Igår gick jag med honom igen, det blev hans andra vila den här veckan, eller ja det trodde jag i alla fall. Jag tänkte att jag skulle låta honom trava lite på lina på ridbanan (där endast 4 pölar var kvar :D ) men sen när jag lät honom galoppera lite också sprang han som en tok och stannade inte förrens 8 varv efter jag hade bett honom om det... Han går ju dock ensam i en ganska liten hage så det var bara bra att han fick röra på sig lite. Han får troligtvis vila idag med. En tränare/ryttare vid namn Svante Johansson som min syster har tränat en del för har sagt att en 4 åring bör gå 4 dagar i veckan, en 5 åring 5 dagar osv och när man har en ung häst ska man ju inte rida hårt på den varje dag. Jag hade gärna skrittat ut Palm idag men Idag slutar jag 16 och är inte hemma förrän typ 16.45 och min syster tränar och mamma låter mig inte rida när jag är själv i stallet riktigt än så det blir en lugn (lugnare än igår...) promenad idag och ingen longering. Det är ju bra att han får springa lite men jag är lite mot att ha honom på böjt spår hela tiden, volten han får springa i blir ju inte heller så stor när man longerar. Hade gärna hopptränat idag men det får bli om 2 veckor istället, förhopnigsvis går det att tjuvträna lite på ridbanan innan, jag har ju endast hoppat Palm 1 gång och det var på provridningen för 3 veckor sen....

/W


(Bilden är på världens gulligaste Mira när hon kom till oss i september 2014)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag är värdelös på att skriva inlägg, jag vet, men min plan från början har aldrig varit att bli någon toppbloggare som uppdaterar 20 ggr om dagen så det får bli som det blir!

I alla fall, i helgen har jag ridit ut på Palm men eftersom jag har världens sämsta minne minns jag inte exakt vad jag gjorde i lördags men i söndags red jag ut med ett helt gäng, jag + 2 hästar och 3 ponnyer tror jag! Det var kul men eftersom jag inte visste hur mycket Palm är riden i grupp innan galopperade vi inget, det gjorde jag senare själv med min kompis på hennes ponny och med min galna lillasyster som tar alla chanser hon får till att hoppa, vi galopperade fram och tillbaks på samma väg för hon tyckte det var kul när hennes ponny hoppade över den stora vattenpölen som var där...

I måndags var jag ute och gick med Palm, först testade vi att lasta honom och stänga luckan och det gick super. Mamma vågar dock inte köra honom än då han tidigare åkt mest i en gigantisk lastbil så det blir ingen träning denna veckan... I tisdags red jag på ridbanan, det var ett mirakel för det var endast 5 vattenpölar istället för att hela ridbanan var dränkt så det gick helt ok att rida där. Jag red mest runt och försökte få Palm att lyssna på mig genom att göra mycket halt/skritt skritt/trav för att få honom lydig. Han var dock lite ofokuserad då det var mörkt ute och min lillasyster och hennes kompis red omkring på banan också. När jag skulle galoppera blev Palmen dock ganska lång och det var lite svårt att göra en ordentlig galoppfattning och när jag väl galopperade fick vi knappt plats eftersom han har en sådan stor "bäbisgalopp" som knappt går att korta ihop. Vi lyckades dock med ett fint galoppombyte innan han blev trött och ännu längre. Palm är som sagt ganska utbildad för att vara 4 så byta galopp är något han vet hur man gör !

/Wilda

Likes

Comments

Igår slutade jag sent i skolan, eller egentligen skulle jag det men jag glömde mina idrottskläder så fick gå hem 14.20 istället för 16. Det var väldigt bra då jag kom hem när det fortfarande var ljust ute, vi har inget ridhus så man får passa på att rida när man ser något... Jag kom i alla fall till stallet runt 16 och mockade åt äckelpalm, han är verkligen hemsk att mocka åt. Sen tog jag in honom. När jag var klar med att fixa i ordning honom var det dock redan mörkt så det var bara att klä på sig reflexer och en pannlampa och rida ändå. Mamma låter mig dock inte rida ut helt själv nu i början utan hon gick med mig en liten sväng och så red jag fram och tillbaka på grusvägarna närmast stallet och sen några varv på vår stora stallplan, det har ju regnat här i några dagar och vår ridbana har svämmat över. Palm var i alla fall superduktig och inte rädd alls, han gick rakt ut i mörkret helt själv!

