Idag har jag tränat på gymmet! Var väl där i november sist, inte bra. Först körde jag cross 5km o därefter körde jag lite cirkelfys med Jacqueline, Hanna o Ricky. Shit vad i dålig form man är asso. Jag vill komma igång med träningen och ha det regelbundet. Jag vill och behöver verkligen det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det är fascinerande att kunna plocka sina egna apelsiner som jag har gjort här på våran gård. Vi har ett apelsinträd men de flesta är inte helt klara att plockas än.

Finns även annat att plocka häromkring. Det får ni veta senare vad det är. Stay tuned!

Likes

Comments

Hej på er! Hade tänkt skriva i fredags då jag gjorde mina två sista examens för höstterminen men kände mig dålig så blev inte av. Det har varit en tuff och jobbig termin. Idag var det första skoldagen på vårterminen så vi hade en liten långhelg. Var behövligt och skönt. Tog det mest lugnt men var in till Valencia med min cykel för att få den lagad. Samt i söndags var jag ut på nöjen, blev bowling, lasergame och Italienskt efterråt. Rolig kväll med helt nya människor!

Såhär såg och ser jag ut idag. Brukar alltid göra mig lite finare första dagen som en boost eller något.

Likes

Comments

​Go'kväll på er! Hoppas det är bra med er och kylan som jag antar att ni har inte tar kål på er. Det ska tydligen bli varmare till veckan i Sverige såg jag på nätet, hur det blir i Spanien vet jag ej.

I alla fall så hade jag fyra examens idag, kemi, fysik, botani och zoologi. Fysiken kändes bättre än kemin vilket är konsigt men ändå inte. Tycker om kemi men inte fysik däremot hade jag inte hunnit plugga kemi och fysik satt jag med en dag. Däremot så borde jag egentligen kunna kemin så kände mig så besviken på mig själv under provet, usch!

Sedan på botanin och zoologin kändes det ej bra. Blir antagligen omprov på dem eller något i juli. Kunde typ inget i botanin, var som att jag chansade på allt. Zoologin kändes bättre men ändå inte bra.

Senare på eftermiddagen var det skönt väder så jag och Marielle gick ut på en promenad med våra barn. Var så skönt att man kunde bara gå i t-shirt bra länge i solen!

Nä nu ska jag sova och imorgon måste jag ladda om för två nya examens. Har Biostatistik och Scientific method på fredag! 

Likes

Comments

(Sorry my english speaking friends, you need to translate)
HEJ PÅ ER!
Nu var det ett bra tag sedan jag uppdaterade men livet kom emellan.
Jag firade både jul och nyår hemma i Sverige som sagt. Ni har nog sett lite bilder på min instagram @wiikiiz
Uppdaterar inte där så ofta men ibland blir det oftare uppdatering där så kika om ni inte kollat in den och följ gärna.
Åkte i alla fall upp den 22/12 till Norrland, Sveg som vanligt men denna gång är första gången vi inte bodde hos mormor och morfar när vi åkte upp för att fira jul. Vi har ju byggt en fjällstuga/hus i Björnriket så firade jul där för första gången så mormor och morfar fick komma dit istället. Det var så mysigt, älskar vår stuga! Har dock inga bra bilder på den men ni ska få se framöver, promise.

Hade länge funderat vad som skulle hända hunden som var hemma hos oss i Spanien under julen som Marielle (roomate/bra kompis/klasskompis) och Chloé (klasskompis) räddade från gatan/en ägare som inte hade pengar till hunden så den svalt. Vi hittade ingen ägare och på julafton lämnade jag beskedet till alla att jag skulle adoptera och ta honom.

I mellandagarna kom min bästa vän upp till fjällstugan och vi åkte både längd och slalom. Dock var det så lite snö i år tyvärr så det var isigt men det har kommit mycket snö i Sverige nu vad jag har uppfattat. Vi började fira nyår med familjen och mormor & morfar i stugan och sedan drog vi till Vemdalens hotell där det var party! Så dansade in året, både bugg /vi ägde) och nattklubbs dans. Bra kväll! <3 Kul att jag träffade några jag känner från Uppsala.

