Chockladanittar är en riktig klassiker!
Gillar du dom lika mycket som jag? Ta del av receptet som du finner nedan.

200 g smör
2½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg till pensling
½ dl pärlsocker

Sätt ugnen på 200°. Rör ihop smör och socker. Blanda ner övriga ingredienser till degen. Rulla ut till 6 längder, ca 2 cm tjocka och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut längderna, pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Skär längderna i sneda bitar direkt när du tagit ut dem från ugnen. Låt svalna på plåten.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon!
Dagens blogginlägg kommer handla om just kategorin frukost!☕️
Chiapudding är enkelt att slänga ihop kvällen innan. Bara 3 ingredienser och gott! Önskas recept? Skrolla ner!

3 msk chiafrön
2 dl mjölk, t.ex mandel eller havremjölk
1 krm vaniljpulver

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser i en skål och häll över i ett glas eller liknande.
Ställ med plast över i kylen i några timmar. Gärna över natten.
Toppa vid valfri topping när det är dags för servering. ✨

Lycka till & Glad lucia 🕯

Likes

Comments

Hej!
Nu var det längesedan jag bloggade. Lite för längesedan kanske?
Hur som helst, jag bakade sockerfria pepparkakor idag. Dessutom är dom utan laktos och gluten. Toppen!
Jag gjorde två plåtar med pepparkakshjärtan. Första plåten var på vippen att brännas. Och den andra blev nästan tvärt om. Alltså undergräddad. Men jaja, sånt är livet.
För att bli bättre måste man misslyckas. Inte sant?

Btw, det är andra advent idag!
Snart jul, aaaa! Då blir det alldeles utmärkt att ha något sockerfritt och lite mera hälsosamt på bordet också under jul. Så varför inte baka dessa?

Här nedan finner ni receptet

2 1/2 dl mandelmjöl
1 dl quinoamjöl
1 tsk bikarbonat
1 1/4 tsk mald kanel
1 1/4 tsk mald ingefära
1 1/4 tsk mald nejlika
1/4 tsk flingsalt
60 g kokosolja eller smör
1/2 dl honung alt. agavesirap eller yaconsirap, alt. annan valfri flytande sötning
1 ägg

Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Smält matfett, salt, honung och kryddor i en kastrull på låg värme. Blanda sedan med dom torra ingredienserna och ägget till en jämn deg. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper. Lägg dom sedan på en plåt och ställ in i kylskåpet i minst 45 min, gärna över natten.

Sätt ugnen på 175 C. Ta sedan ut en deg i taget och stansa ut formar.
Grädda dom i mitten av ugnen i 4-10 minuter beroende på hur tunna eller tjocka du gör dom. Håll koll, pepparkakor har en tendens att brännas fort.

Låt kakorna svalna helt på galler innan servering. Krispigast och godast blir pepparkakorna om du förvarar dom i kylskåp.

Fri från: Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri (om du väljer kokosolja) och nötfri.

Tips! Du kan även använda t.ex kokosmjöl eller kikärtsmjöl istället för quinoamjölet.

Lycka till med dina pepparkakor!

Likes

Comments

Hej!

Det känns som det var längesedan jag bloggade. Kanske bara är jag?
Btw så bakade jag oreotryfflar i förrgår till julmarknaden som var idag. Det var mycket fix och trix inför marknaden så jag hann inte lägga ut receptet... Men äntligen kommer det!

Ingredienser:
2 paket oreo
200g philadelphia ost
200g valfri choklad (jag hade mörk)

Gör såhär:
Mixa oreosarna i en mixer eller i en påse till smulor.
Lägg i en bunke och tillsätt philadelphian. Rör om med en slev.
Låt stå i kylen i cirka 10-15 minuter.
Rulla till bollar och doppa i choklad, om du vill :)

KLART!

Jag har även en film på youtube. Inte så bra med ljud och ljus osv. Men gå gärna in och checka den med! Jag heter ”wilmabakar”. Vi ses!

Likes

Comments

Hej alla bloggläsare!

Skolan slutade tidigt så jag och Maya cyklade hem och bakade pepparkaksmuffins till julmarknaden på lördag. Kommer ni då?

Hoppas jag träffar några av er då!

Receptet finner ni nedan :-)

Ingredienser:
50 g smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 dl torkade tranbär eller frysta lingon
1 ägg
1 1/2 dl mjölk

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl, bakpulver, socker och kryddor i en bunke.
Vispa ihop smör, ägg och mjölk. Rör ner smörblandningen och lingon/tranbär i mjölet och rör ihop degen. Klicka i stora muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Hoppas dom var goda!

Om du vill köpa dessa muffins kan du komma till mig på lördag på Enköpings torg :) Hoppas vi ses!

Likes

Comments

God kväll!

Imorgon är det pepparkaksbak. Yes!
Det är nog den mest roliga (och godaste) dagen på hela året. Efter julafton och födelsedagen såklart ;)

Lite julgodis på det är ju aldrig fel. Så jag slängde ihop dessa choklad kolor på bara 10 minuter. Det är endast 4 ingredienser som behövs för att göra dessa kolor.

Man skulle egentligen bara klippa i dom till små rutor, men jag gjorde små karameller istället. Jag tog bara ett litet snöre och bakplåtspapper för att knyta ihop dom.

