Hänt massor på slutet..

Rätt var det var börja det ramla in bud på huset i Järna och som det ser ut idag så skriver vi kontrakt på fredag.. Känns lite vemodigt men sååååå skönt. Det har varit jobbigt att stått med 2 hus i 1 1/2 år.. I 13 månader har huset i Järna stått tomt och vi har passat med värme, skottat snö, klippt gräs och fixat..

Det är skönt att slippa det men vemodigt att sälja vårat första hus, huset där Wilde "föddes", där vi gått igenom så mycket..

Men vi har börjat på ett nytt kapitel i Vansbro, i ett hus som vi trivs så otroligt bra i och med framtiden framför oss.. Ser framemot sommaren då vi ska fixa tomten och nytt garage.. För nu är huset så gott som klart invändigt! Sååå skönt!!

Idag har det varit en händelserik dag på jobbet så det är skönt att komma hem och bara kunna andas ut ibland och skita i alla måsten..

Imorrn är en kortdag sen ska W till tandläkaren på em..

I helgen åker vi till Stockholm för att gratulera Engla som fyllt 10 år ♡

Nu ligger jag i soffan och ser på LIF-SKE 1-2 just nu.. Tommy är i Järna och fixar med värmen i huset eftersom det ska bli kallt..

Så glad över var jag befinner mig i livet just nu och tacksam över jobbet, kollegorna, familjen och allt runt om ♡
Jag är LYCKLIG!! Vet Ni hur skön den känslan är och hur skönt det är att kunna säga det??

Det är faktiskt inte alltid man känner sig lycklig, men det är okej. Precis som det är att faktiskt vara lycklig..

Likes

Comments

Nu är vabruari här med full kraft och vi började vabba i torsdags. Wilde var vaken till närmare 5 natten till torsdag och fick krupp på morgonen. Inte mkt fel på torsdag men hosta igen natten till fredag och då fick tommy va hemma. Lördag fanns det inte mkt fel på killen, men han tog det lugnt hela lördagen och vaknade sedan på söndagen med 40.5 i temp, yrsel, ont i halsen och rejäl huvudvärk.

Idag fick Tommy va hemma då all personal inom förskolan varit på fortbildning. En ganska givande dag som gav idéer till mycket. Dagen handlade om utvecklingssamtal och föräldradialog.
Ska bli kul att arbeta med.

Annars rullar livet på som vanligt. Jobbar, äter och sover. Hinner knappt va en familj, sambo eller mamma. Känns som det är mest jobb. Helgerna fokuseras på att ha roligt, bara ta det lugnt och ge Wilde massor med tid och uppmärksamhet.
På fredag tar jag och tommy oss lite egentid om vi håller oss friska, bokat och betalt biljetter till Fifty Shades Darker.

I helgen som var bytte vi föresten rum åt Wilde. Han ville ha större och han fick ta stora rummet längst ner i huset.

Nu ska jag ladda inför morgondagens apt och sen invänta tommy som kommer hem med pizza :)

Likes

Comments

Äntligen tillbaka på jobbet! Hela förra veckan låg jag hemma i nån konstig form av förkylning.. Lite feber, helt slut i kropp och knopp, sov mestadels av dagarna och nätterna och hes med liiite halsont..

I helgen har det känts bättre men inte helt 100.. Känner ffa av halsen och bröstet men det får förhoppningsvis över snart..

Denna vecka är det mycket att komma i kapp med, känns som man missat massor när man varit borta en vecka..

Förra helgen var vi till Stockholm! Tommy fick en hotellövernattning i julklapp av mig så vi bodde på First Hotell där vi badade, bastade, var ner på stan och käkade gott och bara tog hand om varann ♡ Guld värt må jag säga att få ro om varann lite. Tack syster för hjälp med Wilde!

Denna helg har vi laddat batterierna med goda vänner! Lördag em/kväll spenderades med Henke, Tove och Tindra. Söndag fm likaså och även med Sannis och Lovis! Söndag em/kväll spenderades hemma hos Jennie och Peter där vi gratulerade Hanna som fyllde 3 år och fick mysa massor med fina Maja ♡

Idag var jag som sagt tillbaka på jobbet! Startade arbetsveckan med att jobba 7.30-18.30 men så är det ibland!

Nu ska jag försöka sova få se om jag får upp Wilde imorrn, 4 dagar på förskolan sen 20 december..