Den 2 januari var det tyvärr dags för oss att åka hem till Uppsala men förbi Sundsvall först för att hälsa på farmor. Lång, trångt men rolig bilfärd.

Kvällen innan jag kom hem hit till Spanien inträffade en händelse. Theo är så snäll och fin på alla sätt men det är ett problem..han tog en vildkatt Katten kunde inte röra bakbenen, ett shelter tog den och skulle pröva operera. Så ska vänja av honom detta så köpt en munkorg. Theo kan se katter utan att göra något men det är när de kommer nära honom eller börja springa typ, han får in jaktinstinkt.


Har varit sjukt stressad länge och haft ångest hela vistelsen i Sverige för har massa examens nu. Har fällt massa tårar över skolan och lite annat. Har suttit konstant i två dagar 12h/dag eller mer med plugg. Hade 3 examens prov idag (4 ämnen). Vi får se hur det gick. Har ett på måndag och sedan har jag några examens två veckor framåt.Tufft men det är bara att försöka ladda om. Tror jag ska sova snart, sov 4-5 timmar inatt men är inte så trött ändå.

Idag på kvällen badade Marielle & jag hennes två hundar (Thor & Charlita) och min Theo. <3

Likes

Comments

Mitt första plan igår blev 1,5 h försenat men det påverkade inte det andra flyget. Skönt att det andra flyget åkte när det skulle för anledningen till förseningar var för det var så dimmigt i Zürich.

Idag började jag dagen med ett pass på friskis med hertis. Träningen har ju varit off för mig o det kändes. Känner nu att jag kommer ha träningsvärk imorgon men det är bra. Imorgon blir det träning på friskis igen men dans fusion. På eftermiddagen blev det att börja packa och på kvällen åkte jag o föräldrarna in till stan för att gå på bio och se den nya filmen En underbar jävla jul. Det var roligt, bra och lite ledsam. Rekomenderar!

Nu ska jag kosa mig ner i min underbart sköna säng. Det var som en dröm att sova inatt! 

Likes

Comments

Godmorgon finisar! Nu sitter jag på Valencias flygplats och ska snart gå på planet. Kommer dessvärre mellanlanda i Zurich i några timmar innan det bär av mot Sverige. Kommer vara i Sverige över jul och nyår.


Hade mina två sista examer i torsdags som var botani och kemi. Vet inte hur det gick men kändes bra men man man ska aldrig förvänta sig något. Hade ju inte pluggat så mkt satt på natten innan bara. Hade ju lagt allt krut på den praktiska examen i anatomi som jag hade i onsdags som jag tidigare berättade lite om. Jag fick 10/15 så det är jag nöjd med. Var sjukt stressigt och jobbigt där inne, mycket press!


Har många exams i januari, 8 eller något så tänker plugga lite i mellanlandningen. Så tyvärr blir detta ett "plugglov" men ska försöka få in träning etc. Träningen har ju tyvärr blivit utesluten i Spanien. Märker negativa skillnad på insidan och utsidan... Saknar träningen i mitt liv!

Likes

Comments

​Måndag ny vecka, nya åtagande, prov.Sista veckan innan jul! Har fyra prov denna vecka, har redan gjort ett idag. Hade spanska skriftliga och det gick väl okej, har ju ej pluggat till det för har så mycket annat så spanskan blir ej prio. Men jag skrev på nästan allt dock hann jag inte skriva klart min text i slutet. Har så dålig fantasi när man ska skriva texter. Skulle skriva i preteritum först och sedan gerundium.

Har precis skickat in Computer Workshop från i fredags, dock ej fullständig helt men pallar o hinner ej lägga tid på det nu samt att den är försenad så var tvungen att skicka in. Skulle in i fredags.

