Denna vackra höstdag bakade jag sockerfria chokladbiskvier med mandelbotten. Det är mitt första förslag på fika till höstens alla stunder.

Egentligen skulle man ha sötströ eller stevia i receptet, men det hade jag inte hemma så istället tog jag lite flytande honung och det gick minst lika bra. Fyllningen är gjord på mascarpone men går såklart också att byta ut mot philadelphia eller till och med turkisk yoghurt. Men då måste man även tillsätta lite mera sötning i fyllningen för annars kan smaken bli sur och det vill vi inte!

Först, innan ni får receptet ska jag dela med mig av några sötningsmedel jag brukar använda istället för socker.

1. Dadlar.

Dadlar är en naturlig sötning från en frukt.


2. Vaniljpulver

Vaniljpulver kommer från vaniljstången och ger mycket söt och god smak utan att vara onyttig.


3. Honung

Honung påverkar inte blodsockret på något sett. Och dessutom är honungen nyttig i lagom mängd.


4. Kokossocker

Kokossocker kommer från palmens nektar och påverkar inte blodsockret lika drastiskt.


5. Agavesirap

Agavesirap är dubbelt så sött som sockret och kan därför minskas med hälften av sockermängden. Dock påverkar det blodsockret.


Nu ska ni få receptet på chokladbiskvierna.

Botten:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 äggvitor (spara äggulan)
  • ca 1 msk sötströ


  • Chokladkräm
  • ca 60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
  • 50 gram smör
  • 90 gram mascarpone
  • 1-2 äggulor
  • 1-2 msk sötströ
  • 1 krm vaniljpulver


  • Chokladöverdrag:
  • 100 gram mörk choklad


    Botten

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra.
  2. Platta ut cirklar av mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills kakorna får färg. Låt dem svalna och börja med chokladkrämen.
  3. Chokladkräm

  4. SmältSmält smör tillsammans med choklad och blanda därefter med övriga ingredienser. Låt krämen stelna så den får en ganska fast konsistens.
  5. Toppa krämen på de avsvalnade kakbottnarna. Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare (ca 1 timme).
  6. Chokladöverdrag

  7. Smält chokladen och låt den svalna en aning.
  8. Doppa biskvierna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen.

Lycka till <33

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

God eftermiddag.

Idag har det varit en otroligt skön och vacker dag. Hösten är SÅÅÅ vacker (!!)

Speciellt när jag cyklade hem från skolan i eftermiddags. Det var som på film med alla dessa gul - orangea löv. Man känner sig så lugn när det är höst. Det är så mysigt när man sätter sig på en stol på baksidan och tar en fika i solen.

Hösten kan nog vara en av mina favoritårstider. Först sommar såklart, och sedan höst. Men och andra sidan börjar ju det bli så mörkt om kvällarna och så kallt. Det gillar jag dock inte.

Som ni kanske vet vid det här laget är jag galen i att ta kort. Så fort jag gör något eller äter något som är det minsta lilla vackert ska kameran fram. Men det är så härligt att ta kort, man liksom bara tar kort på det man känner för. Det är det som är så kul. Minst hälften av korten blir ju aldrig bra. Men när dom spontana korten blir nästan alltid bäst enligt mig.

En till fördel med hösten är att det snart är halloween, aaa!

Jag ÄLSKAR halloween. Det är så kul när man får göra och hitta på olika maträtter och desserer. Allt från gröna spagettis till små marshmellows - spöken. Man kan leka lite med fantasin.

Har du något som du brukar göra på halloween? SKRIV!!


Ha en fortsatt trevlig höst nu! Recept och insperation kommer lite senare, så håll utkik.

och komihåg, om du skulle prova något av mina recept och lägga ut det på intagram, hashtaga #wilmabakar då så jag kan se ditt inlägg.

Kram :)

Likes

Comments

Heeej, hoppas ni mår grymt bra! Det gör jag.

Skulle du vilja ha en sockerfri, glutenfri & laktosfri blåbärsmuffins? Trodde väl det!

Enkla och goda muffins perfekta till fikat eller mellis. Ja, när som helst. Sötningen jag använde var banan. Det går säkert att byta ut om man appsolut inte gillar det. Men jag tyckte det var gott :))

Nu ska ni få receptet på dessa ljuvliga blåbärsmuffins.

