View tracker

Hej.. eller vad man säger.

Jag drar en snabb recaap på vad som hänt sen sist. Jag har sommarlov, jag överlevde tvåan (tacka gudarna för det). Just nu består mitt liv av jobb,jobb lite mer jobb, hästar,hästar,träning och tävling. Lite som det såg ut innan bara att jag inte har något i skolan nu. Jobbet är självklart jobbigt men jag är samtidigt lyckligt lottad att jag fick ett så pass bra jobb och att jag har så fantastiskt roliga och snälla kollegor som gör arbetspassen allt annat än tråkiga. Detta är också ett jobb jag kommer behålla efter sommaren vilket är jätte kul. Jag är ändå 18 år gammal och vill kunna stå på mina egna ben så gott det går och för att kunna göra det är ett jobb ett nödvändigt måste. utöver jobbet så spenderar jag mina resterande timmar av dygnen i stallet. Jag och min lilla maja hjälps åt med tre hästar. Simon, hennes ponny Leontine och en halv ny ponny som vi rider tillsamans, Magic aka Gul. och med tanke på att jag jobbar ganska mycket så räcker det med dem hästarna just nu.

​"nya ponnyn" gul på bilderna ovan. En väldigt trevlig och rar ponny som vill så himla mycket. gillar honom extremt mycket. Fastnar lätt för hästar som honom. Älskar verkligen hästar som verkligen vill arbeta och göra sitt bästa. Det blir lite roligare att träna individer som själva vill bli bättre. Gul är dock en ponny med mycket nerv i men med hjärtat på rätt ställe. Vilket jag tycker är det viktigaste, alla fall för ponnysar. 

I helgen har jag alla tre hästarna för mig själv då Maja och hennes familj ska åka iväg över helgen. Planen för vad de ska göra kommer nog upp under morgondagen

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

För att det är helg igen. Veckan i skolan har varit allt annat än kul. Jag och mina classmates har varit på gränsen till att bryta ihop ett flertal gånger. Vi har haft saker att göra varje dag, vi har utan att skoja haft vikarierar för mer än hälften av våra kurser och allt har bara varit kaos.. Inget har stämt helt enkelt!!
Idag är det lördag alla fall, tacka gudarna för det! Pappa och jag har varit en snabbis i stallet nu på morgonen och gjort klart allting. Nu ska jag ta tag i plugget för första och sista gången den helg och sedan återkommer jag. I morgon är det tävling på ponnyn i Tranås. Skriver ett inlägg om hur jag förbereder mig dagen innan tävling som kommer ut senare! Även också utvärdering av veckans träningar.

  • 40 readers

Likes

Comments

View tracker

Snart drar helvetet igång (ursäkta språket). Men det stolpskottet som kom på den briljanta iden om nationella proven i skolan kan ju gå och lägga sig. USCH! Jag har två prov i spanska nästa vecka. Läsa och höra. Veckan efter är det skriva och muntliga. Så om ni undrar vad jag ska göra utöver att gå in i väggen pågrund av skolan, ska endast plugga spanska.
Inte så vänliga hälsningar från en arg Wilma

Likes

Comments

Är vad jag gör just nu, utan att skoja! Nästan omänskligt hur mycket plugg vi har. Samtidigt som vi redan drunknar i plugg börjar alla nationella nästa vecka. Så det blir inte direkt mindre att göra kommande veckor.. Suck! Plugget kommer göra att bloggandet också kommer bli lite mindre. Skolan måste hemskt nog gå före. Men jag ska göra det bästa jag kan av detta. Ingenting är omöjligt liksom!
Ponnyn var bråkig till en början idag, lite för pigg och lite för okoncentrerad till en början. Något vi fick diskutera i 30 minuter innan hon blev medgörlig för arbete. Men när spärren släppte var hon riktigt fin! Hon är en enkel ponny som gör det mesta när man övertalat henne till arbete. Simon var efter två dagars vila som på nytt född igen. Helt vild och busig till en början men efter en stunds busande var han sitt vanliga fina jag igen, som jag älskar den hästen. Han är bäst!
I morgon har jag tids inställt inlägg om hur en dag innan tävling ser ut för mig, hur jag förbereder mig och hur jag tänker. Också ett tb inlägg där jag presenterar en av mina gamla ponnyer.
Nu ska jag fortsätta plugga..