Har anatomi praktisk exam på onsdag i Hospitality, så läraren kommer säga något ord tex. Deep Gluteal Muscle och då ska jag visa den och iom att den inte är superficial så måste jag lyfta på lite muskler och sedan peka på den. Kommer ha ungefär hälften muskler frågor och hälften ben. Så tex third trochanter, då måste jag först veta på vilket ben det sitter och det är på femur (lårben), sedan finns inte third trochante inte i alla djurarter utan måste urskilja vilket ben som är häst, hund etc. Third trochanter finns bara i Equine. Sedan kommer vi att få fråga om att vi ska artikulera två ben och då måste man ju ta hänsyn till att det är samma sida så man inte parar ihop vänster femur med höger tibia, kommer få frågor om nerver och kärl.

Så ni förstår att det är mycket!  Mer om än om man läser till läkare för de behöver bara ha kolla på alla ben i människan medan vi måste ha koll på massa olika djur och deras ben och muskler skiljer sig.

Sedan har jag botani och kemi prov på torsdag. Men har inte börjat till det än för jag måste lägga krut på anatomin som ni kanske förstår. Hur ska jag hinna med allt? Sedan på torsdags eftermiddag så ska jag vara 4-5 timmar på hospitality för vi ska gå igenom olika apparater och sedan träna oss på att sy stygn etc.I lördags åkte jag o Marielle in till Valencia för att köpa Skapell o blad samt kanniner från Mercadona. Sedan höll vi på med detta tills midnatt. Roligt sätt att lära sig men det tog såå lång tid. 

Likes

Comments

Nu på fyraveckor, innan jul har jag åtta stycken prov(fem teoretiska och tre praktiska), samt en presentation, lite labbar,två olika dissikeringar etc. Det är sjukt mycket förstår ej hur jag ska hinnamed allt men men. Har i alla fall avklarat ett prov idag och det var Statistik.Kändes helt okej dock så gjorde jag ett fel på sista uppgiften så får se om jagfår poäng för det har betydelse för hela uträkningen. Description: Description: http://www.stat.ncsu.edu/people/dickey/courses/st512/crsnotes/IMAGES/p_hat.gif räknadejag som 0.15 när det skulle varit 0.0015 och den andra, P0 skullejag ha räknat 0,001 och inte 0,1 som jag gjorde för det stod 0,1 percentage itexten. Riktigt synd att jag gjorde den tabben..

Annars så hardet blivit sjukt kallt här nu, det var endast 4 grader kan ni tänka er. Imorse funderade jag om jag har anpassat mig till Spanien nu så att jag är mer känslig för kylan men det var ju inte så konstigt att jag frös så sjukt mycket påväg till skolan då det som sagt var 4 grader. Jag haringen jacka så det är väldigtt kallt när jag cyklar till skolan, har fingervantariaf. Dock ingen mössa eller något vilket skulle behövas och varmare och merkläder. Det är verkligen kallt, fryser mkt, det är kallt när man sover etc.Orkar inte med kylan.. Hemma i Sverige är jag iaf mer utrustad för kyla än här.Har mer kläder, det är varmare inne, varmare golv, kan ha värmedyna i sängen såmina fötter slipper vara iskalla. 

Det är ingen dans på rosor här inte skani veta. Om du läser detta mamma så kan du väl skicka hit det goda teet. Det ärslut och kommer behövas nu. Skulle inte vara fel om du kunde skicka hit nåannat som värmer. Ville bara uppdatera så ni vet hur allt ligger till. Kommerförmodligen inte bli mycket uppdatering framöver som vi förstår.

Likes

Comments

Fick veta resultatet idag från Embryology och Histology examen och jag klarade den inte. Känns inge kul, hoppas denna vill bli den enda som jag failar på innan Jul annars kommer det bli ett helvete över julen. Har 4 exams och 2 practical exam innan Jul. Har exam i januari i Locomotor Apparatus i Anatomi och det innebär alla muskler, ben, nerver etc och vid samma provtillfälle så gör man även alla tentor som man ej klarade innan Jul.

Får se när vi hörs! <3

Likes

Comments

1 345316 Next

Better Blogging Nouw