Hej

Ligger just nu i min säng som är fylld av alla kläder som jag köpte i England. Tvättade allt och har inte orkat hänga upp allt så det slutade med att hela sängen fylldes istället. Och nu är jag för trött och ska sova snart och jag har ingen aning om vart jag ska göra av sakerna. Min syster är här från Borås och hälsar på oss för det är marknad här där jag bor. Hon ligger och sover i sitt gamla rum som råkar vara min garderob, så kan inte lägga mina grejer där nu heller. Jag är så trött efter resan och hela mitt rum är kaos. Det är som sagt grejer överallt och hade tänkt städa innan imorron, men det ḱan jag ju bara glömma. Nu ska jag bara fixa i ordning mig för sängen och sen ska jag soooooova. Imorgon blir det att gå mycket och förhoppningsvis inte så mycket pengar som spenderas :)(Hahah råkade bara köpa DVD-filmer för 200 spänn😌😂)


Ha det bäst!😘


Edit: inlägget skulle komma upp igår (1/8) men av någon anledning lades det aldrig upp

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Halloj

En än gång så glömde jag bort att blogga, men jag tycker att jag borde få kunna skylla på England. Alltså jag var upptagen hela tiden jag var där så hade knappt någon tanke på att skriva....

Nu är jag iallafall tillbaka till Sverige med bara 3 veckor kvar av sommarlovet. England var Fantastiskt och jag saknar det redan trots att jag bara varit hemma i två dagar :) Men det är skönt att vara hemma. Jag började få hemlängtan i sista veckan av resan och trots att det var tre katter i min mosters hem saknade jag mina små älsklingar otroligt mycket. Saknade min familj också väldigt mycket och har börjat tänka på hur jag ska överleva utan dom i framtiden. 😓

Jag kommer troligen göra ett inlägg där jag lägger upp bilder från England och berättar lite vad jag har gjort där. :) Nu i de kommande två dagarna ska jag gå på en marknad som är här där jag bor och sen ska jag upp till Stockholm och träffa min bror och hans fru samt gå på pride! 💛💙💜💚❤ Jag tycker det är så viktigt att stödja det för alla människor har rätt till kärlek och leva sitt liv som man så vill.. Jag kommer troligen också skriva ett inlägg om pride och lägga upp bilder så stay tune för nu SKA jag verkligen försöka vara aktiv här. Vet att jag skrev det i förra inlägget men nu när det är sommar är det verkligen svårt att vara aktiv. Man gör massor saker och tiden räcker liksom inte till. Så det kan och lär nog hända att det blir lite glapp, men sen när jag väl börjat skolan så kommer det bli mycket enklare då man har en rutin...


Hoppas ni haft en fantastisk sommar och får en fortsatt bra sommar😘

Likes

Comments

Hej alla!❤

Ska kanske börja med att säga förlåt för att jag varit borta nu i ja mer än 2 månader... Jag vet inte varför jag slutade att skriva men tänkte börja med det igen nu. Jag ska försöka komma ihåg att uppdatera varje dag, eller iallafall några gånger i veckan, men just nu är jag i England så jag har bara en viss begränsad mängd internet. Min moster har wifi så kan skriva när jag är hemma.

Hoppas ni haft en bra sommar än så länge och att den bara blir bättre!!

Nu ska jag försöka vara aktiv!

Hej då! Ha det bäst😘

Likes

Comments

😂❤Asså jaaa!! En månad kvar tills jag åker till ENGLAAAND!❤🇬🇧

(Och ja, jag vet att det där är Storbritanniens flagga)

Som sagt så är det en månad kvar tills jag ska åka till England! Jag har väntat ett år på det här och jag är så himla taggad!! England har varit mitt favoritland, i jag vet inte hur länge, och första gången jag var där var förra sommaren. Redan på planet hem till Sverige, ville jag tillbaka, trots att jag inte ens hade lämnat England😂 Och redan första veckan i Sverige planerade jag för att åka dit igen nästa sommar(aka i år). Jag började skriva ner en budget, hur mycket pengar jag skulle behöva spara ihop alltså. Nu ett år senare och en flygbiljett betald av mina föräldrar, ska jag åka!!! asså jag är verkligen överlycklig!! Jag hade dock lite problem med att spara ihop pengar till resan, då jag inte får mycket pengar och när jag väl får mina pengar handlar jag upp allt direkt. Men när jag fyllde 18 i Mars i år, fick jag resan av mina föräldrar. Dom skulle betala flyg och buss!!❤

Jag ska åka till min moster som bor där, och ska stanna i 3 veckor typ. Det kommer troligtvis sluta med planerande av en ny resa och massor kilo övervikt. Förra gången spred jag ut mina grejer i min familjs väskor. Jag är verkligen galen i att shoppa, det är ju nästan pinsamt😂 Men den här gången har jag ett handbagage och en extra väska på 20 kilo😌 asså jag skäms nästan över att jag kommer handla sååå mycket. De där väskorna kommer sluta proppfulla!

