Nouw Magazine

Hej alla fina, det var ett tag sen och jag e ledsen för att det blev en ganska lång paus, jag har inte mått jättebra psykiskt, vill inte gå in på varför men nu ska jag försöka uppdatera iallafall 1-2 ggr i veckan.

Idag tänkte jag skriva om ännu ett seriöst ämne som jag och många andra lider av, nämligen socialfobi och prestationsångest. Jag tänkte berätta vad dessa 2 grejer innebär

Prestationsångest:Prestationsångest är rädsla för att misslyckas eller rädsla för att man inte ska lyckas leva upp till sina egna eller andras förväntningar. Det räknas inte som en psykiatrisk diagnos, men man kan ändå må psykiskt dåligt om man har prestationsångest.

Situationer när man kan få prestationsångest kan till exempel vara:

•Inför prov eller redovisningar i skolan

•När man ska skriva en uppsats eller liknande

•I samband med till exempel musik-, dans- eller teaterframträdanden

•I samband med idrottande, till exempel inför tävlingar och matcher

•I situationer när man måste visa upp sig själv, till exempel ska ha sex.

Socialfobi:Social fobi är en ångestsjukdom som innebär att en person får ångest av andra människors uppmärksamhet. De är rädda för att bli granskade, förödmjukade och göra bort sig.

————————————————————————
Vissa använder detta som ett skydd i tillexempel skolan för att man är blyg eller inte har hunnit göra sin uppgift som man kanske ska redovisa för klassen, jag blir jättearg för vi som har prestationsångest eller socialfobi blir inte tagna på allvar för att lärare tror att vi låtsas för att komma undan. Ibland har jag så mycket ångest så att jag väljer att stanna hemma.

Jag har prestationsångest men blir inte tagen på allvar, folk frågar vart min medicin är men det är något man måste arbeta bort. Vi håller på med redskap i skolan vilket innebär kullerbyttor och ringar och armgång, ja jag tror ni fattar. När man kan tillräckligt bra så ska man säga till läraren så ska hen komma och kolla när man gör kullerbyttor.

För det första kan jag inte göra kullerbytta och stå på händer för jag är alldeles för rädd och klumpig och för det andra så får prestationsångest, jag vågar inte visa för honom för jag är rädd för att misslyckas, jag skyller på min gamla knäskada som jag hade i sjuan eftersom jag vred ledbandet när jag var med mina vänner och badade.
Jag är så rädd att han inte accepterar min prestationsångest och tar mig på allvar för det finns inte några lärare som tar mig på allvar längre. Dessutom tycker jag att jag är för tjock och jag har övat hemma på att göra dehär jävla kullerbyttorna men jag är för tjock det går knte

Jag har ingen lust att gå till skolan för man får inte den hjälp Man behöver, fokuset går till de smarta som kommer lyckas och inte till såna som tillex mig som inte vill ha uppmärksamhet och inte vågar redovisa saker framför klassen eftersom jag får yrsel och svettas ibland händer det till och med att jag stammar.

———————————————————————
Anledningen till att jag tar upp socialfobi är för att det är ganska likt prestationsångest eller det finns några likheter mellan dem. Folk som har socialfobi blir inte heller tagna på allvar och jag blir så förbannad, vad är felet på lärare som dömmer elever och inte lyssnar när de faktiskt mår dåligt? Den som kan svara på det förtjänar faan ett pris. Jag måste också säga att jag skyller inte på prestationsångest för att slippa undan idrotten och engelskaredovisnigar men jag vill att lärare ska lyssna och komma med en lösning för att jag och många andra ska slippa gå med ångest en hel vecka innan och hela resten av den dagen man redovisat. Jag vill Inte gå med genomsvettig tröja och tårar i ögonen hela dagen så som det blir för att lärare inte respekterar. Det gäller såklart inte alla men dom lärare som vet att de gör det och läser detta borde tänka ett extra varv på vad de håller på med.


Förlåt för att detta blev ett långt och tråkigt inlägg men det är viktiga saker att dela med sig av. Och ja jag vet att jag klagar på lärare men låt mig göra det, kram.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla underbara! För ungefär 2 veckor sedan så lade jag ut en bikinibild på instagram. Innan jag börjar skriva om dagens ämne vill jag bara påminna att ni ser mig i bikini ungefär hela sommaren så varför skulle det vara fel att posta den på instagram?

