Hej alla fina. ibland kommer livet med en käftsmäll och man räcker inte längre till med någonting.

Livet har tagit en vändning, en vändning som jag visste skulle komma men kanske inte såhär snabbt.

I måndags åkte vi hem från stockholm, samtidigt hamnar pappa på akuten och jag åker på influensan.

Jag har legat med över 40 graders feber sen dess och min älskade pappa mår inte bra han heller. Jag går inte djupare in på det just nu, jag har i tidigare inlägg berättat om min pappas sjukdom och undrar ni något får ni gärna skriva privat. Just nu vill jag bara ge en uppdatering på mitt försvinnande.

Snälla ge en gåva till cancerfonden och stöd forskningen så att fler kan räddas från denna hemska sjukdom, denna sjukdom som jag hatar mer än något annat. Min pappa kommer inte vinna det här men gör det möjligt för andra att göra det. Du kan skänka en gåva på: https://www.cancerfonden.se/jul

Likes

Comments

Idag på tunnelbana.
Det var en man som liknade dig.
Inte så att han var lik dig.
Han var äldre och hans hår mörkare än ditt.
Men
Hans sätt att hålla huvudet
Handen som tog åt naken
Hans sätt att tala.
Det var som tandvärk
Eller ett häftigt håll i mellangärdet.
Det var inget att stå ut med.
Så vid nästa hållplats steg jag av.

Likes

Comments

Klockan var ställd på 05 imorse då tåget gick 06:58. Försov mig dock lite och det var nätt och jämt vi kom med pendeltåget till Gbg för att sedan hoppa på SJ-snabbtåg. Vi var uppe i Stockholm vid 12 tiden, checkade in och gick sedan ut för att äta lunch.

Åt Palak paneer på en indisk resturang, typ det bästa någonsin.

Efter lunchen gick vi i affärer lite innan vi tog en kaffe.
Sedan pustade vi ut på rummet lite då vi alla var trötta från den tidiga morgonen.

Nu är vi här på den sista konserten, den sista sången ska spelas för sen sista gången och mitt hjärta brister. Jag minns min första konsert. Jag var 11 år, redan frälst, tack vare min storebror som introducerat musiken för mig. Och va glad jag är att han gjorde det. Kent har gett mig så jädra mycket, ja nu blir det smörigt men Kent är min favorit band. Det kommer INGET före.
så nu kommer jag fälla nån tår och jag kommer ta vara på den sista sången.

Tack Kent för allt.

Likes

Comments

Något som är väldigt känsligt, som det finns mycket fördomar och skämt kring är självskadebeteende. Samhället har målat upp en bild av det är unga emo-tjejer och killar som skär sig. Men det är så mycket mer. Du behöver inte vara emo, du behöver inte ha färgat hår, gå i svarta kläder, ha en diagnos eller någon annan fördom. Du kan vara vem som helst. Snälla bryt denna norm, sluta dra skämt, ingen tycker det är kul. Det är förnedrande för den personen som står där med skärsår på kroppen. Man gör det inte för uppmärksamhet, man gör det inte för att bevisa något. Man gör det för att något är fel.

Jag skadade mig första gången när jag var 11 år, sen gick det en tid men fastnade i det när jag var 12 skulle om några månader fylla 13. Mina armar täcktes fort av illa röda sträck, till en början ytliga men blev sakta djupare, när armen var full vandrade det istället ner till benen, låren, vaden, fötterna. Jag fastnade totalt, kunde inte sluta. Det fick så lång att jag tillslut skar mig flera gånger om dagen, hade med mig rakblad vart jag än gick, bara ifall ångesten skulle bli för mycket och jag inte skulle stå ut.

Efter ett tag hjälper det dock inte längre, att skära mig framkallar sedan ångest istället och den onda cirkeln börjar: jag får ångest och mår dåligt så då skär jag mig, får sedan ännu mer ångest för att jag skurit mig, väljer att fortsätt skära mig IFALL det skulle börja hjälpa.