200 gram banan (2 bananer)

40 gram blåbär

2 ägg

1 dl havremjöl

1 dl riven kokos

2 msk kokosolja


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt, mosa banan, och smält kokosoljan. Mixa riven kokos till ett finmalet mjöl med exempelvis en stavmixer. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggvispet tillsammans med kokosolja och mosad banan. Rör därefter försiktigt ner blåbär (tinade om de är frysta). Fördela smeten i muffinsformar. Häll en klick, motsvarande ½-1 msk, av Alex&Phil smoothie blåa bär. Rör runt med en liten sked eller kniv, så att smoothien fördelas runt en aning i muffinsen (gärna i ett fint mönster). Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Lycka till :-)

Likes

Comments

Godkväll :-)

Idag har det varit en superrolig dag. Först gymnastikläger och sen matlagning. Till middag gjorde vi tacos med egen tacokrydda och eget tortillabröd.

Tortillabrödet är dessutom både glutenfritt och mjölkfritt. Toppen ju! Vi gjorde även en guacamole till. Ni ska få receptet på alla dessa jag räknade upp.

Guacamole:

6 avocados

En skvätt citronjuice

Salt och peppar


Gör såhär:

Mixa avocados i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt sedan en skvätt citronjuice och salt och peppar efter smak. Mixa igen till en slät smet. NJUT!


Gluten och sockerfria tortillabröd:

4 ägg
2 msk kokosmjöl
0,5 msk fiberhusk
2 msk olivolja
Några msk vatten
Salt+peppar
Kokosolja att steka i

Vispa äggen fluffigt. Blanda kokosmjöl och fiberhusk och sikta detta i äggen. Det blir lätt klumpar av kokosmjölet annars. Blanda ihop och salta och peppra. Om smeten blir för tjock, blanda i några matskedar vatten. Smeten ska ungefär som pannkakssmet. Stek tunna i kokosolja. NJUT!

Tacokrydda:

1,5 tsk salt

2 tsk chilipulver

1 tsk lökpulver

1 tsk vitlökspulver

2 tsk paprikapulver

2 tsk spiskummin

1 krm cayennepeppar

Gör såhär:

Blanda alla kryddor med en sked i en liten skål. Häll sedan över i 500 g nötfärs. ( skulle du ha mindre färs än 500 g får du även minska lite på kryddan också. Använd smaklökarna! ) NJUT!

Färskpressad äppeljuice :-)

Och nu, mina damer och herrar. Nu har vi kommit till kvällens höjdpunkt. EFTERÄTTEN (!!)

Sockerfri Vaniljkräm med kokos & färsk mango.

2 ägg

4 - 5 msk honung

2 dl väl kyld kokosgrädde

1 krm vaniljpulver


Gör såhär:

Separera äggen och häll i äggulorna i en bunke. Häll i hunong och vispa till en vit och fluffig smet. I cirka 3 minuter. Tillsätt sedan kokosgrädden och vaniljpulver och vispa ytterligare i någon minut. Lägg sedan upp i skålar eller fat och servera med färska bär.

Jag använde mig av mango och upptinade blåbär. LYCKA TILL!

( TIPS! Var noga med att kokosgrädden är väl kyld innan du använder den. Annars skär sig vaniljkrämen. )

Hoppas ni vill prova dessa recepten. Om ni gör det och lägger ut på instagram. Tagga då mig, @wilmabakar så att jag kan se inlägget :-) KRAM

Likes

Comments

God kväll underbara läsare, hoppas ni mår bra.

Är det bara jag som börjat få lite höstfeeling? Trodde väl inte det. När jag tänker på hösten kommer morotskaka direkt upp i huvudet. Jag vet inte varför men det bara är så. Morotskaka är en stor favorit hos mig, himelskt gott! Egentligen bakar jag aldrig det men idag fick jag en känsla att JUST IDAG HÄNDER DET!

Hehe okej. Jag tror många av er bara Okejjj... helt normalt. Men jag tycker man ska vara lite crazy ibland för att få andra att skratta och må bra.

Ja, nu kom det igen. Men jag gillar att skriva lite spontana saker som nu. Ja, men du vet. Lite sånt som man bara kommer på i stunden. Jag har liksom inget manus när jag ska blogga, utan jag gör det bara.

Liksom man bara får energi att göra något man tycker är kul. Ena dagen kanske man hellre vill sitta nere i soffan med tre filtar och kolla på Netflix och andra dagen när man vill vara kreativ och blogga eller kanske baka lite.

Jaja, jag ska sluta tjata om allt detta. Ni ska få receptet på morotskakan. Som är både sockerfri, laktosfri och glutenfri.

