min blandning, för den är bäst. Allt smakade bara plast och gammalt typ, uääk. Men åt ändå, mat är mat. (Eller så var det för den va dyr och jag är snål vem vet..)

H E L G HÖRRNI!!! Så skönt. En ledig helg dessutom!!! Tagggg. Hoppas på lite fest och annat kul. Har sån otrolig energi så måste bara göra något. Hela veckan har varit energi för mig? Känns så himla kul, längesen jag hade ork osv.

Likes

Comments

Detta med blogg? Det var länge sen. Har saknat att skriva - och då menar jag annat än samhällsuppsatser, historiaexaminationer och matteprov. Att blogga i sig känns som att man måste ha en ursäkt för. Annars skäms vi lite, det blir pinsamt att ha en blogg. Vill ni höra min ursäkt?

Jo, jag har bloggen igen för att det är så otroligt roligt att skriva, planera och fota till blogginlägg. Verkligen jätteroligt! Men också för att det är ännu roligare att gå tillbaka och se på vad jag hittat på och vad jag skrivit. Sen såklart för att underhålla andra. Och "andra" är alltså du som läser.

Sen vore det ju lite underlättande om fler än jag var intresserade av att se lite av min vardag (glamourösa vardag vill jag lova) och kika in här då och då för att checka lite mobilredigerade bilder (tack vsco) och lite skön text om min dag som topping på de.

Gillar inte denna typ av inlägg, meningslöst tjat om vad som kommer finnas här. Som en innehållsförteckning utan vidare innehåll. Om sanningen ska fram ville jag egentligen slänga upp ett första inlägg här, och visa att jag är tillbaka! Och har världens ambition och motivation till att skriva massor med intressant här! Och inom parentes, visst är jag tjej på (snart...) 18 år. Men intressant behöver inte betyda rea, väskor och ha-begär. Tro mig. Jag har annat kul som cirkulerar i mitt huvud som ibland är superidéer och ibland... inte superidéer.

Snart är denna blogg i rull! Hoppas någon vill hänga med.

Likes

Comments