Hej alla glada!
Jag sitter just nu hemma en snabbis och äter frukost, jag ska köra ner till Flyinge igen om ca en kvart och fixa lunchstalltjänst!
Dagen började 06.30 nere i Flyinge idag då jag har stalltjänst över helgen tillsammans med 4 stycken andra ifrån klassen. Jag hade sån tur så jag var ledig över julen och jobbar över nyår, så perfekt!
Men nu är det dags att börja ta upp rutinerna igen, jag har varit ledig ifrån skolan i ca 1 1/2 vecka och har "bara" haft stallet hemma att ta hand om + hästar att rida. Det har inte varit så bara men jag vet att det kommer bli väldigt mycket jobbigare nu då jag måste rida alla mina hästar på kvällstid istället för på dagen och det kommer betyda väldigt lite sömn i de närmsta 6 månaderna men vill man bli bäst finns inga genvägar!

Det som är kvar av dagen idag kommer gå åt att vara på Flyinge fram tills ca 16:30 och sedan är det snabbt hem här för att rida 5 hästar, längtar tills jag sitter i sadeln ikväll på mina fina hästar!

Kram Wilma

Likes

Comments

Genom ett samarbete med Hearts for horses har jag fått möjligheten att prova marknadens bästa fleecetäcke för din häst!
Är otroligt tacksam och glad för att få vara en del av detta teamet!

Hearts för horses har designat ett nyare och mer genomtänkt täcke för att göra det så skönt för din häst som möjligt. Det har väldigt många smarta detaljer som jag älskar, men främst är att det ligger så otroligt bra på hästen och det är skapat så att man minskar trycket på både manke och på bogarna där det annars är lätt att få skav eller tryckskador.
Det är även designat med ett annat tyg inuti (alltså närmst mot hästen) och detta tyget kallas för meshtyg och man har valt att använda detta tyg för att det skall glida lättare på hästen, om man tänker på vanliga fleecetäcke så har dom en tendens att glida bakåt och sedan stannar det där så det är så svårt att dra fram och det nästan "fastnar" i pälsen, men det gör då inte detta meshtyg utan det är lättare att flytta runt och det gör även att man redan här minskar trycket på manke och bog eftersom täcket inte ligger i samma position hela tiden.

Här ser ni en bild där jag jämför utsidan som är vanlig fleece samt insidan som är meshtyg.

För att sedan avlasta manke och bogar ännu mer har dom fodrat hela mankområdet med teddyfoder samt att man gjort högre bogveck på täcket och det i sin tur för att din häst kan röra sig friare. Hur perfekt låter inte detta täcket?!

Där är dessutom väldigt fina och exklusiva guld/mässings detaljer på varje täcke så som spännen, brodyr, kantband och även en liten broderad nyckelring som följer med varje täcke!
Så passa på att ge din häst den bästa julklappen på länge, ni lär verkligen inte bli besvikna på detta täcke!

Är tacksam för detta otroligt roliga samarbete och chansen över att få prova detta täcket!

Kram Wilma

Bild på teddytyget som sitter runt hela manken, så bra!

Likes

Comments

Uppe på Stockholm International Horse Show blev jag introducerad för ett par nya schabrak, dom är av märket GP Horse! Dom är verkligen otroligt fina och har en superbra kvalité samt att passformen är mycket bättre än vanligt. Schabraken ligger perfekt under sadeln och flyttar sig inte någonting under ridpassets gång.
GP Horse har även kläder för oss ryttare och har en grymt snygg piké! Det finns även ländtäcke för din häst.

Denna kombination av färger är verkligen en stor favorit hos mig, en klassisk marinblå som piffas upp av en ordentligt färgstark orange kant, det kan knappast bli bättre än såhär! Att sedan kombinera med ett par orangea lindor blir verkligen pricken över i:et!

Såhär fint ligger schabraket under sadeln, vill även skriva att denna bilden är tagen efter mitt ridpass och schabraket ligger så perfekt kvar exakt där jag la det innan jag red!

Jag fick även passa på att prova ett vitt set som jag faktiskt skall inviga imorgon då jag ska tävla, perfekt!

Båda schabraken har väldigt snygga och stilrena skindetaljer, väldigt diskret med verkligen otroligt snyggt!

Är du på jakt efter en perfekt julklapp för den hästintresserade eller för sig själv & din häst kan jag starkt rekommendera att besöka http://www.gphorse.se för att kolla in alla produkter och beställa något fint!

Likes

Comments

Igår red jag Henke på kandar för första gången, han har gått på det tidigare men det var väldigt länge sedan. Det blev verkligen stor skillnad, även om jag inte höll hårt i honom var det precis som han kände att det inte var lönt att trycka upp nacken längre och då kunde jag istället fokusera på min sits och på att ha en jämn framåtbjudning! Han blev så himla fin (eller han var det redan den början!) och jag satt bara och log hela tiden, tänk vilken fantastisk häst det är jag har och rider på!