Frosting

Morotskaka


Tillagning

  • 1. Blötlägg cashewnötterna i minst 4 timmar. Mixa valnötter och dadlar. Blanda med övriga ingredienser till kakan och mixa hastigt ihop allt.
  • 2. Bred ut smeten i en form, cirka 15 × 20 centimeter i diameter, med bakplåtspapper i botten.Ställ in formen i frysen och låt den stå medan frostingen görs.
  • 3. Mixa avrunna cashewnötter (blötlagda i minst 4 timmar), honung och mandelmjölk.
  • 4. Tillsätt vanilj och apelsin- eller citronskal. Bred frostingen över kakan. Låt stå i frysen i cirka 2 timmar och skär sedan upp i bitar. Pudra över kanelen.


Hoppas det smakar och lycka till 💕

Likes

Comments

Hejsan, hoppas ni mår bra!

Idag lagade jag middag och dessert. Till middag gjorde jag kyckling i ugn samt rotfrukter och en sås. Kycklingen blev helt PERFEKT (!!) Saftig och god. Och till efterätt gjorde jag en sockerfri Jordgubbscheesecake. Botten är gjord av sötmandlar och dadlar. Och fyllningen av jordgubbar, cashewnötter mm. Receptet finner ni nedan 👇🏼☺️

Recept Jordgubbscheesecake:

Botten:

2 1/2 dl nötter ( man kan använda vilken nöt man vill, jag tog sötmandlar.)

1 1/2 dl dadlar / fikon


Klä en springform med bakplåtspapper. Mixa först nötterna till ett mjöl. Häll sedan i dadlarna / fikonen och mixa till en jämn smet. Fördela ut smeten i springformen och ställ in i frysen.

Fyllning:

4 dl cashewnötter

75 g kokosolja

5 dl upptinade eller färska jordgubbar. ( Du kan byta ut bären till t.ex blåbär eller hallon om du istället vill ha det.)

0,5 dl honung

1/2 tsk vaniljpulver


Värm upp kokosoljan så att den precis smälter. Tillsätt alla ingridienser förutom bären och mixa i högsta hastighet i några minuter. Häll i bären och mixa ytterligare en stund tills fyllningen är slät. Ta fram bottnen från frysen och bred ut över kakan. Strö över lite bär eller chashewnötter och ställ in i frysen i minst 2 timmar.

Ta fram 10 minuter före servering.

Lycka till 💞



Likes

Comments

Heeej! Äntligen fredag igen, som jag har längtat. Hoppas ni har haft en suverän fredag, det har verkligen jag. Vi slutade tidigt i skolan idag så det var skönt. Efter skolan cyklade jag hem som vanligt och ställde mig i köket. Jag gjorde grönkålschips, gluten och mjölkfria hamburgerbröd och en sockerfri kladdkaka med hallon. Ja, jag höll på i flera timmar med det. Sedan blev det middagsdags och vi åt hemgjorda hamburgare med mina bröd. Gott var det :)

Efterrätten blev himla god! Sockerfritt men ändå godare än vanligt, och jag menar det verkligen. Hallonen ser ut som hjortron men det var bara filtret, om någon skulle undra.

Nu ska ni få recepten på allt. Grönkålschipsen, hamburgerbröd & kladdkakan.

Grönkålschips recept:

1/2 påse grönkål

Salt

Olivolja


Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 g varmluft.

Sprid ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper eller smörj med smör.

Ringla över olivoljan och strö över lagom mycket salt. (Häll på så mycket du känner för, ha lite känsla när du gör det.)

Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter, tills du tycker att det har torkat och blivit till chips. Det kan bli längre eller kortare tid beroende på ugn. Så håll koll.

Klart!


Hamburgerbröd recept 6 st:

3 ägg

0,75 dl kallpressad rapsolja (eller annan olja)
3 msk krossade linfrön
3 msk fiberhusk (psylliumskal)
½ msk bakpulver
en nypa salt

Lägg gärna till andra frön eller kryddor. Jag brukar ha i en halv näve solrosfrön

Separera äggen och rör ut oljan i äggulorna, ca en tsk i taget till en början och sedan mer och mer olja åt gången så att äggula och olja går ihop utan att skära sig.

Vispa äggvitorna till hårt skum med en nypa salt.

Blanda alla torra ingredienser och vänd i dem i äggvitorna

Rör försiktigt ned äggule-blandnigen i äggvitorna.

Klicka ut sex Oopsies på smord plåt eller på bakplåtspapper och grädda i 150 graders värme i ca 20-25 minuter.