Söt sippe från idag! Han är bäst!

Likes

Comments

Lyckade försova mig idag och jag försover mig aldrig.. Jag är inte en sån person!! Haha, jag hatar verkligen att komma sent,tycker det är pinsamt!
Hann alla fall precis till bussen i tid och sitter nu i klassrummet i väntan på att min första lektion börjar. Har bara tre lektioner idag så jag borde överleva skoldagen relativt bra. Igår satt jag hela eftermiddagen och kvällen och pluggade, fruktansvärt tråkigt men väldigt nödvändigt (tyvärr). Fick alla fall en hel del gjort, vilket var bra. Dock har jag väldigt mycket kvar att göra också. Nationella proven börjar nästa vecka.. Behöver jag ens säga mer? Usch, har ont i magen över det redan nu... Fy.

Direkt när jag kommit ut till stallet är det fullfart som gäller. Två hästar ska ridas och jag har en hel del i stallet att göra med. Men vi hörs efter skolan.
Wish me luck!

  • 46 readers

Likes

Comments

-Måndag:
Simon joggas på lina, lång och låg i 20 minuter, bara för att rasta av honom lite, stimulera huvudet och musklerna liksom.

-Tisdag:
Simon ska skritta ut varv runt gräskulla och hälsa på korna som precis kommit ut i hagen (nej han tycker inte om dem) men det är alltid bra att träna på!
Ponnyn ska trimmas på banan, ska rida igenom delar ur programmet som vi startar på Söndag. Rida lite förvändgalopp som den inte är van vid. Eftersom att hon annars går som hopp-ponny är hon van att byta galopp vilket hon inte får göra i dressyr!! Då blir det inga poäng.. Haha!

Onsdag:
Sippe ska joggas på banan, fortfarande bara med målet att han ska vara avslappnad, lugn och lösgjord. Eftersom att han har en tävlingsfri-helg blir hans vecka också lugnare. Det behöver dem ibland och han har verkligen gjort sig förtjänt av det!

Torsdag:
Sippe ska jobbas över lite cavaletti och bommar, kan lägga upp bilder på hur jag använder mig av bommar och cavalettis i ett kommande inlägg.
Ponnyn ska trimmas tillsammans med mig och Maja inför helgen

Fredag:
Rida ut, så långt det går innan jag trillar av. Simon är inte bra på att rida ut.. Hahaha!

Lördag:
Simon vilar. Ska iväg och hjälpa min syster som ska tävla två hästar i Vreta.

Söndag:
Ponnyn tävlar med mig och Maja i Tranås, Jag rider först en LB:1 och Maja rider efter mig en LC:1. Super taggad!
Simon joggas när jag kommer hem från Tranås, kanske ute på fälten om det är bra underlag!

Arhults Leontine aka ponnyn till vänster, Simon och Maja till bild på höger

Likes

Comments

Måndag.. behöver jag säga något mer? hata, hata,hata Måndagar. Var så ofantligt trött igår när jag gick och la mig i sängen för att sova och var ju inte direkt piggare när jag vakna i morse. Jag har allafall precis kommit tillbaka efter att ha varit ute på en långpromenad med Walter (min hund för er som inte vet). Tycker det är ett bra sätt att vakna till på samt att det också ger lite gratis motion, en win win helt enkelt! haha! Börjar inte skolan förens vid 10:40 idag. Vilket är väldigt skönt! Jag tänkte äta en lång frukost, titta på ett avsnitt av någon serie och verkligen inte stressa för en sekund. HATAR att stressa på morgonen. Slutar skolan vid 15:15 idag så jag har egentligen inte en alldeles för jobbig dag framför mig men bara för att det är måndag så känns alltid lite jobbigare. hahah!

