Header

Hälsa

I tisdags ramlade jag och slog huvudet, aj. Jag kände när jag landade att det här känns värre än en vanlig vurpa.
Jag vågade inte röra mig, för jag landade på nacken och bakhuvudet och det gjorde så ont att jag var rädd att något i nacken hade tryckts ihop eller gått av.
Det var sjukt obehagligt. Det small så högt att det ekade när jag föll och min syn försvann ett tag och blev fläckig.
Jag blev yr, illamående och hade jättesvårt att koncentrera mig och formulera meningar.

När jag ringde vårdguiden samma kväll sa de att jag skulle ha koll under natten och att jag skulle åka in till akuten om jag spydde eller fick jätteont.

Under gårdagen blev smärtan i huvudet värre och värre så på kvällen åkte jag in till akuten. Tyvärr var det otroligt lång väntetid, så jag valde faktiskt att åka hem istället för att spendera natten i en väntsal.

Idag mår jag ungefär som igår. Det gör ont i huvudet, jag är otroligt ljud- och ljuskänslig och jag mår illa.

Trots att jag inte har pratat med en läkare så pekar allt på att jag har fått en hjärnskakning. Hjärnskakningar i sig är ju inte så farliga men ibland vill man röntga huvudet för att kolla efter blödningar och så.

Just nu står jag lite i valet och kvalet om jag ska åka in igen och vänta jättelänge bara för att få höra från en läkare att jag har hjärnskakning. Jag kommer ju troligtvis inte bli röntgad eftersom jag inte har svimmat eller spytt. Så jag får nog se lite hur jag känner mig. Om huvudvärken inte ger sig så måste jag nog bli undersökt i alla fall.

Nu ska jag sova ett par timmar innan jag ska försöka komma iväg på lektion.

Puss på er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Livsstil, Mat

Den här helgen är jag hemma i Örebro för att göra en intervju och krama lite på min familj.

Igårkväll när jag hade kommit hem så passade jag och Oscar på att ta en middagsdejt. Vi gick till vårat favoritställe, Fratelli, och lyxade till det lite extra.

Jag uppskattar verkligen kvällar som den igår. Att få äta gott tillsammans och prata om allt mellan himmel och jord. Att pussas, se varandra djupt i ögonen och se sin framtid speglas där.

Hur blev jag såhär lyckligt lottad? Hur hittade jag mitt livs kärlek såhär ung?

Jag älskar honom så, och att dela livet med honom är det bästa som har hänt mig.

Puss älskling

Likes

Comments

Idag skiner solen, åh vad jag älskar den.

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka på kära Kaggeholm där vårterminen sakta dragit igång. Igår var första dagen tillbaka i skolan efter jullovet och hjälp vilken omställning det var att gå upp tidigt igen.
Jag är en extrem nattuggla så under lovet hittade jag min "rätta" rytmn, aka gå upp vid 12 och somna 03. Men samhället prioriterar ju tyvärr morgonmänniskor, så när alarmet ringde 07.30 igår hade jag bara sovit 4 timmar. Men jag kom upp i tid och hade en jättebra dag faktiskt! Jag tränade till och med för första gången på flera månader, och det var hur najs som helst.

Men imorse. Det var en mardröm. Jag var helt groggy när jag vaknade (mycket senare än jag hade tänkt) och fick springa till första lektionen. När den var klar gick jag hem till huset igen och somnade. Jag sov hela förmiddagen och lunchen (!!!) och kom upp lagom till nästa lektion som började 13.

Jag förstår verkligen inte vart den utmattningen kom ifrån. Jag trodde liksom att jag hade lyckats vända om min dygnsrytm under gårdagen, men det var tydligen inte så enkelt. Nåväl. Klockan är 16.30 nu och jag tänkte göra lite yoga eller liknande på rummet för att inte somna nu igen så kanske jag kommer i säng någorlunda tidigt ikväll trots att jag har sovit så mycket under dagen.

Det är verkligen inte roligt alls att inte kunna komma upp på morgonen, och det är en sak som jag verkligen vill jobba på under det här året. Jag älskar ju egentligen känslan av att vakna riktigt tidigt och få en massa saker gjort. Men men. Jag får nog vara lite förstående med mig själv och försöka igen imorgon.


Jag hoppas att ni mår bra och tack för att ni kikar in hör och läser. Kram!

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw