En liten annan sak jag tänkte ta upp:
Min klass är med i the Battery Challenge för att få ihop till våran klassresa. Gå gärna in och rösta på http://www.thebatterychallenge.se/contribution/batterilangarna/
Det skulle verkligen hjälpa om ni som läser går in och röstar på oss!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Oj nu var det ett tag sen. Tappade lite lusten och tog ett kort break men nu så.

Sen sist så har grabben gått några intervaller utan check, och jäklar vilka tider han har gått då. Sen så även ett provlopp på tungbana men jäklar vad bra han gjorde det. Monica (equiterapeten) har vart ut och kollar han igen och oj vilken skillnad det var. Nu vara det bara lite i länden mot sist då det satt i hela ryggen och vänster höft. Blev djupvågsbehandling i länden och så och nu är det mindre än 3(!) veckor kvar tills debuten. Blir Bergsåker den 9:e.

Har även beställt ett nytt däckel underlägg och ett nytt pannband. Fick bild på pannbandet idag och det kommer om några dagar och wow säger jag bara. Sååå snyggt😍

Den här veckan så är det mycket. Är på travskolan Måndag, onsdag och fredag.

Idag så är det träningsgrupp och teori med Monica. Blir spännande. Lite mer tänk på hur jag ska fortsätta med Doris samt annat smått och gott.

Imorrn så ska Doris ut och köras. Blir nog jogging på skogen. Och sen ska det kollas på licenslopp.

På onsdag så ska jag hoppa in och jobba på kördelen på kurserna. Blir spännande att ha mina gamla grupper igen! Sen så ska Doris köras. Tror det blir en sväng till gräfsåsen.

På torsdag så ska Doris vila men det blir nog en promenad ändå. Annars så blir det att plugga på moppekortet. Just ja, jag ska ju ta det, det har jag glömt och säga.

På fredag så är det kurs för mig och Joel med våra elever. Vi har en Guld och brons grupp där 4 går i guld och 1 i brons. Men det rullar på bra, blir spännande veckor det här. Sen så ska ju Doris ut och köras och det blir nog på skogen samtidigt som hästfritids är ute.

Sen till helgen så blir det körning båda dagarna, en på skogen och en på gräfsåsen. Annars så är det plugg till kortet som gäller

Likes

Comments

Och så hade denna vecka flugit förbi. Inget speciellt som har förutom att jag är/har varit extremt förkyld men det börjar släppa. Var iallafall hemma i torsdags och i fredags. Dock var jag in och skrev prov i torsdags och sen hem.


I måndags så körde jag en över taggad Elof och jäklar vad fin han känns inför säsongen💪🏼 Doris gick mot gräfsåsen i onsdags och på skogen i fredags. Igår så gick han på banan för första gången sen klubbloppen i november. Körde basic utan tävlingsutrustning och körde 4 bakvarv och 4 st 140 m "snabbt". Även om det bara gick runt 2:45-2:25 så kändes han äkligt fin inför säsongen. Kommer bli en jäkla rolig säsong det här🙈


Likes

Comments

Nemen oj så var det ny vecka igen. Orkade inte blogga förra veckan. Har vart hängig och inte känt mig på topp så har inte riktigt haft orken att göra det. Men summering av förra veckan: Jag har hittat Trollas uppfödare och gamla äger och även kommit på att jag inte hade så fel. Sommarn 09 så stod det 2 shettisar på 4H gården där jag bor och den bruna vet jag hette Trolla men ingen aning på den svarta men att den var mamma till den andra. Kan ni gissa vilka det var? Precis, Trolla och hennes mamma Nikki. Det är helt sjukt.

Doris tränar på. Körde 4 varv på skogen igår då vi kände att 2 inte tog nått och han bara sprang på efter 3.

På travskolan är det ingen nytt. Jo, jag har en "egen" elev på fredagar ser det ut som och vi kommer ha så kul att alla andra kommer bli avundsjuka, Nemen tror det blir super. Sen i måndags så hade vi lite målsättning för säsongen och kollade vad och vilka som skyller göra en översyn kring balansering och vilka som skulle ha vilken häst osv. Körde även, men kommer inte ihåg vem jag körde, tror det var Elof men mitt minne är ju inte det bästa.

