Tänk vad livet kan vända, vad mycket som kan hända, på väldigt kort tid. Hur något dåligt blir något bra, även om ingenting egentligen är som det ska, så kan det ändå vara bra, eller iallafall mycket bättre än förut,

Idag besökte jag ett behandlingshem jag var inlagd på för ett år sedan, behandlingen som inte gav mig någonting, utan blev starten på mitt största återfall. Men ändå, efter att jag var där idag, så insåg jag att det gav mig någonting ändå.

Jag åkte mest dit för att träffa de lärare jag hade på bup-skolan när jag var inlagd, då de hjälpte mig väldigt mycket, både under behandlingstiden men även efteråt då det inte riktigt funkade i skolan, så ställde de upp. Under behandlingstiden var det också ett ställe för mig att tänka på annat när jag fick lämna avdelning och gå till skolan nån timma.

Efter kramar och att ha pratat länge så ville jag ändå gå över till avdelningen. För även om behandlingen inte hjälpte mig, så var många i personalen underbara och gjorde mycket för mig. Och jag fick så mycket kärlek av alla, så himla mycket kärlek. Jag blev så himla rörd och tagen, och sen när jag lämnade huset och gick mot bussen slog det mig, hur mycket som har hänt.

När jag ser tillbaka ett år känner jag inte ingen mig själv, när jag tänker på vem jag var vet jag inte vem det var. Jag ser inte mig själv i bilder från 2016; för jag ser helt död ut. Och när jag läser anteckningar från ett år sedan, känns det inte som om jag har skrivit det; för jag tänker inte så längre. Men ändå vet jag ju att det är jag, eller; det var jag.

Historien är lång, men kortfattat så fick jag rätt behandling efter mitt återfall. Rätt behandling och en motivation som kom från mig själv, men också pga att min värld hade ändrats; min pappa hade blivit sjuk. Så jag tog behandlingen på allvar och jag fick exakt den hjälpen jag behövt i flera år. Och nu står jag här, och är en annan Wilma.

Även om saker inte är "bra", så har de ju samtidigt aldrig varit bättre. Det låter och känns så konstigt att skriva så pga omständigheterna men det är sant. Min psykolog tog upp det nu i veckan, att så här långt har jag aldrig varit utanför heldygnsvårdens väggar, jag har aldrig tidigare hållit mig från heldygnsvården längre en max 2-3 månader. Och nu har jag varit i öppenvård i 8 månader, 8 månader. Visst jag tar steg bakåt, det har varit stunder som har varit mer kritiska men det finns inte i tankarna längre. För jag är inte den Wilma längre.

Jag fick en känsla av makt idag, det slog mig verkligen vilken makt jag har över mitt liv. Jag har, utan att jag tänkt på det, förändrat mitt liv, jag har tagit kontroll. Jag har en lång väg kvar. Men med det jag redan har åstadkommit får jag känslan över att jag kan klara vad som helst.

5 maj 2016 - Jag kunde inte där se mig själv i ögonen, och inte någon annan heller. Koncentration fanns inte och tankarna kretsade bara kring ologik.

7 maj 2017- Jag ser inte så glad ut, och det är jag inte heller, jag är ganska ledsen och väldigt stressad men vet ni? Det är så det är i livet. Och nu lever jag, jag lever. Jag är stressad och ledsen av naturliga saker, och inte pga 1 näringsdryck som i första bilden. Här har jag kinder och ett leende som när det kommer fram iallafall är äkta, och hade jag tittan in i kameran hade man sett ögon som levde, vilket inte hade förekommit i förra bilden.

Ja, livet är fan inte lätt, men med rätt hjälp och inställning kan du komma så jävla långt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sommaren närmar sig, och det märks verkligen.

Det är slutspurt i skolan och jag är stressad till max. Det finns ingen tid egentligen, jag försöker plugga mest hela tiden, det går sådär då både stress, dålig sömn, och dåligt mående spökar i kroppen. Så det är inte mycket mer som jag hinner med än att andas och plugga. Känns så himla trist, för all energi tar slut. Ändå har jag svårt att vila.

