Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Nå er det faen meg nok!

Beklager ordspråket, men ærlig talt, det er faktisk nok. Mer enn nok.

Dette er en sak jeg egentlig ikke hadde planer å uttale meg om, fordi jeg trodde ikke det skulle være nødvendig. Det burde ikke vært nødvendig.

For rundt to måneder siden tok jeg er graviditetstest, og den viste seg å være positiv. Og for de som må ha det inn med teskje vil det altså si at jeg er gravid.

Det første jeg gjør er å fortelle det til mine aller nærmeste. En jente på min alder ville normalt sett vært i sjokk og ikke visst va hun skulle gjøre i en slik situasjon. Det var også mitt tilfelle.


Det neste jeg gjør er å fortelle det til barnefaren, for ja- til alles opplysning. Jeg vet hvem faren er, det gjør han også. Han var en av de første som fikk vite at jeg var gravid. Han fortalte det videre til en kompis, og bomba eksploderte derfra. Mildt sagt. Allerede et par dager senere begynte jeg å få meldinger fra mennesker jeg ikke prater med til vanlig. De spurte om jeg var gravid, og jeg svarte nei. Ikke fordi jeg ønsket å lyve, men fordi det var for tidlig. Jeg var bare noen uker på vei, og for de som ikke allerede vet det er det mye større sannsynlighet for å miste ungen så tidlig. Det er derfor de aller fleste venter til det er gått minst 4 måneder med å fortelle det til offentligheten, det fikk ikke jeg sjansen til. Ryktet spredde seg så rask og falske sannheter ble lagt på toppen av det hele. Til slutt var jeg bare nødt å fortelle sannheten til de som spurte, selv om det ville bety at om jeg mistet- ville alle vite det. Men det var ikke et alternativ å lyve lengre, folk kom til å finne ut av det dagen jeg ble feit uansett.


Grunnen til at jeg skriver dette innlegget her er ikke for å bekrefte at jeg er gravid, det er vi forbi nå. Uheldigvis. Jeg er her for å avkrefte en annen sak, fordi av en eller annen skrudd grunn tar mennesker seg retten til å prate i selskap av hverandre om en sak de først og fremst ikke har noe med å gjøre, og for det andre ikke vet noen ting om. Disse ryktene har utviklet seg fra å omhandle faktumet om at jeg er gravid, til å omhandle at det finnes 4 potensielle barnefedre. Seriøst? Hvordan har dere fantasi og ikke minst energi til å komme på slike ting?


Derfor sitter jeg her og skriver dette; for å få blåst av banen at det finnes 4 potensielle fedre. Det gjør det aldeles ikke. Jeg har vær fult klar over fra testen viste positiv hvem faren var. Problemet har vel aldri vært at jeg ikke har visst det, problemet er vel heller at jeg bor i en liten by hvor alle mener at alt er alles sak. Hvor nysgjerrigheten tar overhånd og mangel på vitenhet gjør at man skaper sine egne alternative teorier. "Ja, det er sikker Kjetil som er faren." "Nei, det må jo være Kurt." Og så var det plutselig 10 forskjellige teorier som sprer seg til "sannhet". Til info var det tulle-navn. Den eneste sannheten er å finne hos de som vet, aka meg. Ferdig med den saken.


For å avslutte et innlegg som burde vært unødvendig ønsker jeg å takke alle som har vært en del av å spre disse ryktene. Jeg vil takke dere for at jeg ikke fikk sjansen til å bearbeide faktumet at jeg er gravid. Jeg vil takke dere for at jeg ikke fikk sorgen, eller gleden, eller uansett hva jeg mente dette måtte være for meg selv en liten stund. Takk så mye for at jeg ikke fikk dratt på ordentlig ultralyd før dere begynner å dra dere selv inn i det. Takk for alle meldinger fra mennesker som ikke bryr seg om mitt liv til vanlig. Takk for alle gratulasjoner som burde kommet om 4 måneder fra nå, når jeg vet sikkert om det ennå er noe å gratulere over.


Takk, for at dere ikke eier respekt for medmennesker. At dere ikke klarer å se dere selv i noen andre sin situasjon. Takk for at jeg ikke bare er gravid i ung alder, at jeg ikke bare er dårlig hver eneste dag og kaster opp jevnlig på grunn av det. Tusen takk for at jeg i tillegg må høre fra øst og vest om alt dere finner på å fortelle. Denne byrden må jo være det første jeg ønsket meg i en slik situasjon, takk.

Likes

Comments