Nu på fyraveckor, innan jul har jag åtta stycken prov(fem teoretiska och tre praktiska), samt en presentation, lite labbar,två olika dissikeringar etc. Det är sjukt mycket förstår ej hur jag ska hinnamed allt men men. Har i alla fall avklarat ett prov idag och det var Statistik.Kändes helt okej dock så gjorde jag ett fel på sista uppgiften så får se om jagfår poäng för det har betydelse för hela uträkningen. Description: Description: http://www.stat.ncsu.edu/people/dickey/courses/st512/crsnotes/IMAGES/p_hat.gif räknadejag som 0.15 när det skulle varit 0.0015 och den andra, P0 skullejag ha räknat 0,001 och inte 0,1 som jag gjorde för det stod 0,1 percentage itexten. Riktigt synd att jag gjorde den tabben..

Annars så hardet blivit sjukt kallt här nu, det var endast 4 grader kan ni tänka er. Imorse funderade jag om jag har anpassat mig till Spanien nu så att jag är mer känslig för kylan men det var ju inte så konstigt att jag frös så sjukt mycket påväg till skolan då det som sagt var 4 grader. Jag haringen jacka så det är väldigtt kallt när jag cyklar till skolan, har fingervantariaf. Dock ingen mössa eller något vilket skulle behövas och varmare och merkläder. Det är verkligen kallt, fryser mkt, det är kallt när man sover etc.Orkar inte med kylan.. Hemma i Sverige är jag iaf mer utrustad för kyla än här.Har mer kläder, det är varmare inne, varmare golv, kan ha värmedyna i sängen såmina fötter slipper vara iskalla. 

Det är ingen dans på rosor här inte skani veta. Om du läser detta mamma så kan du väl skicka hit det goda teet. Det ärslut och kommer behövas nu. Skulle inte vara fel om du kunde skicka hit nåannat som värmer. Ville bara uppdatera så ni vet hur allt ligger till. Kommerförmodligen inte bli mycket uppdatering framöver som vi förstår.

Flytta din blogg till Nouw - nu kan du importera din gamla blogg - klicka här!

Fick veta resultatet idag från Embryology och Histology examen och jag klarade den inte. Känns inge kul, hoppas denna vill bli den enda som jag failar på innan Jul annars kommer det bli ett helvete över julen. Har 4 exams och 2 practical exam innan Jul. Har exam i januari i Locomotor Apparatus i Anatomi och det innebär alla muskler, ben, nerver etc och vid samma provtillfälle så gör man även alla tentor som man ej klarade innan Jul.

Får se när vi hörs! <3

Likes

Comments

Dagen började med ett Histologi och Embryologi exam imorse vid halv åtta. Kändes helt okej. Annars har jag bara haft en vanlig start på veckan med lectures. Har haft hjärtklappning och oro under hela eftermiddagen angående biokemitentan som vi gjorde förr förra fredagen. Både den franska och spanska klassen hade fått reda på resultatet. Tydligen så var den spanska klassens resultat inte bra typ 70% hade inte klarat och lärarna sa att vi, internationella klassen på engelska hade sämre resultat än de spanska. Asso de spanska och franska har ju ändå på sina hemspråk liksom.. Vi har samma biokemi lärare som den spanska klassen men den franska har en annan. Så det säger något kanske? Har varit sjukt orolig och massa pga detta. Det som var jobbigt med biokemi tentan var att för varje fråga som man svarade fel på fick man -1 poängsavdrag.

Fick resultatet för någon timme sedan och en sten lättade från mitt bröst! Jag klarade det dock inte så mycket över gränsen men klarade i alla fall min första tenta på Veterinär linjen i Spanien. Känns skönt att kunna lämna detta och fokusera på allt annat som vi har för det är sjukt mycket. Men detta sporrade mig positivt! <3 Känns också skönt för beställde en tröja idag på skolan med andra som det står Veterinarian på ryggen.

Mitt hjärta är fortfarande lite ur balans och slår.. men så glad!
Ska försöka få lite plugg gjort denna kväll innan jag går till sängs trots att jag är trött för sov endast 3 timmar pga pluggande inför dagens exam.

​Måndag igen och ny månad. Känner mig bättre än förra veckan det enda är att jag har fortfarande ont i huvudet. Men det kan vara något virus som går. Det känns ju inte bättre att det är Histology och Embriology exakt om en vecka. Hade liksom exam i fredags. Svårt att hinna med allt, usch känner mig sjukt stressad. Förutom att jag har konstig huvudvärk så har jag ont i hjärtat typ, men det är relaterat till stress/ångest.Vad händer med CSN om jag inte klara exams?? Någon som vet? 

