Här är en övning med koner!

Ni ser att jag har olika färger på konerna det behöver man inte ha men det kan vara bra om man inte riktigt kommer ihåg övningen.

Vi börjar med dom blå konerna som står vid C och vid A. Där ska man svänga in mellan de två konerna från antingen C eller A och bända rätt upp. Där ska hästen vara rakstäld och man kan jobba på formen på hästen där.

Vi går vidare till de gröna konerna som står vid K, E och H. Så när du har vänt till de gröna konerna efter dom blåa konerna så ska man köra som en båge som går från H/K till E, vid E så lägger man en volt och sen fortsätter bågen. Efter volten kan man även göra skänkelvikning till K eller H.

De rosa konerna är likadan övning som de gröna men på den långsidan de rosa konerna står kan man göra en volt vid M/F och sen fatta galopp vid M/F och sen galoppera hela långsidan till F/M.

Och sen så svänger man inte mellan de blå konerna igen och tar vartannat håll varje gång man kommer till A/C, så går övningen om och om igen.

Jag har fått den här övningen av min ridskola men jag tycker den ä väldigt bra för man får hästen i rätt bra form eftersom det är böjt spår nästan hela tiden 👍😊

Hoppas ni gillar mina övningar! 💚 #wilmasridövningar

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsan!
Nu är jag tillbaka !! Jag hade ett litet uppehåll från bloggen eftersom jag inte hade så mycket att lägga ut men nu så har jag börjat rita ridövningar och hoppövningar som jag tycker är super roligt!!
Så nu kommer ni nog få se lite ridövningar här !!

Kram Wilma

Likes

Comments

Hejsan!

Jag har inte uppdaterat på väldigt länge nu men jag tänkte att det var dags att göra det nu, idag har varit en rätt jobbig dag eftersom jag slutade 15.45 idag och det är den längsta dagen på veckan.

I morse så vaknade jag med att jag var jättetrött och ville inte gå upp men gick upp endå, men när jag satt och åt frukost så började jag få ont i magen och mådde nästan illa så jag gick upp till mitt rum och la mig tog det lungt. Men det blev inte så mycket bättre mensen bestämde jag mig för att jag var tvungen att gå till skolan, så när det var en kvart kvar tills vi skulle åka gick jag ner och åt frukost och sen gick upp och stressade på mig kläder och ett bar fula ögonbryn. Sen åkte vi till skolan och då hade det gått över faktisk.

I skolan har det inte varit så roligt man har börjat trötta nu eftersom alla vill ha sommarlov så alla är trötta till och med lärarna är trötta och sura för att det är två veckor kvar!!

Men tänkte börja uppdatera lite mer framöver hoppas ni gillar det!


Inte så fina bilder men jag tog de idag när jag kom hem så att!

Likes

Comments

Hejsan...

Idagens inlägg hade jag berätta om min dag men dagen har inte riktigt varit som vanlig... ja ni måste ha hört det hemska som hände natten till idag en trafikolycka mellan Katrineholm och Flen. En kille dog i olyckan och just den killen gick i min klass i skolan... jag kände honom inte väl men det var så klart hemskt ändå. Men iallafall jag skulle ha franska och då fick jag reda på det så våran franklärare sa att vi fick göra vad vi ville, men jag jobbade iallafall för jag tänkte att det är ju synd om man sitter där och bara tänker på det då blir det ju bara värre. Sen fick vi prata med våran mentor (den som har hand om klassen) om det som hade skett och sen hade vi matte. Men jag har inte tänkt så mycket på de mer nu utan släppt det.

Sen till en annan konstig händelse idag... jag skulle åka hem med bussen och den körde och jag höll på att somna det var på vägen till valla DÅ från ingenstans går takluckan på bussen upp och det stänkte massa plast flisor på mig för jag satt nästan under den. Sen hänfgde den där tills där jag skulle av då tog buss chauffören bort luckan haha. Jag blev skit rädd ju hahahah.

Aja hoppas at ni har haft en bra dag och skriv gärna om ni har hört om olyckan och vad ni tycker om katrineholmsbussar haha. :)


Hoppas ni får en grym vecka!

Likes

Comments

Hejsan igen!

Idag tänkte jag prata om min dag, jag har varit sjuk nästa hela veckan och inte varit i skolan fören idag. Jag tycker att skolan är rätt så kul men det är svårt att vara motiverad på morgonen när man helst av allt inte vill gå upp. Men idag på morgon så gick jag upp kvart i sex, ungefär då så äter jag frukost och gör mig iordning. Jag åker senare buss till stan och träffar mina barndomsvänner på morgon för vi går på samma skola.

På morgon så har vi bild och då skulle vi ta kort på någon färg och jag tog kort på en buske som ni ser på bilden, jag tycker bild är jätteroligt men det är lite tråkigt nu eftersom vi inte gör så mycket. Vi ska starta ett nytt arbetsområde. Om jag fick välja skulle vi jobba med något större som man inte gör klart på en lektion. Efter det så skulle jag och en klasskompis redovisa på engelskan och det gick sådär men jag gjorde så gott jag kunde.

Jag tycker att dagen har varit bra och nu ska jag snart äta och sen ska jag ut och rida Trolle eller tömköra jag har inte bestämt mig riktigt.

Skriv gärna hur eran dag har varit!

Hoppas ni får en fortsatt bra dag!

Likes

Comments

Det här är mitt första inlägg på den här bloggen och jag tycker att det ska bli spännande att starta en blogg då jag har haft en förut för ungefär två år sedan, fast den var inte så seriös.

De här bilderna har jag tagit med min kamera, det är bilder på natur aldså blommor och sen på två av mina djur som jag har. Ni kommer se mycket bilder på mina djur eftersom det är de som jag fotar mest men jag fotar mycket natur också.

Hoppas ni kommer gilla min blogg så ses vi i nästa inlägg!! <3 <3

Likes

Comments