Tänk att sen jag skrev sist så har jag blivit mamma igen. Nästan overkligt men ändå så självklart.

12 dagar har gått sen lilla killen föddes..

Allt började på lördag den 12 augusti, jag vaknade och skulle upp och kissa vid 7 på morgonen. Kändes som att jag fick en rejäl flytning när jag reste mig upp. Kom in på toa och inser att slemproppen släppt helt (den släppte lite redan på tisdag). Gick och la mig igen och kände molvärk/mensvärk direkt.. Började klocka värkarna som kom med 5-8 minuters mellanrum.. Låg kvar i sängen till 8.30 då Wilde kom upp och ville se på tv... Väckte Tommy och frågade om han va nå sugen på att få barn idag och berättade hur morgonen hade varit...

Alla som känner Tommy vet att han är väldigt trött av sig, men han vaknade direkt och blev alldeles till sig.. Jag tog det lugnt och ringde förlossningen (ffa liggandes i sängen).. Dom sa att om jag får 3 värkar på 10 minuter eller att vattnet går så ska vi åka in direkt eftersom det är andra barnet..

Jag kände mig helt lugn och reser mig upp i sängen och det sipprar till och jag blir blöt ner efter benen.. Det var sååå lite vatten som kom så jag fattade först inte vad som hände utan går på toa och det fortsätter sippra lite lite vatten som är rosa/blodblandat..

Ringer förlossningen igen och förklarar och dom säger att vi ska komma in.. Packar ihop oss och åker till Nås med Wilde, tankar och beger oss mot Falun.. Jag har ffa typ 5 min mellan värkarna som känns liite mer än mensvärk.. Tar 2 Alvedon i Nås..

Kommer in till förlossningen vid 11 och får ctg kopplat och en evig väntan börjar.. Sköterskor och barnmorskan är in lite då och då och frågar hur det går och vid 19 så inser vi att det inte händer så mycket plus att värkarna har avtagit.. Vi blir inskrivna på patienthotellet och dom råder oss att åka och äta för det kan ta tid.. Ingen undersökning har gjorts så jag har ingen aning om ifall jag är öppen eller inte..

Vi checkar in på hotellet sen åker vi till Borlänge och käkar på Burger King.. På vägen dit och på vägen tillbaka till Falun börjar värkarna kännas rejält men kommer med 10 minuters mellanrum..

Vi ligger på hotellet och värkarna fortsätter med 10 minuters mellanrum, vid 3 på natten står jag inte ut längre utan känner att jag vill ner på förlossningen igen..

Väl där så undersöker dom mig äntligen och jag är öppen 6cm.. Efter det går allt skitsnabbt känns det som.. Värkarna exploderade och jag började med lustgas och fick sedan EDAn satt.. Här hanterar jag smärtan hyffsat ända fram till typ klockan 6 då allt blir jätte intensivt och jag får fruktansvärt ont.. Är öppen 10cm men har som en flik som ligger ivägen så dom är in och pillar och drar för att den ska försvinna, jag får även krysta lite vilket var skönt för smärtan blev annorlunda.. Vid 6.45 byts sköterskor och barnmorskan ut coh jag får värkstimulerande dropp och efter det small värkarna till ännu mer.. En smärta jag inte ens vill minnas och än mindre prata om..

Lustgasen gör nu ingen som helst nytta utan är bara jobbig.. Vid 8 nånting får jag börja krysta och jag får panik, börjar gråta, skrika och slå efter Tommy.. Bebisen fastnar med huvudet ute i typ 5 minuter och kommer sedan ut med ett plask då allt vatten låg kvar i magen trots lång vattenavgång..

Wilton föddes 8.13 och var alldeles perfekt ♡ 4482 gram och 52 cm lång. En riktig dunderklump..

Vi fick besked att vi får lov att stanna på BB i minst 2 dagar då han var "tung för tiden".. 2 dygn där jag inte fick amma fritt pga att dom skulle kolla blodsocker sen tilläggsmata typ var 4 timme.. Extremt jobbiga dagar då dom väckte oss mitt i natten för att sticka Wilton i armen och sen ge han mat..