Det går flera år med det här beteendet, men det handlar inte alltid om att jag just skär mig själv, jag börjar kräkas upp allt jag äter, börjar träna vansinnigt mycket och till sist slutar jag äta. En ätstörning är också en typ av självskada.

Idag har jag inte skurit mig sen mitt senaste återfall i somras, jag har inte kräkts sen min utskrivning, jag tränar inte på tvång längre och jag äter som jag ska.

Ja, det är möjligt. Det är inte lätt, det är det svåraste jag har gjort, jag får leva med mina ärr i resten av mitt liv. Men jag vet att allt kommer vara värt det.

Likes

Comments

Redan onsdag och halva veckan har gått! Exakt en vecka till julavslutning och jag går på nålar. Vill. Inte. Mer. Jag vill bara få sova ut, se lite netflix, ta mig till träningen när jag känner för det, laga långkok, skriva noveller och texter, läsa (herregud nu låter jag som en 80-åring men jag är jag) och umgås med familj (träffa min faster!!) och vänner.

Men ännu är det några dagar kvar. Vaknad idag i tid tack o lov, kunde äta frukost i lugn och ro innan jag tog mig till skolan. Fick dock där reda på att jag var 1 h för tidigt, suck. Men satt mig på ett kofe (aj från plånboken) beställde kaffe och fick pluggat lite inför provet imorgon. Sedan var det dags för redovisning i svenska, gick bra, inget mer och säga om det.

På naturen hade vi inte mycket och göra, vi fick tillbaka vårar prov sen fick vi se massa bilder från när vår lärare var i USA, blev så fruktansvärt sugen på att resa, började i mitt huvud planera allt jag vill göra och uppleva efter gymnasiet. Tyvärr är det ju lite tid kvar.Nu har jag ätit middag, bara slängde ihop en linsgryta, vilket ALLTID blir bra <3 tips tips på god snabbmat som är bra! Eller glöm det sista, all mat är bra

Likes

Comments

Gymnasiet. Slut-trampen på skol-åren, för ett tag i alla fall. Jag ska plugga vidare men inte direkt, jag vill ha tid för en paus, jobba, tjäna pengar, resa, flytta hemifrån; skapa mig en grund innan jag börjar plugga på vad som kommer bli mitt liv.

Just nu är jag otålig, vill gå klart nu, vill att det ska gå fort. Men jag har ju 3 år kvar, jag fick gå om ett år så jag läser ju om ettan nu, kanske inte så dumt, jag fick tid att växa lite till och fick en paus innan jag skulle börja plugga på riktigt igen. I början var det jobbigt, hatade faktumet att jag inte skulle få ta studenten med mina kompisar. Det jag inte tänkte på då var att jag skulle få nya kompisar, att jag kommer få ta studenten med dem istället, det känns ju istället väldigt fint.

I början av skolåret var jag väldigt motiverad, jag hade varit sjukskriven i 4 år och SÅG FRAM emot att få gå heltid i skolan, ja hur sjuk det än låter jag ville jag verkligen börja skolan, jag längtade till och med efter läxor (?? Där ser ni vad en sjukskrivning kan framkalla för tankar). Jag var trött på att vara sjukskriven, att inte ha något att göra när alla andra pratade om allt det roliga/tråkiga och viktiga i skolan, jag ville ju också vara med om det, men det funkade ju inte. Jag orkade inte.

Nu såhär en termin senare jublar jag inte längre över läxor haha, tvärtom faktiskt. Jag lääängtar till jullovet och vill ärligt talat helst ta studenten nu. Men med tålamod ska det nog gå, skynda långsamt. Jag vet ju från tidigare erfarenheter att plötsligt står man där och har gått ut skolan utan att man förstår riktigt var tiden tog vägen, den där känslan att det var ju just precis man klev in genom dörrarna på första skoldagen. Min tid kommer.

