Hej! Nu är det ett tag sen jag skrev mitt senaste blogginlägg så det är väl på tiden och uppdatera alla intresserade om hur jag har det. Det har hänt ett och annat som kommer innebära förändringar för mig.
För att försöka få det så okomplicerat som möjligt ska jag försöka sammanfatta denna vecka kort och koncist. Fast då måste vi hoppa tillbaka till måndagkväll...
Jag hade just kommit från min 7,5 kilometer länk då min hostmamma Anna sa att vi måste prata.
Det var då som hon berättade för mig att de ska skaffa en ny au pair. Hon tyckte att hon behöver någon som är lite äldre och mognare. Hon behöver någon som använder bättre strategier med barnen. Som ex minstingen Braxton som ska börja skolan nästa år behöver någon som vet mer om hur man sköter barn, eftersom föräldrarna är lite oroliga för att han inte kommer vara redo för skolan. Men sen också så sade Anna att hon stressar jättemycket över då jag kör. De senaste veckorna har jag måsta använda en manuell bil och just denna bil är ganska stor och man måste nästan använda våld när man växlar. Dessutom råkade jag i misstag backa in i ett träd/gren då jag backade ut från gården och baklampan på bilen gick lite sönder.
Trots att jag är ledsen för att jag kommer byta familj så ser jag det ändå som ett äventyr. Jag gillar verkligen familjen som jag bott med i snart 4 veckor och dom gillar mig också. Därför är det lite blandade känslor att om en vecka flytta till en ny familj. Särskilt då jag just börjat känna mig som hemma...

Så lite fakta om min nya familj. De är en ganska ung familj med tre barn. De bor på östkusten i Hawke’s Bay som ligger ganska nära en stad som heter Hastings. Det bor på en farm som producerar mjölkprodukter och båda föräldrarna jobbar på farmen.
Av barnen är den äldsta en 5 årig flicka Claire, mellersta pojken är 3 åriga Charles och deras yngsta är 1,5 åriga Olivia. Jag kommer jobba 10 dagar i streck men istället få 4 dagar ledigt. Så det är perfekt om jag vill fara på nån roadtrip nångång...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan☺️Nu har jag varit 22 dagar i Nya Zeeland. Fast ärligt talat känns det som att jag varit här mycket längre. Nu när jag också träffat andra au pairer trivs man ännu bättre.
Denna helg har varit rolig. Först på fredagen hade jag ledigt så kollade först på de senaste avsnitten av Criminal Minds. På kvällen kom Alana på middag. Hon bor ca 10 min från mig. Vi åt hamburgare och talade ganska länge. Hon är jättetrevlig och lätt att tala med.
På lördagen for jag och Anna som är min hostmamma till Palmerston North. Hon skulle blondera håret och jag skulle få shoppa medan. Jag gick från butik till butik och köpte en hel del kläder. Jag köpte också parfym och duschgel.

Likes

Comments

Hej hej☺️
Idag har varit en väldigt fullspäckad dag. Som vanligt steg jag upp klo 6.30 och lagade Tristans och Charlottes lunchlådor färdiga. Sen hjälpte jag Braxie med sitt morgonmål och till sist åt jag själv morgonmål. Efter morgonmålet hjälpte jag Charlotte med håret och eftersom barnen går i en katolsk skola så har dom ganska stränga regler för vad dom får och inte får ha. Tex. de måste alltid ha på sig sin skoluniform i skolan, och sen måste flickor ha upp håret i hästsvans. De får inte heller ha på nagellack eller smink. Så väldigt annorlunda från de jag själv är van med när det gäller skola.
Ungefär klo 7.45 måste vi fara när jag ska skjutsa Tristan å Charlotte till skolbussen.

Oftast när jag kommer tillbaka hem med Braxie låter jag honom titta på tv en stund medan jag kan antingen städa undan i köket eller städa upp i barnens rum.
Idag så hade jag bestämt att vi skulle ha en bakdag och baka chokladkaka. Fast först var vi tvungna att gå ner till farmen och mata hönorna så vi kunde ta hem några ägg till bakningen.

Fast det är roligt att baka med en 4 åring kan det också vara ganska frustrerande - både för mig och honom. Och Braxie har ett sånt otroligt sötsug. Så tänk dig att baka med någon som världen går under för varje gång han inte kan smaka på en chokladbit eller på smeten eller bara vill ha något annat att äta. Det är inte det lättaste...
Men å andra sidan var Braxie väldigt ivrig och hjälpa mig med kakan och var duktig med att mäta mängderna ur receptet. Å lycklig blev han när han slutligen fick slicka rent kakskålen. Mums

På eftermiddagen gick största delen av min tid åt hushållssysslor och städa rent i köket. Under den tiden var Braxie duktig på att snällt och fint leka med lego. Förstås några tantrum här och där kom ju nog ändå...
Resten av kvällen har jag inte gjort så mycket extra. Tittat lite på vilka ställen jag ska besöka för nästa helg ska jag och den kanadensiska au pairen Alana fara till Raglan. Det är en liten surfingstad på västkusten.
Men nu ska jag äntligen få gå och sova... Gonatt

Likes

Comments

Hej igen☺️nu har jag bott i Taihape i en vecka. Fast i Nya Zeeland har jag varit i två veckor. Som sagt så var jag i fredags på bio med tre andra au pairer. Dom var från Canada,Ösrerrike och Tyskland. De var trevligt att träffa nån annan än familjen. Fast dom är också trevliga, men både dom och jag mår ändå bra av att ha lite egen space ibland. Denna helg har annars varit ganska lugn. På lördagen hjälpte jag till att göra ansiktsmålningar åt barnen i Tristan och Charlottes skola för dom hade sista Shrek föreställningen. Så idag är alla barnen ganska griniga efter den tunga veckan med sena kvällar och många föreställningar.
Nästa vecka ska vi fara till Palmerston North på shopping. Imoron ska jag fara på middag med den kanadensiska au pairen Alana.

Likes

Comments

Idag har jag varit ”ledig”. Förutom att skjutsa och hämta Charlotte och Tristan hade jag ingen busunge att passa idag för han går på Kindy på torsdagar och fredagar. Så imoron är jag alltså också ”ledig”.
Fast jag varit ledig har jag ändå varit väldigt produktiv. Jag har tagit in ren tvätt och hängt upp våt tvätt på lina på gården. Sen har jag dammsugit nästan hela huset. Förutom Anna och Anthonys rum och lekrummet.(Lekrummet by the way är helt kaos. Men det blir en annan dags projekt). Sen har jag plockat i och ur diskmaskinen och torkat rent i köket. Jag har även städat i mitt och barnens gemensamma badrum och wc.
Efter det for jag ut på en 7,5 km länk, där halva vägen nästan bara var nedförsbacke och andra halvan nästan bara var uppförsbacke. Det var tungt men gick ändå bättre än förra gången.
Det var ändå en härlig känsla sen när man kommit tillbaka och allt är städat och fint.


Klockan 3 pm skulle jag som vanligt hämta ungarna från skolbussen och sen hade vi 45 minuter på oss tills vi skulle fara för halv 5 skulle vi vara vid barnens skola igen. Tristan och Charlotte har en Shrek-musikal denna vecka så dom har haft föreställning från onsdagkväll- lördagkväll.
Så denna vecka har varit ganska intens för alla pga musikalen.
Efter middagen eller som de heter på kiwispråk ”afternoon tea” har jag kollat igenom vilka foton jag ska sätta upp på väggen i mitt rum.

Ser fram emot imoron för då ska jag träffa två andra au pairer som också bor i Taihape, så de ska bli sååå kul. Vi ska fara på bio och se filmen ”the mountain between us”.

Likes

Comments

Igår firade vi happyhalloween. Morgonen som började med att köra barnen till skolbussen och sedan när vi kommit tillbaka diskuterade jag och Anna vilka skillnader det finns mellan våra dagissysem. På eftermiddagen efter att jag och Anna hämtat ungarna for vi in till Taihape city så att jag kunde växla pengar. Sedan for vi till nån bekant till familjen för att vi skulle ha trick or treat med dem. Till en början med gick det inte så bra för barnen när de inte fick nåt godis för att vi gick ut för tidigt. Fast lite senare av vår trick och treat runda fick dom ändå mycket med godis. Så vi kom hem med nöjda barn.

Likes

Comments

Hej igen☺️Nu har jag varit i min nya familj i två dagar å de är supertrevliga. Barnen är också väldigt snälla men också ganska busiga. Speciellt busig är minstingen Braxton. Till familjen hör föräldrarna Anna och Anthony och barnen Tristan,Charlotte och Braxton. Familjen har också en hund Ruby och en katt Ash. De bor på landet med berg i alla väderstreck runt huset. På grund av det har vi ingen täckning så tack gode gud för wifi.

På lördagen hade vi några av familjens vänner på middag och dom var också trevliga. På söndagen var jag och mamman i familjen Anna ute på länk. Men efter ca 10 min började det ösregna så vi var helt genomblöta när vi kom tillbaka hem. De var en ganska tung träning eftersom vi joggade 7 km och halva vägen var uppförsbacke.Resten av dagen blev en chilldag eftersom regnet bara fortsatte.

