Hejsan, är allt bra?
Vi håller för tillfället på att prova ut en ny sadel och hjälp vilken djungel det är med alla olika sadlar! Som tur är finns Ellen från Luc Childeric som är så snäll och lånar ut 4 stycken olika sadlar till oss så vi kan prova vilken vi trivs med bäst och vilken hästarna gillar bäst.
Jag har fastnat för en sadel och som tur är verkar Vlorie gilla den lika mycket som jag själv gör, den är relativt lik den som vi redan har bara det att den har ett lite djupare säte och högre bakvalv. Jag har tidigare inte gillat det utan velat ha en väldigt platt sadel med inte alls djupt säte, jag tror detta beror på att Vlorie har så stor galopp och när vi köpte henne hade jag väldigt svårt för att komma ner o sadeln och verkligen sitta på henne. Det är mycket lättare nu och det kändes jätte bra med en sadel med lite djupare säte, det känns som jag har lite bättre stöd vilket kan behövas när man har en häst med dom gångarterna Vlorie har!

Idag har det inte hänt så mycket, jag har ridit Vlorie och tillridningshästen, båda två gick väldigt bra idag vilket är kul! Vlorie hade en riktigt fin galopp redan från början idag och därför kunde jag även göra några riktigt fina byten, det känns som om hon gillar denna sadeln då den är något kortare där bak, så det verkar precis som hon tycker det är lättare att byta nu, kul att det börjar lossna på riktigt nu!!

Imorgon ska jag först träna ett pass på gymmet och sedan prova sadeln en sista gång för att verkligen känna efter ordentligt, det är så himla viktigt att man har en bra sadel som både hästen och ryttaren gillar, med en extra tanke på hästen och hästens behov! Sedan är det även strödag imorgon och jag måste ladda upp mentalt för att börja skolan igen, jippie!...

Kram

Det här är den nya sadeln, jag älskar verkligen Childeric!

Fina Vlorie från dagens pass, massa power i denna hästen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
Idag var Vlorie super, jag joggade henne endast lätt igår då jag fick lägga lite längre tid på hopphästen som var väldigt pigg. Eftersom jag bara joggade Vlorie så gjorde jag inga byten utan fokuserade endast på rakriktning och lösgörande arbete, det gjorde stor skillnad då hon var på plats redan från början idag.

Mamma tyckte hon gjorde riktigt fina byten idag och det kändes faktiskt bra! Hon börjar komma tillbaka till de bytena som är mer lugna och harmoniska vilket är väldigt skönt. Vi jobbade mycket med att rida på kvartslinjen och kunna böja henne lite i nacken utan att hon flyttar hela kroppen, vi jobbade även med att jag skulle kunna hålla henne helt rak i alla tre gångarterna, jag tycker faktiskt att det är allra svårast att rida rakt i skritten. Det blev även en hel del övergångar och tempoväxlingar idag, vi börjar få till riktigt kanonfina övergångar nu då hon lyssnar helt och hållet på mig istället för att gissa vad hon ska göra hela tiden, känns riktigt skönt att vi börjar komma tillbaka till toppen igen!

Imorgon börjar jag dagen tidigt med ett pass på gymmet klockan 8 innan jag ska iväg med min syster som ska träna, när vi kommer hem ska jag själv rida två hästar och sedan får vi se vad jag mer hinner med.

Kram

Likes

Comments

Hej, är allt bra med er?

Jag är precis påväg upp i stallet för att rida ett dressyrpass på Vlorie och rasta av hopphästen lite. Jag red Vlorie i torsdags och sedan vila hon igår, idag är det dags igen! Hoppas att känslan jag fick i torsdags sitter kvar än idag. Hon blev jätte fin på slutet när jag red och det ridpasset ägnade jag åt att få en så lösgjord häst som möjligt. Jag tror nästan jag gjorde 200 övergångar de ridpasset, bara för att få henne att lyssna på mig och inte springa iväg. Jag övade även mycket på att få till en snygg inridning och att få en rak halt och att Vlorie skulle stå still så länge som jag vill, det var ganska svårt faktiskt. Ibland glömmer man att träna på de små detaljerna såsom att få till snygga övergångar där hästen forsätter i samma form och inte ändrar något, även det här med inredningar är något som jag själv är dålig på att öva. Men det är såna saker som är viktiga och det är där man kan samla ihop de där sista poängen man behöver för att hamna i toppen!

Idag ska jag be mamma att kolla lite när jag rider, jag behöver fortfarande lite hjälp med bytena så jag verkligen får till de här hemma, hon måste byta ordentligt genom kroppen. Jag känner om hon byter rent eller inte, men just de här med om hon byter lite för kort har jag svårt att känna på Vlorie då hon inte visar de så tydligt. Men det blir bättre och bättre, snart sitter de nog!

Kram, så får ni hålla tummarna att vi får till fina byten idag!

Likes

Comments

Hej! Idag var det äntligen dags för träning hos Stall André igen! Det är ju där vi har köpt Vlorie så dom känner ju henne sedan innan och kan därför komma med lite tips som kan hjälpa mig väldigt mycket!
Vlorie bjöd på en riktigt härlig känsla idag och det var mycket som föll på plats, både hos häst och ryttare! 😉

Bytena var faktiskt bra idag, men Kerstin var ändå inte helt nöjd i början.. och det är det som jag älskar med att träna för Kerstin, hon nöjer sig inte med att de är "ganska bra", träningarna är ju till för att man ska förbättras, inte att man ska stå still på samma plats hela tiden!
Jag fick sätta tillbaka galoppen ordentligt på Vlorie, vi skulle galoppera så sakta att Kerstin kunde gå bredvid oss samtidigt, detta tyckte Vlorie var otroligt svårt till en början och ville hellre bryta av till skritt. Men efter ett tag blev det riktigt bra och sedan kunde jag rida fram ut ur det och fortfarande behålla bärigheten i galoppen. Detta resulterade sedan i stora byten där hon verkligen byta genom kroppen och använde sina bakben!

Fick en riktig aha-upplevelse också, vi har hat svårt med byten från höger till vänster nu ett tag och vi har alltid sagt att hon byter lite snett, hon skjuter alltså bogen på ena hållet och bakdelen på de andra och detta gjorde hon även idag! Men jag fick ha ett litet spö som hjälpmedel så jag kunde dutta till henne lätt på bogen precis innan bytet, och va tror ni hände då?! Jo, hästen bytade galopp som om hon aldrig gjort något annat!!

Så nu ska vi fortsätta träna så här hemma så ska vi nog se att vi snart är tillbaka på toppen igen! Längtar redan tills nästa träning!

Kram

Likes

Comments

Hej!
Igår kom vi hem efter otroligt rolig, lärorik, givande och väldigt inspirerande helg i Strömsholm. Har lärt mig otroligt mycket och fått så många tips på hur jag ska förbättra min prestation på tävlingar!

Igår hade vi en föreläsning som Johan Plate höll i och han jobbar som mental coach. Han förklarade väldigt mycket om hur våra tankar kan påverka och hur man istället ska tänka för att försöka få hjärnan på rätt spår igen. Jag förstår nu hur väldigt viktigt detta är och jag ska faktiskt börja gå på mentala träningar nu, för det är minst lika viktigt som själva träningen med hästen är!

Jag är verkligen supertaggad på att åka hem och rida idag efter skolan, att få prova alla tips och trix som jag fått ta del av under helgen.
Imorgon är det dags för träning för Ditte igen, tyvärr hinner jag bara rida en häst då jag går länge i skolan och sedan ska jag iväg och träna för mig själv! Men det räcker länge med att bara träna Vlorie, min favorit!

Kram

Likes

Comments

Hej!
Tidigt imorse styrde vi bilen uppåt mot Strömsholm! Det är en avsutten träff med landslaget denna helgen, det är allt från ponnyryttare till dom som rider Young rider. Det är väldigt kul att träffa alla och verkligen se alla som är med! Det har även tillkommit en ny grupp som kallas för utvecklingsgruppen och dom är också med här!

När vi kom upp började vi med att checka in på vandrarhemmet och sedan åkte vi till själv Strömsholm för att kolla lite. Vi hitta även en liten ridsportsbutik som vi handlade lite i. Där var massa fina saker och vi köpte ett blått Mia schabrak och ett par långa eskadronpaddar.

Klockan 1 var det dags att samlas i en av lokalerna som finns här på stället, vi skulle ha en föreläsning om hur ryttarens sits påverkar hästen. Hon visade hur musklerna sitter och fungerar samt hur det påverkats vår kropp om vi sitter snett osv. Hon visade även hur man skulle belasta vikten på foten för att få så bra balans som möjligt! Fick väldigt många bra tips och trix som ska hjälpa mig nu, är väldigt taggad på att komma hem imorgon och rida igen!

Imorgon är det dags igen, klockan 9 ska vi samlas i samma sal och imorgon ska vi prata om mental träning. Den biten är väldigt viktig, och speciellt för mig eftersom jag har prestationsångest. Känns som det kommer hjälpa mig mycket!

Vi hörs imorgon, så hoppas jag att jag har några bra tips jag kan dela med mig av!

Kram

Likes

Comments

Hej!
Nu var det ett bra tag sen jag skrev här sist, jag blev rätt då ledsen över tävlingen då dit verkligen inte gick som jag hoppats på. Vår vinterträning har känts så himla bra så jag hade hoppats på att verkligen få visa resultat nu. Men sånt är livet som dressyrryttare, ibland går det riktigt bra mesans en annan gång så går det inte alls. Vi har mycket att visa, de lovar jag!

Nu har det iallafall blivit fint väder här i Skåne och de börjar äntligen kännas som vår! Detta firade jag med att rida ut två hästar i skogen igår, det var så underbart! Man kände på hästarna att dom verkligen uppskatta det!

Igår var jag ledig från skolan så jag red Vlorie på förmiddagen, hon fick gå ett lite lättare pass i ridhuset med fokus på lösgörande arbete, hon fick en stor guldstjärna! Efter det åt jag en snabb lunch innan det var dags för Zidan och Bronze att komma ut i skogen. Jag red först Bronze som var jätte duktig, hon var lugn och fokuserad på mig hela tiden vilket var skönt, hon har lätt för att bli lite stressad ibland (så blir det när hästarna har lite fullblod i sig..😉) men igår var hon jätte fin och hon travade på så glatt. Hon älskar verkligen när man rider ut och det märktes att hon hade saknat det!
Efter det var det dags för Zidan, han var också superfin och väldigt pigg. En sak som hänt nu under vinterträningen, som är lite mindre bra, är att hästarna tappade lite kondition. Det märktes väldigt tydligt på Zidan då han blev rätt trött, så nu ett tag framöver står det konditionsträning på hans schema!

Idag är det torsdag vilket innebär praktik och jag har fortfarande min praktik på Löberöds Hästklinik! Idag ska jag rida en häst när jag kommer hem och det blir tillridningshästen idag, kul! Ni kommer få höra sen hur det gick, hon är nog rätt pigg nu då hon har fått ha en liten vila.. Önska mig lycka till! 😉

Likes

Comments