Januari


Februari

Mars

April

Maj

Juni

Juli

Augusti

September

Oktober

November

December

Likes

Comments

Saker händer varje dag, som vi aldrig pratar om men som vi kanske borde prata om..

Ofrivillig barnlöshet drabbar ungefär 1/5 av alla par som har försökt bli gravida i 1 år.

Missfall drabbas ca 15% av alla kända graviditeter av..

Och det sker cirka 35-38 000 aborter i Sverige varje dag....

Varför jag lyfter detta just nu? Varför inte?

Jag vet vad jag pratar om i alla av dessa situationer. Jag vet hur jag mådde i alla situationer. Jag vet att alla upplever situationer olika och jag vet att många lever i tystnad när just något av detta inträffar.

Jag och Tommy försökte bli gravida i 2 år innan jag äntligen blev gravid vilket visade sig senare vara Wilde.
Vi genomgick undersökningar, provtagningar, vi gick hos psykolog och vi levde i ensamhet. Vi visste ingen som gick igenom samma sak och vi sa inget till någon om vad vi själva gick igenom.
Vi fick papper från Falun i december 2010 om att vi var placerade i kö för första besöket på IVF kliniken och 5 dagar senare var mensen försenad och ett plus visade sig på graviditetstestet. Ingen visst något och vi sa inget till någon. Det är många än idag som inte vet vad vi gick igenom. Otaliga resor till Falun för att lämna prover.
Jag led verkligen när någon frågade när vi skulle skaffa barn, när någon blev gravid eller gjorde abort. Hur kunde dom kasta bort det som vi kämpar för?

När jag väl blev gravid så var det ett lyckorus utan dess like på samma gång som jag var såå rädd. Fixar vi ett barn? Tänk om jag får missfall? Tänk om vi gör slut? Tänk om något händer?

Allt gick bra och i september 2011 föddes en frisk och megasöt liten Wilde ♡

Tiden som småbarns förälder var allt annat än vi hade föreställt oss och tanken på ett till barn fanns där men ändå så ville jag ibte tänka på det.

När Wilde var 5 månader så var jag helt plötsligt gravid igen, trots att jag inte hade fått min mens och jag helammade vilket skulke ge ett ganska gott skydd plus att vi hade ju kämpat med att få till Wilde.

Vi pratade, velade, pratade med andra och tog till sist beslutet att avsluta graviditeten i v. 10.

En fruktansvärd upplevelse som jag bär med mig varje dag. Vi åkte in till Falun och jag fick ta 2 tabletter, vänta och sen fick jag vaginala tabletter och ta 2 tabletter till. Vänta, vänta, vänta. Inget hände och jag fick 1 vaginal tablett till. Sen infann sig den vörsta mensvärk man kan tänka sig och ett flertal toalett besök senare fick vi åka hem.
En avslutad graviditet. Fruktansvärt men jag vet idag att vi tog rätt beslut.

Åren gick och vi fick reda på flera par som kämpade med ofrivillig barnlöshet och de som väl blev gravida fick missfall.
Jag kände mig hemsk som hade avslutat en graviditet och jag visste ju inte om vi nånsin skulle bli gravida igen.

När Wilde var drygt 2 år bestämde vi att det var dags för ett syskon så i februari 2014 tog jag ut p-staven och vi sa att de får ta den tid det tar. 6 månader senare uteblev mensen och jag var gravid igen. Vilken lycka och så enkelt denna gång! Vi hade lyckats igen.

Vi var på första besöket hos MVC och allt gick som planerat.. 23 september (v. 12 +1) hände det som jag aldrig trodde skulle hända. Jag fick en blödning. Jag ringde till Tommy, sittandes på toa, och grät. Jag fick inte fram ett ord. Han sa bara: jag kommer! 1 timme senare var han hemma och vi var på väg till Falun.
Väl där konstaterades det ett missfall. En ofostrig graviditet. Moderkaka och allt finns där, men inget foster. Känslan är obeskrivlig men på nått sätt visste jag det från första dagen, för det kändes aldrig rätt. Det går inte att beskriva men det kändes aldrig som det kändes med Wilde. Men jag inbillade mig hela tiden att det var för att det var andra (egentligen tredje) graviditeten.

