Jag har valt att göra en bild analys om målningen Skriet. Jag valde att göra en bildanalys om Skriet eftersom jag alltid fastnat lite för målningen eftersom jag tycket att bilden är väldigt mystisk, bra gjord och väldigt fin helt generellt.

Konstverket föreställer en person klädd i svart som ser ut att skaka och skrika av skräck. Bakom personen som skriker finns det två andra människor klädda i svart som ser ut att jaga den här personen.

När jag ser på bilden får jag en mystisk känsla av att jag inte riktigt vet vad som pågår. Jag får också lite av en kuslig känsla när jag ser bilden. Anledningen till att jag får just dessa känslor är nog eftersom bilden säger så mycket men fortfarande inte såpas mycket som man skulle vilja få sagt och att den är lite läskig helt generellt, eftersom att det ser ut som personen som skriker blir jagad.

Bilden är uppbyggd av en person klädd i svarta kläder som skriker, två stycken mystiska män som är klädda i svarta rockar och jagar den skrikande personen. Den skrikande personen står på en bro som verkar vara rätt fuktig och gammal eftersom den är målade i lite grön-bruna färger varvat av lite svart och vitt. Jag tycker att skriet verkar tränga igenom naturen och luften eftersom horisonten och vattnet är rätt vågigt. Vattnet är rätt mörkt och består av lite ljusblått, mörkblått och svart. Vattnet försvinner iväg in i horisonten som består av orange och rött i olika nyanser. Ljustet verkar komma från himlen och bildens riktning verkar börja i det översta vänstra hörnet och sluta nere i det högra hörnet längst ner. Skuggorna i detta konstverk verkar inte vara så viktiga, man ser tydligt att formerna på landskapet och färgerna var mer viktigt.

När jag ser på den här bilden kommer jag att tänka på tomhet, ensamhet och rädsla eftersom bilden verkar vara rätt tom och läskig.

Budskapet med denna målning är verkar vara ångest.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej bloggen! Idag har jag målat klart alla ballonger och börjat med skisserna för tjejen som flyger med ballongerna. Hittills är jag ganska nöjd eftersom jag fått med alla dem färger jag ville ha med på ballongerna och det blev rätt snyggt och jag har börjat komma fram med en bra skiss till tjejen.

Nästa lektion ska jag fortsätta skissa på tjejen tills jag är nöjd och börja färglägga himlen/träden.

  • 2 readers

Likes

Comments

Idag (29/9/2016) började jag på två skisser till mitt projekt "drömmar".

  • 5 readers

Likes

Comments

Förra veckan började jag även på en tankekarta till mitt första projekt "drömmar" som jag gjorde klart idag (29/9/2016).

  • 4 readers

Likes

Comments

Förra veckan gjorde jag klart min mapp. Jag tycker den blev jättebra eftersom resultatet blev bättre än förväntat.
Jag tog wifi loggan och bytte ut "fi" delen till "lli" och gjorde en cool kombo genom att ryta ett a och ett m i en och samma bokstav.

  • 3 readers

Likes

Comments

Jag vill tacka alla mina 0 följare för att ni har följt mig och min resa alla dessa år.

Likes

Comments