View tracker

Nu är 9:an slut och jag är på väg till gymnasiet. För ett halvt år sedan var gymnasiemässan är jag skrev om hur jag kollade på Ester Mosessons väldigt mycket. När jag börjar skriva på detta inlägg satt jag på Ester Mosessons och har testat kläder till bageri/konditori eller kök/servering. Ester Mosessons är en skola som bara har ett program men har alla linjer i programmet. Det ända program skolan har är restaurang och livsmedels programmet. Jag har alltid älskat att baka och att laga mat, så detta borde vara jätte bra.

Nu har det gott två veckor på min första termin på Ester Mosessons. Imorgon har jag min andra hela bageri lektion och ska baka bullar. Hittills har jag upptäckt att det är väldigt kul och roligt i bageri, alla mina lärare som jag har haft hittills är väldigt bra och snälla. Om du gillar att baka och laga mat så är det absolut en skola du ska tänka på när du ska till Gymnasiet.

Vecka tre av min första termin på Ester: Denna veckan är första veckan med dator på Ester, och hittills har det varit bra har inte haft något problem med den. Vi på ester 2016 har fått chrombooks, en chromebook består bara av internet och chrome, så alla ens filer finns på internet så om datorn inte funkar kan du gå in på en annan dator därför  har datorn har inte någon hårddisk. varje vecka så har man två praktiska lektioner och dem är på åtta timmar med lunch, i dag så har vi bakat bröd, kanelbullar och snoddar "snoddar är ett slags bröd som smakar som barkis men är typ flätad"

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej allihopa i 3 dagar har jag varit med Tilde Ahlsen och vi har tagit foton som kommer komma ut lite senare i veckan.

Men i dag ska jag berätta om en passion i mitt liv. Det är camping livet! Camping är när du bor i tellt, husvagn eller husbil. I mitt fall så är det husvagn vi äger en husvagn som står på säsong i Falkenberg. Vi har en polar och den är model 2011. Vi är då klart inte där själva vi bor där med andra husvangs familjer. Jag har så länge jag kan minnas campat och alltid älskat de.  År 2007- 2008 skaffade vi våran egen hus vagn och innan de såå hyrde vi husvagnar eller lånade. Den vi hade då var en hobby. Att träffa nya människor och sina gamla vänner igen och att även komma ifrån stan är så skönt ibland. Jag har många vänner där t.ex. Emelie. Vi brukar alltid cykla till ica, hoppa på en hoppkudde vilket är en stor studsmatta typ. Vi brukar även fiska krabbor i havet eller bada på skrea strand.

Falkenberg är en väldigt liten och mysig stad där man kan shoppa t.ex lindex, tema sportia och body shop finns där. Det är mycket skor och klädbutiker. Falkenberg har väldigt mycket natur men även lite centrum. Man cyklar oftast i falkenberg. Ligger oxå 3 mil från ullared så man kan bara ta bussar dit om man vill.

Jag har ett minne från förra året då en av våra familjekompsar kom ner med sin husvagn. Vi hade de jätte trevligt. En dag så skulle vi fiska krabbor och den yngsta pojken i familjen stobbade upp en krabba i ansiktet på mig. HAHAHAAAH, den var jätte stor...

Likes

Comments

View tracker

Mina känslor

Detta är ett ämne som jag under de senaste åren har kämpat igenom och haft svårt att prata om det för andra men i dag så vet jag att runt halva klassen vet om mina diagnoser, och efter dessa tre åren på högstadiet så kan jag förstår att det inte är så få som har dyslexi och ADHD så jag bryr mig inte riktigt längre om vilka som vet och inte vet. Så detta tänker jag berätta om. För jag vet att det kan vara folk där ute som har stora problem med diagnoser, svårare än mig. Det kan vara svårt att gå igenom, men som tur så hade jag kompisar runt mig som gjorde det så enkelt att ta sig igenom. Så om du har en diagnos så var inte rädd för att berätta det för folk, för de som faktiskt bryr sig om dig kommer att fatta...

ADHD

När jag var liten så visste mina föräldrar om att det var något speciellt med mig för jag var så sprallig, och kunde inte sitta stila. De flesta tror att ADHD är att man inte kan koncentrera sig. men det är så mycket mer, när man har ADHD så har man svårt att koncentrera sig det är rätt, men det kan också vara så att man inte kanske kommer förstå något som du säger, eller att jag skulle ha det svårt att att du är sarkastisk eller om du skulle skoja. jag skulle kunna tro att du menar allvar...

Hur jag ser ADHD

När jag tänket på ADHD så tänker jag inte på ett ADHD-barn" någon som flippar så fort Du säger eller gör något fel, eller en som inte kan eller vill sitta stilla". För det är inte var det betyder, det betyder att du kan sätta press på dig själv, och kan våga mer. Det finns en medicin mot ADHD, jag började äta medicin för ADHD när jag gick i fyran. Men det finns många olika, och jag har testar de flesta, nu äter jag en medicin som inte ger så stor effekt, för när jag var utomlands så hade jag en medicin som gjorde att jag bara satt inne och kolla på TV det var så tråkigt. det slutade att min syster drog ner mig till polen" och jag älskar att bada speciellt i pooler. det slutade med att jag grät.

