Vi har valt att ha separerade bloggar! Lite av grejen med den här gemensamma har egentligen varit att vi är ett tvillingpar som bloggar om två ganska olika liv men jag, Sarah, har känt ett tag att vi nog skulle blogga bättre på varsin blogg, där Johanna kan fokusera på sitt väntande föräldraskap och jag på mitt. Som oftast när någon av oss har en tanke så hade har den andra tänkt precis samma, så även denna gång! Lite läskigt det här att jag och Johanna helt ovetandes satt oss, samma dag, och fört över våra egna inlägg till en varsin ny, i bara våra egna namn!

Johanna hittar ni här -> @johannawiker
Och mig hittar ni här -> @sarahwiker

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ny kategori! Ur livet. I den kommer jag börja lägga upp lite texter, då mitt största intresse är att skriva och är något jag gör mycket. Så nu, vet inte hur ofta eller hur mycket, kommer ni få ta del av lite texter. De texter jag lagt upp tidigare flyttas också hit. Puss!

När jag gick i trean på lågstadiet hade vi i uppgift att skriva dikter, jag minns att många av mina små klasskamrater inte alls visste vad en dikt var eller så suckades det missnöjt. Jag hade kanske aldrig skrivit en dikt men jag älskade redan då att skriva och tyckte att denna uppgift var så mycket roligare än att pyssla ihop ett kollage med Sveriges medeltida kungar (som är en av de få andra uppgifter jag minns från lågstadiet). På något sätt visste jag vad en dikt var så jag började genast skriva ner några rader som resulterade i en dikt min lite vimsiga och känslomässiga lågstadiefröken läste flera gånger om tills hon nog hade tårar i ögonen. Själv älskade jag min dikt och kan än idag känna lite stolthet över mitt nioåriga jag.


Det kanske inte kommer som en överraskning för de som känner mig att dikten handlade om drömprinsen. Ja, den där tanken på en drömprins fanns tydligen redan då. Det kanske till och med var då han skapades, jag vet inte. Då tillsammans med mina favoritfilmer, alla Disneys prinsessfilmer där prinsessan får sin prins i slutet, i baktanken kanske. Dikten berättade om en dröm jag haft där jag träffar denna drömprins men hur jag sen vaknar och han inte finns kvar. Jag letar överallt - under sängen, i garderoben, bakom soffan, i källaren, på taket, ja på alla möjliga ställen, en nioårig flicka kan tänka sig, men jag hittar honom inte.


Min fröken bestämde iallafall att den här dikten skulle läsas upp, högt. Och helst för hela skolan. Jag ville så gärna, för den var ju så bra, men jag vågade inte (jag var så blyg på de tiden att jag tyckte det var superläskigt att svara “ja” när mitt namn hördes på uppropet i klassrummet). Jag tog mig an uppgiften ändå till slut, vår skola var ju ändå inte så stor, kanske bara femtio elever, knappt. Men när jag väl stod där tyckte jag plötsligt att dikten var så otroligt löjlig så på något sätt ändrade jag och bytte ut några ord så ingen skulle förstå att det var kärlek dikten handlade om. Självklart läste jag väldigt tyst, dels på grund av min blyghet men också dels för att jag alltid haft en tyst röst, så min fröken hörde inte ens min omgjorda version utan hörde inte alls så det slutade med att hon läste upp dikten själv, originalet då såklart. När jag hörde henne läsa den minns jag att jag återigen kände stolthet över min dikt, just för att de handlade om kärlek.


Genom åren har bilden av denna “prins” ändrats från prins Philip från Törnrosa till Adam från Adam och Eva. Från Patrik Isaksson till Basshunter. Från den danske vinnaren av lilla eurovision 2007(?) till Ashton Kutcher. Från fina killar jag träffat genom åren till en lista på två a4 sidor med allt ifrån utseendedrag som fina händer till personlighetsdrag som charmigt självsäker. Det är där jag är än idag, hoppandes på att den här uppsättningen drömkille någon dag ska komma in i mitt liv och sweep me off my feet så att säga.