Jag lade i alla fall ut ett inlägg på instagram med en lång text om kroppsideal och att alla är lika fina. Tack för alla fina kommentarer det betyder supermycket. Sen fanns de såklart dem som tyckte att det var fel av mej att posta en ''tjock'' kropp. Men det är min kropp och gör vad jag vill med den eller hur? Nu till ämnet..

Jag ser många som gymmar och även jag tränar då och då. När jag tränar på gymmet så kan jag få meddelanden på dm och konversationen mellan mig och dessa som skriver brukar se ut ungefär såhär:

-Hej Wilma!

-Hej?

-Roligt att se dig på gymmet

-Vem är du? Har aldrig sett dig innan, varken på gymmet eller i andra sammanhang

-Det är bra att du börjat träna, du är ganska tjock

-Ursäkta? Jag tränar för min hälsas skull.

Och allt slutar med en blockering och anmälan för trakasserier.

Alltid när jag lugnat ner mig (eftersom jag blir arg såklart) så funderar på vem jag tränar för. Tränar jag för samhället är så jävla kroppsfixerat och dömer tjocka? Tränar jag för att jag vill må bättre? Tränar jag för någon annan alltså bara en person, pojkvän eller liknande?

Jag tränar för min hälsa när jag väl får motivation till att träna. Jag bryr mig egentligen inte när folk säger att jag är tjock visst tar man åt sig men det är inte så att jag ställer till med en scen. Jag skiter i om jag är smal eller tjock, det är inte det som får mej att träna. Det som får mig att träna är för att jag tänker på min hälsa. Man kan vara tjock och må tiptop och man kan vara smal och må jättedåligt och ha en jättedålig hälsa. Jag bryr mig ärligt talat inte om ur jag ser ut utvändigt utan hur min kropp ser ut invändigt. Så till alla er som tycker det är bra att en tjockis som jag tränar. Sluta skriv det tack och låt mig träna ifred.

Ni som tränar för att ni känner att samhället tvingar er till det. Ni ska inte behöva känna er tvingade till det, alla ni som läse det här är unika och jättefina.Puss & Kram
Likes

Comments

Hej på er alla fina! Nu är jag tillbaka efter en månads paus. Jag kom hem från Frankrike för ca en månad sen och sen dess var jag tvungen att fokusera på skolan. Jag missade mycket när jag var borta så det jag har gjort den här månaden som jag har varit frånvarande är helt enkelt att jag har tagit igen det jag har missat och försökt komma in i rutiner igen.

Nu har jag äntligen kommit in i rutiner och äntligen är det höstlov!! Vi fick höstlov i fredags och det är så skönt. Jag kan ta den här veckan för att lägga tid på vänner och blogg istället för att behöva stressa i skolan för att hinna med allt innan jul.

Det här inlägget blir inte så intressant och inte heller långt, jag ville bara uppdatera och berätta att jag lever haha.

Ha ett bra höstlov ni med Kram!

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Sista hela dagen i frankrike är nu gjord. Vi har imorgon på oss att upptäcka lite till men det ligger i närheten av flygplstsen.

Flyget går 19:30 imorgon och vi landar i sverige 22:30.

Idag var vi i collioure. Det var det finaste jag någonsin sett. Det var liknande carcassonne. Det var en mur med torn och där i var det små gränder med affärer. Vi stannade där och tog en glass innan vi åkte vidare net mot spanska gränsen.

För att komma till spanien så måste man passera bergen och det var det jobbigaste jag upplevt. Det var en krånglig & smal väg och jag blev åksjuk. Men vi kom till spanien tillslut. Jag har alltså hunnit med att vara i Spanien i typ 6 minuter

Resan dit tog ca 3 h och resan hem tog lite längre tid eftersom det var rusningstrafik när vi kom till en stad.

Nu på kvällen gick vi bara ut och åt.
Imorgon ska vi till villeneuve som ligger 6 km från valras plage.

Vi ses imorgon natt när jag har landat.
Ciao

Likes

Comments

Hej på er alla! Hoppas allt är bra med er! Idag fick jag faktiskt höra att vädret hemma i sverige där jag bor var ganska bra. Här var det 29 grader och Sol.