Vi åkte iaf hem, med en graviditet som höll på att avslutas. Blödningar som aldrig gav sig och som bara blev värre. 2 dagar senare låg jag på akuten, inkörd med ambulans pga av stora blödningar. En skrapning gjordes och det var definitivt. Jag är inte gravid längre. Nu återstod det jobbiga, att berätta för alla vad som hade hänt. Jag skickade sms till alla och skrev även ett blogginlägg om detta och även allt annat som hände den veckan...

Nu ligger jag här, snart 2 år efter missfallet och inser hur viktigt det faktiskt är att prata om allt det här. Människor kämpar med detta dagligen. I tystnad.

Ni är inte ensamma! Det finns fler därute som går igenom samma sak som Er och jag tror att det är viktigt att vi pratar om det!

Jag har valt att berätta min historia! Gör det du med! Det kanske hjälper någon att ta steget att prata med nån, att söka hjälp eller bara få reda på att man inte är ensam

Likes

Comments

Förra veckan följde jag med Tommy till Stockholm.. Veckan gick snabbt och vi hann med att jobba långa kvällar och hann även med att byta bil :)

Onsdag åkte vi hem till Vansbro, packade om väskan och på torsdag åkte vi upp till Venjan.. Mamma och pappa kom lite senare och vi åt mat och fixade ute sen på kvällen kom Ninna, Massi och barnen ♡

Fredag åt vi frukost sen åkte vi ner till gammelgården och firade midsommar.. Även moster Ingrid, Lasse och Ulla kom förbi, blev en och annan minttu, öl och annat.. På kvällen hamnade vi i garaget hos grannen och tittade på när Tobbe monterade turbo på pekkas bil.. Dan var också med och vi hade en trevlig kväll..

Lördag vaknade vi vid 9, åt frukost sen packade vi in oss i bilarna och åkte upp till Norrgårdssäl för traditionsenligt midsommarfirande, tipspromenad och fika! Alla barnen fick pris och Wilde hade alla rätt, med lite hjälp från mamma ;)

Senare på lördag åkte vi till majtjärn och fiskade, åt kolbullar och hade det supertrevligt.. Hem därifrån och åt mat och åkte ut på sjön en sväng..

Söndag blrv det ihoppackning och sen for vi hemåt..

Lägger in bilder här under så får dom tala för sig själva :)

Likes

Comments

I fredags gick mitt vikariat ut på Varglyan.. Jag har valt att inte stå som vikarie över sommaren utan nu ska jag vara LEDIG! Jag ska jobba v.27 annars så tänker jag ha semester ända tills jag börjar jobba igen den 15 augusti... Jag kommer självklart ställa upp och hoppa in på Varglyan om det behövs, men nån annanstans vill jag inte vara..

Jag ser verkligen framemot hösten på Varglyan, tyvärr är det 2 (3) kollegor som inte kommer vara där till hösten och det känns supertråkigt men det är som det är.. Vi får in nya barn på avdelning, både såna som blir flyttade från en annan avdelning och helt nya och det är jättespännande!

Kommer sakna "våra" barn som byter avdelning och jag kommer sakna barnen som börjar förskoleklass till hösten men det är ju sånt man tyvärr får räkna med..

I fredags hade vi lite personalfest hemma hos Ann, super trevligt och så härligt att få umgås med alla utanför jobbet.. Även om det blir mycket jobbsnack så kommer man ändå varann mycket närmare och får en härlig gemenskap! Ann hade gjort suuuuper goda pajer, jag som inte är så jätteförtjust i paj blev glatt överraskad och tyckte det var super gott!

