View tracker

Ibland är livet verkligen inte lätt men så länge man strävar efter att göra saker man mår bra och blir lycklig av så är man ju faktiskt på rätt väg.

Likes

Comments

Idag har jag varit på mitt livs första personalmöte! Jag är verkligen nöjd med min arbetsplats och mina kolegor, jag känner mig så väl omhändertagen.

Det har inte blivit så mycket bloggande det sista och inte så mycket gymmande för den delen heller. Har verkligen fullt upp med att lära mig saker på jobbet och att kombinera jobb med allt som behöver göras hemma. Jag har inte riktigt lyckats hitta en hälsosam balans än, men det kommer!

Vädret är iallafall hur underbart som helst, älskar kyligt höstväder med klarblå himmel och solen som lyser. Och att få vira in sig i en lång härlig halsduk... finns det något mysigare?! ❤

Likes

Comments

Mitt rump-rehab-pass skiljer sig inte mycket från mina vanliga rumppass. Rumppassen har jag lagt in i mitt schema bara för att pumpa lite och rehabilitering är ju faktiskt typ samma sak.

Körde höftlyft med stång bara för att värma upp lite 20×1.
Sedan statiska höftlyft utan motvikt 3 min×5. Gynekologen 20×3. Och "rumppress" som jag kallar den när man trycker ner "hjälpviktsstången" i en chin/dips-maskin, 20×3.
Det blev bara 3 övningar för rumpan idag. Blev faktiskt väldigt trött i rumpan och så fick jag huvudvärk. Men jag körde ett triset mage också.

Trots huvudvärken känns det riktigt bra i kroppen. Är lagom slutkörd. Ska bli sjukt gott med tacogratäng nu! Haha... har alltid mat i tankarna.

Likes

Comments

Åkte till Cubus igår kväll jag och Gustaf, vi kom dit ca 30 min före stägning. Jag har ganska länge varit i starkt behov av nya byxor, men jag var skeptiskt till om jag skulle hitta några eftersom jag alltid har svårt för att hitta en bra modell och storlek. Men jag lyckades! Och dem är verkligen assköna. Köpte lite annat också. Men vi hade en 25% kupong för september som jag fick i somras så det blev inte så dyrt.

Varför vi åkte och handlade så sent var för att vi hade tagit sovmorgon och segat lite på gymmet. Jag fick till ett jättebra rehabb-bröst-pass. Det tar verkligen emot att plocka upp de lättare vikterna men när jag väl pressar så känns det faktiskt riktigt bra. Ska rehabba ett tag för att hämta andan lite, va snäll mot leder och senor och lägga mer fokus på cardio.

Till middag gjorde jag en köttfärssås som blev så galet god. Vi har gjort storkok på köttfärssås typ en gång i veckan nu det senaste. Det är liksom lätt att göra mycket och det är lika gott nytilllagat som micrat. Och för att slippa laga mat varje dag så är det väldigt bra mat att lägga i lådor. Tips från en latmask, haha.

Likes

Comments

Höstaktiviteterna har börjat komma igång och man ser nya ansikten på gymmet varje dag nu för tiden. Så jag tänkte göra en liten nybörjar-tips-lista. Jag hade verkligen uppskattat en sådan lista när jag var ny på gymmet och hade bestämt mig för att börja leva ett mer hälsosamt liv. Men listan kan även vara bra att läsa för alla de som hållt på med någon form av träning länge.

Jag var verkligen världens största soffpotatis innan – tittade typ bara på serier/film och tryckte i mig choklad. Det gör jag fortfarande ibland, men man måste hitta en balans liksom. Så jag visste inte mycket om träning… hade lite kunskaper från idrotten och ifrån kompisar som sportade. Gustaf har lärt mig typ allt och sen har jag dragit egna slutsatser och anpassat en del efter mitt intresse och min kropp.

-Hitta den träningsform och den träningsmetoden som passar dig bäst. Testa olika i början och hitta det som känns 100% rätt för dig. Om du inte älskar det du gör kommer du att sluta förr eller senare. Men tänk på att i takt med att du utvecklas som människa kanske du även börjar gilla ett annat sätt att träna på, så kör inte fast på den vägen du en gång valt – var beredd på att testa nytt.

-För guds skull kör inte helkroppspass. Kroppen måste få chansen att återhämta sig och kör man helkroppspass blir det för mycket för kroppen att återhämta. Risken för skador och att man blir sjuk är enorm. Detta beror ju också dock på hur tungt man kör, om man rehabbar kan det vara okej att köra många muskler på samma pass, men helkroppspass känns risky.

-Strunta i vilken siffra på vikten du har. Alla börjar någon stans. Sen så är det hur man utför övningen som är det viktigaste. Du kommer att bli starkare. Ha tålamod.