God natt ♡

Likes

Comments

Januari


Februari

Mars

April

Maj

Juni

Juli

Augusti

September

Oktober

November

December

Likes

Comments

Saker händer varje dag, som vi aldrig pratar om men som vi kanske borde prata om..

Ofrivillig barnlöshet drabbar ungefär 1/5 av alla par som har försökt bli gravida i 1 år.

Missfall drabbas ca 15% av alla kända graviditeter av..

Och det sker cirka 35-38 000 aborter i Sverige varje dag....

Varför jag lyfter detta just nu? Varför inte?

Jag vet vad jag pratar om i alla av dessa situationer. Jag vet hur jag mådde i alla situationer. Jag vet att alla upplever situationer olika och jag vet att många lever i tystnad när just något av detta inträffar.

Jag och Tommy försökte bli gravida i 2 år innan jag äntligen blev gravid vilket visade sig senare vara Wilde.
Vi genomgick undersökningar, provtagningar, vi gick hos psykolog och vi levde i ensamhet. Vi visste ingen som gick igenom samma sak och vi sa inget till någon om vad vi själva gick igenom.
Vi fick papper från Falun i december 2010 om att vi var placerade i kö för första besöket på IVF kliniken och 5 dagar senare var mensen försenad och ett plus visade sig på graviditetstestet. Ingen visst något och vi sa inget till någon. Det är många än idag som inte vet vad vi gick igenom. Otaliga resor till Falun för att lämna prover.
Jag led verkligen när någon frågade när vi skulle skaffa barn, när någon blev gravid eller gjorde abort. Hur kunde dom kasta bort det som vi kämpar för?

När jag väl blev gravid så var det ett lyckorus utan dess like på samma gång som jag var såå rädd. Fixar vi ett barn? Tänk om jag får missfall? Tänk om vi gör slut? Tänk om något händer?

Allt gick bra och i september 2011 föddes en frisk och megasöt liten Wilde ♡

Tiden som småbarns förälder var allt annat än vi hade föreställt oss och tanken på ett till barn fanns där men ändå så ville jag ibte tänka på det.

När Wilde var 5 månader så var jag helt plötsligt gravid igen, trots att jag inte hade fått min mens och jag helammade vilket skulke ge ett ganska gott skydd plus att vi hade ju kämpat med att få till Wilde.

Vi pratade, velade, pratade med andra och tog till sist beslutet att avsluta graviditeten i v. 10.

En fruktansvärd upplevelse som jag bär med mig varje dag. Vi åkte in till Falun och jag fick ta 2 tabletter, vänta och sen fick jag vaginala tabletter och ta 2 tabletter till. Vänta, vänta, vänta. Inget hände och jag fick 1 vaginal tablett till. Sen infann sig den vörsta mensvärk man kan tänka sig och ett flertal toalett besök senare fick vi åka hem.
En avslutad graviditet. Fruktansvärt men jag vet idag att vi tog rätt beslut.

Åren gick och vi fick reda på flera par som kämpade med ofrivillig barnlöshet och de som väl blev gravida fick missfall.
Jag kände mig hemsk som hade avslutat en graviditet och jag visste ju inte om vi nånsin skulle bli gravida igen.

När Wilde var drygt 2 år bestämde vi att det var dags för ett syskon så i februari 2014 tog jag ut p-staven och vi sa att de får ta den tid det tar. 6 månader senare uteblev mensen och jag var gravid igen. Vilken lycka och så enkelt denna gång! Vi hade lyckats igen.

Vi var på första besöket hos MVC och allt gick som planerat.. 23 september (v. 12 +1) hände det som jag aldrig trodde skulle hända. Jag fick en blödning. Jag ringde till Tommy, sittandes på toa, och grät. Jag fick inte fram ett ord. Han sa bara: jag kommer! 1 timme senare var han hemma och vi var på väg till Falun.
Väl där konstaterades det ett missfall. En ofostrig graviditet. Moderkaka och allt finns där, men inget foster. Känslan är obeskrivlig men på nått sätt visste jag det från första dagen, för det kändes aldrig rätt. Det går inte att beskriva men det kändes aldrig som det kändes med Wilde. Men jag inbillade mig hela tiden att det var för att det var andra (egentligen tredje) graviditeten.

