Header

Hej på er! Hoppas ni mår bra, det gör jag i alla fall 😄 Just nu sitter jag i Dilbas box och myser lite med henne, hon är så gosig när hon väl är på mys-humör (ston ni vet 😉).

Innan jag kom hit till Dilbas stall var jag i dressyrstallet och jobbade litegrann. Idag fick jag faktiskt rida ett pass på en av Grand Prix hästarna på banan, vilket var såå kul och lärorikt! Det är ju så mycket mer häst att rida jämfört med Dilba, så det kändes litegrann i mag-musklerna efteråt 😉 När jag var klar där var klockan runt 13.30 och då cyklade jag hit. Nu ska jag snart börja göra iordning Dilba och rida ut en sväng. Det var längesedan jag konditions-tränade henne, så det får det nog bli idag. Jag kikar in här imorgon igen och berättar om ridpasset!

En utav mina favoritbilder på oss två tillsammans ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej! I onsdags red jag ut en sväng med en stallkompis, och jag ville bara kika in här och säga att Dilba kändes precis som vanligt igen! Hon var pigg, glad, busade litegrann i galoppen och var allmänt trevlig att rida. Nu hoppas jag att hon känns så här på lördag igen, för då väntar nästa ridpass. Hoppas, hoppas, hoppas. Om hon inte skulle kännas som vanligt på lördag vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Just nu går ju Dilba ute på natten, så kanske är det dags att ta in henne på nätterna igen. Om inte det ger något resultat antar jag att jag får ta ut en veterinär som tar blodprov på henne (svindyrt dock)... Aja, hon kändes ju som vanligt i onsdags, så förhoppningsvis gör hon det på lördag med.

Bästa vän ❤️

Likes

Comments

Hej! I tisdags tränade jag dressyr för Anna, ''tjejen'' som jag jobbar hos. Jag hade inga som helst förväntningar inför träningen då jag dels hade ridit ut hela veckan innan, men också för att Dilba inte har känts 100% fräsch. Alltså, hon är inte halt eller så, och hon har ingen hosta/feber/förkylning, men det är något som inte stämmer. Hon är liksom seg och lyssnar inte framåt, och när hon väl piggnar till så springer hon bara och jobbar inte igenom kroppen. Jag vet inte om det kanske kan vara pälssättningen, men jag har ju liksom inte upplevt henne såhär tidigare vid pälssättning.

I alla fall, jag avbröt inte lektionen utan red klart den på Dilbas villkor. Jag slutade kräva för mycket, utan bara lät henne rulla på och gjorde lite volter, skänkelvikningar och övergångar. När hon sedan kändes mjuk i kroppen så avslutade jag, faktiskt. Jag kände inte att det var någon idé att gå på galoppfattningar från skritt eller tio-meters volter i galopp. Dock gjorde jag faktiskt några ryggningar (hon har precis lärt sig det) och hon gjorde dem sååå bra! Det var nog höjdpunkten med tisdagens träning, haha. Små saker räknas det också!

Likes

Comments

Hur snygg är inte denna outfiten?? Mina två favoriter färger, grått och ljusrosa, passar sååå bra ihop! Tänk detta settet på Dilba, drööööm. Schabrak och lindor kommer ifrån Equestrian Stockholm och kostar 699kr respektive 499kr. Piké'n kommer ifrån Spooks och är faktiskt på rea för 299kr, och ridbyxorna kommer ifrån Pikeur. Jag skulle nog kunna bära denna outfit med en svart t-shirt också, så att det bli lite mindre rosa. Hiss eller diss?

Likes

Comments

Hej! Hoppas att ni har haft en bra lördag än så länge, det har jag i alla fall. Jag startade min morgon med plugg (zzzz vad tråkigt) och sedan åkte jag till dressyrstallet. Jag gjorde alla stallsysslor och sedan skrittade jag ut en häst (samma som igår). När jag hade jobbat färdigt där var klockan runt 15 och då åkte jag till Dilba. Tanken var egentligen att jag skulle rida ut idag och imorgon också så att det blev en hel vecka med endast uteritter (har ridit ut både tisdag, onsdag och torsdag redan), men det fick bli ett litet lösgörande pass i paddocken istället då jag och mamma hade lite tidsbrist. Dilba var fin! Jag har tyckt att hon har känts lite seg och loj de senaste 6/7 ridpassen, men idag var det lite bättre så det känns bra. Hela passet red jag henne i en lägre form för att verkligen få en avslappnad överlinje. Jag red lite volter, öppna, sluta, skänkelvikningar och förvänd galopp för att verkligen få henne avslappnad, vilket jag tycker att jag lyckades med. Dilba gav ifrån sig många gäspningar efter ridpasset, ett tecken på att hon var nöjd och glad! Jag red i ungefär 30 minuter och sedan skrittade vi ut en sväng på ungefär 15 minuter. Jag tycker personligen att det är väldigt viktig med fram- och avskrittning så att hästen verkligen blir mjuk och avslappnad, därför försöker jag skritta fram/av utomhus (utanför ridbanan). Roligt med variation på underlag och miljö också!


Likes

Comments

Direkt efter att jag publicerade ''att verkligen vilja något''-inlägget i tisdags så tog jag på mig ridkläderna och åkte till stallet, kopplade på transporten och åkte till stranden. Det var liksom 20 grader ute och sol, bästa vädret att åka till stranden och rida i helt klart. Egentligen så tänkte vi väntat någon dag till med att åka dit, man behöver ju liksom inte göra det allra första dagen man får göra det, hehe, men vi gjorde nog ganska så rätt i att åka dit i tisdags för igår regnade det hela dagen och idag ska jag jobba. 

Dilba var i alla fall väldigt duktig! Vi har endast varit på stranden och ridit 2-3 gånger innan, men hon brydde sig varken mer eller mindre för det. Möjligtvis var hon en aningens seg och trött, men det gick bra ändå. När Spike (hunden) kommer och ska tävla mot henne så blir hon allt lite kaxig och galopperar på som bara den, man måste ju vinna, liksom 😉

Pappa var med och fotograferade och därför har jag ganska så många bilder att bjuda på, närmare exakt 84 stycken, haha. Nä, jag kommer nog inte publicera alla, men några i alla fall!


''Åhh, vad är det där???'' Sötis ❤️

Likes

Comments

Hej! Herregud, det var längesedan jag skrev här sist. Jag tappade helt enkelt suget i somras och var inte alls inspirerad eller motiverad till att skriva här då. Självklart kommer inspirationen och motivationen tillbaka när man har börjat skolan och kommer ha 1754 läxor i veckan, hehe. Men jag vill verkligen det här, med bloggningen, och därför kommer jag att ge det tid. Jag kommer inte uppdatera fyra gånger om dagen med väl-utfört skrivna inlägg, utan det kommer dyka upp lite inlägg då och då. När jag har tid att skriva så skriver jag, helt enkelt.

Vad har hänt sedan sist då? Jo, mitt sista sommarlov i grundskolan led mot sitt slut och för ca 2 veckor sedan började jag 9:an. Än så länge har det faktiskt varit väldigt chill, men det är väl bara för att få en mjukstart. Första provet är först om några veckor och på schemat finns endast några få läxor, vilket betyder att ännu mer tid kan läggas i stallet! Sedan jag skrev här sist har vi hunnit med att tävla 4 klasser (varav 1 LC:1 och 3 LB:1). Den 3 augusti var vi i Särö och red en LB:1 och slog till med vinst på 71,2 %, sedan var vi i Skultagården den 13 augusti och red en LC:1 och en LB:1. I LC:n fick vi 74,07% och vann (hela 6% marginal från tvåan) och i LB:n fick vi 71,78% och blev tvåa. I lördags, alltså den 27 augusti, var vi i Fjärås och red en LB:1 och skrapade ihop 69,4%. Tyvärr red jag lite slarviga vägar och fick någon små miss, vilket kostade mig en placering, men jag är nöjd ändå, det var trots allt vår åttonde tävling tillsammans!

Jag har även jobbat i dressyrstallet så mycket jag har kunnat det senaste, vilket har varit lika kul som vanligt! Nu när skolan har dragit igång kommer jag fortsätta försöka vara där så mycket som möjligt, men mest på helgerna. Utöver att göra stallsysslor osv. så får jag även rida ibland, och imorgon t.ex. så står en skritt-tur på en av Grand Prix-hästarna på schemat. Drömmen hade ju varit att ha en storhäst upptill Dilba, men tyvärr räcker varken tiden eller pengarna till till det; just därför är jag väldigt tacksam över att få chansen att rida storhäst någon gång då och då!

Idag är det ju 1:a september, vilket betyder att man får rida på stranden igen efter sommaruppehållet! Dock vet jag inte hur ni har det där ni bor, men på den stranden jag brukar åka till och rida så är det så. Vi får väl se om vi kopplar på transporten och åker dit just idag, men det hade varit kul att göra det, speciellt eftersom det är runt 20 grader ute!


Likes

Comments