Igår var det väldigt fint väder här så då passade jag på att rida på utebanan och det verkade Henke uppskatta, han tyckte det var skönt att få vara ute och känna den friska luften!
I och med att han var så fin så passade vi, (jag fick hjälp av Johanna) på att göra lite av de svårare sakerna, vi övade bland annat på att samla upp traven och rida lite passage samt att jag fick testa på att göra galoppombyten i vartannat språng, så häftigt och Henke var så duktig!

Är väldigt spänd på nästa säsong med fina Henke!

Kram Wilma

Likes

Comments

Min tävlingsdebut med Henke gjordes vid Helsingborgs nationella tävlingar förra helgen. Det var verkligen spontant, jag och Johanna red på torsdagkvällen och sa när vi var klara att det kanske hade varit kul att tävla snart, sagt och gjort ringde jag mamma och hon anmälde mig till MSV:c1 som gick på fredags morgonen! Hade lite små problem att få ihop allting eftersom jag inte ha hade mina tävlingssaker hos Johanna, men min snälla pappa och min pojkvän körde ner med allting till mig på torsdagskvällen! Eftersom jag blev efteranmäld så startade jag först i klassen och även först för dagen. Klassen startade klockan 9 och jag skulle ha ca 30 minuters framtidning och vi planerade att vi skulle vara på plats klockan 8.

Jag gick ut i stallet för att fodra 06.00 och då fick han både hö och kraftfoder. Jag gick sedan in för att äta frukost, byta om och sätta upp mitt hår. 06.45 var det dags att gå ut igen och börja knoppa och göra färdigt det sista samt packa ut i lastbilen. 07.30 kom Johanna och sedan lastade vi in Henke och rullade iväg mot Helsingborg och snacka om att jag var taggad för att tävla igen! Det var så himla kul och jag var så stolt över mig och Henke, vår debut på tävlingsbanan gick verkligen super bra!
Mitt fokus låg på att ha ett jämnt flyt genom programmet utan att sätta för mycket tryck, samt att jag gärna ville komma över 62% för jag ville ha ett kval till MSV:b. Vi lyckade med mina mål och fick även en väldigt stor bonus då vi blev placerade som 2:a i klassen!
Jag red på 66.9% och det finns verkligen så mycket mer att hämta, så häftigt!! 😄

Kram Wilma

Sötaste Henke, han tyckte det var kul att komma ut och tävla igen! ❤️

Likes

Comments

Godkväll! Hur mår ni?
Jag själv mår super, trivs så himla bra hos Johanna och tyvärr går tiden alldeles för fort här..

Idag har jag iallafall tränat med min fina Henke, det är verkligen så himla kul att det är jag som äger och får rida denna fina häst! Idag hoppade Johanna upp på Henke och red i början och det var väldigt roligt att få se, Henke testade även sina knep på Johanna men eftersom hon ridit honom väldigt mycket innan och känner honom så pass väl så behövde hon bara säga hans namn med lite arg ton så la han av med sitt trams direkt, haha han är verkligen så söt!
Henke blev väldigt fin när Johanna red, han gjorde super fina byten och blev väldigt luftig och kvick i sin galopp. Johanna provade även på att göra lite byten i varje och det kom Henke mycket väl ihåg, det var väldigt kul att se.
Efter det hoppade jag upp och fick känna lite och OJ vilken skillnad det var!! Henke var så framme för skänkeln, behövde använda väldigt väldigt små hjälper och han var verkligen med mig hela tiden. Det är så häftigt att han blir så efter att Johanna ridit honom i en kvart, men sen rider ju också Johanna grand prix av en anledning och det är för att hon är så fantastiskt duktig på att rida, min förebild!! ❤️

Nu ska jag gå ut och kolla på Johannas träningar, man lär sig alltid så mycket av att bara kolla på andra och höra vad Johanna kommenterar och säger vad dom ska göra i olika sammanhang.
Vi hörs!!
Kram Wilma

Lite muta innan träning, haha!

Henke blev klippt igår så nu är han väldigt blank och fin i sin päls!

Likes

Comments

Hej alla!
Är allt bra med er? Med mig är det super bra!
Jag befinner mig just nu hos världens goaste Johanna Due-Boje där jag har min praktik, jag har ca 5 veckor kvar av 7 och det känns väldigt sorgligt att det snart är slut här.. Jag trivs så otroligt bra här hos familjen Due-Boje!

Jag har med mig min ena häst Hankey Bannister som jag köpte av Johanna, och det är helt perfekt eftersom det är Johanna som ridit honom innan så vet hon exakt vad jag ska göra när jag tränar för henne. Henke blev även han väldigt glad när han fick komma hit igen och speciellt när han fick gå ut i hagen med sin gamla kompis, det är Johannas gamla ponny Cracker Jack! Henke och Jack är verkligen världens bästa kompisar, dom går aldrig mer än 2 meter ifrån varandra, så söta!

Jag har tränat för Johanna i 2 dagar nu och det är så mycket som redan börjat lossna, Henke har tidigare testat mig väldigt mycket, men nu lyssnar han så fint på mig och jag hittar bara fler och fler knappar hela tiden! Igår testade vi på lite serier i galoppen och vi kunde göra byten ner i till och med vartannat språng, så himla häftigt! Bytena i vart tredje och vart fjärde språng satt som en smäck och var väldigt raka och jämna.

Jag har haft väldigt svårt med traven tidigare, han har gärna tryckt upp nacken lite och hamnat bakom mina hjälper men det har släppt lite mer varje dag. Men idag släppte det helt, han var så otroligt fin genom hela passet och jag kunde göra både öppnor och slutor i traven och han var kvar i samma form, jag är verkligen super glad för detta! :D

Imorgon ska vi upp tidigt, jag börjar fodra klockan 7 för sen ska jag och Johanna iväg och äta frukost tillsammans för att fira min födelsedag (fyller år på söndag men då ska vi iväg med en häst), så himla mysigt!
Vi hörs igen imorgon!

Kram Wilma

Min fina Hankey Bannister!

Likes

Comments

Hejsan!
Igår gick första kvalet i lag-SM och då red vi FEI inledande program för ponnyer. Jag hade en fantastiskt fin och lätt känsla på Kenny och vi gjorde programmet bra, jag var så nöjd när jag gick ut från banan. Sen kommer den tråkiga biten när det handlar om dressyr, när man får procenten från domarna.. Det värsta som finns är när man är så nöjd med hästen och sedan får en riktigt dålig procent som inte alls stämmer överens med känslan.. Det sköna i denna situationen är iallafall att det var många som kom och sa att de också tyckte att jag fick för lite betalt!

Men nu glömmer vi det och tar nya tag för idag! Vi blev trots allt trea igår och ligger på medaljchans!

Nu ska jag ut och gå med Kenny och ha pepptalk med honom, vi hörs senare efter ritten!

Kram Wilma

Likes

Comments

Hej alla, hur mår ni?
Jag mår super bra och allting rullar på!
Jag befinner mig just nu på lag-SM i ponnydressyr och är med och rider i Trelleborgs lag, ponnyn jag rider heter Kentucky Love och honom har jag haft och ridit i knappt en månad. Vi har startat en tävling tillsammans innan och då red vi en regional LA:p1 och vann på 70%, dock fanns (och finns!) det mycket att förbättra. Efter den tävlingen tränade vi på och blev starkare tillsammans och idag startade vi vår första nationella tävling.
Vi red FEI lagtävlansprogram som var förklass för lag-SM och startade först i klassen för d-ponnyer, vi gjorde ett fint och stabilt program med fina öppnor och slutor samt ett väldigt bra flyt genom hela programmet, procenten vi fick blev 69.444% och jag väntade med spänning genom hela klassen. När sista ryttaren ridit stod det klart att det var vi som var segrare! Vi går alltså in och vinner(!!) vår andra start tillsammans och vår första nationella start, jag hittar verkligen inga ord för hur cool denna ponny är!

Kentucky ställer alltid upp i alla lägen och gör allt som jag ber honom om att göra, han är verkligen en underbar ponny.
Jag hoppas att vi kan hålla detta hela helgen och prestera så som vi kan göra, då kommer detta bli super bra!

Nu sitter jag hemma i stugan som vi bor i och laddar upp för invigningen som börjar klockan 7.
Efter det skall vi hem äta för att sedan sova och ladda för imorgon! #gotrelleborg

Kram Wilma

Jag är så lyckligt lottad som sitter på alla dessa fina hästar! Finns inga ord, är så tacksam och vill verkligen tacka alla sol stöttar mig och gör detta möjligt!

Likes

Comments

Hej, hur är de med er?
Jag lovade ju er att berätta varför jag var så glad i förra inlägget, men det har glömts bort.. Jag har varit i stallet och njutit varje sekund dessa dagarna! Jag har nämligen fått en ny häst! Jag kan knappt fortfarande inte förstå det riktigt, att jag har fått en storhäst som jag kan fortsätta med på samma nivå som tidigare.

Min nya häst heter Hankey Bannister, han är född 2007 och är E. Figaro R.
"Henke" som han kallas hemma är en fantastisk häst, han är så himla snäll och han kommer lära mig så mycket!

Fler inlägg kommer om min nya prins! ❤️

Kram

Fantastiskt fina häst, du gör mig så glad!

Likes

Comments