Hej!

Det blev tyvärr ingen träning för Ditte igår, så jag tränade lite för mamma istället. Det var stor skillnad på Vlorie sen sist jag red henne, mamma tömkörde henne i söndags och red henne i måndags. Hon var mer jämn på tyglarna och helt enkelt mer framme till handen. Idag ska jag prova rida på den nya stången och bridongen som vi har köpt till Vlorie, pappa köpte en stång med kortare skänklar så den inte blir lika skarp som min gamla. Får hoppas denna funkar bättre, hon gick bra på den förra också men jag kände att den blev för skarp, speciellt när hon blir lite taggad och lägger sig på i handen.

Som jag skrev i ett inlägg tidigare så ska jag tävla på lördag och de preliminära startlistorna kom ut igår. Jag startar i mitten av klassen klockan 11:55. Är verkligen supertaggad, jag har längtat efter att tävla igen och nu är det äntligen dags! En sak jag dock har lite problem med är min prestationsångest, för nu har Vlorie gått riktigt bra här hemma och då vill jag såklart visa upp det på tävlingarna. Jag vet att vi kan, men jag måste kunna hålla mig lugn för att hålla Vlorie lugn.

Kram

​längtar tills jag får visa upp mina fina hästar igen..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tänkte visa vad jag vanligtvis använder för grejer när jag rider!

Innan jag rider står hon alltid med sina Ice-Vibe skydd, har endast vibrationen på innan och sedan kyla+vibration efter passet. Dessa hjälper till att förbättra cirkulationen i benen.

Sadel: Luc Childeric.
Schabrak: Capriole, fick det uppe i Nordhalland.

Ländtäcke: Ulltäcke från Hansbo Sport. Sponsrat till lag-SM.

Vet tyvärr inte märket på lindorna, men dom är köpta i Danmark när vi var där och tävlade.
Boots: Show Master

Vet tyvärr inte märket på tränset heller, men även detta är köpt i Danmark när vi var där och tävlade.

Det yttersta täcket är ett fleecetäcke som jag blivit sponsrad med av min skola Realgymnasiet.

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag som jag skrev ridit Vlorie och Zidan, det blev inget med hopphästen idag då vi skulle äta trerättersmiddag hemma hos oss.

Vlorie är jag nöjd med, inte jättenöjd, men det gick helt okej. Hon har kommit på en liten grej nu och jag får inte riktigt igenom det, så imorgon ska mamma tömköra henne och i övermorgon ska mamma rida Vlorie. Får hoppas hon får igenom detta då, men det brukar hon få då mamma har lite mer tålamod än vad jag har.

Men Zidan, WOW! Han var verkligen riktigt fin idag. Väldigt mjuk och fin, lyssnade väldigt bra. Så det är Zidan som får dagens stora guldstjärna!

På lördag, alltså om en vecka, är det dags för årets först tävling! Är så himla taggad, har längtat efter detta hur länge som helst!
Jag börjar stort med en nationell tävling i Flyinge så får vi bara hoppas att det går bra, men det ska det göra, efter denna vinterträningen som gått så har vårt självförtroende höjts massor! Nu vet vi verkligen att vi kan!

Kram

Likes

Comments

Hej!
Just nu är jag påväg upp i stallet, jag har tre hästar jag ska rida idag, såsåså kul!
Älskar verkligen att jag har möjligheten att rida flera olika hästar varje dag, både stora hästar och ponnysar, alla är på olika utbildningsnivå och även att jag har fått chansen att utbilda en hopphäst!
Det blir så stor skillnad på ridningen när man rider flera olika hästar och jag känner verkligen själv att jag utvecklas hela tiden.

Idag ska jag först rida Vlorie och jag tänkte jogga henna lite lång och låg idag, hon har haft en liten minivila nu, och som alltid efter en vila vill jag att hästarna ska få en liten mjukstart.
Efter Vlorie så är det dags för Zidan och jag har en likadan plan för honom!
Sist men absolut inte minst är det dags för hopphästen. övningen för henne idag är att gå lugnt och försiktigt med en stadig kontakt med handen. Tänkte öva lite skänkelvikningar samt galoppbyten på hjälpen.

Vi hörs senare så får ni höra hur det gick idag!

Kram så länge!