Jag hade gjort en moussetårta som vi åt som efterrätt.. Aldrig gjort en tidigare men drt var absolut inte sista gången :)

Vi fick även träffa sötaste lilla Kian och Ninni som kom förbi och sa hej :)

I helgen har vi äntligen fått till att umgås med Henke och Tove! Så härligt och klockan blev 02.30 innan vi kom därifrån..
Söndag drog vi till skogs och fiskade lite och sen hem och donade lite hemma..

I måndags hade vi utvärderingsdag på jobbet och jag skrev även på anställningspapper för höstterminen! Känns skönt att veta att man har jobb i 6 månader från augusti och jag trivs så sjukt bra på Varglyan! Jag kramade på lite barn och det skär i hjärtat att jag inte ska få träffa dom förrän till hösten :'(

Jag och Wilde tog ledigt på tisdagen... Cyklade, lekte, handlade, fikade på Café i Fårhus och bara var med varann ♡

Idag har Wilde varit på föris och jag har varit till Lyko och klippt mig.. Sista gången hos Åsa idag då hon ska sluta :( Känns skittrist då jag verkligen trivs med att gå till henne och har fullt förtroende för henne..

Imorrn ska jag och mamma plocka i huset i Järna sen ska det ut till försäljning så småning om... Wilde gör förmodligen sista dagen imorrn för nästa vecka funderar jag på att följa med Tommy till Stockholm..
W ska ju på dagis v. 27 men han blir ledig i 2 veckor först så vi har köpt lite presenter till fröknarna :)

Nu ska jag hoppa in i duschen sen fortsätta försöka komma på vad jag ska göra med all ledig tid ;)

Kraaaam ♡

Likes

Comments

På väg hem till Vansbro igen efter en liten mini-semester i Stockholm ♡

Vi (jag och Wilde) åkte i onsdags efter jag hade slutat.. Var framme i Stockholm vid 19 typ..

Torsdagen var vi ute hela förmiddan, sen drog jag och syrran till Bauhaus för att handla lite.. Hem och åt lunch sen drog jag och Tommy in till Nacka Forum en sväng.. Handlade väl kanske lite mer än tänkt men jag fick iaf nya kläder och toppar till sommaren :) Wilde fick shorts, en t-shirt och lite småsaker och Tommy fick shorts, t-short och nya skor..

Fredagen spenderade vi på Skansen ♡ Kom dit vid 11.30 och åkte hem vid ca 16.30.. Fick en fin promenad från Skansen ner till Waldemarsudde för att hämta bilen..

Idag drog syrran och Gabriel till Boda Borg så vi har umgåtts med Engla och Massi hela dagen.. Varit i Länna och bytt olja, filter och stift i min bil sen har vi bara tagit det lugnt.. Köpt en TV till sovrummet också!

Lagade lite mat medan Engla bakade en sockerkaka som vi fikade på efter maten..

Nu är vi på väg hem.. Längtar redan tillbaka faktiskt.. Jag trivs bra i Stockholm och kan väl tänka mig att bo där igen.. Men Tommy vill bo "på landet" och ha lugnet och tystnaden medan jag gärna har lite fart och nära till allt och att man kan ta sig överallt utan bil om man vill..

Vi var om i Barkarby på vägen hem också och tittade på lite bilar eftersom Barkarbyträffen var där idag :)

Lägger in bilder nedan som ni får njuta av från Skansen mm :)

Sista bilden är på min enormt vackra solbränna.. Det svider på axlarna än och jag blir lika sur varje gång att jag aldrig lär mig att jag måste smörja in mig..

Likes

Comments

Nu längtar jag efter sol och värme!! Jag vill ha vår..

Man får ju vårkänslor när solen tittar fram, men däremellan snöar det och/eller regnar... Såå trött på snön nu!!

