Header

Hej! Sedan jag kom hem ifrån tävlingen igår har jag bara sovit, ätit och jobbat, och därför har också bloggen blivit utesluten... Men men, över till gårdagens start och resultat! Dilba var ganska fin på framridingen, men framför allt var hon pigg och stark. Jag upplever ofta att hon biter sig fast litegrann i vänstersidan och liksom lägger hela hennes tyngd på mig, vilket såklart är fel eftersom hon ska bära sig själv.Jag red mycket volter, sidvärtsrörelser, öppna, sluta osv, men det släppte ändå inte helt så jag gick in på banan med en halvbra känsla. Dilba försöker alltid leverera till 100%, och därför blir jag så sjukt jävla besviken på mig själv när jag gör bort mig. Jag menar, att göra en miss i programmet är en sak, men att rida FEL VÄG, alltså hallå? Jag har haft så många program i huvudet denna helgen och därför glömde jag helt enkelt bort vart jag skulle... Inte okej alls, faktiskt. Dilba var dock super fin och inte alls lika tung och bitig på banan. I mellantraven börjar hon väldigt fint men orkar inte hela vägen och därför åker poängen ner litegrann. Galoppen kunde jag visat bättre, men jag tycker ändå att hon samlar sig fint och sätter sig på bakbenen. Sedan behöver jag träna på att göra mer halvhalter och Dilba behöver lära sig att lyssna på dem, men med styrka och kondition, och MYCKET lydnasövningar, kommer det sitta en vacker dag. Dilba har all kapacitet att bli bra och därför måste jag ta vara på det på bästa sätt.

Så, summan av kardemumman, jag behöver skärpa till mig och Dilba behöver bli starkare i skolorna. Nu ska jag åka till stallet och rida ett dressyrpass och se till att rida hela tiden. Aldrig att jag får sabba mig igen när Dilba gör så gott hon kan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu sitter hela familjen i bilen på väg mot Billdal. Dilba är knoppad och klar, och jag känner mig mer än taggad inför dagens start. Det var cirka 4 veckor sedan vi tävlade senast så det ska verkligen bli kul att tävla igen.

Jag skriver såklart om resultat osv ikväll, men om ni vill kan ni ju kika på Equipe där resultaten finns tidigare. Puss och kram <3

Taggad som vanligt ;)

Likes

Comments

Godmorgon! Hur mår ni? Jag mår toppen, speciellt med tanke på att det är tävling idag igen! Så kul verkligen, älskar att tävla och fixa iordning inför det <3 Idag är det Dilba som ska tävlas, en LA:1 i Billdal blir det. Jag startar kl: 14.14 så vi åker runt lunch ungefär. Dilba vilade igår så förhoppningsvis är hon pigg och allert idag. Mamma och jag badade henne igår-kväll så nu är hon glansig och fin också. Om man inte är bäst kan man i alla fall vara snyggast ;)

Nu på förmiddagen har jag inte så mycket planerat, förutom att käka frukost och fixa iordning mitt hår inför tävlingen. Vi hörs helt enkelt i bilen påväg till tävlingen! Ha en bra dag <3

Likes

Comments

Hej på er! De senaste 24 timmarna har minst sagt varit otroligt intensiva. Igår red jag ut Dilba på förmiddagen (som för övrigt gick super bra!) och därefter åkte jag hem och slängde i min lunch innan jag åkte till Felicia. Jag har under några gånger ridit en av Felicias ponnyer, Misty, och idag har jag faktiskt tävlat honom för första gången och därför var jag hos Felicia igår för att rida igenom honom litegrann. Misty är till salu och därför har jag fått förfrågan att rida och tävla honom inom dressyr p.g.a. Felicias brinnande intresse för hoppning. Misty har varit en hopponny i hela sitt liv, men vill inte längre hopptävla utan känner att dressyr är mer hans grej.

Misty är en väldigt speciell ponny med mycket motor, men är alltid arbetsvillig och vill verkligen göra rätt. Han är ingen nybörjarponny, utan kräver en ryttare som vet hur man rider. Misty har bra gångarter och har absolut kapacitet att gå de högre klasserna i dressyr. Idag red vi hem 66,167% i LC:2 och 64,464% i LB:1, och jag har endast ridit Misty max 10 gånger. Om han matchas med rätt ryttare som vill utvecklas tillsammans med honom i dressyren kommer han kunna gå långt.

https://www.youtube.com/watch?v=juj7f7QEM8A - här finns film från dagens LB:1 samt lite filmer från framridingen. Misty har ett hjärta av guld och är super snäll att ha med sig vart man än åker. Om du är intresserad, eller vet någon som är det, ring eller sms:a 0709909791. http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1017218&inriktning=&typ= - Mistys annons på hästnet.


Likes

Comments

Godmorgon! Klockan har precis passerat 8 och jag ska snart fixa frukost, men först ska jag berätta om gårdagens träningspass.

För er som är nya här så tränar jag, precis som jag nämnde igår, för Emily och det har jag gjort sedan jag köpte Dilba år 2014. Jag tycker att hon är bra att träna för då hon är genuint intresserad av att hjälpa till och stötta inför såväl träning och tävling, och ett visat intresse gör väll också att man själv tycker det är kul att träna eftersom någon verkligen bryr sig om det man gör. Anyway, träningen igår gick riktigt bra! Dilba var fin från start och man märker sådan stor skillnad när jag verkligen kommer till ridning. Att bara åka runt och inte rida häst fungerar inte på Dilba, utan hon behöver någon som visar vad och hur mycket av någonting som hon ska göra. Vi tränade faktiskt inte några programdelar alls igår, utan vi gick på dem enkla bytena (såå kul!!) och öppnor samt slutar. Jag och Dilba har aldrig ridit några enkla byten tidigare, men dem satt som en smäck ändå, på första försöket dessutom. Öppnorna och slutorna gick också bra, men jag behöver bli bättre på att sitta rakt i sadeln för att Dilba inte ska tippa över mer eller mindre på någon sida.

I slutet red vi också upp för medellinjen i galopp eftersom det är det i både LA:1 och LA:P1, och det är så svårt att få till en rak väg men ändå med en samlad häst och sedan en halt på det. Dilba blir väldigt laddad på medellinjen och därför blir det också väldigt svårt att stanna, det är liksom som om att hon satsar för att hon ska stanna, haha. Därför red jag upp för medellinjen några gånger utan att göra en halt, och sedan blev det mycket bättre. Hon var mer med mig och halten blev inte alls lika ''pang bom''.

Pappa tog lite bilder så här kommer dem! Sedan vi var i Spanien för cirkus 2 veckor sedan så har Dilba gått upp några kilon, hehe, så därför fick jag ta bort en hel del kort där det såg ut som att Dilba var typ höggravid ;) Men dessa bilder blev ändå helt okej, min favorit är 1:an <3

Något jag måste bli bättre på är att ta fram mina skänklar, det händer ofta att jag sitter så här....

Haha, ser ni mitt ansiktsuttryck här? Jag hade precis gjort ett enkelt byte och Dilba gjorde det helt perfekt, så glad för henne <3

Likes

Comments

Nu sitter jag, mamma och pappa i bilen på väg mot dressyrträning hos min dressyrtränare Emily. Då jag ska tävla på måndag (en LA:1 i Billdal) rider vi nog igenom programdelarna idag, men såklart även lösgörande arbete. Pappa har med kameran så förhoppningsvis blir det några bra bilder och kanske även någon film som jag kan publicera här ikväll/imorgon!

Vi hörs efter träningen <3

Likes

Comments

Hej, både gamla och nya bloggläsare! Jag har funderat mycket på det här med bloggning, och hur mycket jag än försöker övertala mig själv om att inte blogga (eftersom jag egentligen inte har tiden till det och bara kommer med en massa ursäkter till varför jag inte bloggar), så kan jag inte sluta med det. Jag tycker det är grymt kul att skriva om min vardag och dela med mig av både fram- och motgångar, men det roligaste måste ju ändå vara att ni som läser faktiskt lägger tid och energi på att läsa om mig och det jag skriver om. Hur många bloggpauser jag än tar kommer jag alltid komma tillbaka, och för er som hängt här ett tag vet nog om det by now ;) Sedan går jag på sommarlov om cirkus 2 veckor och då har jag all tid i världen att skriva här, så why not dra igång redan nu? Hoppas ni är lika taggade på det här som jag är!!

Likes

Comments