Tommy åkte hem på måndag eftermiddag eftersom Wilde skulle börja förskoleklass på tisdag..

Vi fick iaf åka hem på tisdagen och en vecka hemma med massor av trevligt besök väntade.. Nu har 12 dagar gått och vi börjar komma in i det här med amning och vakna nätter :)

Wilde är en suverän storebror som ställer upp och hjälper till hela tiden. Trotsar ganska mycket och testar gränser. Precis som det ska vara ♡

Tommy åkte och jobbade till Stockholm  igår så nu har vi fått klara oss själva, men det har gått bra det med :)

Nu ligger vi här: Jag, Wilde och Wilton. Barnen sover och jag ska försöka göra det jag med men jag lär amma lite först skulle jag tro :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I helgen har jag, tillsammans med Linnea och Romina, firat svärmor som fyllde 70 i oktober. Vi bokade då hotell i Tällberg med spa mm.

Jag funderade länge på om jag skulle följa med eftersom jag är sjukskriven, men kom fram till att ett par dagar borta kanske var just det jag behövde - och det var det. Sååå skönt att komma iväg.. Koppla av, äta gott och umgås.. Vi checkade in på lördag vid 15, gick ner till spaat och spenderade hela eftermiddagen med att bada och ta det lugnt. Kl. 20 hade vi bokat bord och åt god mat och pratade till klockan 22. La oss och klev upp på söndagen för att äta frukost, checkade sen ut och gick ner på spaat och badade och gjorde oss iordning och for hem..

Hemma firade vi tommy lite smått och sen åkte vi till stockholm.. Tommy var hemma hela förra veckan eftersom vi skulle på ultraljud. Ultraljudet såg iaf bra ut och moderkakan hade flyttat sig så det är fritt fram för en vaginal förlossning :)

Skönt att vara i Stockholm, smita från alla måsten och allt som är jobbigt hemma.. Gården ser ut som ett bombnedslag och det är skräp och skrot överallt.. Garaget ska byggas, huset ska målas, det ska fixas inför bebisens ankomst och nånstans mellan allt skulle jag ha hunnit vila och försöka njuta av att vara gravid, vilket jag inte alls gjort på slutet.. Allt är bara drygt..

Wilde är fantastisk för det mesta, han förstår att jag mår skit och när jag är liiite piggare så trotsar han allt han kan, precis som det ska vara..

Igår firade vi syrran och Tommy som bpda fyllde år :) Jag gjorde en smörgåstårta och en rulltårta som vi åt på kvällen..

Idag är jag alldeles slut.. Håller jag igång en dag så är jag alldeles slut dagen efter.. Jag har ingen ork alls, sen hur mycket som beror på graviditeten och hur mycket som beror på depressionen vet jag inte men trött är jag, så fruktansvärt trött..

Nu ska jag slumra lite i soffan medan Wilde ser på film, sen ska jag ta en promenad på läkarens ordination.. Motion och komma ut var tydligen jätteviktigt..

Likes

Comments

På eget bevåg.

Hade samtal med chefen i tisdags och berättade läget lite om hur jag mår och känner sen gick jag hem senare på dagen..

Varit hemma sen dess och mår lite lite bättre men jag har en låååång väg kvar innan jag mår bra.. Så fort det kommer måsten i vägen så får jag ångest, nästan panik. Det går inte att förklara.
Känner mig helt orkeslös. Sover mest hela tiden.
Igår va Wilde på kalas på fm sen va vi till brandstationen och åkte brandbil och på kvällen drog vi till Gusjön.. Jennie, Peter och barnen kom också dit och lite senare mamma och pappa.

Idag är jag helt slut. Ligger ffa i sängen och det känns som jag gjort slut på en veckas energi på bara en dag.

Jag har bestämt tillsammans med chefen att vara hemma hela nästa vecka också..

