Presentation picture
wikiz
Amanda, 20 år
Hello and welcome to my blog. You will be able to follow my temporary dance life in New York. I´m a student at Broadway Dance Center. My journey has recently started here in The Big Apple. Say yes to everything you can and do your best of it. Create memories - you will be more dissapointed by what you didn't do than by what you did.

I´m from Sweden so my text will be in swedish, please let me know if I have international readers so I should write in english.

 

Coney Island - Video shoot

Vaknade runt sex imorse och ville bara somna om och inte alls gå upp. Rebecca väckte mig sån tur för jag somnade om trots jag hade flera alarm på så Rebecca blev irriterad haha. Det var bara att packa och skynda sig ut i kylan. Japp, det har blivit kyligt igen vilket är så sjukt tråkigt. Det var bara vi och turisterna ute på gatorna vid Time Square haha. Tunnelbannan mot Coney Island tog så lång tid så man hann sminka och vakna till sig.

Väl framme så var det lugnt och mysigt ställe vi kommit till. Den stora tunnelbanestationen ligger nära stranden som ni kan se på bilderna. Vi började med att göra små korta videos på oss dansare. Senare blev det övning, övning o lite nya steg som vi fick lära oss under dagen. Vi dansade Hip Hop och Contemporary. Vi filmade hela dagen, 6h eller något liknande tog väl allt som allt. Är så sugen på att se resultatet!

Thank you all for today, it was amazing!

 

Likes

Comments

Dance Parade & Showcase

​Hello my friends! Denna helg har bestått av massa uppträdanden. I lördags var det Dansparad på Broadway avenyn flera Street neråt dansade vi. Mycket energi, var tvugna att sjunga för fulla muggar samtidigt vi dansade för att förstärka låtarna då vår högtalare inte hade någon hög volym... Det sög, hade blivit så mycket bättre om volymen varit högre. Vi hade lättare hört och publiken också. Vi klarade oss från regnet i alla fall!

I söndags var det Showcase på Symphony Space. Hade två föreställningar den dagen och båda gick bra. Gjorde ingen tabbe men hade kunna ta i mer. Lyftet gick bra och det är det som jag varit mest orolig över på träningarna.

Igår blev det en lång dag och kom hem sent så har haft sovmorgon idag. Det behövs lite nu och då. Det innebär kvällsklasser för min del idag. Hoppas det är bra med er i Sverige. Har hört att det ska regna och vara kallt nu. Här ärdet soligt idag och behaglig temperatur. Sommaren har kommit hit kan jag ju tillägga för att göra er avis. ^^

 

Likes

Comments

Trötter säger godnatt!

 

Likes

Comments

Tv show - Fit To Hit

​Igår på morgonen var jag och Rebecca med i en tv-inspelning för en ny show, Fit To Hit som kommer visas 26 juli på TennisChannel om jag fattat rätt. Ska bli spännande att se hur resultatet blev. Det var Hip Hop som vi dansa och de är ju inte riktigt min stil. Men som man brukar säga "Fake it until you make it".

Ser ni mig med mitt smile på första bilden, haha. Smile-groda!

 

Likes

Comments

Tech time

 

Likes

Comments

Tinashe och Rita Ora

Har shoppat lite smått, sett Tinashe artisten och Rita Ora uppträda och igår var vi med skolan i Central Park och övade inför Dance Parade som kommer ske 16 maj. ​Har inget mer att säga så bjussar er med bilder just nu bara.

 

Likes

Comments

Besatt

​Jag är helt besatt av denna låt just nu, kan helt enkelt inte få nog. Den går på repeat hos mig nästan konstant. Det verkar däremot inte som att det bara är jag som har fastnat för låten. Hör den överallt och idag var det även en danslärare som också var besatt av låten ^^ 

 

Likes

Comments

Mina första jazzklackar

​Jag är med i en Showcase med Broadway Jazz som kommer vara i mitten av maj. Inte långt kvar nu alltså!
Igår var jag iväg till dansaffären Capezio för att införskaffa mig ett par klackar att ha till det uppträdandet. Tur att jag hittade ett par som passade dock var väl priset inte så najs. De kostade 46 USD men fick rabatt eftersom jag är BDC elev. Det var på tiden att jag köpte dessa skulle gjort det tidigare. Hade på mig dessa imorse på rehearsal. Mycket svårare att göra piruetter och små hopp men det är bara att öva. Måste se graciös, snygg och självsäker ut på scen!

Förhoppningsvis får jag användning för skorna utanför detta. Känns dock tantiga att ha utgång i då,inte riktigt min stil...

 

Likes

Comments

Kort- och ljushårig

​Har fått frågor på bilder på mitt nya hår. Har dock inte några bra bilder än så att säga så ni får dessa nu. Ni ser ungefär hur det ser ut. Kommer posta mer bilder med tiden på mitt hår. Gu vad kort det känns asso men nu är det fräscht o tjockare i topparna. Det var så slitet o tunt, hade ju inte klippt mig sedan i juni förra året så det var dags. Blev även en del slingor som ni ser and I love it. Det syns inte på bilderna men tycker att jag blev brunare samt att håret fick lite mer liv ^^
Men jag tycker att håret brukar vara snyggast efter att det gått ett tag när det har växt lite så till sommaren är det nog som en dröm.

Turgut är såå snäll, fick detta av honom som födelsedagspresent. Jag o Rebecca bor hos hans familj och är väldigt tacksam över det, snälla o omtänksamma. Så om ni är här i NY och är sugna på att klippa er eller bara göra något så tycker jag ni ska göra det hos honom på Lexington Avenue. Är ni intresserade så kommentera bara så ger jag adresen. 


Så vad tycker mina kära läsare om detta? Hiss eller Diss 
​Ni får väldigt gärna säga vad ni tycker, fria åsikter. Vill att ni är helt ärliga, passar jag i det eller är det hemskt, ska jag ha längre hår, ska jag ha mer slingor, ska jag ha min naturliga eller ska jag ha mörkare?

 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw