Header

Hej allesammans, det var ett tag sen!

Uppdateringen har varit kass den senaste tiden, har haft oerhört mycket i skolan & nästan all fritid har gått till plugg. Men nu är det lov iaf & jag har bara en sak jag måste fixa tills vi börjar igen vilket ät skönt.

Annars rullar livet på i en rasande fart. Vår valp Blossi har växt & blir stor, Fimur har haft en ganska lugn höst då min mamma & syrra inte rider lika hårt & ofta som jag brukar göra. Jag har fortfarande inte kommit upp på ryggen igen & hoppas på att min doktor ger mig tillåtelse att hoppa upp efter besöket på onsdag. Hade varit så kul att bara få skritta runt lite. Jag har inte varit i stallet så mycket sen operationen & längtar tillbaks. Vi har även fått en ny medryttarhäst nu när Gloi är såld som heter Alfadis. Hon har fått flera föl & är knappt riden men går som en klocka ändå. Så det ska bli kul att få prova henne också!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 136 Readers

Likes

Comments

Hejsan allihopa!

Det var ett tag sen sist, har varken haft lust eller hunnit blogga särskilt mycket den senaste tiden. Jag har haft fullt upp med skolan, rehabilitering och allt annat som måste göras. Hur som helst har det gått drygt sju veckor sedan operationen nu och jag börjar återhämta mig så smått. Knäskyddet släppte jag i måndags och jag har även börjat kunna gå igen. Inga långa sträckor men slipper kryckorna inomhus vilket är skönt. Jag har fortfarande ganska ont från och till men det är på bättringsvägen hoppas jag.

Vi fick även hem vår valp Blossi för fem veckor sedan. En riktig huligan är han, busar och sover dagarna ända men han är söt. Var ute och fotade honom förra helgen vilket inte var det enklaste då han inte är stilla en sekund och jag har svårt att röra mig men där blev några fina ändå.

​Kramar Wilma

Likes

Comments

Hejsan mina vänner, I'm back!

Nu är det en dryg vecka sedan jag var inlagd på sjukhus & opererade mitt knä, uhh & fy säger jag bara. Det dom gjorde var att stabilisera min knäskål genom att ta bitar av mina senor från både över & under knäet, såga i skelettet för att få fast senorna & på så sätt fästa knäskålen. Dålig förklaring på det hela, men är inte så insatt & vill inte veta allt dom gjorde.

Veckan här efter har varit hemsk helt ärligt. Redan på uppvaket, där jag låg nästintill drogad hade jag så ont att jag bara skakade. Morfinen tog inte & allt var fruktansvärt. Dagen efter operationen fick jag komma hem & sen dess har jag nästan bara legat drogad i soffan. Smärtan har börjar släppa lite nu, efter 10 dagars lidande. Men är fortfarande väldigt påverkad av allt & orkar inte mycket innan jag ligger däckad i soffan igen ahah. Tack & lov har jag världens underbaraste vänner & familj som ställer upp för mig & det är jag oerhört tacksam för.

Just nu vilar jag inför kalas hos mormor ikväll, mysigt. Imorgon ska vi förhoppningsvis hälsa på vår nya valp vi ska få om en vecka, har inre träffat honom innan så det ska bli spännande. Annas ska jag bara plugga, träna lite sjukgymnastik & vila. Jag ska även försöka ta mig till skolan nästa vecka, en stund om dagen i alla fall beroende på hur länge jag klarar av det. Men nu måste jag fixa mig. Ha det bra!

Kramar Wilma💫

  • 237 Readers

Likes

Comments

Onsdag idag vilket betyder operation imorgon. Är så taggad... Eller inte.

Nu de senaste dagarna har jag mest pluggat, pluggat & pluggat. Emellan det har jag även varit i stallet & ridit. Idag red jag först ut en sväng med Wilma & sen avslutade vi med ett litet kort pass på banan med Thor. Allt flöt på bra men det är lite sorgligt att jag inte får rida på 3 månader.

Bloggen kommer antagligen vila ett litet tag nu också, beroende på hur jag mår. Men nu ska jag kolla på Idol & packa väskan.

Ha det bra, kramar Wilma💕

  • 234 Readers

Likes

Comments

Idag var jag, Kristin, Ida & våra hästar på Magaretehof och tävlade. Det var en Välgörenhetskeppni då de skänkte pengar till friends. Tävlingen var välarrangerad & trevlig.

För mig & Fimur tyckte jag att det gick bra. Vi travade & galopperade mest då tölten inte är 100 än. Vi gick vidare till semifinal men det blev ingen rosett idag. Rundorna var ganska långa & jag orkade inte hålla upp Fimur när han började bli trött. Så jag kan bara skylla på mig själv, Fimen skötte sig bra. Det gick även bra för Ida & Kristin hamnade på en tredje plats i sin klass. Mycket duktiga hästar idag som stod & sov hela vägen hem i transporten.

Likes

Comments

Hej & godkväll allesammans,

Idag är jag glad för det är fredag. Nej men idag har varit en ba dag. Började dagen med 2 timmars tyska & sen följde Marina & Jasmin med mig hem. Vi käkade & sen följde de med mig till stallet. Jasmin red en stund vilket gick toppen, dom var såååå duktiga. Efter det hoppade jag upp & kände igenom Fimur till tävlingen imorgon. Därefter hjälpte dom mig att bada Fimen, putsa & packa fram allt tills imorgon. Kameran följde även med & vi klickade en del bilder. Superkul hade vi i alla fall.

Nu ska jag fixa det sista tills imorgon, måste vara i stallet strax innan 7.00 imorgon så vill ha gjort allt som behövs idag för att slippa det imorgonbitti. Ni får ha det så bra, kramar Wilma💫

Likes

Comments

Hejsan alla söta!
I min min skola & även flera anda skolor runt om i Helsingborg har vi matkort istället för en vanlig skolmatsal med äcklig mat i. Matkorten innebär att vi har ett antal restauranger runt om i stan där vi får lov att gå & käka på. Idag åt vi på Mezo, en lite lyxigare resturang. Annars äter vi ofta sallader eller liknande.

Denna veckan har innehållit massvis med läxor. Har så mycket att göra nu innan op för att inte hamna efter. Annars red jag ut en sväng igår & idag red jag tillsammans med Wilma på stubben & ovalbanan. Jag avslutade även med lite lastträning vilket gick bra. Det känns så kul när man verkligen känner utvecklingen på både mig & Fimur. Vi har lärt känna varandra & litar på varandra nu. Sen det klart att han hittar på skit ibland men så ska det också vara. Är så glad för vår fina Fimur❤️

Likes

Comments

Här går det undan i svängarna. Nästa torsdag blir det av till sjukhuset & jag blir opererad. Doktorn ringde innan idag & sa att han fixat in mig så operationen blir av så snabbt som möjligt. Det känns lite konstigt helt ärligt. Jag var inte beredd att opereras om drygt 1 vecka. Jag Vill men samtidigt inte, vill rida, vill va aktiv, allt jag brukar göra får jag inte längre. Kryckor i 6 veckor. Rehabilitering i 1 år. Ingen ridning på ungefär 3 månader. Men när detta är över, då står jag där starkare än någonsin. Tänk bara att kunna gå en runda utan att ha ont i flera dagar & behöva gå på kryckor. Att slippa all smärta & rädslan att knät ska gå ur led bara jag sätter mig på en stol, underbart.

Jag kom hem för stallet precis, ridpasset gick helt okej. Fimur var finare igår & tyckte det var tråkigt idag. Därför ska jag rida ut i skogen imorgon & låta honom klättra & galoppera i backar. Men idag har jag lärt mig att man inte ska rida in från hagen i bara grimma. Jag brukar hoppa upp & rida in i stallet då jag inte orkar gå. Är dock ganska slarvig med att man ska ha hjälm när man rider in. Men idag när jag red in hade jag faktiskt hjälm, tack & lov. Fimur var inte riktigt med på noterna & sprang iväg när jag hoppat upp vilket ledde till att jag fick en liten flygtur ner till marken. Jag hamnade ur balans & flög. Är ganska mörbultad nu om jag ska va ärlig, men jag kan inte säga något annat än att jag för skylla mig själv.

Kramar Wilma

Likes

Comments