Det värsta med allt det här, är känslan av att jag sviker mina kollegor, att jag  gör så att dom får dra ett större lass på jobbet.
Jag saknar er och tänker på er varje dag ♡

Idag ska vi iallafall äta öring, ska åka till Järna och köpa nypotatis tror jag :)

Nu ska jag fortsätta vila får se om jag hittar orken att kliva upp idag..

Det värsta är att många inte förstår hur det är att må så här, när orken knappt finns att leka med sitt eget barn eller ha ett förhållande med den man älskar. Jag är bara trött, hela tiden och den går inte att vila bort...

Likes

Comments

Känslan har funnits länge, men jag har nog blundat för det. Det var nog först ikväll jag insåg det.

Är jag deprimerad? Jag har ingen lust, ingen ork, ingen glädje. Jag inser själv att jag bara skriker åt Wilde och att jag mår skit.

Jag vet inte när det hände, men jag har iaf insett att det hänt.

Det är lätt att ljuga och hålla uppe en fasad när alla frågar hur jag mår. "Bra" är det dom flesta förväntar sig och det dom flesta får till svar. Men jag mår inte bra. Jag är trött, jag sover, men blir inte piggare. Jag vill så mycket men orkar ingenting. Jag har insett det nu.

Jag är ingen bra mamma just nu och ingrn bra sambo, jag ligger mest i soffan eller sängen och vissa dagar på helgen kliver jag knappt upp.

Mycket händer i min kropp och jag har ingen kontroll. Från att ha varit en envis människa med mycket driv och lust till att inte vilja göra nånting. Jag orkar inte. Jag vill, men kommer mig aldrig för.

Det är inte "bara för att jag är gravid", det är mer. Jag har insett det nu.

Jag vet inte hur länge jag mått så här, men det börjar nog bli ganska länge.. Kanske innan jag blev gravid..

Barnet i magen är inte oönskat på nått vis, jag älskar det redan och varje liten puff gör mig varm i hjärtat. Jag längtar varje dag.

Men jag gråter, till och från hela dagarna. För minsta lilla och jag är så trött på det.

Imorgon ska jag ringa MHV och begära tid till en kurator eller nått.. För jag måste ta tag i det här om jag ska vara den bästa mamma jag kan vara till mina barn och den bästa sambo jag kan vara till Tommy och en bra kollega på jobbet.

Jag vet att det blir många reaktioner nu, både bra och dåliga. Vissa kommer säga att jag gnäller och är fjantig medan vissa förstår. Jag skiter i vilket.

Det här är för min skull. Insikten i att man mår dåligt är väldigt viktig. Jag vet inte hur jag ska bli att må bättre men jag lär börja nånstans och det här inlägget är första steget.

Jag har sovit på rasten idag, nästan hela eftermiddagen sen jag kom hem och är fortfarande lika trött. Orken finns inte alls där. Men ändå tar jag mig till jobbet, för jag blir glad av kollegorna och barnen. Även om det är kämpigt vissa dagar.

Wilde är en fantastisk kille och jag vet att jag inte varit den bästa mamman på slutet och jag mår skit över det.
Många funderar säkert nu "hur ska hon fixa 2 barn"?! Men jag är inte ett dugg orolig, jag kommer göra allt för mina barn oavsett hur dåligt jag mår!

Nu ska jag sova. Ny dag imorrn och förhoppningsvis vaknar jag och mår liiiiite bättre imorrn.

Likes

Comments

Jag blir vansinnig på denna förkylning.
Imorse vaknade jag vid 5 av att jag nös.. Kunde inte somna om så jag låg vaken och fortsatte nysa. Vid 6 kom Wilde och var pigg så det var bara att kliva upp och se glad ut.