Denna ser ju lite avlång ut om jag ska vara helt ärlig. Men så blev dom inte. Jag skulle smaka en och den ”drogs ut”. Hehe

Receptet finner du nedan.

Ingredienser:
1 dl socker
4 msk smör
4 msk ljus sirap
1 msk kakao (du kan också välja att strunta i kakaon om du inte vill ha med chokladsmak.)

Gör såhär:
Lägg allt i en kastrull och koka upp.
Koka i cirka 2-3 minuter och häll upp i en ”liten” ugnsform.
Låt svalna i kylen och klipp i bitar eller gör karameller som jag gjorde.
Doppa i florsocker för att dom inte ska klibba ihop.

Goda va?!

Prova gärna och skicka hur dom blev.
Lägger du ut på Instagram taggar du #wilmaskök så kan jag se!

Kram :))

Likes

Comments

Hej fina ni!

Idag bakade jag en supergod kladdkaka med toscatäcke på. Det var den godaste jag NÅGONSIN har ätit! Riktigt smarrig!

Planen var egentligen att jag skulle göra en klassisk tosca kaka, men planerna ändrades ganska snabbt efter jag hade fått sett Leila Bakars tv-program. Hon bakade denna kaka och det blev ett måste för mig. ;)

175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao av god kvalitet
0,5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg, ekologiska
1,5 dl vetemjöl

Tosca:
75 g smör
1,5 dl ljus sirap
0,75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor (jag hade inte det hemma så jag tog 200g mandelspån istället. Det blev super!)


Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form (ca 20 x30 cm) med kant och fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna.
Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 minuter.
Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.

Jag tycker definitivt att du ska testa detta receptet. Och jag vill bara säga att jag INTE kommer sälja detta på julmarknaden 2/12. Hoppas vi ses!

Instagram - @Wilmabakar

Likes

Comments

Godkväll fina läsare.

Nästa helg. Inte denna som kommer nu, men efter den ska jag stå på Enköpings torg på julmarknaden och sälja massa godsaker. Julbak som är så gott!

Jag kommer dels sälja vegansk knäck med mandlar i. Mums. Väldigt enkelt och få ingredienserna.

Receptet på dessa godisarna finner ni nedan.

Ingredienser:

1.5 dl strösocker

1.5 dl kokosmjölk

1.5 dl sirap, ljus

1 dl mandlar


Gör så här:
Börja med att blanda strösocker, kokosmjölk och sirap i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelhög värme i ca. 20-30 minuter – tills smeten klarar kulprovet. Tag av från värmen och rör ner grovhackade pumpakärnor. Häll upp i knäckformar och låt stelna.


Njut nu av din knäck så kanske vi ses på Enköping torg klockan 11:00-15:00 på lördagen och söndagen. Vi ses!

Likes

Comments

Hej!

Chocolate chip cookies är en stor favorit hos mig. Men när man sedan slår ihop det med en kladdkaka blir det ännu bättre. Jag ska faktiskt inte skriva mycket mer för jag ska dela med mig av detta smarriga recept som jag har provat baka från Bakamedfrida.

Receptet finner du nedan.


Chocolate chip cookie Kladdkaka, 8 bitar:

100 g Smör
2 Ägg
1.25 dl Farinsocker
0.75 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
2.5 dl Chokladknappar, mörk choklad

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C, smörj och mjöla en springform, 22 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, farin- och strösocker.
Tillsätt vaniljsocker, vetemjöl och smör. Rör till en jämn smet.
Rör ner 2 dl av Chokladknapparna.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Rör om i mitten av kakan efter fem minuter – det gör du för att chokladen hamnar i botten av kakan annars.
Grädda tills kakan är klar – känn med sticka eller skaka lite på formen.
Kanterna ska vara fasta men mitten ska vobbla lite.
När kakan är färdiggräddad så lägger du på resten av chokladknapparna.
Låt svalna.

Hoppas den smakade!

Det finns även en kort lite video på youtube där jag bakar denna. Gå gärna in och kika där, wilmabakar heter min kanal. :)

Likes

Comments

Hello out there!

Idag var det glögg premiär hemma hos oss. Man får så mycket julkänsla när man dricker det med lite russin och mandlar. Gott!

Jag bakade iaf sockerfria bounty bitar idag. I dom är det bara 4 ingredienser som var så himmelskt goda! Det smakar bounty fast mer kokos och mindre sliskigt med allt socker som det är i dom vanliga man köper i butiken. Sötningsmedlet jag använde var honung. I slutet doppade jag dom i 70% choklad men det är ju såklart frivilligt! Om man skulle göra det blir dom ju i och för sig inte sockerfria, men det behövs inte om man vill vara extra nyttig.


Receptet finner ni nedan:

RECEPT BOUNTY (SOCKERFRI)


Ingredienser:

2 dl kokosgrädde eller kokosmjölk

3.5 dl kokos

3-4 msk honung

100g 70% choklad (frivilligt)


Gör såhär:

Häll kokosgrädden/kokosmjölken i en kastrull och låt småkoka i cirka 10 minuter.

Ta av från plattan och blanda i kokos och honung. Låt stå i kyl i cirka 30 minuter.

Forma försiktigt till former du önskar och ställ återigen i kylen i 10 minuter.

Doppa nu försiktigt i choklad om du skulle vilja det. Strö över kokosflingor och låt stela.

Lycka till!




Likes

Comments