Dyslexi

När jag gick i 5:an så fick jag diagnosen dyslexi. Dyslexi är att man har läs och skriv svårigheter. När jag började i fyran så kunde inte jag läsa alls, och knappt stava. När jag skrev uppsatser i skolan, så kunde dom varit på fem meningar eller kanske till och med färre. I dag kan jag inte skriva uppsatser på 1000 ord kanske men kanske 700-800. Nu i dag lever jag med nationella proven i nian, och när man har dyslexi så kan man så utökad tid om man ska läsa någon lång täxt som i SV. När jag gick i åttan tror jag det var så var jag inte den duktigaste på ENG jag låg på ett långt E hela åttan. Men när de tog bort en liten del av läsningen och skrivningen (som man får om man har dyslexi) så hade jag ett C, men jag tror att jag kommer ta upp mig lite detta året!!!!

Likes

Comments

Jag går i nian, och denna terminen arbetar vi med " arbete, Cv, personligt brev och detta med att söka ett jobb" man var inte tvungen att vara sig själv man kunde skapa en helt egen karaktär eller person.

Min karaktär heter Andrea Nilsson hon är 32 år och bor i Falkenberg. Hon sökte jobb som bartender och kassör på en resturang i centrala Falkenberg, hon har en Asiatisk bakgrund på hennes mammas sida.

Först skulle man bara skriva ett CV och personligt brev men sen var vi tvungna att ha en Arbets intervju. Det var lite roligt i början och man tänkte att det inte skulle vara så svårt eller konstig. Men när det pricks var innan så blev man typ rädd eller blyg, fast nu är det över och det känns bra faktist

Likes

Comments

​I höstats hade 9:orna nationella prov i muntligt! Det kändes jätte bra och det gick bra också. Jag var väldigt nervös och stressad innan och trodde det skulle gå jätte dåligt men nu efteråt så behövde jag verkligen inte varit det. Nu är det vårterminen och nu kommer resten! Hoppas verkligen inte att det är för svårt!

Likes

Comments

​Är så stressad just nu! Vi har jätte mycket läxor och det har bara gått 3 veckor in i vårterminen. Så jag pluggar ganska mycket! Kollade in på bloggen och kände att jag vill försöka igen! Hoppas det går bättre denna gången:) 

Likes

Comments

nu när jultiden närmar sig så är det många som får panik för att det inte finns snö där de bor. Men bara för att snön inte kommer i år så betyder inte det att julen stinker eller att den är förstörd. snö är dit minsta problem tänk på de som inte ens hinner att ha jul. många barn dör innan de hinner får uppleva julen, det finns vissa som inte kan uppleva den ändå för att de inte lever bra som vissa delar av Afrika(vet inte om de firrar jul? kommentera gärna om ni vill rätta mig.)

säg inte att du inte får tillräckligt med julklappar vissa får inte ens en enda. julen är inte till för att vara självisk den handlar om att ge, att vara snäll och att hjälpa andra. så sit inte hemma och gråt för att du inte får några julklappar för det får du.

Den handla inte bara om julklappar tomten eller om att hjälpa andra den handlar också om kristendomen för de som är kristna så klart vissa är ej det och då firrar de något annat.


Likes

Comments

Den 11 juni i år åkte jag, mormor och mamma till London vi skulle vara där i tre dagar så då var vi hemma i Göteborg den 14 juni igen. en stor del av resan var nog en slags ursäkt till att få nya converse(RIKTIGA)


Victoria´s secret

Nästan varje tonåring och ungdom som åket till London kommer någon gång under resan leta reda på en Victoria´s secret butik. men London är så stort så det blir väldigt svårt att hitta till en butik. Men vi hade sådan tur att vi bara bodde 2,7 km(9 min med bil)

Den butik vi gick till var hur otrolig som en butik kan vara den hade en hell avdelning för bara deras ungdoms märke PINK så fort an skulle gå till provrummen så var det någon där för att hjälpa dig. och det fanns typ personen från hela världen där inne jag träffa kanske tre Svenskar.

det fanns så mycket att kolla på i London så fort man gick runt hörnet på ett hus så fanns det något nytt att kolla på. visste ni att det finns den stor butik mitt i London bara för m&m den var på fyra våningar och det var det vackraste jag någonsin sätt.

och när man går på vilket torg som helst så är det alltid någon som underhåller på ett häftigt sätt.

I London så finns det för mycket att titta på det är fysiskt omöjligt att klara av att kola på att i London på tre dagar. Men jag han att kolla på lite som hela hade park, oxford street, palatset när drottningen av Eng var hemma. Tower Bridge har jag åkt på(är en av väldens största broar), London eye. men det jag nog är mest nöjd över är att ha gott på den där restaurangen det var så gott...(nando´s)

Likes

Comments

I dag var jag och min kompis på Gymnasiedagarna. Och nu har jag bestämt mig att gå på ESTER MOSSESONS! I bageri och kontiori.

​lite om dagen:

Sista lektionen hade jag idrott, men när jag och mina klasskamrater går till idrottshallen så kommer jag på att jag har glömt underkläder. "YAY😑" och jag och Mathilda hade bestämt att träffas i idrottshallen typp en kvart efter två men jag kunde gå tidigare för jag var ej med på idrotten för att gå på gymnasiemässan i svettiga underkläder är ju bara äckligt. Mamma kom och hämtade mig och Mathilda på skolan typ fem min över två och vi lämnade väskor och sådant hemma hos mig, sen åkte vi mot Göteborg. Vi skulle möta mathildas mamma på för hon jobbar i Göteborg sedan var vi där i två-tre timmar. När vi åkte hem s var det så trögt det tog runt en timme och en kvart. Ses

Likes

Comments