Jag får tänka att det idag bara är en månad kvar, en månad. Sen kan jag lägga lite mer energi på det jag vill. Men nu kommer det eka tomt lite överallt, och så får det noga vara.

Jag hoppas maj går fort, att jag lyckas få lite energi och kan hitta lite glädje, motivation och inspiration.

Ta hand om er.

Likes

Comments

Ännu en månad och vi går in i maj!! Äntligen! Vår på riktgt! April var minst sagt händelserik, här kommer lite tankar, bilder och tips.


Mat: 17 April fyllde mamma år, vi åkte till Skatås och sprang för att sedan gå till Mikado och ätit bibimbap. Det smakade ljuuuuvligt, speciellt efter 4 km i elljusspåret ;) Denna är med stekt tofu och grönsaker <3

Frukost bästa frukosten måste varit min och Karins brunch, kolla liksom?!

Sött: Mamma ville ha paj på sin födelsedag, men istället blev det lejonet och björnen glass, en söndagskväll någon vecka efter hennes födelsedag bestämde vi oss dock för att äta paj, men ingen orkade baka hehe, så coops frysdisk räddade oss! Inte så dumt faktiskt!

Skola: April har varit hektiskt! Men att få överstökat det där jädra historieprovet känns fantastiskt. Att jag dessutom blev godkänd var ännu bättre.

Resa: Jag bestämde mig spontant att följa med Simon och Petra till Malmö, vilket var såå bra. Sol, musik i bilen, promenader, havet, eget hotellrum... The list goes on.

Något/någon som gjort mig glad: Denna bilden, Karin med nyfärgat hår, A, och dagen vi hade.

Kläder: Att vår-inviga mina vita sneakers, trots att Göteborg mest bjöd på regn.

Musik: Lyssnat länge på bandet wet, men aldrig på alla deras låtar, en dag drog dock igenom hela deras nya album och dör lite vid varje låt. Så bra.

Firande: Påsken var känslosam, men den blev väldigt fin ändå.

Mående: April kom med mycket bakslag, mycket känslor, nedstämdhet och tårar. Men mitt i allt det har jag också älskat och skrattat. Viktigt att påminna sig om.

Serie: Fick sett klart sista avsnittet av Grey´s Anatomy säsong 3 innan viaplay la ner det... Suck, jag ringde och klagade över att de skulle ta bort den, men det brydde de sig inte om <//3, så nu blir det olaglig streaming....

Bok: Denna bok!!!! Behöver mer!!! Så himla himla bra, tänkte kanske skriva en recension, men alltså LÄS, hör ni? LÄS!

Produkt: Köpte denna i slutet av mars, början av april. Alltid använt mig av enskild contour/highlighter, men denna paletten är suverän, bra pigment, sitter bra, bra nyanser och prisvärd; 5 av 5. Från NYX.

Upptäckt: I april bodde jag själv under en vecka. Det var så himla bra, jag insåg hur dyrt det är att leva själv, detta har jag väll alltid vetat, men så länge mamma betalt all mat har det aldrig blivit verkligt, och detta är något jag tror att vissa ungdomar idag inte alls tänker på. En bra upplevelse innan man själv ska försörja sig.

Likes

Comments

Det var några dagar sedan mitt senaste inlägg. Men en paus behövdes, en paus från allt helt enkelt.

Helgen kom välbehövligt efter en av de längsta och mest krävande veckorna, fredagen bjöd även på en fest hos A och sen att jag sov hos Karin.

Mamma åkte till Rom, och med mitt mående kändes det inte riktigt bra att vara ensam. jag mellanlandade en natt hos min faster innan jag spottat följde med min bror o hans flickvän till Malmö. Jag behövde verkligen komma iväg, se något nytt, prata om något annat och byta ut miljön. Jag fick promenera och andas in havsluft. Havet som slår mig med energi och kärlek vare gång.

Nu är jag tillbaka hemma, ny vecka, igen. Det blir en tuff vecka även denna gång men ska ta en dag i taget. Lever efter det mottot nu, oops...