Denna vecka lär väll rulla på som vanligt. Inget speciellt förutom matte prov imorrn🙄 Annars så är det nog som det ska. Ha en trevlig måndag så hörs vi på onsdag👏🏼

Lill Trolla

Likes

Comments

Blev inget inlägg varken igår eller i onsdags. Vart lite sent. Men i måndags så körde jag en sjuukt stark Trolla som stunds vis var såå fin. Sen på morgonen körde jag då Doris som kände fin.

I tisdags så var det inget speciellt som hände. Körde killen och lika då, såå fin.

I onsdags så körde vi inte utan sprang på plan för att mjukt gå över från skritt till trav. Såg och kändes fin.

I torsdag kom dagen vi båda längtat efter, vi trava. Skrittade ca 1 km innan vi började blanda skritt och trav ca 1 km och sen så tig vi ett varv på skogen.

I går så var det tävling och kurs. Vi hade rundvandring och gick gå upp i måldomar tornet samt bandomar tornet. Lärorikt för både mig och eleverna.

Idag så var ja ut med Doris och körde som i torsdags. Fin och pigg så nu vill jag bara att det går framåt utan några andra problem. Ikväll händer inte mycket, seniorerna som vanligt. Sen imorrn så blir det väll en slapp dag. Ska köra Doris och städa, det är väll allt. Nästa vecka blir oxå chill men det tar vi på måndag! :)

Likes

Comments

Ny vecka igen då. I fredags så hade jag då min första kurs och det gick super. Tror detta kommer bli super bra. Övrigt som händer är att vi bara har 1 vecka kvar att skritta innan vi får börja trava👏🏼 Vill bara börja träna just nu. Han känns såå jävla fin i skritten och jag bara hoppas han känns lika fin i traven. Veckan som gått har vart ganska lugn. En rolig sak som hände dock var på idrotten i fredags. Vi var och åkte längdskidor på ÖSK och så säger vår lärare att vi ska åka 3 km spåret. Jomen det finns ett som är 2,7 och ett som är 3,5. Vi tog det längre. Åkte det och tyckte det gick lite för fort. Kommer fram till läraren och han säger, Nämen ni åkte fel spår, ni skulle ha åkt 5 km. För tydligen så är dem inte så långa som det står där uppe. Man bara jahopp men säg det då. Jaja vi fick sluta ifall vi ville så det var Najs.

Denna vecka är väll det inget speciellt som händer. Kurs ikväll och på fredag, bästa sätt att börja och avsluta en skolvecka på. Och så pållen nu på morronen så att man hinner. Tänkte försöka göra så att jag uppdaterar Måndagar, Onsdagar och Fredagar och sen helger om jag känner för det.

Bjuder på en bild på mig och Fräsern från i julas!

Likes

Comments

Alltså denna vecka började på bästa sätt igår och var bra idag tills sista lektionen, men men det löser sig nog. Igår morse så körd jag då Doris. Han var snäll men lite små trippig. Ca en - två veckor tills vi får börja trava! Yey! Sen på kvällen så var det kursstart. Vi är tyvärr bara 4 i gruppen men det blir kul då det är 6 ponnysar och 3 som kör travskolehäst just nu. Körde iallafall 2 hästar igår kväll. Först lugn jogging med Trolla, och dem andra så klart, som gick sååå rent bra fort, för att vara Trolla. Sen var det Elofs tur att sträcka på benen, och jäklar vilken fart det satt i dem benen. Vi körde lite snabbare med det gänget, alltså dem snabbare hästarna av dem, och det var bra med sprutt i alla. Det kommer bli en såå rolig säsong. På fredag så blir det som sagt kursstart för gruppen jag ska ha och det blir en Silver/Guld grupp på 4 elever, det blir spännande. Kommer nog inget inlägg förens till helgen då det är rätt mycket i skolan. Men så länge, Hejdå :)

Likes

Comments

Då var det ny vecka igen då. Förra veckan gick ganska fort, men jag var ganska förvirrad när det kom till vilken dag det var. Levde en dag efter vad som egentligen var.

Han den fyrbenta blir bara piggare och piggare men det går framåt iallafall och han får röra på sig mer och mer. Igår när vi var ute och körde så fick vi traktorn först framför oss och sen bakom, bekom han inte ens mer än att han skulle tävla med den när den körde förbi. Likaså när vi var på publiksidan och traktorn körde på banan så skulle han tävla. Det är kul att tävlingspsyket fortfarande sitter i.

Denna vecka är väll ganska lugn ändå. Kursstart på travskolan och skola är väll det ända som händer. När jag skriver detta så sitter jag på bussen påväg till grabben för att köra nu morronen. Kursen börjar ikväll 17:30 och jag slutar 16 på skolan. Så för att få ihop det så kör jag han nu morronen då jag inte börjar förens 10. Sen så är det direkt till stallet efter skolan för kurs. Får se vad vi ska göra men det blir säkert super. Vill så köra Lillen igen, go killen. Och sen blir det hem och sova. Blir en spännande dag det här.


Jo och sen på Fredag ska jag ha hålla kurs tillsammans med en till på travskolan. Blir spännande att vara mer delaktig denna termin. Förra så var jag bara med på kör och sel delen på båda kurserna, men nu det blir det nog hela paketet och det blir kul. 

Peppbild för dagen😍

Likes

Comments

Nu var det typ 2 veckor sen igen, fy på mig. En del har hänt, dels att det är nytt år. Är jäkligt taggad på vad 2017 har att erbjuda. Ett nytt trav år med måånga möjligheter. Doris och jag jobbar långsamt och kommer tillbaka bättre ån nånsin. Han är för övrigt friskförklarad i benet👏🏼 Är såååå skönt att äntligen få köra han, även om det bara är skritt. Får börja köra trav om ett par veckor, läängtar. Han känns super fin i skritten och det känns som att det bara blir bättre och bättre. Vi ska ta en till genomgång med equiterapeten och sen får vi se vad som händer. Grining som få är han men det är för att han inte får göra nått. Annat än det är väll att skolan har börjat. Och vet ni vad, jag har bara 22 veckor kvar tills jag har slutat nian, 20 skolveckor👏🏼

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen igen, inte lika länge sen dock, haha. Tänkte jag skulle förklara vad som hänt med Doris och varför han har vart skadad eller hur rättare sagt.

Det hela började i sen sommarn då han helt plötsligt var halv halt i traven. Det blev dock bättre och tänkte inte mer på det utan körde på som vanligt. Sen var vi iväg och tävla i mitten på oktober och det gick kasst. Orsak vet jag inte helt då han gick under 2 två veckor tidigare och kändes fin i träning och så. Sen var vi iväg till Sundsvall sista helgen i oktober och då var han så trög att vi plockade ut tussarna på han. Vilket i efterhand är skrämmande att han inte gjorde nått då han har skenat 3/5 ggr utan tussar. Sen så var det Klubblopp och han gick ett med mig och ett med en tjej som red monté på han. Det är en historia i självt men lång story short, han gick super i montén. Skena med mig för att vi tog tussarna på han och sen gjorde han ett jätte lopp och blev 2:a. Men nu började problemen igen.

Skulle ut och köra två dagar senare och då haltade han i traven. Då tog vi kontakt med en equiterapet(?) som kände igenom han. Domen blev: SI led, vänster sida, som hoppat så himla snett så var inte klokt, över belastning av höger rygg pga den då och en kotleds inflammation på vänster bak. Fick remis till kliniken för att spruta. Vi sprutade ryggen och SI leden. Kollade även hans kota som visade sig att inte bara var en inflammation. Återbesök på måndag, detta var en fredag. Röntga och ultraljuds utan att hitta nått annat än att han var svullen som f** i kotan och inte ville böja den. Medicin i två veckor och återbesök efter tre. Vila och skritt promenader på 2*10 min varje dag. Allt gick bra och så men sista veckan blev han mer och mer otålig och grinig för att han inte fick gör nått. Återbesök i tisdags och är nu friskförklarad i kotan och lite fler genomgångar av equiterapeten så blir det bra. Så nästa vecka får jag äntligen börja köra han igen, men bara skritt första 2-3 veckorna och sen ska vi successivt lägga in trav som lär ta ung 3-4 veckor och sen ska han tränas i ca 3-4 innan vi ska börja köra fort. Så som det ser ut så blir det nog första start i Jämtlands lilla pris, om han nu kommer med✊🏼

Så det är väll det som har hänt och lite så. Men trots allt detta så mår han bra och har gjort en toppen säsong. Så nu laddar vi om inför nästa och kommer tillbaka starkare än någonsin👏🏼

Likes

Comments