View tracker

Egentligen mår jag bra och är stabil, men jag är så stressad, och det tynger ner mig just nu. Psykiskt brukar jag klara mig väldigt bra eftersom att jag varit med om mycket och byggt upp mig själv, eller vad man nu skall säga. Men jag får fysiska besvär, av kronisk stress blir dessutom immunförsvaret mycket sämre. Var riktigt sjuk två gånger nyss med bara 1 veckas mellanrum ungefär.

Har magkatarr och huvudvärk. Jag som i vanliga fall tar mycket värktabletter mot min migrän kan inte ens göra det just nu för då blir magen dålig istället, kan knappt dricka läsk eller bubbelvatten för då börjar jag må illa för att magen reagerar så pass lätt tyvärr.

Från och med efter höstlovet och fram till nyår brukar vara en stressperiod för mig, och säkert många andra. Jag upplever i alla fall att jag alltid haft som mest skolarbete mellan höstlovet och jullovet, vilket är jättejobbigt. Blir väldigt stressad innan jul också för det ska ordnas julklappar, bakas och allt sånt där. Jag tycker att det är jättejobbigt, det blir helt enkelt för mycket.

Mina vänner har påpekat att det syns på mig att jag inte är på topp, till exempel när jag kommer till skolan i mjukisbyxor för jag orkar inte ta på mig ett par jeans för det spänner på magen och då ökar illamåendet. Jag sminkar mig och fixar mig enbart till skolan, annars sitter jag liksom hemma ofixad och rör mig inte särskilt mycket.

Jag vill bara bli av med den här stressen, men jag vet inte hur jag skall bära mig åt. Vet egentligen inte vad jag vill ha sagt med detta inlägg, men jag skriver för att skriva av mig. Det är mitt sätt att bearbeta saker på ibland.

- Sommar 2015, hade inte tackat nej till värme nu!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ikväll har jag mått väldigt dåligt igen. Mamma hade bjudit hit småkusiner på julbak idag och det blev alldeles för stimmigt och jobbigt så fick självklart migrän, inte så roligt när man har stressproblem just nu.

Har haft yrsel hela kvällen dessutom, beror förmodligen också på min stress, usch det här är inte roligt alls. Jag vaknade nyss (klockan är 22:25), hade satt igång en avslappningsapp så jag somnade någon timme. Huvudvärken är äntligen över efter värktabletter och sömn men är väldigt yr ännu..

Likes

Comments

View tracker

Haha åh, se på lilla hjärtat. Hon opererades igår så nu måste hon gå runt med en tratt på huvudet, tycker så synd om henne. Just nu har hon fått ta av tratten för att sova, för hon vägrar somna med den på.

Idag har jag hjälpt mamma lite grann att baka lussebullar med mandelmassa i, hon hade fått någon skum idé men det var gott faktiskt!

Annars har jag för det mesta bara strosat runt hemma, städat lite och tagit hand om lilla kissen.

Likes

Comments

Tycker verkligen att det här citatet stämmer in så bra på dagens verklighet. Fy vad sorgligt faktiskt. Vet inte vad jag skall säga mer. Jag själv kämpar som en galning för mina betyg, det spelar ingen roll om jag mår dåligt. Tror att det är fler än jag som känner igen sig

Likes

Comments

- Jag har gått på BUP. Jag gick där i ca 1,5 år eftersom att jag hade depression och andra svårigheter i livet

- Jag har klarat mig igenom en depression och är frisk idag, utan mediciner och utan samtalshjälp

- Jag har gått om 1an på gymnasiet, av flera olika anledningar. Jag går nu barn- och fritidsprogrammet

- Har stora problem med mat, vilket inte så många vet. Jag är väldigt kräsen och har i perioder svårt att över huvud taget få i mig mat. Maten är liksom en stor stress för mig, måste ibland tvinga i mig mat. Har dessutom ett slags tvång som gör att jag inte kan hoppa över måltider eller äta dåligt, så det är väldigt jobbigt

- Jag har jättesvårt att gå upp i vikt, vilket folk tror är en jättebra och härlig grej. Men nej inte alls, jag vill inte vara så smal som jag är utan jag har alltid velat gå upp. Har mått dåligt över detta tidigare men det är något jag börjat acceptera men jag tränar för att bli mer nöjd med min kropp!