Snart är det sommar, håll ut, håll ut, håll ut.

Likes

Comments

Hej vänner!

Det har varit väldigt tomt här, men jag är väldigt stressad just nu och bloggen får inte riktigt plats någonstans i mitt schema. Denna veckan har jag haft/har 3 nationella prov, ett historia prov, jag har kommande prov att plugga till plus vanliga lektioner med hemuppgifter på det. Det är slutspurt i skolan nu och det märks...

Jag har idéer om bloggen på G, så när tiden och orken kommer så blir det massa inlägg.

Imorgon har jag sista provet för denna veckan och sen händer det massa på kvällen. Så ska packa det sista innan jag går och lägger mig.

Väldigt rörigt inlägg haha, men det är lite rörigt nu. Ha en fin fredag imorgon! <3

Likes

Comments

Jag har ändrats mycket de sista åren när det gäller förmiddagar. Jag gillar att komma upp i tid, får en start på dagen istället för att bara rusa upp och sen iväg. Detta är dock enklare sagt än gjort, speciellt nu, många är trötta, längtan efter ledighet och sommar är stark och vädret gör inte saken bättre. Så här delar jag med mig av 5 tankar för att få en lugnar och mindre stressig morgon.

Ladda kaffebryggaren på kvällen Detta är så skönt, jag måste dock bli bättre på att göra det själv. Men att bara komma upp i köket och starta bryggaren gör ju livet liite enklare.

Packa allt och lägg fram dagen innan Packa böcker, dator, pennor, lägg fram kläderna du ska ha, förbered de måltider du vill ha med dig dagen innan och bara plocka ut och packa ner på morgonen.

Flytta ditt alarm Nu när jag sover väldigt dåligt är det jobbigt att ta sig upp när klockan ringer då jag sover som djupast på morgonen. Så jag brukar flytta mitt alarm lite längre bort istället för att ha alarmet vid sängen. Jag måste då ta mig upp ur sängen bara för att stänga av alarmet, och då är jag ju ändå uppe!

Mikrogröt Detta tips gynnar kanske bara alla andra grötälskare men jag skriver det ändå. På vardagarna äter jag alltid gröt med massa frön och frukt då detta håller mig mätt längst, jag tycker gröt man kokar på spisen blir absolut godast, men det går ju så mycket snabbar i mikron, så jag bara blandar gryn och vatten, in i mikron 2,5 min och så fixar jag resten av frukosten under tiden. Klart på 3 min!

Peppa dig själv Nån gång under morgonen; precis när du vaknar och innan du stiger upp ur sängen, när du äter frukost, när du sminkar dig eller klär på dig, så lyssna, läs, se eller skriv något som gör dig glad och ger dig energi. Så istället för att scrolla instagram eller Facebook där vi ofta jämför oss med varandra, läs några rader ur din favorit bok, titta på bilder som ger dig någonting; ex några bilder från en semester, något från din barndom eller på din familj/kompisar/djur, lyssna på din favorit låt (obs ingen deppig låt) eller skriv några rader som vad som gör dig tacksam idag.

Likes

Comments

Klockan ringer 05:30 som alltid på måndagar, men jag hör den inte, jag sover tungt tungt. Regnet smattrar på rutan och april-kylan som borde vara mildare tränger sig in genom det öppna fönstret. Jag märker såklart fortfarande ingenting. Tiden går och snart står mamma och bankar, hör fortfarande ingeting. Tillslut vaknar jag, kollar på klockan och det är 30 min tills tåget går.

Det var ännu en natt med dålig sömn, oro och ångest hela natten, så fort jag vaknar är känslan av trycket på bröstet tillbaka igen. Jag orkar inte. Vill skrika, kasta kudden i väggen och bara be den här jävla nedstämdheten att dra åt helvete.