Likes

Comments

Hej!
Det var träning för Ditte i tisdags och det gick bra. Det gick inte super bra som de gjorde förra gången, men jag är nöjd ändå. Vlorie var spänd i början och kändes nästan lite orolig, hon ville inte stanna kvar och lyssna på mig utan la sig på i handen och sprang iväg från hjälperna.
Vi började som alltid med att jobba i galopp och vi gjorde lite tempoväxlingar och övergångar, efter det började vi lite med skänkelvikningar samt skolorna. Efter detta arbetet får hon alltid en skrittpaus på långa tyglar innan vi börjar med galoppen igen. När jag sedan fattat galopp igen började vi med byten, och bytena har ju känts så himla bra nu den senaste tiden, men i tisdags var det precis lite som innan, att hon inte tar hjälpen direkt och sedan blir hon lite spänd eftersom hon vet att det är fel.
Även fast man inte är glad när det är såhär, så kändes de ändå som om det var skönt att det kom fram på en träning så jag kunde få hjälp med problemet. För när hon gör såhär på tävling någon gång så vet jag exakt vad jag ska göra nu!

När jag var klar med Vlorie så hjälpte jag Zelma att rida fram Zidan, han var väldigt fin och mjuk så jag behövde inte rida så länge innan Zelma kunde hoppa upp. Kollade även på deras träning tillsammans och det såg riktigt bra ut! Det är verkligen kul för hon hittar fler och fler knappar hela tiden på honom, dom är verkligen super fina tillsammans!

Idag har jag praktik på Löberöds Hästklinik och det gäller att ta varma kläder på sig, termometern visar nämligen -18 grader!

Sedan har jag märkt att jag får ändra ännu mer i mitt schema, det blir ingen ridning idag och det beror både på att jag ska iväg på en kurs och mamma har börjat med ridskolan här hemma igen!

Kram

Likes

Comments

Hej!
Min lilla planering som jag gjorde sprack redan första dagen, alltså igår.. Bra jobbat Wilma! 😉
Nä, skämt å sido, det var så fruktansvärt kallt när jag vaknade igårmorse, termometern visade närmre -20 grader så då kände jag att jag sparade ridningen tills efter skolan. Så när jag kom hem istället vid halv 2 ungefär så gick jag upp i stallet och red. Först jobbade jag med Vlorie ett tag och efter var det Bronze tur. Båda hästarna gick superbra vilket var kul! Jag hjälpte även Zelma, min lillasyster, med att rida Zidan. Han var riktigt fin, jag red fram honom i början och sedan hoppade hon upp efter ett tag. Han märker rätt fort när man byter ryttare och eftersom Zelma inte ridit honom så många gånger så testar ha fortfarande lite, han ser liksom efter lite emellanåt om han kan slippa jobba lika hårt och om han kan fuska lite i galoppen. Men Zelma börjar komma på honom riktigt fint nu, dom kommer bli farliga tillsammans!

Idag är det tisdag, och det innebär TRÄNING! Jag ska rida Vlorie för Ditte idag också sedan ska jag även rida fram Zidan till Zelma. Sedan ska jag även iväg att träna själv efter det utan häst!
Ni får en liten uppdatering sen om hur träningen gick.

Kram sålänge!

Likes

Comments

Tänkte börja skriva ut ett schema för varje vecka och hur jag planerar för att det ska bli så bra som möjligt för alla hästar och för mig!

Måndag:
ska gå upp i stallet 06:30, sitta på häst (Vlorie) 07:00 och rida ett dressyrpass. Ta tåget till Lund 08:44 och börjar sedan skolan 10:00. Vi har lite flexibla tider så jag kan inte säga när vi slutar. Skyndar mig sedan hem för att rida Bronze och sedan hjälpa min syster med att rida Zidan.

Tisdag: börjar skolan 08:30 och slutar 13:00. Skyndar mig hem för att göra iordning första hästen inför Ditte träningen. Vet inte exakt hur många jag ska träna men det återkommer jag med. Sedan är det dags för min egna träning (utan häst) och där är jag 19:00-20:00.

Onsdag: ledig dag! Detta innebär en hel dag i stallet, ska promenera med Vlorie eftersom hon tränar på tisdagen och sedan ska jag rida tillridningshästen.

Torsdag: Praktik på Löberöds Hästklinik mellan 08:00-16:00. Skyndar mig hem för att rida Vlorie och tillridningshästen.

Fredag: Går i skolan mellan 08:30 - ungefär 14:30. Skyndar mig hem för att rida Vlorie ett lätt pass och sedan får jag se vilka fler hästar jag ska rida.

