Header

Hej på er alla!

Som lovat ska ni få veta hur det gått med mina lektioner idag.

Min planering var rätt simpel, då eleverna inte haft handboll innan och att Gantoftas idrottshall är väldigt liten. Lektionerna började med att jag lät eleverna berätta vad de trodde handboll var, många sa att det var en sport som man spelade innom hus, någon förklarade det som fotboll fast med händerna och några gick in på reglerna. För att aldrig ha spelat handboll förut visste det mycket. Det som de inte tog upp försökte jag vägleda dem lite. Nästa steg på planeringen var uppvärmning som bestod av 5 varv i idottshallen och veva på armarna samtidigt. Efter det gick jag igenom hur man passade och vad man skulle tänka på, om man var högerhänt att man då ska ha vänter fot fram, rotation på bålen och armbågen ovanför axlen. Därefter fick eleverna öva mot väggen ett tag och sedan i par. Sedan var det dags för en varint på handboll. Jag delade in klassen i fyra lag och satte upp två planer. Mål gjorde man genom att rulla bollen genom två konor, men man fick inte trappa i den föreställda målgården. 3:an, klassen jag hade först var den ända grupp som det blev lite tjafs i, vilket så klart tradigt men sånt händer ju lite då och då. Det var också den grupp som var svårast att vara ledare i då de inte känner mig som ledare och jag kan inte deras namn vilket gör det jobbigt att säga ifrån. Båda grupperna av ettorna gick bra, den första lite bättre än den andra, vilket är lite störigt då det inte var den som filmades (och ska tittas på i skolan).... Där var det lättare att gå in som ledare då de känner mig som en ledare och jag känner dem och kan deras namn vilket gör att det blir lättare att säga ifrån. Idag har varit en rolig dag, ansträngande med väldigt kul.

Hoppas ni har haft en bra fredag trotts det varit fredagen den 13:de!

Ha det bra!

/Alice

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tjenare, alla här på bloggen!

Idag är det torsdag vilket för min del innebar 4 hörn, precis som förra veckan. Denna vecka har klassen jobbat med bokstaven S. Aktiviteterna barnen fick utföra idag var, springa en bestämd runda, skriva ord på bokstaven S, göra fina spindlar och sugrörsmålning, vilket var stationen jag fick ha hand om. Jag hade en grupp från varje etta så grupperna jag hade hand om var mellan 7-9 elever och vist blev det lite stökigt ibland men jag tyckte de utförde stationen bra. Men ni kan ju gissa om det blev stökigt efter åt?! Det kan jag säga, barnen hade färg över allt, kläderna, händerna, ansiktet och håret är några av alla ställena. Köket, där vi satt, skurade vi efterått då det stänkt färg på golvet och kylskåpet, men det visar bara att det varit barn där och haft riktigt roligt och det kan jag även säga att jag haft idag. Alltid lka kul att hålla i aktiviteter som uppskatas.

På eftermiddagen kom min lärare Lotta och hälsade på och såg till att allt var som det skulle. Då fick jag beröm av både Lotta, min handledare Sussi och hennes kollgega och det är ju alltid lika kul att få positiv feedback på vad man gör och gjort.

Imorgon ska jag hålla i en hel idrottslektion, först för 3:or och sendan 2 grupper av 1:or. Du kanske undrar varför jag ska hålla i en lektion för 3:or, jag är ju faktiskt i 1:an. Jo, 3:orna läser en bok som har någon knytning till handboll och då var det vissa i den klassen som inte viste vad handboll var och deras idrottslärare var inte hundra på det heller. Så när Sussi nämde att jag spelar handboll frågade hon om inte jag kunde hålla i en lektion och självklart sa jag ja på frågan. Sedan ska idrottsläraren iväg på ett möte och kan inte ha 1:orna så det slutade med att jag ska ha de lektionerna också. Vilket ska bli väldigt kul men är såklart lite nervös, men det kommer gå bra! Hör av mig igen imorgon och berätta hur det gick och min planering, vill inte avslöja något i förväg.