- Har en egen katt som jag köpt helt själv och betalar oftast hennes mat osv. Jag köpte henne i somras när hon var en liten kattunge

- Jag gillar inte vinter och höst. Hade helst haft sommar året runt typ

- Jag typ hatar pasta carbonara och korvstroganoff, hatar är ett starkt ord men usch, det går inte ens ner i magen. Tror jag är rätt ensam om detta

- Vill så gärna ta körkort så fort jag fyllt 18, men vågar inte köra upp på min födelsedag ifall jag inte skulle klara det haha

- Jag kommer aldrig igång ordentligt med träning, för varje gång jag börjar träna ordentligt och regelbundet så blir jag sjuk eller får migrän, eller så har jag jättemycket i skolan så det hindrar mig från att fortsätta. Så det känns helt enkelt som att jag måste börja om på nytt hela tiden, så surt.

Likes

Comments

Nu börjar allt äntligen gå åt rätt håll. Börjar må bättre äntligen och har avklarat 2 dagar i skolan, så skönt att kunna vara tillbaka faktiskt.

Finns just nu inget värre i mitt huvud än att inte kunna styra sitt mående själv. Hatar att må fysiskt dåligt. Psykiskt sett så är det ett val man kan ta och göra det bättre. Fysiskt så går det inte riktigt att styra.

Nu borde jag sätta mig och plugg inför ett prov imorgon som jag typ inte har koll på alls, över huvud taget.. tyvärr så får ju insatsen i skolan lida en hel del när man är och har varit sjuk, vilket jag tycker är jättejobbigt. Ska i alla fall ta tag i det här nu och göra mig av med all stress på grund av skolan, har lite att ta igen.

Likes

Comments

Var i skolan en lektion igår och skrev prov, det var vad jag orkade. Kände mig bättre under dagen så tänkte att jag skulle gå i skolan idag men igår kväll blev det så himla dåligt igen.

Har förmodligen fått magkatarr efter att jag varit sjuk och mår illa ständigt. Igår bestämde sig min kropp också för att slå till med den värsta migränen någonsin. Jag trodde att jag skulle må bättre idag men vaknade och hade ännu lika ont i huvudet, hade ont i hela höger sida och det var jobbigt hur jag än låg i sängen och kunde knappt röra mig för det dunkade så hemskt i huvudet då.. har samtidigt magkatarr och mår illa och svårt att äta, inte alls roligt.

Så det blev ingen skola för mig idag, men får se hur det är imorgon. Jag hoppas verkligen på att det blir bättre snart..

Likes

Comments

Igår orkade jag mig ut en stund med katten så hon fick leka lite.

Är nog ännu lite sjuk, jag vet inte riktigt. Magen känns inte bra och mår illa ännu men ska börja käka ordentligt idag. Har bara ätit knäckemackor, skorpor och liknande sen i onsdags. Åt bananpannkaka till frukost i alla fall och det gick ner, skönt.

Känt mig sjuk väldigt länge, detta var väldigt långdraget. Mådde konstigt hela förra veckan, mådde illa på morgonen och kändes som jag hade feber sen blev det värre på helgen och i måndags mådde jag riktigt dåligt och fick hög feber.

Hoppas verkligen på att det blir bättre igen när jag börjar äta ordentligt

Likes

Comments

Är tydligen sjuk och har lyckats smitta mamma! Käkade enbart en skorpa och en isglass på hela dagen igår, haft hög feber och sovit bort större delen av dagarna.

Idag känns det lite bättre, fått i mig en isglass, en knäckemacka och te till frukost. Ska försöka äta mer under dagen och hoppas på att bli frisk innan fredag i alla fall :-)

Likes

Comments

Har vart så fruktansvärt illamående senaste dagarna. Vet inte varför, vet om jag har magkatarr, bara är stressad eller vad det beror på. Min mage har inte mått bra alls men har ätit som vanligt så jag tog mig iväg till skolan imorse. Jag var på min första lektion ca 10 minuter sen fick pappa hämta mig för jag mådde så fruktansvärt dåligt.

Åkte hem och spenderade hela dagen i sängen och mår illa från och till. Ibland känns det som jag ska spy.. så det blir nog att stanna hemma imorgon och sen se och försöka ta mig iväg på onsdag..

Vaknade dessutom nyss med världens huvudvärk, usch☹️

Likes

Comments