Sedan är min skola väldigt bra då vi inte får några direkta läxor, utan oftast är det inlämningsuppgifter och gör man färdigt de på lektionerna behöver man inte göra något hemma. Smart upplägg tycker jag som hästmänniska! 😉

Sedan på helgerna är jag i stallet hela dagarna och där planerar jag inte direkt utan jag rider de hästarna jag ska rida.
Hur ser era veckor ut, får ni ihop allting med skola, jobb och hästar?
😊

Likes

Comments

Hej!
Idag har det mest varit en mysdag för min del, började med att ha lite sovmorgon och sedan gå upp i stallet. Jag gjorde inget speciellt i förmiddags utan vara bra ute i det fina vädret, sedan åt vi lunch inne hos min mormor och morfar som vi brukar göra varje helg!
Efter lunch så bestämde jag, min lillasyster och min pojkväns oss för att vi ville passa på att åka lite skridskor när det var så fint väder, det var strålande sol och helt vindstilla, en perfekt vinterdag! Vi körde ner med fyrhjulingen till vår äng som ligger en bit från stallet, där hade samlats rätt mycket vatten och hade blivit som en liten damm ungefär. Så där skotta vi undan den mesta snön och sedan var det bara att börja åka, det var verkligen supermysigt!

Efter ett litet tag blev jag rätt trött på att åka skridskor och jag fick även väldigt ont i fötterna, mina fötter är endast gjorda för att gå i ridstövlar.. 😉
Så då gick jag upp i stallet och lämnade dom två andra kvar nere vid isen. Väl uppe i stallet hämtade jag in Vlorie för att sätta på lite skydd på benen, för sedan var det dags för oss att ta en liten promenad! Hon gick så himla bra igår men jag ville inte låta henne vila helt och eftersom det var så fint väder så passade en promenad alldeles utmärkt!

Hon verkade uppskatta det mycket och hon var verkligen superglad hela tiden, älskar verkligen Vlorie supermycket!

Kram

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag ridit Vlorie och det gick verkligen så himla bra! Vi har börjat träna mer och mer av dom sakerna som finns med i YR-programmen sen, vi har börjat med att lägga piruetterna på de linjer som dom ska vara på, leka lite med byten på svårare ställen samt snävare slutor i galoppen som en övning inför saxslutor senare.

Idag red jag även på kandaret igen och det var väldigt länge sen sist, jag har faktiskt inte ridit med det sen jag tävlade i Helsingborg! Hon var fin och lyssnade bra men vi har funderat länge på att byta stång och bridong då vi tycker att stången är lite för skarp för henne, hon är väldigt känslig och lätt i munnen så det finns ingen mening med att ha en så skarp stång som jag har nu.
Sedan är det ju aldrig fel att prova något nytt som kanske fungerar ännu bättre!

Imorgon ska jag ut och gå med Vlorie en runda i snön, det ska även bli sol imorgon så då kan det vara skönt att gå en liten promenad och bara mysa lite!

Kram

Likes

Comments

Hej!
Igår var jag ledig från skolan och då tillbringade jag hela dagen i stallet istället, helt perfekt!
Jag red både Vlorie och Bronze igår och båda två gjorde ett väldigt bra jobb. Med Vlorie så gjorde jag mest lite övergångar och sedan tränade jag även på öppnor och slutor, på att komma bra in och även bra ut samt att hålla ett jämnt flyt genom hela rörelsen och hon var verkligen super duktig! En annan väldigt rolig sak som hände under vårt ridpass var att vi gjorde byten i varje, de började som en liten "missuppfattning", men sedan provade jag att ge hjälpen för byte i varje, och då gjorde hon de! Dom var stora och luftiga, efter det svävade jag på moln.. Tänk att vi lär oss allt detta tillsammans!

Med Bronze blev det ett lite lugnare pass, jag jobbade mycket i skritt bara för att få henne avslappnad och att hon skulle lyssna på mig. Även hon gick jätte bra förutom att hon var spänd i början, hon blev rädd för en av våra katter som vi har hemma på gården, haha.. Men i slutet gick hon som sagt riktigt bra och hon är verkligen en toppenbra häst som har hur mycket sol helst i sig!

Lite senare på eftermiddagen hände en väldigt rolig sak och jag är verkligen super glad för min lillasysters skull!

Kram

Likes

Comments