Ha det bra!

/Alice

Likes

Comments

Hej på er!

Hoppas allt är bra med er, det är ju trotts allt fredag! För min del känns det som det var måndag igår. Har det verkligen redan gått en 1/4 av min praktik? Men tiden går ju fort när man har roligt. Trivs väldigt bra på min praktik plats med allt och kunde inte haft det bättre!

Det som hänt idag är att jag fått följa med idrottsläraren på skolan och haft år 3 och 1. Det är även de klasserna jag ska få hålla i en handbollslektion nästa vecka. Efter det var nästan skoldagen i stort sätt slut för eleverna och vi satt och planera lite inför nästa vecka. Ett bra slut på en bra paktikvecka!

Ha det bra!

/Alice

Likes

Comments

Hej på er!

Idag har vi jobbat med något som kallades fyra hörn. Det gick ut på att, det fanns fyra olika aktiviteter, en där man bygger, en där man övar motoriken, en där man skapar något och en där man skriver. Allt detta hänger ihop med en bokstav klassen jobbat med. Denna veckan jobbade med bokstaven H. Så på motoriken skulle de hoppa. Den stationen fick jag ha hand om, vilket var kul då alla eleverna var riktigt duktiga. Det eleverna fick göra var att hoppa hopprep, hoppa hage och hoppa hoppstylta.

I nästa veckas fyra hörn ska jag få visa en övning på skapa. Då ska eleverna få göra sugrörs teckningar, men mer om det nästa vecka!

Ha det bra!

/Alice

Likes

Comments

Hej på er!

Idag var det äntligen dags att för mig att påbörja min praktik. ​ Som utlovat kommer ni att få följa allt som händer här på bloggen. Min dag började med att gå igenom dagen med min handledare Sussi innan jag fick träffa klassen som jag kommer spendera mest tid med. Vilken härlig klass det verkar vara! 

Det märks att man varit i full gång hela dagen då jag inte minns när jag var så här tröt sist. Men det är inte konstigt när man får så mycket intryck och man känner hur hjärnan får jobba. Har varit nervöst och spänd inför min praktik men vet att jag kommer trivas bra på Gantofta och att dessa fyra veckor kommer flyga iväg.

Hoppas allt är bra!

/Alice

Likes

Comments

Tjenare!

Som sagt ska jag utföra min praktik på Gantofta skolan och tänkte ge er en kort beskrivning av verksamheten. Gantofta är ett litet samhälle som ligger strax utan för Helsingborg. Det finns ett litet centrum i närheten av skolan där du bland annat hitta en mataffär. Skolområdet är relativt stort med tre eller fyra skolbyggnader. Den byggnaden jag ska hålla till i kallas gula huset och där befinner sig de lägre årskurserna. I det klassrummet jag har besökt sitter barnen i klassiska bänkar som var vanligare förr. Bänkar där man lyfter på locket. I den klassen jag ska vara i är uppdelad i två parallellklasser med 16-17 barn i varje. På skolgården finns det mycket för barnen att underhålla sig med, det finns bland annat en klätterställning, gungor och en stor fotbollsplan, samt stora ytor att röra sig på och leka på. Gantofta skolan är en F-9 skola.

Ha det bra!

/Alice

Likes

Comments

Hej och välkomna till min blogg!

Mitt namn är Alice och jag är 17 år. På min fritid är det handbollen som tar mest tid, vilket är precis så jag vill ha det. När jag inte tränar handboll är det skolan som står på schemat. Jag studerar barn och fridtids programet på filbonraskolan i Helsingborg. Som jag nämnde i min presentation så är det snart dags för min praktik och denna gång ska den utföras på Gantofta skolan. Under min praktik har jag och min klass fått i uppdrag att blogga. Vill veta allt som kan hända på en praktik på Gantofta är det här ni ska hålla utkik!

Ha det bra! ;)

/Alice

Likes

Comments