Idag på förmiddagen så var vi på en marknad och så gick vi in i en butik som sålde kläder som finns i sverige med till exempel kläder från ONLY som är ett känt märke. I denna butik hittade jag ett par kostymbyxor för 16€ vilket motsvarar 160kr ungefär.

Efter marknaden så gick vi hem och tog det lugnt på hotellet innan vi gick ner till stranden. Jag har fått världens fulaste bränna mitt på låret.

Vi såg även massa brännmaneter på stranden. Slänger in bilder från dagen här nere.

Likes

Comments

Hej på er alla fina! Första heldagen i frankrike är nu gjord. Vi är tillbaka på Alcyon Hotel och jag rekomenderar inte det. Det är ganska konstigt för toaletten är i ett rum och handfatet & Dusch i ett annat.

Idag började dagen med att vi gick ner för att äta frukost, jag tog en Croissant med nutella, baguette och en kiwi.

Vid ca kl halv 10 så åkte vi iväg till Carcassonne. Resan tog 1h & 30 min ungefär och jag sov hela bilfärden.

När vi var framma så gick vi in i en stor borg typ med affärer i och det ända vi köpte var mat. Jag letade efter ett par skor men hittade tyvärr inte några i min stil.

Nu på kvällen åkte vi till en mataffär och där fanns det ballerina skor som jag bara var tvungen att ha. Sån är jag.

Imorgon ska vi bara vara på stranden. Ciao

Likes

Comments

Hej på er alla fina.
Idag är det tisdag och jag var ledig från skolan idag. Det var ingen ideé att gå från 08:35-10:15.
Pappa kom och hämtade oss ungefär kvart över tio och sedan hämtade vi även upp pappas vän som skulle med oss. Vi åkte sedan till Skavsta.
På vägen stannade vi i Stavsjö för att äta lunch, jag beställde "Husets köttbullar mes potatis, gräddsås och råröda lingon.
Rekommenderar verkligen Stavsjö resturang .

När vi kom fram till Skavsta (Nyköping) så checkade vi in våra väskor, när jag skulle lägga i mina värdesaker i en plastlåda och gå igenom kontrollen så försvann mitt "boarding card" det kom alltså inte ut i lådan på andra sidan och utan ett boarding card så kan du inte gå på flyget.

Jag var tvungen att fråga dom som jobbade i säkerhetskontrollen och de hade sett det så jag fick tillbaka det.

Vi satt och väntade i ca 40 minuter inann de var daga att boarda. När vi väl hade kommit på planet så tog det inte långt tid innan vi lyfte. Flygresan skulle ta 3h och 10min men tog  2h och 40 min så det var tur eftersom jsg blev rastlös framåt slutet. Vi åkte över alperna och det var superfint.

När vi kommit fram till flygplatsen här i frankrile så hämtade vi våran bil och åkte till hotellet som heter Alcyon. När vi kom fram till hotellet så var det 25 grader så det här blir nog en varm vecka.

Vi gick bara ut och åt nu på kvällen. Jag tog en "peinapple" som är typ som en Hawaiipizza.

Imorgon ska vi till carcassonne som är typ som en mur med affärer i. Pappa fyller även år imorgon.

Ciao vi ses imon

Likes

Comments

Hej på er allihopa. Idag hade jag tänkt att skriva ett lite mer allvarligare inlägg. Jag delade min blogg på Facebook i torsdags och under bilden stod min beskrivning: Wilma vistemark 14 år (snart 15) kämpar för mulligas rätt i samhället. Notera att jag strukit under mulligas rätt i samhället. Vi är i 2017 och i dagens samhälle är inte mulliga accepterade.

Mulliga personer får ofta hat och kränkande ord i vardagen, på arbetsplatsen,i skolan,på sociala medier. Det kan vara frågor så som:

-Ska du verkligen ta den kakan?

-Kom vi går och köper sallad!

-Varför uppmuntrar du barn till att få fetma

-Ta inte illa upp men vilken storlek har du i jeans?