Jag gjorde väl inte så mycket turistiga saker, eller besökte platser som är ett måste, för jag var liksom övertaggad att bara besöka Tesco som är en mataffär där. Liksom tanken att kunna köpa en tv eller gräsklippare kl.02.01 på natten är ju SJUKT!!😂 Jag spenderade 3 timmar på Primark när jag för första gången satte min fot i det, och sen besökte jag ca 3 st Primark till.

Asså vet inte ens vad jag ska skriva, för jag är såå taggad! Som sagt är England min favoritplats,( och jag planerar att flytta dit. Iallafall jobba där som Au Pair efter studenten!)

Men om en månad drar jag och dricker mitt Afternoon tea i ENGLAND!

Ha det bäst! See u later!😘

Likes

Comments

Hej alla!💗

Jag pratade om Unga Vuxna i tisdags, och tänkte att jag kunde förklara lite lite mer om vad det är och varför jag är där, i ett separat inlägg. Detta är ju ganska personligt, men jag är ingen hemlig person, så i will go for it😂

Unga Vuxna är en samtalsmottagning där du som ung vuxen kan få hjälp med din psykiska ohälsa. Det är utbildade psykologer som du träffar några gånger innan för att prata om dig och din psykiska ohälsa, som kan vara allt från stress, ångest/oro osv. Dom arbetar med en speciell kognitiv beteendeterapi, KBT. När du pratat några gånger med en psykolog, så börjar "behandlingen", och under dessa samtal försöker man hitta en "behandling" som passar dig och dina behov.

(Här kommer lite text från deras hemsida)

Vi arbetar med kognitiv beteendeterapi som brukar förkortas KBT. Det är en terapiform som lägger fokus på din nuvarande situation och på vad du kan göra själv för att påverka ditt mående.

Vi erbjuder tre olika behandlingsalternativ:

  • KBT-online (behandling via internet)
  • Psykologisk rådgivning (1 samtal)
  • Kortare samtalsbehandling

Jag personligen har haft lite problem med dom. Då det blev ett väldigt långt uppehåll mellan samtalen och jag fick nya kontaktpersoner hela tiden och dessutom bokades jag in på fel tider. Men jag har bestämt mig att ge dom en chans till. Som jag skrev i det andra inlägget om detta, så ska jag förhoppningsvis börja i Augusti. Jag hoppas att allt går bra och jag får hjälp med mina problem. För det jag har mest problem med är stress, oro/ångest. Jag oroar mig extremt mycket över saker som ni redan kanske har märkt, och jag känner att det har börjat gå överstyr.

Jag vet att många i min skola har gått dit, och det är tråkigt att jag inte fått en så bra början hos dom. Jag har gått på 3-4 möten, och då har jag fått prata om mina problem och om mig själv, samt fylla i massor av formulär, vilket jag HATAR. Jag har svårt att fylla i formulär och att prata om mig själv och mina problem. Dessutom tyckte jag att det var slöseri på tid med dom dör formulären och det var bara konstiga frågor. Som det verkar just nu, behöver jag nog inte fylla i mer formulär, men jag förståt ändå att det är en del av processen. Men det kändes bara så fel. Man liksom värderade och graderade sig själv. Det kändes nästan som när man bedömer ett prov, det kändes bara så konstigt.

Trots den dåliga starten så är det väldigt skönt att prata med någon och jag rekomenderar verkligen det till folk. Testa alltid även om du är skeptisk till saker. Jag var det, men det kändes änd bättre trots att jag inte fick den hjälp jag behövde. Ta steget och "våga" kontakta någon. Jag var så nervös inför det, men tillslut "vågade" jag. Det handlar verkligen inte om att vara feg. Man är inte feg bara för att man inte vill kontakta folk och känner obehag över att göra det.

(Nu vill jag heller inte snacka skit om unga vuxna, andra har säkert haft det bättre eller sämre, detta är bara mina erfarenheter...)

Ha en fantastisk dag 😘❤


Likes

Comments

Hej alla💗

Mejlade min lärare igår angående om vi skulle ha lektion idag, och hon svarade att det var nästa vecka!! Så jag är ledig idag! YAY!🎆 Har inte haft skola på en vecka(om man räknar med helgen)så min hjärna har verkligen åkt på semester😂Men men.. Snart lov ändå, och jag har bara ett prov, sedan är det endast betygssnack som gäller då alla kurser är slut....