Vi åkte iaf hem, med en graviditet som höll på att avslutas. Blödningar som aldrig gav sig och som bara blev värre. 2 dagar senare låg jag på akuten, inkörd med ambulans pga av stora blödningar. En skrapning gjordes och det var definitivt. Jag är inte gravid längre. Nu återstod det jobbiga, att berätta för alla vad som hade hänt. Jag skickade sms till alla och skrev även ett blogginlägg om detta och även allt annat som hände den veckan...

Nu ligger jag här, snart 2 år efter missfallet och inser hur viktigt det faktiskt är att prata om allt det här. Människor kämpar med detta dagligen. I tystnad.

Ni är inte ensamma! Det finns fler därute som går igenom samma sak som Er och jag tror att det är viktigt att vi pratar om det!

Jag har valt att berätta min historia! Gör det du med! Det kanske hjälper någon att ta steget att prata med nån, att söka hjälp eller bara få reda på att man inte är ensam

Likes

Comments

Förra veckan följde jag med Tommy till Stockholm.. Veckan gick snabbt och vi hann med att jobba långa kvällar och hann även med att byta bil :)

Onsdag åkte vi hem till Vansbro, packade om väskan och på torsdag åkte vi upp till Venjan.. Mamma och pappa kom lite senare och vi åt mat och fixade ute sen på kvällen kom Ninna, Massi och barnen ♡

Fredag åt vi frukost sen åkte vi ner till gammelgården och firade midsommar.. Även moster Ingrid, Lasse och Ulla kom förbi, blev en och annan minttu, öl och annat.. På kvällen hamnade vi i garaget hos grannen och tittade på när Tobbe monterade turbo på pekkas bil.. Dan var också med och vi hade en trevlig kväll..

Lördag vaknade vi vid 9, åt frukost sen packade vi in oss i bilarna och åkte upp till Norrgårdssäl för traditionsenligt midsommarfirande, tipspromenad och fika! Alla barnen fick pris och Wilde hade alla rätt, med lite hjälp från mamma ;)

Senare på lördag åkte vi till majtjärn och fiskade, åt kolbullar och hade det supertrevligt.. Hem därifrån och åt mat och åkte ut på sjön en sväng..

Söndag blrv det ihoppackning och sen for vi hemåt..

Lägger in bilder här under så får dom tala för sig själva :)

Likes

Comments

I fredags gick mitt vikariat ut på Varglyan.. Jag har valt att inte stå som vikarie över sommaren utan nu ska jag vara LEDIG! Jag ska jobba v.27 annars så tänker jag ha semester ända tills jag börjar jobba igen den 15 augusti... Jag kommer självklart ställa upp och hoppa in på Varglyan om det behövs, men nån annanstans vill jag inte vara..

Jag ser verkligen framemot hösten på Varglyan, tyvärr är det 2 (3) kollegor som inte kommer vara där till hösten och det känns supertråkigt men det är som det är.. Vi får in nya barn på avdelning, både såna som blir flyttade från en annan avdelning och helt nya och det är jättespännande!

Kommer sakna "våra" barn som byter avdelning och jag kommer sakna barnen som börjar förskoleklass till hösten men det är ju sånt man tyvärr får räkna med..

I fredags hade vi lite personalfest hemma hos Ann, super trevligt och så härligt att få umgås med alla utanför jobbet.. Även om det blir mycket jobbsnack så kommer man ändå varann mycket närmare och får en härlig gemenskap! Ann hade gjort suuuuper goda pajer, jag som inte är så jätteförtjust i paj blev glatt överraskad och tyckte det var super gott!

Jag hade gjort en moussetårta som vi åt som efterrätt.. Aldrig gjort en tidigare men drt var absolut inte sista gången :)

Vi fick även träffa sötaste lilla Kian och Ninni som kom förbi och sa hej :)

I helgen har vi äntligen fått till att umgås med Henke och Tove! Så härligt och klockan blev 02.30 innan vi kom därifrån..
Söndag drog vi till skogs och fiskade lite och sen hem och donade lite hemma..

