Presentation picture
wikiz
Amanda, 20 år
Hello and welcome to my blog. You will be able to follow my temporary dance life in New York. I´m a student at Broadway Dance Center. My journey has recently started here in The Big Apple. Say yes to everything you can and do your best of it. Create memories - you will be more dissapointed by what you didn't do than by what you did.

I´m from Sweden so my text will be in swedish, please let me know if I have international readers so I should write in english.

 

För mycket tankar

Klockan har hunnit bli tre här på natten i NYC. Jag har ej somnat än för har för mycket tankar som snurrar i mitt huvud, så jobbigt. Känns som jag inte kommer somna på ett tag heller. Drygt då jag inte kan ta någon sovmorgon eller sova mycket de två dagarna framöver..

 

Likes

Comments

Ask me anything

Såg att det var två veckor mellan de två senaste inläggen. Så lång tid brukar det inte gå emellan uppdateringarna vanligtvis så ni kanske trodde jag hade slutat blogga eller dött men icke. Bara för det så har jag en frågestund nu. Har inte så mycket att skriva om för tillfället. Ni får fråga mig precis vad som helst, jag svarar ärligt som alltid.


 

Likes

Comments

Shared thoughts - Don´t wont to go home

(Sorry if I have english speaking readers, plz use google translate.)

Idag fick jag frågan om hur jag kände över att mitt program nästan är slut om jag är ledsen. Det är endast två veckor kvar av totalt 13 veckor. Då kände jag en sorg på något sätt över det för vill inte inte riktigt lämna allt detta så snart. Har liksom börja komma in i detta nu, jaja man kan inte få allt här i livet. Jag är glad över erfarenheterna som jag fått ochalla trevliga människor som jag har träffat. Jag ångrar inte att jag åkte hit en andra gång trots att det inte är gratis och jag behöver pengar i höst när jag bosätter mig i Spanien i år framöver. Jag känner mig inte riktigt klar med New York och speciellt inte andra delar av USA som jag inte har upptäckt än. Men kommer tillbaka till de ställena i framtiden. New York är en härlig stad men har ju sina baksidor också. Saknar renligheten som vi har i Sverige och standarden på husen samt de svenska Extra tuggummina. Jag är ju tuggummi beroende så har ju inte gått utan tuggummi här men det är dyrare här än i Sverige...

MEN som sagt har jag inte bokat flygresa hem än så vet inte riktigt när detta slutar om det blir en annan delstat innan jag rör mig hem till Sverige och mellanlandar någon månad eller så. Känner mig både ledsen och glad. Vill inte åka hem men en del av mig vill åka hem samtidigt också.

Nu är klockan elva hos er i Sverige och här hos mig är den fem på morgonen så borde lägga mig och sova. Har faktiskt blivit trött nu. Skönt att somna snabbt för igår la jag mig tidigt men var inge trött så låg vaken i ett antal timmar innan jag somna. Godnatt/Godmorgon! 

 

Likes

Comments

The Dance Video from Coney Island is done!

För exakt två veckor sedan var jag och Rebecca till Coney Island med några kompisar från Broadway Dance Center. Det kommer ni kanske ihåg, då vi spelade in när vi dansade. Inför denna inspelning så hade vi endast en sammankomst då vi lärde oss koreografin men det blev såklart några ändringar på plats vid inspelningen. Dessutom hade vi ingen musik eller någon räkning när vi dansade. Musiken som ni hör i videon är gjord och pålagd sedan.

Detta var en lång men rolig och trevlig dag!

 

Likes

Comments

Helg & vardag vad är skillnaden?

Hej på er!
Nu är det helg igen men för mig är det ingen skillnad mellan helg och vardag. Alla dagar är sig lika höll jag på att säga fast det stämmer ju inte heller men jag bestämmer ju själv när och vad jag vill göra. Är inte direkt styrd av vad det är för dag. Kan gå i skolan på lördagkväll och gå ut på en måndag om jag känner för det. Är min egna chef här typ haha. På tal om det grattis till er alla som tog studenten idag! Det är en stor dag och nu ligger er framtiden i era händer så använd ert förnuft. Det är lite komiskt med studenten för man firar att man gått i skolan i ca 12 år och är "klar". Det stämmer ju inte riktigt tyvärr, Universitetet står ju kvar innan man kan släppa plugget helt och jobba seriöst. 

Det har inte hänt något specifik sedan sist, har varit lite nedstämd. Igår blev det en utgång så blev på bättre humör då. Det var roligt att se Paris Hilton på så nära håll på klubben igår.

Borde säga godnatt eller godmorgon kanske är mer passande till er och göra mig iordning för sängen. Imorgon blir det ingen sovmorgon som idag utan då är det upp och hoppa även om jag är trött. Så godnatt kära ni!

"Som sagt en helt vanlig torsdagskväll för mig"

 

Likes

Comments

Redan Juni!?

 

Likes

Comments

Tv inspelningar

Hej på er! Nu har det gått en vecka sedan sist och vardagen rullar på som vanligt. Har och är dock snorig och inte helt frisk känner jag, dock kanske det förvärras pga allergin. Annars så har jag och Rebecca varit på inspelningar. I onsdags på morgonen så deltog vi i TV programmet, GOOD MORNING AMERICA som alltså är live. Det var roligt med live sändning. Det som vi gjorde var en slags ny träningsform med Trumpinnar som används som redskap i träningen. Denna träningsform heter Pound och det var föreningen Crunch som höll i träningen.

Igår, fredags (fortfarande lördag för oss) deltog vi i en TV Show som hade sin premiär inspelning så det var roligt. Det var däremot inte live så det blev endel omtagningar och väntan. Vet inte när programmet kommer sändas heller. Det var som en talkshow, kan likna det vid Ellen Degeneres Show. The Security Brief with Paul Viollis.

 

Likes

Comments

Coney Island - Video shoot

Vaknade runt sex imorse och ville bara somna om och inte alls gå upp. Rebecca väckte mig sån tur för jag somnade om trots jag hade flera alarm på så Rebecca blev irriterad haha. Det var bara att packa och skynda sig ut i kylan. Japp, det har blivit kyligt igen vilket är så sjukt tråkigt. Det var bara vi och turisterna ute på gatorna vid Time Square haha. Tunnelbannan mot Coney Island tog så lång tid så man hann sminka och vakna till sig.

Väl framme så var det lugnt och mysigt ställe vi kommit till. Den stora tunnelbanestationen ligger nära stranden som ni kan se på bilderna. Vi började med att göra små korta videos på oss dansare. Senare blev det övning, övning o lite nya steg som vi fick lära oss under dagen. Vi dansade Hip Hop och Contemporary. Vi filmade hela dagen, 6h eller något liknande tog väl allt som allt. Är så sugen på att se resultatet!

Thank you all for today, it was amazing!

 

Likes

Comments

Dance Parade & Showcase

​Hello my friends! Denna helg har bestått av massa uppträdanden. I lördags var det Dansparad på Broadway avenyn flera Street neråt dansade vi. Mycket energi, var tvugna att sjunga för fulla muggar samtidigt vi dansade för att förstärka låtarna då vår högtalare inte hade någon hög volym... Det sög, hade blivit så mycket bättre om volymen varit högre. Vi hade lättare hört och publiken också. Vi klarade oss från regnet i alla fall!

I söndags var det Showcase på Symphony Space. Hade två föreställningar den dagen och båda gick bra. Gjorde ingen tabbe men hade kunna ta i mer. Lyftet gick bra och det är det som jag varit mest orolig över på träningarna.

Igår blev det en lång dag och kom hem sent så har haft sovmorgon idag. Det behövs lite nu och då. Det innebär kvällsklasser för min del idag. Hoppas det är bra med er i Sverige. Har hört att det ska regna och vara kallt nu. Här ärdet soligt idag och behaglig temperatur. Sommaren har kommit hit kan jag ju tillägga för att göra er avis. ^^

 

Likes

Comments

Trötter säger godnatt!

 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw