37 enstaka dagar. Ja, det är vad som är kvar tills jag sätter mig på ett plan ner till Kenya. På sätt och vis känns det som att det var igår jag satt där ensam hemma en junikväll 2016 och av en slump trillade in på bloggen som skulle komma att förändra mitt liv. Och nu, drygt ett år senare, ska jag få uppleva det äventyr jag sträckläste på en kväll. Fast ändå ett helt annat äventyr. Jag kan omöjligt förbereda mig på det jag kommer att vara med om under mitt år i Kenya då allas upplevelser är originella. Detta oavsett hur mycket jag än önskar eller hur många bloggar jag än sträckläser. Som den kontrollfreak jag är måste jag bara acceptera situationen. Det är en utmaning, som så mycket annat med detta äventyr. Något som i mina ögon enbart gör allt ytterligare spännande, om så möjligt.

Dock är det endast 18(!) ynka dagar kvar tills jag vinkar hejdå till mitt fina hemland. Den första augusti drar flyttlasset till Doha, en nyfunnen favoritstad för hela familjen. Hur kan man egentligen falla pladask för en stad på endast två besök? Definitionen av kärlek vid första ögonkastet, skulle jag vilja påstå. Att få kalla Doha för mitt nya hem känns magiskt! Att överlag ha tre fantastiska platser att kalla hem är något jag är evigt tacksam för. Från en liten västkuststad, till miljonstäderna Doha och Nairobi. Sådana kontraster mellan dem alla tre, men alla underbara på deras egna sätt. Mina hem.

Från och med den första augusti kommer Sverige alltså inte att se röken av mig på ett bra tag. Nämligen inte förrän den tjugonionde juni. Något som givetvis framhäver blandade känslor. Men jag vet vad jag vill och alltid velat. Oavsett min oändliga kärlek och eviga tacksamhet gentemot detta avlånga land, är det inte här jag vill spendera mitt liv. Som mina föräldrar alltid sagt, världen ligger öppen för mig. Jag tänker ta chansen. Livet väntar på mig där ute! Ingen vet vad som händer efter det kommande året, men att jag kommer spendera någon längre period i Sverige, framförallt i min hemstad, känns inte troligt för tillfället. Jag är färdig här. Men missta mig inte, Sverige är och kommer alltid att vara mitt land. Jag är svensk. Kärleken till detta land samt dess underbara människor kommer aldrig dö ut för mig.

Förhoppningsvis tittar jag in här igen den närmaste tiden, det här med blogg är trots allt rätt kul. Då med ett inlägg kring packning, källan till paniken i mitt liv just nu. (Hur fasiken får man plats med sitt liv i två(!) resväskor?! Har någon svaret på den frågan så hör av er tack!) Tills dess, ha det bäst och njut av den svenska sommaren. Kramisar!


Nedtill, bilder på mina hem. Alla underbara på sina sätt. Enjoy!!!

Min hemstad, några hundra meter från min bostad

Min hemstad, stranden precis där jag bor

Doha, skyline på topp!

Doha, den konstgjorda ö där vår lägenhet ligger

Nairobi, överblick över staden

Nairobi, bild från Nairobi national park

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej hej på er som kikar in här, varmt välkomna! Förhoppningvis är detta inte sista gången ni hittar hit. För alla er som känner mig väl kan nog detta ses som en liten överraskning. Och tro mig, jag är lika förvånad själv. Att jag sitter här och blogg-debuterar är något jag aldrig trodde skulle ske. Jag känner mig inte bekväm för fem öre, förlitar mig dock på att min passion för skrivande löser den biten. I min nuvarande, eller snarare kommande, situation känns det nämligen relevant med en liten bloggis.

Jag ska ju nämligen, för er som missat det, ta mitt pick och pack med mig ner till Kenya och huvudstaden Nairobi! Detta för att börja på min drömskola, Svenska skolan i Nairobi, också kallad SSN. Här kommer jag tillsammans med ett gäng andra studerande att läsa mitt tredje och sista gymnasieår. Vi ska upptäcka, utforska, lära en massa och framförallt ha fantastiskt roligt! I samband med denna magiska upplevelse tar jag även det största steget hittills i mitt liv, jag flyttar hemifrån. Något som känns både spännande och läskigt, precis som det ska antar jag. Under mitt år i Kenya kommer jag nämligen att få en ny plats att kalla hem, SSN:s internat. Min nya bas. En bas jag nu kommer dela med inte endast fyra personer, utan betydligt fler samt jämnåriga. Något helt nytt som jag ser som en utmaning och något otroligt roligt! Då SSN är en skola som vilken som helst i Sverige (placerad på kenyansk mark dock!!!) ränkas mitt år här precis som ett år i Sverige. Den 6 juni koras därför mitt år i Kenya med studenten och jag erhåller då min fullständiga gymnasieexamen efter tre år på den ekonomiska linjen. Men först, det mest spännande året i mitt artonåriga liv!

Denna blogg har jag skapat främst för min egen skull. Jag vill kunna titta tillbaka på allt jag har upplevt och ha det samlat på en och samma plats. Tankar, bilder, upplevelser och allt vad mitt liv i Kenya har att erbjuda. Givetvis vill jag även ge familj och vänner i Sverige samt på andra platser ute i världen en chans att se vad jag sysslar med. Jag vill dock vara tydlig med att denna blogg inte kommer följa några typiska "blogg-regler" (om det ens finns sådana...?). Detta är min dagbok som jag har för min skull. Uppdatering kommer troligtvis ske helt oregelbundet och säkerligen i vissas ögon aningen kaosartat. Ibland kommer min lilla bloggis bubbla över av lite allt möjligt och det kommer säkerligen även komma perioder då det är helt dött. Ni får ta det hela för vad det är helt enkelt.

Idag, den trettionde maj, är det exakt åttiotvå dagar kvar tills jag sätter kurs mot världens coolaste världsdel och mitt spännande äventyr. Framför mig har jag nu ett härlig sommarlov präglat av en massa jobb, Kenya-förberedelser och en flytt till Doha den första augusti. Kunde nog inte varit mer taggad på livet än vad jag är just nu! Mitt bland alla förberedelser ska jag även se till att sticka in med något inlägg här, då dessa förberedelse-inlägg hos tidigare SSN-bloggare varit otroligt uppskattade från min sida. Förhoppningvis kan även mitt bloggande under årets gång inspirera samt hjälpa blivande SSN:are!

Tills nästa gång, ha det toppen! Kramar i mängder!!!


Nedan följer en drös av blandade bilder relaterade till mitt Kenya-år, hoppas de kan ge er alla en liten bild av vart jag ska ta vägen!

Den kenyanska flaggan

Kenyas geografiska läge

Karta över Kenya

Nairobi

Svenska skolan i Nairobi

En del av internatet och dess poolområde

Likes

Comments