Egentligen tror jag det handlar om att hitta någon man kan riva den här kravlistan för. Kravlistor som dessa har nog ändå egentligen skapats av ett brustet hjärta som skydd och i hopp om att inte bli sårad igen. För varför skulle denna uppsättning som bildar drömprinsen vara fel? Varför skulle denna perfekta kille vilja såra ens en liten del av dig?


Listor är, precis som regler är till för att brytas, till för att rivas. Men det krävs rätt person för att få en att ta det där steget till en mur av skydd. Men ändå, om han backar med armen bakom passagerarsätet och kan charma mig av stolen, så kanske kanske det finns en chans till att listan ryker, annars vill jag bara gå tillbaka till att leta under sängen och bakom soffan då det inte fanns några krav om tjocka ögonbryn eller snygga bröder, bara att han var drömprinsen.

Likes

Comments

Nu är jag och mini i vecka 18, vecka 19 på måndag redan! Och på torsdag är det dags för rutinultraljud, som vi längtat och väntat. Eftersom vi vill ta reda på kön känns det extra spännande och vi hoppas lilla mini vill visa sig tillräckligt!
Jag har faktiskt känt bebis några gånger. Första gången var när Jonas "puffade" lite lätt på magen där livmodern ligger och något fladder/bubbel jag aldrig känt förut kändes precis där efter någon sekund. Andra gången var en natt då jag låg vaken med hosta (har fått världens mest irriterande halsinfektion) och då kände jag exakt samma igen så lade min hand på magen precis där och efter en stund kände jag samma igen. Sen har jag känt exakt samma några gånger till. Känns så märkligt och häftigt på samma gång. En känsla man aldrig känt förut! Längtar tills det känns mer, sparkar, och även J kan känna utanpå magen. Han ligger varje kväll/natt och håller på magen i hopp om att få känna något. Så fint!

Annars så har jag fått en fruktansvärd hosta. Jag rosslar när jag andas, hostar och hostar men får ändå inte upp något slem. Jag var hemma från jobbet igår och blev detsamma idag och eftersom hostan gjort så jag fått ont i bebismagen och ger mig sammandragningar då och då ringde jag läkaren imorse så nu har jag fått två hostmediciner utskrivna som jag kan hämta senast 17 idag. Mollipect för att få loss slemmet och Cocillana för att dämpa hostandet på natten så jag får sova lite. Så nu väntar jag bara tills klockan blir 17 så jag kan ta mig till apoteket och hämta ut dem.

​I onsdags köpte vi spjälsäng till mini och dess lilla babyhörna fick börja ta form <3

Likes

Comments

ÄNTLIGEN sommar! Jag har som sagt varit ledig sedan i onsdags och i fredags så åkte jag hem till familjen och spenderade dagen där med mamma och småsystrarna istället för hemma helt själv. Vi åkte och handlade till en somrig sallad och även lite blommor som jag och mamma sedan planterade ute. Längtar tills jag själv bor i hus och kan så och plantera massor. Här hemma på balkongen har vi sått smultron och chili, får inte plats med så mycket mer tyvärr :)

Igår, lördags, så åkte vi till Uppsala golfklubb och slog lite bollar. Vi hade tänkt ta en runda också men var så himla hett där! Kvällen avslutade vi med öl, för älsklings del, och alkoholfritt vin, för min del, ute på balkongen med lite nötter och vattenmelon. Idag ska jag bara njuta va vädret för imorgon börjar jag jobba igen. På eftermiddagen ska vi till hem till min familj igen, men det är ingen hemma utan vi ska kolla till hundarna bara.

Likes

Comments

Hej från en något brunare Sarah! Jag har tack och lov inte bränt mig (än) vilket jag ändå gjort ganska tidigt, på bröstkorgen, de två senaste år jag varit utomlands. Jag brände mig ganska rejält på Rhodos för två år sedan efter att ha "värmt upp" med ljusbehandling, för min psoriasis, i tre månader ganska precis innan, och jag tänkte inte alls på det utan la mig i solen för att pressa direkt. Och sedan dess har jag haft ganska lätt att bränna mig just på bröstkorgen. Men nu har jag lärt mig och tar det lugnt de första dagarna, har relativt hög skyddsfaktor (20 är bra då jag ändå blir ganska lätt brun, men spf 6 i sololja är ingen smart idé första dagen, man lär sig helt klart av sina misstag). Menlite brun har jag som sagt blivit och brunare ska jag bli. Men huvudsaken är att vi har en bra semester och det har vi!