Tommy har börjat jobba i Stockholm så nu rullar veckorna på rätt sakta.. Helgerna bara försvinner i en rasande fart och jag mår skit varje måndag när Tommy ska åka.. Vi har varit tillsammans i 9 år och jag saknar honom minst lika mkt nu när han åker som då.. Visst är det väl skönt också, att man får ha sina egna rutiner och ingen som lägger sig i allt man gör men att ha någon som alltid finns där är värt mer än nått annat..

Denna vecka inser jag återigen hur välsignad jag är med föräldrar som ställer upp. Då jag har stägning så hämtar mamma och imorrn så hämtar hon eller pappa Wilde och så sover vi i Nås för att jag har öppning på fredag så då får Wilde vara där när jag jobbar! Guld värt och jag vet inte hur jag ska kunna ge tillbaka :-/

Nu är det läggdags.. Wilde sover sen en timme tillbaka typ.. Jag har skickat mejl till kommumen IGEN angående trafiksituationen på stationsvägen...

Postar lite bilder från föregående vecka.. Fiske, kalas för Nilo med mera...

Likes

Comments

Påsken är flrbi och en hel vecka har gått..

Med påsk har vi verkligen haft fullt upp och haft en kanon bra påsk!

I fredags morse lämnade vi Wilde hos mamma och pappa i Nås och for vidare mot Grytgöl för 30års fest! En kul resa och jag och Tommy fick lite egentid.. Att bara kunna föra diskussioner utan att bli avbrutna är såå mycket värt och vi skrattade och hade en jätterolig bilresa ner..

Festen/kalaset skulle börja vid 14 men vi var nere redan vid 13 så vi tog en liten extra tur och kollade var Eva bodde :) Ett hus mitt ute i ingenstans och såå himla mysigt. Åkte tillbaka dit där festen skulle vara och möttes av en glad och lite stressad och nervös Eva! Såå ubderbart att få träffa henne igen efter nästan 2 år och hennes lilla Harry och även Jim som jag bara träffat en gång tidigare.. Åt lite (läs: massor) med tårta, fikade och pratade minnen och tog igen förlorad tid.. Senare under kvällen ramlade mer folk in och vi grillade lite och Eva öppnade lite presenter..

Vid 22 rullade vi hemåt igen och var hemma vid 01 typ...
En supertrevlig dag/kväll och jag är såå glad att vi åkte ner.. Nu ska vi åka ner i sommar igen och kanske åka till Kolmården eller hitta på nått annat :)

Lite bilder från fredag:

Lördagen vaknde vi upp vid 10 och var utvilade och började plocka och städa lite här hemma och vid 13 dök mamma, pappa och Wilde upp och vi fick äntligen kramas med W. Nog för att det är mycket värt att ha egentid men det är så underbart att få gosa in sig i Wildes nacke och veta att det är villkorslös kärlek man håller i sin famn ♡

Senare kom både syrran m. fam och brorsan m. fanilj och det var full rulle här. Barnen hade redan fått 2 påskägg var i Nås och dom fick även leta varsitt påskägg här :) Jag hade inte så mycket godis i utan fyllde ut äggen med lite annat också :)

Vi åt massor med påskmat och fikade lite efteråt :)

På söndag packade vi in oss i bilarna och åkte till Venjan för lite fiske och för att kolla till huset :)
Gick inte riktigt enligt planerna men det blev bra ändå till slut. Vi hamnade på hålltjärn och fiskade, grillade korv och åt kolbullar..
Åkte hemåt efter att ha skottat av balkongen från snö vid huset..

Väl hemma åt vi rester från lördagen sen vidare till Nås för chokladpudding och grädde. Stannade till vid Johan och Linda och drack lite kaffe på kvällen :)

På måndag tog vi det lugnt och fixade lite här hemma och på kvällen åkte Tommy till Stockholm för att jobba..

Veckan har bestått av jobb och återigen inser jag hur otroligt lyckligt lottad jag är som har mamma och pappa nära mig och att dom ställer upp jämt! Mamma hämtade W på föris i tisdags när jag hade stängning och har haft han hela dagen idag när jag hade öppning..