Likes

Comments

Jag behöver tystnad och ensamhet och en språkdräkt med god passform

jag behöver en hemlighet och ett slitstarkt verklighetsunderlag.

min arbetsuppgift just nu är att ta mig ur mina egna formuleringar.


det är ett sorgarbete att leva. Om man inte förstår det blir man aldrig glad.

Likes

Comments

Mamma du starka kvinna. Som betytt mest och alltid kommer göra. Jag älskar dig så det gör ont i kroppen och vet liksom inte var jag skulle stå om inte du fanns. Du har stått upp för mig, lärt mig när jag gjort fel, vi skrattar tillsammans och ler. För inget känns lika omöjligt när vi är två om det.

Farmor är det ifrån dig jag fick allt? Hakan, tankarna, förmågan att inte lätt arg, min kärlek till att stå i köket i timmar. Det var dig jag sprang hem till, in i din famn, såg när du tog ditt insulin, knep ihop ögonen så fort jag såg dig själv sticka dig med sprutan, och du hojtade till när "faran" var över. Du visade intresse i allt jag gjorde, skolan, kompisarna. Synd bara att du aldrig fick lära mig att sy. Men även det tog jag så småningom efter dig.

Bodil Malmsten Förvånande kanske? Men det är något fascinerande med henne. Eller hennes ord. Jag kan läsa hennes dikter om och om, jag har en av hennes bok alltid nära till hands. Läser orden om och om igen, sätter ord på saker jag känner som jag inte visste själv jag kände. Det är konst.

Faster med dig kan man skratta och gråta. Aldrig har jag träffat en person som är så omtänksam. Jag ä.l.s.k.a.r. dig!Faster

Mamma mamma mamma

Lilla lilla farmor <3 fast här var det jag som var liten

Likes

Comments

Glad måndag på er! Ny vecka nya möjligheter! Men framförallt sista hela veckan innan jullov! Det är alltså efter denna dag bara en måndag kvar innan jag kan ladda nya krafter igen <3 åhh

Såhär ser min kommande vecka ut:

Måndag: Matteprov, konditionsträning, lusse-fika med G och F. Middag: Matvetepytt med halloumi.

tisdag: Kulturdag i skolan (lucia och kultur-aktiviteter hela dagen istället för lektionen), styrketräning ben/rumpa. Middag: Morotsbiffar.

Onsdag: Redovisning i svenska. Middag: Fiskgryta.

torsdag: Idrottsprov, konditionsträning. Middag: Grön-ärtsoppa med avokado.

fredag: engelska redovisning. Ev styrketräning. Middag: indisk kikärtsgryta

lördag: STHLM hela helgen! <3 och framförallt: sista kent konserten </3


Hur ser eran vecka ut?

Likes

Comments

Mamma och jag begav oss av in mot stan direkt efter frukost. Möttes av ett grått och vindigt göteborg, inte så kallt dock vilket var skönt. Vi skulle in till Telia-butiken för att lämna in min mobil, dock tyckte han som stod i butiken att vi skulle vänta till på måndag för då kunde jag få tillbaka telefonen samma dag om jag lämnade in den innan kl 2. Så satsar på måndag istället.

Såhär såg jag ut idag. Kappan och halsduken är från Åhlens och skorna är Dr.Martens

Efter att vi varit på Telia var kl redan ett och vi bestämde oss för att gå på vårt nya favorit lunch-ställe. Kalei kaffe som ligger på kyrkogatan, de serverar vegansk lunch och det är så så gott och fräscht! Tips tips


Idag serverades rotfruktssoppa, bönsallad, zucchini"pasta", ugnsbakad lök, bröd och olika röror.

Sen är ju kaffe obligatoriskt på maten .

När vi kom hem fikade vi sen gav jag mig ut på en löprunda. Underbart när det känns som om man flyger fram. Hade dock på mig för tock på mycket kläder och var 180 grader varm när jag var hemma igen, så hoppade snabbt in i en kall dusch.


Ska utmana mig med några rutor choklad ikväll också! Framför skam, nya favorit serien!

Hoppas lördagen varit bra för er vänner!
kramar

Likes

Comments