Idag började vardagen. Som tur var har Anna tagit ledigt idag och imorgon så hon kan visa hur saker och ting fungerar. Först skjutsade vi Charlotte och Tristan till skolbussen och på hemvägen fick jag för första gången köra bil i Nya Zeeland. Fast det var väntstertrafik var det ändå inte så svårt eftersom det inte fanns så mycket trafik. Sen efter det for vi hem o skötte om lite hushållssysslor före vi for till ett playcenter som såg ut ungefär som ett litet dagis. Där fick jag också veta de finns andra au pairer i Taihape så dom ska jag försöka ta kontakt med.
När vi kom hem från playcentret åt vi lunch och sedan bakade vi. Efter det hämtade vi ungarna och denna gång körde jag båda vägarna.
När kommit hem igen ville Charlotte laga en ansiktsmålning åt mig och av någon orsak gick jag med på det...

Likes

Comments

Hejsan😆
Min fredag började med tidig uppstigning eftersom första sessionen av småbarnslära började redan klo 8. Det var ett väldigt intensivt första pass med mycket information om bland annat barnmisshandel och hur barn kan lära via leken. Som tur vad fick vi ändå en välbehövlig lunchpaus med macaroni&cheese.
Efter lunchen fortsatte läran om småbarn. Två maori ord som dom använde i våra playschoolböcker var tamariki (children) och kaiako (educator). Så barnen kallas alltså tamariki och jag som au pair kallas kaiako.
Efter den teoretiska delen av småbarnsfostran gjorde vi också modelera (playdough).

Ungefär klo 3.30pm började vi köra mot flygplatsen påväg till våra hostfamiljer. Klo 7 pm gick flyget till Palmerston North som ligger ca 50 min från Taihape. Flyget tog bara en timme. På flygplatsen väntade min hostmamma Anna på mig. Vi talade mycket på vägen till mitt nya hem och hon var trevlig att prata med. När vi slutligen kom hem så stod de två äldre barnen Tristan 10 år och Charlotte 8 år och väntade vid fönstret. Minstingen Braxton 4 år hade redan gått och sova men vaknade när jag kom. Braxie var så gullig då han kom och hoppa opp i famnen på mig när han såg att jag kommit. Sen fick jag en snabb rundtur i huset och sedan gav jag barnen de Mumin presenter jag tagit med mig från Finland. Åt föräldrarna hade jag mumintekoppar och muminte och salmiak. Fast salmiakken tyckte dom inte riktigt om. Speciellt Braxie spottade genast ut sin och sa bläh. Men angry birds godiset som jag hade med mig åt barnen tyckte de om.
Eftersom klockan redan var ganska sent när jag kom hann jag inte plocka upp utan gick ganska snabbt och sova.

Likes

Comments

Igår hade vi en ganska full dag med mycket olika programpunkter. Efter frukosten bar det iväg till banken när vi skulle sätta upp bankkonton för vår lön. Eftersom vi var 15 st au pairer som skulle göra detta så tog det ganska länge också...
När vi kommit tillbaka till vårt homestay och ätit lunch så hade vi en liten paus före vi skulle ha en första hjälpen kurs. Eftersom jag är ganska intresserad av sådant så gick dom timmarna ändå ganska snabbt.

Efter första hjälp kursen var avklarad skulle vi ju såklart också lära oss om städning och matlagning. Så först den inte lika roliga delen då vi skulle tvätta rent i badrummen och efter det den lite roligare delen då vi tillsammans skulle laga vår egen middag. På menyn hade vi pizza, spagetti&köttbullar och till dagens lunch macaroni&cheese. Min uppgift var att laga pizzadegen.

Middagen blev god och efter det fick vi en välförtjänd lugn kväll som jag spenderade med den andra finländska au pairen Mari. Vi lyssnade på finsk musik och pratade. Förstås då på finska🇫🇮

Likes

Comments

Hejsan!Idag har den första av tre au pair skolningsdagar börjat och vi hade en ganska tidig morgon eftersom vi hade väckning redan 7am. Sen åt vi morgonmål och ganska direkt efter det började vår första session som handlade om allt från kommunikation med host föräldrarna till körlektionsteori. Allting vi gick igenom idag tyckte jag ändå var ganska lätta saker, förutom bilteorin!! Av den blir man minst sagt förvirrad. Men bara jag vänjer mig med att bilarna kör på vänster sida så blir det väl no bra.
Sen efter dagens teori gick vi ut på en ganska lång promenad med vissa av de andra au pairerna. På kvällen spelade vi lite Wii och lyssnade på musik.

Efter det var jag så trött att jag bara låg i min säng och kollade på senaste avsnittet av min favoritserie Criminal Minds. Efter det for jag och sova.

Likes

Comments