Header

Höst och Halloween

Jag tror att det är officiellt nu, hösten är över för i år.

Höst är verkligen min favorittid på året, men som tur är följs den ju tätt av juletid och vinter!

Som ett litet hejdå till hösten tänkte jag visa lite bilder från när min klass var ute och krattade löv på skolan!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Skönhet, DIY

Nu känner jag mig äntligen som mig själv igen. Min signatur-lugg är tillbaka!
Jag sparade ut den lagom till studenten för att kunna ha studentmössan på mig utan att se helt knäpp ut i luggen, och efter det så har den fått växa.
Men saknaden blev för stor, så för ett par dagar sedan satte jag mig vid min spegel och klippte lugg på mig själv.

Det är faktiskt väldigt enkelt att klippa sån här lugg på sig själv! Om ni vill kan jag göra ett inlägg där jag berättar lite mer om hur jag klipper den from scratch!

Likes

Comments

Vad är det med måndagar egentligen? Det är som om jag bara kan ge typ 65% av min energi. Jag känner mig inte bara trött, det är som om mina tankar är någon helt annanstans än vart de borde vara.

Den här veckan ska jag försöka att få ordning på mina rutiner. Jag vill få till ett bra plugg-schema och komma igång med lite träning igen, man mår ju så mycket bättre på alla sätt om man rör på kroppen sin ibland.

Jag ska även försöka att lägga mig i tid på kvällarna så att jag slipper stressa så varje morgon. Vi får väl se hur det går med det...

Kram på er!

Likes

Comments

Livsstil, Hälsa

Hej på er!

Som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag varit sjuk ett tag nu. Igår var det lördag, och då bestämde jag mig för att ha en riktigt lugn dag där jag försökte komma i ordning med städning och tvätt. Och mycket riktigt, jag tog det lugnt större delen av dagen. Jag storstädade mitt rum och tvättade alla lakan och handdukar. Jag försökte även rensa avloppet i duschen. Men det lönade sig inte att utstå alla kvälningar, för jag fick inte ordning på det. Tur för mig att det finns vaktmästare på skolan som kan hjälpa till att fixa sånt!

Ett riktigt tröttis-troll.

Senare på dagen så skulle några klasskompisar och andra elever från skolan in till stan för att gå ut och ha det mysigt och dansa. Först tackade jag nej, och det var nog min logiska sida som talade då. Jag var väldigt trött och tänkte att det vore bättre om jag var hemma och vilade.

Men min FOMO fick det bästa av mig och jag bestämde mig fort för att jag ville följa med. Vem tackar nej till lite lördags-party liksom?

Så jag slängde på mig en snygg outfit, highlightade hela mitt ansikte tills jag såg ut som en discokula i hopp om att inte se så sjuk ut, och sen bar det iväg till Stockholms stad för en massa fint sällskap, god dricka, sköna dansmoves och svettiga kroppar.

Efter ett tag gjorde Oscar oss sällskap och vi dansade till benen svek oss vid 02.00. Vi åkte hem till skolan, duschade av oss svetten och sov riktigt himla gott.

Nu lider söndagen mot sitt slut och jag är i full fart med att ladda upp mentalt för en ordentlig skolvecka efter att ha varit sjuk. Det är så osmidigt att bli förkyld när man pluggar sång som jag gör, min röst kommer säkert inte vara helt återställd på ett par veckor. Men det är skönt att alla lärare och klasskompisar har överseende när man låter som en kråka och får hostattacker mitt i refrängen när man trycker på lite extra, haha.

Jag hoppas att ni också har haft en jättebra helg och att ni, som jag, är peppade på en ny vecka!

Vi hörs snart, kram på er!

Likes

Comments

Resor, Musik

Hej på er! Hur har ni det idag? Jag är faktiskt sjuk och har varit det sedan i söndags. En massa huvudvärk, trötthet i kroppen och en förkylning bestämde sig för att hälsa på. Så jag har mest bara legat ner i tre dagar nu och ätit nudlar och druckit te. Jag blir alltid lite stressad när jag är sjuk. Det känns som att jag borde vara igång och köra på som vanligt, som om jag inte är tillräckligt sjuk. Men jag försöker också att inse att man blir frisk snabbare om man vilar.

Idag har jag tänkt mycket på gatumusikanter, av allt man kan tänka på.

När jag och Oscar var i London förra veckan såg vi många som spelade och sjöng på gatan. Det var som om något föll på plats i mig och jag fick en sån stark längtan efter att göra samma sak själv. Tanken har dröjt kvar hos mig och jag blir faktiskt mer och mer sugen på att ta min gitarr och resa någonstans för att sjunga på gatorna.

Gatumusikanter sprider en sådan glädje, i alla fall till mig. Jag blev så lycklig av att stanna upp och bara njuta av vad människorna som spelade och sjöng ville förmedla. Ofta känns det som om folk har så bråttom överallt att de inte uppskattar kreativiteten som finns i omgivningen.

Så vem vet, i sommar när skolan slutar kanske jag åker någonstans för att testa på att vara gatumusikant. Det skulle vara så spännande.

Vad har ni för åsikter om gatumusikanter och gatuunderhållning i allmänhet?

Likes

Comments

Instagram
Blogkeen
Nouw