Så nu vet ni om jag är frånvarande den här veckan om jag känner mig rätt.

Hej på er!
Idag skrev jag mid exam i Biokemi och jag är helt blank hur det gick. Om jag klarar det eller inte men hoppas turen är på min sida, känns ej så men man ska aldrig säga aldrig. Det som är svårt är ju att om man svarar fel på frågan så får man -1. Tror det är fler än jag som växt upp med att höra att man ska chansa om man inte kan, att det är bättre än att lämna blankt men det går inte att göra så i detta fall.

Sedan jag kom hem har jag sovit några timmar men känner mig fortfarande konstig i huvudet. Varför är det Halloween imorgon...Jag orkar inte åka in till Valencia imorgon för att köpa en maskeradkostym och vara delaktig i hemmafesten. Får se hur jag mår imorgon.

En i klassen postade denna nyligen på vår sida på fb och tycker den stämmer bra. Jag behöver väl mest den sista och byta ut coffe mot min älskade saknade Celcius etc..

Likes

Comments

Anledningen till varför jag är så frånvarande på bloggen är för att jag har biokemi tenta nu på fredag. Skolan flyter på dessutom på som vanligt vilket resulterar till att det blir mer än vanligt. Har t.ex. labb imorgon till runt åtta på kvällen och dagen därefter, fredag så börjar tentan 7.30 på morgonen så blir inte mycket sömn där.

I måndagskväll mådde jag illa och hade ont i huvudet i så det inte blev mycket sömn alls. Hade samtidigt ont i magen men är van vid att tabletter inte hjälper när jag har mens. Igår i skolan frös och svettades jag lite konstigt om vart annat samt att jag var sjukt trött och konstig i huvudet, kände mig klen och dålig. Idag är jag bättre i alla fall.


Men men sånt är livet, brukar inte vara sjuk så ofta. Dock skulle det vara tråkigt om jag blir det nu till helgen iom att jag har tenta på fredag och det är halloween fest hemma hos oss. 

Likes

Comments

Snubblade av misstag över detta igårkväll med massa underbara barnseries/barnprogram från 90-talet. Asso shit vad jag blev euforisk och fick en sådan nostalgi känsla som inte går att beskriva haha. Jag kunde liksom inte fortsätta plugga efter jag såg dessa videos. Det var på något sätt just för stunden som jag kom tillbaka till härliga stunder och minnen i min barndom i min hjärna. Kände igen de flesta, det vara bara ett fåtal som jag inte kände igen tex Alvin & gänget i tecknat, Duckula, Superted, Trollsagor, Dino Riders.

Insåg precis att det fanns så sjukt många bra, sevärda och välgjorda barnprogram när jag växte upp under 90 talet. När jag ser detta så är jag glad över att jag föddes växte upp under andra halvan av 90-talet och inte nu. De flesta barnprogram som görs nu tycker jag är massproducerade och inte lika bra tänk bakom det hela. Finns liksom riktigt bra klassiker från 90-talet jämfört med de nyare barnprogrammen som producerats under 2000. Inga av de kommer bli sådana klassikers som de som gjordes runt 90-talet.. Tänk bara Spindelmannen som blev "riktiga" filmer och inte tecknade, med riktiga skådisar gjorda för oss äldre som blev succéer. 


Hur känner ni när ni tittar på dessa videos? Vet att jag har en ganska bred åldersgrupp bland mina läsare så vissa är födda före 90-talet, vissa under som jag och andra efter 90-talet. Skulle vara kul att höra från alla åldrar vad ni känner och tycker??

Dessa hemlösa små kattungar är hemma hos oss nu. De är så sjukt små o söta. Vet inte om man riktigt ser på bilderna hur små de är. Vi kommer ha de här nu men undrar om någon kan tänka sig att adoptera kanske? Jag kommer hem till jul dock är det ju mindre än 3 månader så antagnigen har vi heller inte hunnit med alla papper som måste ordnas innan dess. Men åker förmodligen hem till Sverige i Mars igen. Men det löser sig på något sätt! Tänkte bara se o höra om det är någon som är intresserad att adoptera en kisse.

What my roomate Marielle wrote at ista: 

Two of my roommates came home with four small kittens yesterday night. Their mom and one of the siblings did they found dead on the road and these small kittens where screaming in the bushes.

We guess an age around 5 weeks or something, they are really skinny, so maybe they are older, but not been abel to grow as they should.

They are looking for a permanent loving home, so if someone will open their heart and home, give me a sound! (We would love to send them to Skandinavia, and bring them with us when we are visiting our families.)

Likes

Comments


Better Blogging Nouw