Jag landar tillslut i skolan, tar upp mitt block och börjar anteckna, skriver: "Tiden efter världskriget" - 24 April 2017

Jag skriver siffrorna jag inte vill se, känner trycket över bröstet blir starkare, får bita mig i läppen, trycker naglarna i armen. Blundar, blundar, blundar. Andas, andas, andas. 4 månader. 4 månader, det låter som en lång tid, men känns som igår. Som om det var igår jag höll din hand sista gången, som om det var igår du faktiskt mötte min blick. Fortsätter att trycka nageln i armen, tillslut går det hål på huden och jag får hejda mig själv. Tar på mig koftan. Tar min vidbehov-medicin och försöker förflytta fokus. Min historielärares föreläsning blir bara ett mummel i mitt huvud, bokstäverna flyter in i varandra och mina anteckningar bli plötsligt helt o-relevanta.

Jag tar mig ut i ett regnigt Göteborg, drar halsduken över huvudet, kylan blåser in i jackan och allt blir blött blött. Spårvagnen kommer samtidigt som jag går förbi, men vill inte gå på vagnen, jag måste röra på benen, måste gå, inte stanna, aldrig stanna, bara gå gå gå gå.

För det finns ingenting i världen som kan stanna eller återvända, man kan inte backa tiden, göra det ogjort, förändra något, uppleva det igen eller förbättra något. Så då ska inte jag heller backa, jag ska gå. Gå gå gå.


Likes

Comments

Hej på er!

Jag mår inte så bra, så blir inget inlägg idag. Men det är ny dag imorgon, tillochmed ny vecka och massor händer. Så jag tänker att vi får ta nya tag imorgon.

Ta hand om er.

Likes

Comments

Hej på er!

Varit dålig uppdatering pga dagarna har flugit förbi och sen har energin bara varit slut. Inatt fick jag dock en såå bra sömn och bara tagit det lugnt idag, så hoppas jag kan samla lite ork inför nästa vecka.Det har inte hänt jättemycket idag, jag och mamma åkte till kicks, fick köpt lite hårprodukter som tagit slut, handlade även mat och lite annat. Väl hemma fick jag ta tag i plugget igen, jag har ett omprov på tisdag i historia som jag måste klara. Historia är verkligen inte mitt ämne och jag får leta överallt efter motivation, men jag har fått gjort en del idag iallafall, så nu har jag bara andra världskriget kvar att plugga in tills på tisdag... Tur jag har en storebror som kan hela världshistorien utantill! <33

Sen lagade jag middag! Idag åt vi köttfärsås (vegansk) och spaghetti, var sååå längesen jag åt det och fick så mycket barndomsminnen då vi ofta åt det på fredagar/helger, mamma eller pappa gjorde ett långkok och lät det bli mustigt och gott. Så idag gjorde jag en vegetarisk variant med sojafärs, brukar ofta ha linser eller bara grönsaker i men idag blev det lite extra "throwback" med sojafärs.

Efter middagen blev det den obligatoriska kaffen innan jag gav mig ut på en löprunda, det regnade under tiden vi drack kaffet och jag sa i mitt huvud "inget dåligt väder, bara dåliga kläder" om och om igen så jag inte skulle tappa motivationen hehe, MEN sen slutade det! Och solen kom fram! Så skyndade mig ut och det var helt perfekt, kroppen kändes lätt, det var helt vindstilla och minuterna bara försvann!

Sen stretchade jag, tog en lång dusch och har precis sett första avsnittet av 13 reasons why, tips tips!

Vill även dela denna text jag hittade på tumblr idag, känns viktigt och jag blev glad av den, då jag skrivit identiska till mig själv. Jag tror alla kan behöva läsa den, även om den kanske riktar sig till folk med ätstörningar så brottas nog alla med dessa tankar någon gång, speciellt nu när sommaren närmar sig och man läser mer och mer om "beach 2017", usch...

Just dessa punkter passar ju inte alla.. Så passar de inte dig; skriv din egna lista om saker som betyder mer än din vikt och påminn dig, om och om igen. För du ÄR mer än en siffra.

Nu blir det natten för mig, ska upp och yoga imorgon så ser fram emot det <3

Godnatt!