Idag slutade jag 11.20 men sedan åt jag lunch så var hemma runt 12.45 eller något. Just nu sitter jag hemma och idag ska jag rida ut lite längre med min lillasyster. Det som är bra med att det regnar är att grusvägarna blir mjuka och bra att rida på men som sagt ridbanan blir helt förstörd så man får bara välja...


/W

Likes

Comments

Tänkte ge en liten beskrivning av min gulliga häst Palm. Palm är som sagt 4 år, född 13 maj 2011. Han är en så kallad tysk sporthäst och importerad från Tyskland i april i år. Han är 164 cm i mankhöjd och framförallt en hopphäst men han kan springa dressyr med. Jag tror jag missade att skriva detta i mitt förra inlägg men jag är framförallt en hoppryttare men jag rider både ut och massor av dressyr, föredrar dock att tävla hoppning då dressyr är rätt segt... I alla fall. Palm har tävlat upp till 1 m felfritt och mitt mål är att starta minst 120 innan vi säljer honom. Mottot är att skynda långsamt så jag har absolut ingen brådska och vi kommer troligtvis inte tävla något alls i år, förutom någon liten klubbtävling kanske. Palm är en otroligt gullig häst som alltid är glad och vill vara nära och mysa. Han har en positiv inställning till det mesta. Jag vet egentligen inte riktigt om man kan kalla Palm för häst då han är ganska lik en ponny... Han äter verkligen allt. Det passar i och för sig mig väldigt bra då jag tycker om ponnyer väldigt mycket. Jag har ju som sagt endast haft palm i en vecka men jag är väldigt nöjd hittills! Nu ska jag gå till stallet och ta ut Palm på en promenad, han går i en liten hage ensam just nu tills försäkringen börjar gälla (ca 20 dagar kvar eller något) och då får han komma ut och röra lite på sig plus att han får bli hanterad vilket alltid är bra när hästen är ung, så den lär sig bli hanterad på rätt sett.

/W

Bilden är från min instagram, wildanystrom. (Erkänn att han faktiskt ser ut som en ponny haha)


Likes

Comments

Mitt namn är WIlda. Jag är född 1999 och bor utanför Stockholm. Jag har precis fått hem min första storhäst, en 4årig fuxvalack vid namn Palm Beach, eller Palm som han kallas för. Innan jag fick Palm (som kom för en vecka sen..) hade jag en D-ponny vid namn San Zero. Zero såldes i juni och bor numera på stället dit vi åker och tränar varje vecka, ca 10 min från stallet hästarna står i.

Hela min familj är intresserad av hästar, eller ja kanske inte pappa direkt men min mamma och mina två systrar. Vi äger just nu Palm och en B-ponny som heter Copiad, Copiad har både jag och min lillasyster tävlat på innan men nu hyr vi dock ut till en annan familj. Han bor dock kvar på samma ställe som vi har våra hästar på! Copiad fick jag 2010, innan honom hade jag bland annat en knäpp C-ponny och B-ponnyn Melody som jag nyligen såg tävla inomhus SM men mer om mina gamla ponnyer sen! Tillsammans med mina kompisar har jag en shetlandsponny som vi försörjer själva med hjälp av ponnyridning, mer om det kan ni hitta här. Han heter Nobben och min ena lillasyster rider på honom, eller ja rider och rider, Nobben är nog den mest envisa ponnyn jag någonsin mött... Min andra lillasyster har även en B-ponny som heter Mira, tillsammans tävlar dem hoppning på LA nivå.

I den här bloggen kommer jag alltså skriva om min vardag med en 4årng men jag är även intresserad av mode, både "vanligt" och hästmode så det kommer även dyka upp en del!

/W

Bilden är på fina lilla Mira. 

Likes

Comments