Simon vilade igår efter att vi varit iväg i Lördags och trimmat de flesta dagarna innan det. Idag ska han få joggas lugnt på lina i 20 minuter. Spänner in honom väldigt löst med en schambong (stavning) då jag endast vill att han ska jobba lång och låg när han går med den. I helgen är det tävlingsfritt för honom men inte för mig, haha, Jag ska tävla Majas ponny på Söndag. Lite bättre upplägg med träning för hästarna kommer upp senare under dagen. För nu måste jag börja sätta fart om jag ska få något gjort. Hörs sen!

Likes

Comments

Känns som vi aldrig är hemma nu för tiden. Antigen är det jag eller Maja som åker iväg någonstans. Idag åker vi iväg med Majas två hästar för lite miljöombyte och hoppträning.. Nyttigt!! Återkommer Senare!

  • 47 readers

Likes

Comments

Ett par av dem. Med tiden kommer alla få varsin personlig presentation, det är dem värda allihopa. Alla har dem gett mig kunskap, gjort så jag halvt slagit ihjäl mig, fått mig att skratta, gett mig mina värsta motgångar men vad det har gemenast är att det alla har den största platsen i mitt hjärta.

Likes

Comments

Ja, i mina ögon kanske det kan vara något av det svåraste som finns. Att möta motgångar. Jag själv har alltid varit en dålig förlorare, i allt. Jag har alltid satt för höga krav på mig själv och blir alltid ledsen,arg och besviken när det inte går som jag vill. Inte arg och ledsen utåt mot alla andra utan mer inombords och på mig själv. För när jag väl bestämmer mig för att jag vill något gör jag det alltid helhjärtat. "Jag kan, jag vill och jag ska"
Som idag. Jag åkte dit med känslan jag alltid letar efter när jag lämnar hemmaplan. En lösgjord häst med positiv inställning och där alla moment känns enkla att göra. Allting var putsat, Simon var borstad och hans päls glänste lite extra. Han gick glad in i transporten som alltid och var lika förväntans full som jag. Stället vi idag åkte till låg 40 minuter ifrån oss. Väl framme på den mindre men ack så mysiga gården blev vi väl bemötta av arrangörerna. Vi lastade ur Simon som var glad och mindre spänd mot vad han annars brukar kunna bli på bortaplan. Jag gick med Simon länge på banan innan jag satte upp för att rida fram. Tycker det är rättvist att göra så för att skapa alla möjligheter för att kunna prestera bra. Precis som innan kändes han lugn och avslappnad när jag började jogga fram, lösgjord och lugn i huvudet. Jag brukar aldrig rida fram mer än 30 minuter, om ens det ibland. Framridningen är ju till för att värma hästarna inför kommande uppgifter och inte för att trimma hårdare pass som man egentligen skulle gjort hemma. Men då Simon kände bra valde jag att skritta efter 20 minuter. Vi gick in i ridhuset där Simon på direkten blev spänd och på tårna. Inte värre vad han brukar men spänd. Jag lätt han skritta ett varv på långa tyglar och titta runt på allt som i hans värld var livsfarligt. Karin som idag dömde (min favorit domare) gav mig startsignal efter en stund. Inridningen blev lite halvtaskig. Men från halten och genom hela travdelen kändes han super. Lätt i handen och framme för skänkeln. Inte spänd eller tittig för något utan väldigt fokuserad, precis så som jag vill ha han.

In i galoppdelen kändes det fortfarande helt okej. Efter första förvända tappade vi luften lite och blev lite trötta både han och jag. In i andra förvända slog han om och blev stark, vilket jag egentligen inte gjorde något åt utan åkte bara med. Direkt efter var jag självklart besviken, inte kanske egentligen på honom utan mer på mig själv. Varför lät jag han bara springa vidare? Varför fortsatte jag inte rida ända in i sista halten? Jag skrittade av en längre stund och tänkte över mina synder (hahah) och gick sedan för att möta mamma och pappa. Jag var inte ledsen. Mer bara arg över att galoppdelen inte blev som jag ville då resterande delar i programmet var så bra. Jag fick 7 och 8 hela travdelen och 8,5 för skritten.. Varför kunde jag då inte bara ridit lite bättre i galoppen också? Men motgångar föder ändå framgångar och det är nu man bara måste hem och träna ännu mer. "Quitters never win and winners never quit"

Likes

Comments