Likes

Comments

Nu när allt är så jädra jobbigt försöker jag ändå fokusar på det som ger mig något. Idag var ännu en jobbig dag, ångest hela tiden och nedstämdheten bara trycker, gråter och gråter. Jag hatar att låta så negativ, även om det kanske är verkligheten så vill jag gör någonting som bryter det. Så jag tänkte att jag tar fram min kamera; för att fota brukar lugna mig, och jag valde att fota något som jag uppskattar, som gör mig glad; i mitt hem, i min vardag.

Här har jag dock inte med det som är centrum för vad som får mig att må bättre; som min familj och vänner. Utan här är bara små, vardagliga saker, som vi alla ser/gör/använder. Som vi kanske inte tänker på betyder så mycket, men när vi tänker på det så kanske det slår oss hur mycket de egentligen betyder för oss.

10 saker som får mig att må bättre

Mina växter. Här är min två favoriter, de blivit som bebisar som jag försöker ta hand om, en aloe vera planta och ett elefantöra, de har blivit återupplivade en gång så det är lite trötta, men jag jobbar på mina gröna fingrar och nu växer de bättre än någonsin!

Min säng. Jag älskar min säng, jag kanske inte alltid sover så bra, men sängen längtar jag ändå alltid efter. Jag bäddar den alltid men den ser ju som mysigast ut när man precis gått upp.

Halsband. Kanske vilket halsband som helst tänker du. Men jag fick detta halsband av min farmor julen innan hon gick bort. De första åren bar jag det varje dag, så några stenar har lossnat och den börjar bli lite sliten, men denna är jag väldigt rädd om och jag känner alltid halsbandet runt halsen när jag har just denna på mig.

Foton. Denna del är relativt ny för mig då jag haft dessa foton i album i många år. Men är så glad att jag hängde upp dem. Så nu tittar jag på de varje dag, ibland ler jag, ibland får jag tårar, men jag känner alltid kärlek.

Katterna. Mina fina fina pissar. Couscous och Terttu, mor och dotter (kan man inte tro), vi tog en kull på couscous (till höger) vilket nog var det mysigaste vi har gjort. Jag fick hjälpa henne att förlösa ungarna och först kom Terttu. Japp, annorlunda namn på en katt, men hon är döpt efter en finsk tant jag träffade på ett äldreboende som jag gillade väldigt mycket. Jag är så mesig runt mina katter då jag bara vill visa kärlek hela tiden (och de är så fina). Men de ger ju faktiskt tillbaka ibland också!

Frukost. Är det bästa jag vet. Behöver jag ens säga så mycket mer? Vad kan vara bättre än varm gröt på morgonen? Eller yoghurt och granola? Eller allt annat gott man kan äta? Jag skulle kunna äta frukost till alla måltider på dagen.

Böcker. Jag har alltid läst och alltid älskat det, men sen jag blev sjuk har min koncentration dippat väldigt mycket och jag har i stunder haft svårt att orka och hålla fokus. Just nu orkar jag faktiskt, det har blivit ett lugn igen och läser jag väldigt mycket nu (<33), här ser ni vad som är aktuellt just nu.

Träning. Just nu; specifikt löpning. Den lättnaden att bara dra på sig ett par skor, ge sig ut och sen bara låta benen jobba. Släppa tankar, bara andas, svettas och låta benen bara föra mig fram.

Kaffe. Jag dricker mycket kaffe. När jag var som sjukast levde jag på det. Men nu är det bara lugn och värme i en kopp. Det finns något så fint i det, svart, värmande, lugnande och ett sätt att socialisera. Inget beroende eller tvång. Bara enkelt och gott. .

Laga mat. Jag har velat vara i köket sen jag var liten, min farmor uppmuntrade det och lät mig hålla på och vara med både henne men lät mig också vara själv i köket. Detta växte och idag är matlagning bland det bästa jag vet, det är som terapi för mig. Jag är en person som mår bra av att arbeta med händerna, och att då få göra det, skapa något och sen kanske till och med bjuda på det, det är kärlek för mig. Ångest hantering som gynnar alla!

Dessa är några av mina 10 saker i vardagen som jag uppskattar och får mig att må lite bättre utan att jag ens tänker på det. Vilka är dina saker?

Likes

Comments