Dessa frågor och påståenden är bara några av de tusentals ord som en mullig person får höra dagligen. Skulle det vara kul om jag som mullig ställde frågor till dig typ:

-Kom vi drar till donken, din kropp ser ut att behöva sånt!!

-Varför uppmuntrar du barn till att få anorexia?

-Hur känns det att typ alla kläder är förstora och du typ får handla på barnavdelningen?

Jag tror inte du hade tyckt det var så jädra kul.

Nu ska jag prata om det som står i rubriken.

Tänk dig att du står i h&m's provrum, du har hämtat din vanliga storlek som du har i jeans, du drar på dig dom och de går inte över rumpan. Så kände jag för några veckor sedan.

Det har inte bara hänt en gång utan säkert 5-6 gånger. Provrummet fylls av ångest och bantningstankar.

Sen börjar jag tänka på en grej, det är inte mig det är fel på utan det är h&m det är fel på. Jag har mailat dem och frågat varför storlekarna är så små och det jag får till svar gör mig lika arg varje gång jag mailar.

Svaret lyder: Hej wilma! Tack för ditt mail, vi får höra att vi har små storlekar och det är inget vi kommer att ändra på, det är dyrt att göra större plagg för att det går åt så mycket tyg.

Men h&m som drar in så förbannat mycket pengar borde ha råd att göra större plagg.

En M i alla andra affärer är en riktig M men om man har M i vanliga fall så får man köpa XL eller plus storlek på H&m.

Det gör mig så otroligt arg och ledsen, h&m uppmuntrar unga tjejet till att få anorexia pågrund av att kläderna inte passar där inne. Bara tanken gör mig arg.

Innan jag avslutar detta inlägg så vill jag hylla en mullig människa, jag känner inte henne men hon har hjälpt mig så mycket med hennes fina texter på instagram. Hon heter Linda-Marie Nilsson [Hennes youtube] Jag tycker ni borde kolla på hennes videor om hennes kropp.


Har ni nån gång vart med om att storlekarna på h&m inte passar ? Kommentera här nere.

Ciao


Likes

Comments

Hej på er alla fina! Jag tror ingen har missat att jag ska till Frankrike om drygt 2 veckor. Det ända jag kan på franska är några enkla hälsningsfraser och räkna till 13. Som sagt ingen har nog missat att jag ska till Frankrike men något många inte vet är att jag är så jädra flygrädd. Jag vet ärligt talat inte hur jag ska klara flygresan, jag försöker bara tänka på allt roligt jag ska göra när jag väl är där men jag vet att flygresan kommer vara så extremt jobbig. Jag har flugit en gång innan och då var jag liten och tyckte att det var spännande men nu har jag dum som jag är kollat på flygkrascher och plan som blir kapade.

För inte så länge sedan var det ju 9/11 och jag hoppas alla vet vad som hände den dagen. 4 plan blev kapade varav 3 lyckades förstöra något. 2 av flygen kraschade in i de så kallade "Tvillingtornen" World trade center. Jag är bara så rädd att jag ska ha sån otur att något sånt händer, men samtidigt tänker jag på hur många flyg som går på ett dygn och hur många av de blir kapade? Inget. Så egentligen har jag inget att vara rädd för, jag är inte höjdrädd utan bara rädd för att vi ska stötta.

Hur som helst så har jag övertalat mig själv att jag ska klara detta.

Vi ses på söndag igen, Ciao

Likes

Comments

Hej på er! Måndag idag, den absolut söligaste dagen enligt mig. Allt är så segt, de kan bero på att man är seg efter helgens bravader. Denna måndag betydde inte bara seg dag utan också skolfoto. Vi gick ner till sporthallen och möttes av en pratglad fotograf som jag känner sen innan. Han har fotat mig och min syster som barn. Personligen så tycker jag han är en väldigt bra och framför allt super noggrann fotograf. Jag la inte så mycket tid på min outfit, Jag hade svarta jeans och en blårandig skjorta. Jag gillar egentligen inte skolfoton för man inte får posera hur man vill. Jag är van att "go loco infront of the Camera" Och på skolfoton måste man stå helt stel och le jättekonstigt så nej, skolfoton är inte min grej.

Nästa inlägg kommer på fredag då jag pratar om min flygrädsla.


Ciao

Likes

Comments