I måndags hade vi utvärderingsdag på jobbet och jag skrev även på anställningspapper för höstterminen! Känns skönt att veta att man har jobb i 6 månader från augusti och jag trivs så sjukt bra på Varglyan! Jag kramade på lite barn och det skär i hjärtat att jag inte ska få träffa dom förrän till hösten :'(

Jag och Wilde tog ledigt på tisdagen... Cyklade, lekte, handlade, fikade på Café i Fårhus och bara var med varann ♡

Idag har Wilde varit på föris och jag har varit till Lyko och klippt mig.. Sista gången hos Åsa idag då hon ska sluta :( Känns skittrist då jag verkligen trivs med att gå till henne och har fullt förtroende för henne..

Imorrn ska jag och mamma plocka i huset i Järna sen ska det ut till försäljning så småning om... Wilde gör förmodligen sista dagen imorrn för nästa vecka funderar jag på att följa med Tommy till Stockholm..
W ska ju på dagis v. 27 men han blir ledig i 2 veckor först så vi har köpt lite presenter till fröknarna :)

Nu ska jag hoppa in i duschen sen fortsätta försöka komma på vad jag ska göra med all ledig tid ;)

Kraaaam ♡

Likes

Comments

På väg hem till Vansbro igen efter en liten mini-semester i Stockholm ♡

Vi (jag och Wilde) åkte i onsdags efter jag hade slutat.. Var framme i Stockholm vid 19 typ..

Torsdagen var vi ute hela förmiddan, sen drog jag och syrran till Bauhaus för att handla lite.. Hem och åt lunch sen drog jag och Tommy in till Nacka Forum en sväng.. Handlade väl kanske lite mer än tänkt men jag fick iaf nya kläder och toppar till sommaren :) Wilde fick shorts, en t-shirt och lite småsaker och Tommy fick shorts, t-short och nya skor..

Fredagen spenderade vi på Skansen ♡ Kom dit vid 11.30 och åkte hem vid ca 16.30.. Fick en fin promenad från Skansen ner till Waldemarsudde för att hämta bilen..

Idag drog syrran och Gabriel till Boda Borg så vi har umgåtts med Engla och Massi hela dagen.. Varit i Länna och bytt olja, filter och stift i min bil sen har vi bara tagit det lugnt.. Köpt en TV till sovrummet också!

Lagade lite mat medan Engla bakade en sockerkaka som vi fikade på efter maten..

Nu är vi på väg hem.. Längtar redan tillbaka faktiskt.. Jag trivs bra i Stockholm och kan väl tänka mig att bo där igen.. Men Tommy vill bo "på landet" och ha lugnet och tystnaden medan jag gärna har lite fart och nära till allt och att man kan ta sig överallt utan bil om man vill..

Vi var om i Barkarby på vägen hem också och tittade på lite bilar eftersom Barkarbyträffen var där idag :)

Lägger in bilder nedan som ni får njuta av från Skansen mm :)

Sista bilden är på min enormt vackra solbränna.. Det svider på axlarna än och jag blir lika sur varje gång att jag aldrig lär mig att jag måste smörja in mig..

Likes

Comments

Nu längtar jag efter sol och värme!! Jag vill ha vår..

Man får ju vårkänslor när solen tittar fram, men däremellan snöar det och/eller regnar... Såå trött på snön nu!!

Tommy har börjat jobba i Stockholm så nu rullar veckorna på rätt sakta.. Helgerna bara försvinner i en rasande fart och jag mår skit varje måndag när Tommy ska åka.. Vi har varit tillsammans i 9 år och jag saknar honom minst lika mkt nu när han åker som då.. Visst är det väl skönt också, att man får ha sina egna rutiner och ingen som lägger sig i allt man gör men att ha någon som alltid finns där är värt mer än nått annat..

Denna vecka inser jag återigen hur välsignad jag är med föräldrar som ställer upp. Då jag har stägning så hämtar mamma och imorrn så hämtar hon eller pappa Wilde och så sover vi i Nås för att jag har öppning på fredag så då får Wilde vara där när jag jobbar! Guld värt och jag vet inte hur jag ska kunna ge tillbaka :-/

Nu är det läggdags.. Wilde sover sen en timme tillbaka typ.. Jag har skickat mejl till kommumen IGEN angående trafiksituationen på stationsvägen...

Postar lite bilder från föregående vecka.. Fiske, kalas för Nilo med mera...

Likes

Comments

Påsken är flrbi och en hel vecka har gått..

Med påsk har vi verkligen haft fullt upp och haft en kanon bra påsk!