Fixade frukost och försökte få liv i han jag bor med.. Vid 8.30 kom mamma och tommy klev upp.. Deog oss mot Mora för rutin ultraljud :)

Allt såg bra ut med bebisen och datumet stämde exakt med det vi räknat ut så den 13 augusti beräknas krabaten titta ut och som det såg ut idag så blir det via kejsarsnitt men hon som gjorde ultraljudet trodde och hoppades på att moderkakan skulle flytta på sig i takt med att livmodern växer..


Som moderkakan ligger nu så är det enligt typ 3 vilket förhindrar bebis att komma ut vaginalt, men vi håller tummar att den ska flytta sig även om jag bävar för en förlossning så vill jag ändå föda "normalt"..

Nån annan som varit med om detsom kan säga nått om det?

Fick med oss massa bilder hem och vi tog INTE reda på kön utan vill att denna gång ska bli en överraskning :)

När vi kom till Vansbro så var Tommy förbi på banken och skrev på dom sista papperen för huset och gav dom nya ögarna nycklarna så nu är allt klart och vi har officiellt sålt huset i Järna! Så skönt!

Eftermiddan tog vi det lugnt då jag fick feber igen men vi tog en sväng till Glenn och Romina och sa grattis till romina som fyller år idag ♡

Varit hemma hela kvällen och spelat spel med Wilde, sen fick han se nya filmen Trolls och jag och Tommy spelade Tp :)

Nu är det läggdags för längesen :p så nu säger jag godnatt :)

Plockade föresten en jävla äckel fästing på katten ikväll också!! Fyyyy farao vilka äckliga djur :'(

Likes

Comments

Denna vecka har jag och Wilde legat i varsitt hörn på soffan.. Det började redan i söndags med att Wilde blev jätte täppt i näsan och jag fick en feber släng på kvällen sen har det fortsatt hela veckan..

Torkar snor på Wilde hela tiden och varje gång han nyser så hänger det ner på hakan..

Jag ligger på gränsen till feber hela tiden (37.7) utan alvedon och har skitont i halsen..

Känner mig liiite bättre idag dock och vi orkade faktiskt gå ut i 45 min.. Jag satt i en stol med en kopp kaffe medan Wilde lekte :)

Denna vecka har verkligen varit skit trist och jag längtar till jobbet :( Tommy har knapot varit hemma och jag har träffat honom i sammanlagt 7 timmar sen i lördags kväll. Varav 5 timmar var på söndag..

Såå värdelöst nör han har jourvecka men det är var 3dje vecka så jag får väl va glad ändå antar jag..

Nu laddar jag med vitaminer och hoppas att febern försvinner till på fredag för då ska vi på rutin ultraljud och få se vad det är för liten krabat som gömmer sig i magen.. Vi kommer INTE ta reda på kön.. Vi gjorde det med Wilde och kommer låta denna gång bli en överraskning :)

Nu ska jag sova som jag typ gör dygnet runt känns det som :p

Likes

Comments

Tänk att Wilde ska bli storebror ♡ Vpran lilla kille ska få ett syskon och vi kunde inte vara gladare ♡

Tänkte vi skulle hålla på hemligheten ett tag till, men det börjar synas ganska väl nu och jag vill bara skrika ut till hela världen att det finns en bebis i min mage..

Om en vecka ska vi på ultraljud och jag hoppas verkligen att allt ser bra ut..

Jag kommer att jobba så länge jag bara kan även om jag känner av redan nu att det är jobbigt ibland och att jag får foglossning på kvällarna om jag lyfter för mkt på barnen på jobbet.. Men jag ska försöka kämpa på till 1 juli har jag tänkt.

Bebis är beräknad att komma 13-15 augusti och det ska som sagt bli toppen kul!
Snart halvvägs, v. 19 på måndag :)

Likes

Comments

Igår på jobbet fick jag akut ont i magen, kom häftigt och gav sig inte alls. Pratade med I och sa att jag går nog hem.. Stack in huvudet till resten av kollegorna och chefen och sa att jag går hem..

Kom hem vid 11 och ffa enormt ont i magen, Tommy som var hemma med W fick värma vetekudden och jag lyckades somna ett par timmar. Vaknade och hade ffa ont och ringde gyn i Falun som tyckte jag skulle komma in..