Idag har jag tänkt att plugga inför latinprovet som jag skrev igår att jag har paniiiiik över! Måste prestera bra i det för att få det betyg jag har som mål, men som sagt så har min hjärna tagit lov redan, så det är ganska svårt att koncentrera sig. Har även ett seminarium kvar, och jag har ingen aning om vad det är ens. Vi har sett en film som jag inte ens sett slutet av, så nu måste jag hitta den på internet :( :(. Förstår inte varför lärarna lägger allt så seeent!? Men jaja, hoppas jag hittar filmen, annars får jag verkligen improvisera 😂.

Hade tänkt träna idag, men just nu spöregnar det, och då är jag varken sugen på att cykla till gymmet eller springa. Varje gång det regnar och jag hade tänkt träna, blir jag så omotiverad så jag struntar i att träna. Tycker verkligen att det är svintråkigt att ta mig till gymmet i sånt väder..


Hoppas ni får en bra onsdag! 😘

Likes

Comments

Hej alla!❤

I morgon är det skola, eller ja, jag börjar klockan 13, med betygssnack och slutar sen efter det💃💃 sen måste jag hem och plugga inför latinprovet på torsdag😥 Jag har verkligen panik för har varken haft ork eller tid till att plugga, så kommer faila totalt😭

I helgen firade jag min kompis som fyllde 18. Vi kollade på film och hade det jättemysigt😍 sen så kom några kompisar över igår och stannade tills idag, och vi spelade lite spel och såg på film igen😂

Men äntligen så har unga vuxna tagit kontakt med mig igen och jag kommer troligtvis och förhoppningsvis börja "behandlingen" i augusti. Jag kan förklara i ett annat inlägg om vad unga vuxna är, men jag är iallafall där för min oro/ångest och stress. Har haft jättemycket problem med dom innan, då dom inte hört av sig och bokat in mig fel,men nu ska förhoppningsvis allt gå bra. Dock ser jag inte jättemycket fram emot detta då dom inte hjälpt mig när jag behövde det som mest och jag känner att jag bara slösade min tid på dom.


😘😘

Likes

Comments

Hej alla!❤

Idag är det torsdag aka min sista skoldag v.22! Imorgon är jag ledig för ska till Borås för min syster slutar skolan!!📚🎆, så vi ska vara med på hennes avslutning och fira henne lite. Hon tar inte studenten eller något större, utan hon slutar folkhögskola, tror jag😂

Idag har jag två lektioner, varav på en har jag förhör/prov. Ser inte fram emot det. Börjar kl.11.10, så fick sovmorgon, yay! Men vaknade vid 4 och sen igen vid halv 7 så det blev inte så mycket sovmorgon...

Idag slutar jag dock sent, kl.16, och då ska jag iväg och prata med en psykolog(?) Det var ett bra tag sedan jag var där, så är inte jättepepp på det. Har egentligen ingen lust alls till det😖

Men en positiv grej att det är SOL ute igen!

Hoppas ni har en bra dag!😘

Likes

Comments

Hej!❤

Veckans längsta skoldag idag😖. Jag börjar kl.8.10 och slutar runt 16.15.. Tisdagar är nog den tråkigaste dagen på veckan. Jag går länge samt att jag har iv som sista lektion😕

Men idag är en speciell dag, för har nämligen min sista redovisning för år 2!! Asså så skönt att slippa den skiten ett tag nu😅 Fast dock så ser jag inte fram emot det. Jag vet inte hur lång den är och min fakta ör svintråkig😖 . Jag behövde verkligen göra bra ifrån mig på denna,men är tveksam till om jag kommer lyckas med det.

För att sluta skolan om 2,5 vecka, har jag mycket kvar att göra. Ett förhör, ett prov, en redovisning och ett seminarium. Sen började jag med nytt område i kultur och idéhistoria, så vi får se hur det ska gå för min hjärna som har tagit semester..😂😅

Ha en bra tisdag!😘

Likes

Comments

Hej igen!❤

Måndag idag och sitter på tåget hem från skolan!🏫 Har haft två lektionen idag, prov först och sen kultur och idéhistoria. Provet jag hade var franskakursprov(läsförståelse och skriva), det gick sådär men det var näst sista provet i franska!! Klarar jag detta samt hörförståelsen på onsdag är jag FÄRDIG med franskan!! Så himla glad att snart ha det över!!😁😁

På kultur och idéhistorian fick vi tillbaka våra prov, och jag fick 🅰! Jag är så glaaaaad! Jag hade inte pluggat något till det provet utan jag hade kommit ihåg allt utantill!! Asså så stolt över mig själv!💪👍

Dock så höjer det inte mitt betyg i kursen. Hade önskat att jag fått högre på resterande, för det är verkligen en kurs jag gillar, men men.. vad ska man göra åt det? Jag har iallfall gjort mitt bästa efter bästa förmåga..


Likes

Comments