-Värm upp ordentligt. Men tänk på att när man står på en cardiomaskin värmer du bara upp hjärtat och lungorna. Så var noga med att värma upp musklerna innan du går på de lite tyngre vikterna (vilket du gör genom att köra ”många” reps med en lättare vikt).

-Anteckna dina resultat. Det är så himla lätt att bli självblind och bli missnöjd med att det inte händer något. Men jag kan lova att det händer massor! Väg dig, ta mått och testa att maxa lite då och då. Skriv ner allt på ett sätt så att det är lätt att jämföra, typ i ett linjediagram.

-Fokusera på ditt mål. Det kommer att motivera dig att utmana dig till ditt yttersta. Det är okej att ha en dålig dag/ett dåligt träningspass, så länge du gör så gott du kan så är du på väg i rätt riktning.

-Stretcha. Exakt när man ska stretcha kan diskuteras i evigheter tror jag. Men oavsett när du är bekväm med att göra det så är det viktigt att göra. Och gör det regelbundet oavsett om du är stel eller inte. Har du hunnit bli stel har du redan låtit det gå för långt. Att bli stel i kroppen är verkligen inte kul.

-Följ konton på sociala medier som du kan motiveras och inspireras utav. Om man går från att inte träna alls till att börja träna så behöver man inkludera träning på så många sätt som går, göra det till sin livsstil och inte bara något som man gör ”för att man måste”/när man är på gymmet.

-Var noga med tekniken. Hur du utför övningen är mycket viktigare än vilken övning du gör och vilken vikt du har. Se till att ha rätt teknik från början, annars tar det dubbel så lång tid att lära sig göra rätt och man tvingas ”börja om från början”. Är du osäker så fråga någon eller googla på det. Eller läs inläggen under min bloggkategori ”övningar” där jag försöker vara så utförlig och noga som möjligt med mina tips och saker som är viktiga att tänka på.

-Se till att vara ordentligt varm under passet. Ha gärna en tjocktröja på dig och blir du varm och svettig så är det bara bra. Ta inte av tjocktröjan. Risken att skada sig blir mindre med den på.

-För att få resultat behöver du även vara noga med kosten och sömnen. Tränar du och missköter kost och sömn så kommer du nå en punkt där kroppen slutar reagera och du kommer ha svårare att återhämta dig. En hälsosam helhet är viktigt!

-Kör hela kroppen (men inte samtidigt). Hoppa inte över någon muskel bara för att det är jobbigt eller för att du tycker att det inte är snyggt. Om man inte tränar hela kroppen kommer man få en obalans vilket man i längden kommer ha ont utav. Och helt ärligt det är inte snyggt att ha några stora muskler och några muskler som knappt existerar.

-Till alla tjejer: Det spelar ingen roll vilka övningar eller vikter du tar, du kommer ändå aldrig att se ut som en kille. Så mesa inte. En kille och en tjej skulle kunna köra exakt samma övning med exakt samma vikter - killen kommer att få ”stora” muskler medans tjejen kommer att få synliga muskler, det kommer inte alls se maskulint ut på tjejen. Så är det på grund av testosteron nivåerna som killar har mycket av och tjejer typ inte har något alls utav av. Styrkan kan vara den samma men det estetiska kommer aldrig gå att jämföra, då musklerna kommer att utvecklas på olika sätt när det gäller utseendet.

-Och till sist, det absolut viktigaste – känn efter! Lyssna på din kropp. Känns något konstigt eller för tungt så är det säkert det. Men det är viktigt att inte mesa, lär dig skillnaden på pump och att det gör ont (i början sa jag att jag fick ont när jag fick blodflöde i musklerna, alltså pump). Och tillåt dig själv att ligga hemma i soffan om du känner att det är det du behöver. Hitta en balans utan att lata dig och mesa allt för mycket.

Likes

Comments

Idag fick jag en superbra nystart när det gäller min träning. Vaknade en timme före larmet och gick ut på en power walk, när jag kom tillbaka vaknade Gustaf och vi åt världens godaste frukost – BÄM, Bacon och Ägg Macka. Sen åkte vi till gymmet där jag körde ben och cardio.

Är så stolt över mig själv att jag kom ut på en 60 min pw, körde ett asbra rehab-pass för benen och hade ork kvar till att köra 30 min cardio. Verkligen en perfekt nystart!

Så här såg rehab-ben-passet ut:
Benspark 22,5 kg - 20×3
Lår curl 22,5 kg - 20×3
Benpress 100 kg - 20×3
Gynekologen ”platta 6” - 20×3
Insida lår ”platta 3” - 20×3
Vader sittandes 15 kg - 20×3
Smalben med gummiband 20×3
Squats 20 kg - 8×1, 25 kg - 8×1, 30 kg - 5×3

Det blev en hel del övningar men eftersom jag körde så få set på varje så gick det rätt fort och var inte så jobbigt. Jag skulle aldrig köra så här många övningar om jag hade kört tyngre för det blir för mycket för kroppen på samma gång och återhämtningen hade varit jobbig för kroppen att ta hand om.

Jag fick lite mer pump än vad jag hade räknat med och det var mer ansträngande än vad jag trodde. Men passet kändes hälsosamt och nyttigt. Det är lite skillnad på de benpassen jag brukar köra när jag knappt kan gå när jag är klar, haha.

BÄM - Bacon och Ägg Macka. Sjukt gott och en asbra start på dagen! ♡

Fick sitta och vänta på Gustaf som vanligt trots att mitt pass blev ovanligt långt, haha.

Det här är statistiken för den här dagen - och den är inte slut än! Alla mål är uppfyllda! ☆

Likes

Comments

Det är första lördagen på evigheter som Gustaf och jag sitter hemma framför teven och bara slappar. Vi har tvättäkta lördagsmys liksom. Star wars och "chokladbollar i ugnsform". Ni förstår, jag är alldeles för lat för att stå och rulla chokladbollarna, det är mycket simplare att bara trycka ut det i en form, haha.

Jag har änna haft en liten svacka när det gäller min träning nu det senaste. Inte haft ork, varit omotiverad och bara fått ont överallt. Jag har varit på gymmet men inte kunnat prestera som jag vill, kroppen har sagt ifrån och jag har haft skitsvårt för att lyssna. Jag vill liksom inte acceptera att jag behöver ta det lite lugnt.

Men idag, äntligen, har jag kommit fram till att jag ska ha lite mer rehab-tänk på mina övningar, stretcha och rolla mer och lägga nästan all energi på cardio/power walks.

Så idag fick det bli en vilodag, som ett sätt att se min nya plan som en nystart. Känns konstigt att inte vara på gymmet nu dock.

Likes

Comments

Den här övningen ger mig asbra kontakt mitt på rumpan, vilket får rumpan att puta ut riktigt ordentligt när man har kört några set.

Jag har innan kört övningen med ryggen mot en vanlig bänk, men nu det senaste har jag kört mot en bänk som man kan luta ner (se bild för att fatta bättre, jag är inte världsbäst på att förklara). Jag har fått ont i ryggen innan eftersom man får en liten oergonomisk vinkel på ryggen när man pressar den mot bänken, men när jag kör mot en lutad bänk får man en mer naturlig rörelse i ryggen.

Det viktigaste att tänka på är att man får benen i en 90°-vinkel när man är i toppen av rörelsen och att man går så djupt och så högt som möjligt. Stången ska ligga mitt över rumpan och jag anser att man ska ha benen lite v-format.

Antingen kör man övningen i en smith, alltså en ställning där stången sitter fast, då det är simpelt att lasta av och på vikter. Det är också väldigt bekvämt att köra i en smith om man ska ha mycket vikt. Eller så kör man den med en vanlig stång, det är inte lika lätt att ta tungt då men man får även fokusera på balansen vilket ger en liten annan känsla och aktiverar fler muskelfibrer. Så mitt tips är att variera mellan de två olika sätten.

Som en variant kan man köra övningen statiskt och med det menar jag att man står still i toppen av rörelsen. Då är det lättast att bara lägga på en önskad viktplatta istället för att ha en otymplig stång liggandes på sig. Och så står man tills man inte klarar hålla sig uppe längre. Kan va en kul grej att ta tid och utmana sig själv att varje gång klara längre eller kanske tävla med någon.

Likes

Comments

Mitt mål med varje övning är nästan alltid att ta så tungt som möjligt. Jag har väldigt höga krav på mig själv och är väldigt ”viktkåt”, men ibland måste man liksom lyssna på kroppen och känna efter: Vad klarar jag idag?

Vanligtvis tycker jag att högreppare på lättare vikt är onödigt, lite för mycket girlygirl och ”rehabbigt”. Men idag var det precis det som jag behövde. Ett återhämtnings pass helt enkelt. Körde rumpa, armar och mage.

☆ Hip adduction 20×3 på ”lagom” vikt
☆ Hip abduction 20×3 på ”lagom” vikt
☆ Höftlyft 20×3 på ”lagom” vikt
☆ Tricep med rak stång i cable 20×3 på ”lagom” vikt
☆ Tricep med rep i cable 20×3 på ”lagom” vikt
☆ Biceps curls i cable 20×3 på ”lagom” vikt
☆ Underarms övning i cable 20×3 på ”lagom” vikt
☆ Mage-triset (höga situps ×10, låga situps ×10, benlyft ×10) 3 st set.

Och efter det lite cardio.

Likes

Comments