I fredags morse lämnade vi Wilde hos mamma och pappa i Nås och for vidare mot Grytgöl för 30års fest! En kul resa och jag och Tommy fick lite egentid.. Att bara kunna föra diskussioner utan att bli avbrutna är såå mycket värt och vi skrattade och hade en jätterolig bilresa ner..

Festen/kalaset skulle börja vid 14 men vi var nere redan vid 13 så vi tog en liten extra tur och kollade var Eva bodde :) Ett hus mitt ute i ingenstans och såå himla mysigt. Åkte tillbaka dit där festen skulle vara och möttes av en glad och lite stressad och nervös Eva! Såå ubderbart att få träffa henne igen efter nästan 2 år och hennes lilla Harry och även Jim som jag bara träffat en gång tidigare.. Åt lite (läs: massor) med tårta, fikade och pratade minnen och tog igen förlorad tid.. Senare under kvällen ramlade mer folk in och vi grillade lite och Eva öppnade lite presenter..

Vid 22 rullade vi hemåt igen och var hemma vid 01 typ...
En supertrevlig dag/kväll och jag är såå glad att vi åkte ner.. Nu ska vi åka ner i sommar igen och kanske åka till Kolmården eller hitta på nått annat :)

Lite bilder från fredag:

Lördagen vaknde vi upp vid 10 och var utvilade och började plocka och städa lite här hemma och vid 13 dök mamma, pappa och Wilde upp och vi fick äntligen kramas med W. Nog för att det är mycket värt att ha egentid men det är så underbart att få gosa in sig i Wildes nacke och veta att det är villkorslös kärlek man håller i sin famn ♡

Senare kom både syrran m. fam och brorsan m. fanilj och det var full rulle här. Barnen hade redan fått 2 påskägg var i Nås och dom fick även leta varsitt påskägg här :) Jag hade inte så mycket godis i utan fyllde ut äggen med lite annat också :)

Vi åt massor med påskmat och fikade lite efteråt :)

På söndag packade vi in oss i bilarna och åkte till Venjan för lite fiske och för att kolla till huset :)
Gick inte riktigt enligt planerna men det blev bra ändå till slut. Vi hamnade på hålltjärn och fiskade, grillade korv och åt kolbullar..
Åkte hemåt efter att ha skottat av balkongen från snö vid huset..

Väl hemma åt vi rester från lördagen sen vidare till Nås för chokladpudding och grädde. Stannade till vid Johan och Linda och drack lite kaffe på kvällen :)

På måndag tog vi det lugnt och fixade lite här hemma och på kvällen åkte Tommy till Stockholm för att jobba..

Veckan har bestått av jobb och återigen inser jag hur otroligt lyckligt lottad jag är som har mamma och pappa nära mig och att dom ställer upp jämt! Mamma hämtade W på föris i tisdags när jag hade stängning och har haft han hela dagen idag när jag hade öppning..

Det har varit en lugn vecka på jobbet då många barn har syskon som har påsklov och sen har det varit nån sjuk.. Som mest har vi haft 5 barn på avdelningen så vi har hunnit med massor som man annars inte hinner med..

Chefen var förbi en sväng i torsdags också och hade haft en liten återkoppling med skolinspektionen och dom hade mycket positivt att säga vilket var skönt att höra. Jag fick även mycket beröm och dom ville att jag skulle utbilda mig för jag var tydligen toppen och fick mycket beröm av dom vilket var skönt för jag har varit så sjukt nervös över vad dom skulle säga!
Så nu har jag faktiskt kollat upp vad som krävs för högskola och snabbaste vägen för mig är att fortsätta jobba och läsa in Svenska B och Samhällskunskap A och göra ett högskoleprov! Känns toppen och verkligen ett steg framåt!

Idag har som sagt W varit hos mamma så jag for dit direkt efter jobbet, väntade in pappa sen for vi ner på Varglyan igen för att lämna lite grejer.. Wilde lekte en stund och sen for vi till Shell och köpte glass.. Jag sov lite middag hos mamma innan vi drog till Vansbro.. Jag och mamma gick in på Cykel&Sport och köpte oss nya skor och jag köpte mig även ett par byxor!
Skorna skulle ha kostat fem eller sexhundra men kostade 250kr :)

Nu sitter vi och degar i soffan och öter popcorn och inväntar på den avgörande matchen i direktkvalet till SHL för Leksand!

Likes

Comments