Åkte till Nås, åt lite och lämnade W hos mormor sen vidare till Falun. Framme typ 16.45 och fick sitta och vänta till 18 innan vi fick komma in. Fick lämna utinprov, ta blodtryck och berätta om hur dagen varit.
Fick komma in på ett akutrum där vi fick ligga fram till 21 då vi blev nedflyttade till akuten då jouren stängde..
Vid 1 på natten kom till sist läkaren in som klämde och kände oxh sedan tittade med ultraljud.. Vi fick till sist se en liten krabat som var 6.8 cm lång och var i v.13+1, precis enligt våra beräkningar..

Jag blev ordinerad vila, alvedon och värmekudde så efter samråd med chefen så är jag hemma resten av veckan...

Idag har jag ffa ont men det är bättre så länge jag tar det lugnt..

Likes

Comments

Hänt massor på slutet..

Rätt var det var börja det ramla in bud på huset i Järna och som det ser ut idag så skriver vi kontrakt på fredag.. Känns lite vemodigt men sååååå skönt. Det har varit jobbigt att stått med 2 hus i 1 1/2 år.. I 13 månader har huset i Järna stått tomt och vi har passat med värme, skottat snö, klippt gräs och fixat..

Det är skönt att slippa det men vemodigt att sälja vårat första hus, huset där Wilde "föddes", där vi gått igenom så mycket..

Men vi har börjat på ett nytt kapitel i Vansbro, i ett hus som vi trivs så otroligt bra i och med framtiden framför oss.. Ser framemot sommaren då vi ska fixa tomten och nytt garage.. För nu är huset så gott som klart invändigt! Sååå skönt!!

Idag har det varit en händelserik dag på jobbet så det är skönt att komma hem och bara kunna andas ut ibland och skita i alla måsten..

Imorrn är en kortdag sen ska W till tandläkaren på em..

I helgen åker vi till Stockholm för att gratulera Engla som fyllt 10 år ♡

Nu ligger jag i soffan och ser på LIF-SKE 1-2 just nu.. Tommy är i Järna och fixar med värmen i huset eftersom det ska bli kallt..

Så glad över var jag befinner mig i livet just nu och tacksam över jobbet, kollegorna, familjen och allt runt om ♡
Jag är LYCKLIG!! Vet Ni hur skön den känslan är och hur skönt det är att kunna säga det??

Det är faktiskt inte alltid man känner sig lycklig, men det är okej. Precis som det är att faktiskt vara lycklig..

Likes

Comments

Nu är vabruari här med full kraft och vi började vabba i torsdags. Wilde var vaken till närmare 5 natten till torsdag och fick krupp på morgonen. Inte mkt fel på torsdag men hosta igen natten till fredag och då fick tommy va hemma. Lördag fanns det inte mkt fel på killen, men han tog det lugnt hela lördagen och vaknade sedan på söndagen med 40.5 i temp, yrsel, ont i halsen och rejäl huvudvärk.

Idag fick Tommy va hemma då all personal inom förskolan varit på fortbildning. En ganska givande dag som gav idéer till mycket. Dagen handlade om utvecklingssamtal och föräldradialog.
Ska bli kul att arbeta med.

Annars rullar livet på som vanligt. Jobbar, äter och sover. Hinner knappt va en familj, sambo eller mamma. Känns som det är mest jobb. Helgerna fokuseras på att ha roligt, bara ta det lugnt och ge Wilde massor med tid och uppmärksamhet.
På fredag tar jag och tommy oss lite egentid om vi håller oss friska, bokat och betalt biljetter till Fifty Shades Darker.

I helgen som var bytte vi föresten rum åt Wilde. Han ville ha större och han fick ta stora rummet längst ner i huset.

Nu ska jag ladda inför morgondagens apt och sen invänta tommy som kommer hem med pizza :)

Likes

Comments