Idag har vi bara legat på stranden, solat och sovit ikapp lite. Ingen av oss hade varken mobil eller klocka med oss då vi bor i princip på stranden sånär vi väl frågade om vad klockan var var den närmare tre och jag hade gissat på runt ett. Då beställde vi ner lite lunch och låg där ett par timmar till. Så härligt att få leva så här ibland!

Klockan är tio i sex här och vi båda sitter i våra sängar, dricker vin och bara tar det lugnt (och väntar på att hår ska torka) och ska väl så småningenom börja göra oss i ordning och kanske sätta oss påbalkongen, dricka upp vinflaskan och spela något spel. Klockan nio ska vi möta upp några andra för middag och sedan blir det att prova på marmaris bargata!

Jag och Frida har redan planerat hela semestern här nere, vilket känns super för vi har saker att göra varje dag! I helgen tänkte vi ta båten över till Rhodos då Frida känner lite folk där så åker dit för lite Rhodosparty, får se hur det känns för en tjugotvååring som inte riktigt är inne på rhodos-ayianapa-festandet(gjort båda) längre hehe, men blir en kul grej!

Likes

Comments

Jag är ledig resten av denna vecka innan det blir några veckors jobb igen. Jag har suttit ute på balkongen nu på förmiddagen och klickat hem lite kläder. Lite till bebis men också ett par klänningar till mamman. Många av mina kläder börjar bli lite trånga vid magen och de flesta klänningar har en markerad midja, vilket inte funkar för mig just nu, så dessa klänningar som jag hittade blir perfekta nu i sommar över magen :)

märks det att jag älskar grått? ;)

Likes

Comments

Har utan problem hållit mig vaken hela kvällen! Trodde inte jag skulle klara det då det räcker med att se fem minuter av en film för mig att somna i vanliga fall när jag känner mig slut för dagen. Men en hel film såg jag! Passade på att fixa naglarna under tiden, superbra för annars har jag inget tålamod till att sitta still och inte greja när det är dags för nagellacket att torka ordentligt.

Varför håller jag mig vaken då? JO för att Frida kommer hem! Hon landar 1.20 någon gång och klockan ett hämtar Marika upp mig så åker vi till Arlanda för att hämta henne!!

Nu ska jag byta om från pyjamasbyxorna till något annat, problemet är bara att jag tvättat det mesta av mina kläder och i princip ALLA mina byxor hänger nu på tork! Ska se om jag hittar några slängda längst in i garderoben jag kan ha (är inte den som skulle ta mig någonstans i mjukisbyxor, lite allergisk mot såna)

Ha det bra så länge!

Likes

Comments

Jag har aldrig varit en godismänniska, förens nu! Tror bebis i magen är lik sin pappa på det planet. Så denna lördagskväll ska vi njuta av vår ensamhet och vårat godis. Älskling är hos en kompis, som för övrigt också ska bli pappa ganska snart, och kollar på fotbollsmatchen som tydligen var viktig ikväll. Jag är så sportointresserad man kan bli och så länge bebis ligger i magen gäller det han/hon också ;) Så ikväll är det fotbollsfri kväll här hemma!

Likes

Comments

Idag har jag varit ute hela dagen! Så varmt och skönt det varit idag, hade en shortsdress på mig som jag köpte igår.
Dagen började med att jag och Sarah var å solade efter det var jag hem och duschade och fräschade till mig innan jag och Jonas gick upp på stan och köpte med oss lunch för att äta vid ån. Efter det gick vi å spelade minigolf. Jag ledde på slutet med det slutade med att Jonas vann med ETT poäng..
På hemvägen gick vi förbi en fruktmarknad och köpte hem en massa frukt som vi just gjorde en fruktsallad av och ätit. Dock inte all frukt, då vi handlade för 200kr, så nu har vi massa färsk frukt och myntablad 😊

Vi var även förbi Clas Ohlsson och köpte en vattentank och fina muggar med sugrör i hård plast😊💕

Likes

Comments