Det har varit en lugn vecka på jobbet då många barn har syskon som har påsklov och sen har det varit nån sjuk.. Som mest har vi haft 5 barn på avdelningen så vi har hunnit med massor som man annars inte hinner med..

Chefen var förbi en sväng i torsdags också och hade haft en liten återkoppling med skolinspektionen och dom hade mycket positivt att säga vilket var skönt att höra. Jag fick även mycket beröm och dom ville att jag skulle utbilda mig för jag var tydligen toppen och fick mycket beröm av dom vilket var skönt för jag har varit så sjukt nervös över vad dom skulle säga!
Så nu har jag faktiskt kollat upp vad som krävs för högskola och snabbaste vägen för mig är att fortsätta jobba och läsa in Svenska B och Samhällskunskap A och göra ett högskoleprov! Känns toppen och verkligen ett steg framåt!

Idag har som sagt W varit hos mamma så jag for dit direkt efter jobbet, väntade in pappa sen for vi ner på Varglyan igen för att lämna lite grejer.. Wilde lekte en stund och sen for vi till Shell och köpte glass.. Jag sov lite middag hos mamma innan vi drog till Vansbro.. Jag och mamma gick in på Cykel&Sport och köpte oss nya skor och jag köpte mig även ett par byxor!
Skorna skulle ha kostat fem eller sexhundra men kostade 250kr :)

Nu sitter vi och degar i soffan och öter popcorn och inväntar på den avgörande matchen i direktkvalet till SHL för Leksand!

Likes

Comments

Tänk att det är påsk redan, vilket innebär att våren är på ingång på allvar :)

Jag älskar vintern, men iår känner jag mig bara trött på den och vill verkligen ha sommar och sol..

I veckan har det varit en riktigt jobbig vecka på jobbet, inte själva jobbet i sig utan de faktum att vi haft skolinspektionen där mån-onsdag.. Spännande och lärorikt men så sjukt psykiskt påfrestande.. Allt har ju varot som vanligt egentligen, men det är varit 2 stycken som har antecknat allt man säger typ, allt man gör, alla situationer och allt möjligt annat. Dom har gjort en kvalitetsgranskning av 40 förskolor i 20 kommuner i Sverige och som sagt är det jättespännande och jag har fått lära mig massa nytt och hur dom ser på verksamheterna och massa olika nya ord och planeringsområden.. Som sagt spännande men så sjukt jobbigt då man hela tiden tänker på vad man gör, vad man inte gör osv osv..

I tisdags ringde dom från Wildes förskola och sa att han hade feber, som tur var så hade jag redan gjort upp med mamma att hon skulle hämta så det blev bara 1 timme tidigare än tänkt.. Tommy var hemma igår och Wilde hade en släng av feber på eftermiddan men inget sen dess.. Men det är ju 24 timmar feberfri som gäller så jag har varit hemma och vabbat idag..

Imorron ska vi ut på roligheter, ska bli såååå roligt och jag längtar verkligen!!
Imorrn kommer även mina syskon deras familjer hem och vi ska hitta på massa roligt i helgen och äta god mat och ha det supermysigt :)

Likes

Comments

Började ju min tjänst på Varglyan 7 mars. Trivs så otroligt bra så det är helt galet. Vaknar på morgnarna och ser fram emot ännu en dag med utmaningar, glädje och framsteg. Förskolan måste vara den mest givande arbetsplats man kan ha. Ibland är det jobbigt, men alla andra stunder väger upp det jobbiga och 95% av dagarna så är det ett fantastiskt roligt och som sagt, givande jobb.

Jag har ju varit på Varglyan som vikarie i över ett år och sista 6 månaderna har jag jobbat mellan 100-130 timmar/månad så jag har ju varit där väldigt mycket. Men tjänsten jag går på nu känns fantastisk, känns som man har lite mer att säga till om, både inom verksamheten och överlag.. Som vikarie känner man sig lite som "slit och släng" men jag har väl i och för sig typ aldrig känt så, men jag vågar ifrågasätta mer och vågar ta mig för mer än jag gjorde innan.

Svammel svammel men hur som helst, jag trivs otroligt bra och har världens bästa arbetskollegor, inte bara på "våran" avdelning utan allihopa! TACK för att ni gör jobbet till en plats där man känner sig som en i gänget och för att Ni vill ha mig där ♡

Förövrigt så har det väl inte hänt så mycket, jag har fyllt år, haft lite "kalas" för familj pch släkt.. Mamma,pappa och farmor kom hit på torsdagen och Bernt, Britta, Glenn, Romina, Kjell, mamma, pappa, moster och Lasse kom hit på lördagen. Jag är inte så mycket för att fira att just jag fyller år, men det är ett perfekt tillfälle att få träffa familj och släkt ♡

Nästa helg kommer mina fina syskon m. familjer hit och jag tänkte även göra en tårta då, men typ mer en påsktårta :)

Det här med familj och jobba heltid är skitjobbigt. Jag trivs ju som sagt jättebra på jobbet men jag tycker det är så sjukt jobbigt att Wilde och Tommy blir lidande av det. Jag vill alltid finnas till hands för Wilde och ge han all min tid, på samma gång vet jag att förskolan behövs för honom för att utvecklas och växa som person. Vi försöker att ta vara på all "ledig" tid och alla eftermiddagar och helger, men ibland så känner jag att jag inte orkar och det är verkligen så sjukt jobbigt.. Men jag vill ta den här chansen och jag älskar mitt jobb och det funkar ju ändå rätt bra när Tommy är så pass flexibel som han är i sitt arbete, sen har Wilde världens bästa mormor och morfar som alltid ställer upp ♡ Utan dom så skulle allt va så mycket svårare.

Nu har jag svamlat nog för ikväll ♡

Hoppas alla får en fantastisk helg, imorgon så ska vi försöka premiär grilla och äta lite gott tillsammans med Johan och Linda och barnen ♡

Avslutar med en bild på en krokus som blommor mot husväggen, första riktiga vårtecknet ♡♡

Likes

Comments

Alla hjärtans dag, årets största reklam jipoo där butikerna tjänar multum varje år på blommor och choklad... Och vi hakar på trenden i viss mån.. Vi gör aldrig nån stor grej av det. Igår åt vi potatisrosor och fläskfilégryta, det gör vi ganska ofta. Idag bakade jag och Wilde en rulltårta och bjöd våra föräldrar på fika, vilket vi också gör ganska ofta :)

Det vi däremot inte gör ofta, det är att köpa blommor till varann, så det har vi faktiskt gjort.. Jag fick 20 tulpaner av Tommy igår, Tommy fick 10 röda rosor av mig och Wilde fick en rosa ros av oss :)
Wilde fick även en minionryggsäck som han tjatat om i typ ett år, men jag hade aldrig köpt den om det inte varit halva priset på den :)

Idag har vi även varit iväg med Zeta, hon har fått flytta hem till min moster :) Känns skönt att hon bor där för då kan vi hälsa på henne om det är något. Vi har även kommit överens om att vi ska åka iväg och sterilisera henne om några veckor när Zero ska ha sin amdra vaccinationsspruta..
Vi var ju iväg och kastrerade Zero i fredags lite akut då Zelda började löpa. . Han vavvinerades och fick chip också. Allt gick på 1100 vilket jag tyckte va väldigt billigt. Vi åker oftast till Gunillakliniken i Djurås och jag tycker dom är helt underbara på det stället! Rekommenderar verkligen dom!

Nu ska jag sova, imorgon väntas det äntligen jobb. Som jag längtat :) Känns inge bra att vara hemma och vabba en vecka när man precis fått anställning :( Men det är vabruari och jag tror dom räknar med sånt när man är småbarnsförälder..

Imorrn ska jag först jobba 7.45-11.15 sen va på fritids 13.30-17.30 :)

Likes

Comments