Klart!


Sockerfri Kladdkaka:

20 st dadlar

5 msk kakao

2 dl kokosflingor

1 dl kokosolja

2 tsk vaniljpulver

2 tsk bakpulver

3 stycken ägg

3 dl mandelmjöl

1 msk honung


Gör såhär:

Mixa ihop dadlarna och kokosflingorna till en jämn smet. Tillsätt mandelmjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver och mixa igen. Knäck äggen och tillsätt honungen och kokosoljan. Mixa tills smeten är smidig och bra. Häll över till formen och ställ in i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna innan servering och strö över exempelvis hallon.

Klart!

Det var alla recepten, hoppas du provar någon av dom. Om du skulle lägga ut på instagram när du har provat ett recept av mig, hashtaga #wilmasrecept

Ha en fin dag! <33








Likes

Comments

Halloj! Hoppas ni har haft en bra torsdag, det har jag.

Idag hade vi hem & konsumentkunskap och det var Såå himla kul. (oförväntat...) Men vi bakade dock inte, vi lagade mat. Vi var i par och jag och min kompis gjorde pasta bolognese. Gott blev det också!

Igår bakade jag honungskakor och dom blev supergoda! Inte särskilt knapriga och hårda. Men sega och smakrika. Nu ska få receptet på honungskakorna :))

Honungskakor - 10 stycken

30 gram rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk honung
3 krm kanel
2 krm vaniljpulver (går att utesluta)

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Tillsätt honung och smör och blanda väl till en kakdeg. Gör bollar av degen, lägg på ett bakplåtspapper och platta ut. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Håll noga koll så inte kakorna blir brända. Låt svalna och toppa eventuellt med smält choklad.

HOPPAS DET SMAKAR!

Likes

Comments

God kväll allihopa, eller ja, ni kanske läser detta på morgonen eller mitt på dagen så vi säger hej, hoppas ni mår bra!

Idag är det Kanelbullensdag (4 oktober 2017) och det måste ju såklart firas på något sätt. Jag ställde mig klockan 7 och började baka kanelbullar. Men att jag inte ska äta socker på fyra veckor kan ju vara bra att följa så det gör vi. Men då finns det något som heter sockerfritt!

Idag gjorde jag sockerfria kanelbullar och sötade med dadlar, ugnen behövdes ju inte heller så det var bra. Nu ska ni få receptet på kanelbullarna.

”Bulldeg”
2 dl cashewnötter
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 nypa salt
8 färska dadlar (urkärnade)
3-4 tsk vatten

Fyllning
1 dl sötmandel (gärna blötlagda)
1 msk malen kanel
8 färska dadlar (urkärnade)
1 msk vatten

Rosta cashewnötterna och havregrynen på högst 100 grader i ugnen i cirka 10 minuter.
Mixa bulldegen och kavla ut mellan två bakplåtspapper.
Mixa fyllningen och bred ut över bulldegen. Rulla degen (som en rulltårta typ) och kyl snabbt, för att sedan skära upp rullen i lagom stora munsbitar. Toppa med riven kokos.

Lycka till & hoppas det smakar!

Likes

Comments

Hejsan allesamans, hoppas ni mår super! Det gör jag.

Idag testade jag ett recept ur ett häfte som det bara finns hälsosamt och bra mat i. Vi kommer att äta nyttigt / bra mat nu i fyra veckor framåt. Så det betyder ju att sockret är bara att glömma! Det var ju lite tråkigt enligt mig som älskar att baka och som gör det ganska ofta. Men i det där häftet fanns det rätt så intressanta recept som jag hade fått uppdrag att baka. Först tänkte jag, "men jag kommer ju inte få baka "vanligt" på FYRA HELA VECKOR!" Hur ska det gå till?? Men så farligt var det faktiskt inte. Jaja, nu ska jag sluta babbla. Ni ska få receptet på dessa fula men otroligt goda kokostoppar. Dom smakar EXAKT som vanliga kokostoppar om man frågar mig, men det kan man ju inte veta för man har provat dom. Så gör det!


Recept sockerfria kokostoppar ca 15 stycken

50 gram smör / kokosolja

200 g kokosflingor

2 ägg

0,75 dl honung


Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 ° och smält smöret / kokosoljan i en kastrull, och tillsätt kokosflingorna. Vispa äggen och honungen vitt och pösigt. Häll sedan i smörblandningen i äggblandningen. Rör om försiktigt med en slev eller slickepott. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.


Likes

Comments