Hej ta och läst denna texten några minuter av dit liv.

Att ta fram mod och vilja är det viktigaste av dej själv, du kan komma så långt om du ger det tiden de behöver. Alla kan komma hut långt de vill ingen kommer in misslyckas. När jag prov red Evita för lite mer än ett halv år sen. När jag prov red henne så kunde hon skritt och trav okej, och hon kunde inte galoppera ett halvt varv. Hon har inte varit inriden så länge när jag prov red henne. Men jag tog beslutet att köpa den hästen, hon kändes så rätt. Det kändes så bra för mej en sån häst vill jag ha. Jag visste att det skulle krävas lite mer av mej genom hon bara var 5 år och inte varit inriden så länge. Jag har viljat get upp men jag har inte det. Om jag skulle get upp skulle jag & Evita inte vara där vi står idag. Med mycket historier bakom denna häst så är hon så otrolig. Vi kan galoppera flera varv och går ner i skritt & trav. När vi hoppade henne så va bommarna läskiga vi var lite rostiga men nu är det inga problem. När hon hoppade tog hon inte i ordentligt då det blev mer ätt kliv över hinderna. Men nu hoppar hon upp sej så himla fint.

Visar tvungnas att stanna när allt började falla på plats.. Evita skulle få föl närsomhelst. Vi hade inte haft henne länge men hon har haft fölet i sej nästan alla månader. Vi tog ut veterinären och hon sa att den kommer inom 2-4 veckor. Två veckor senare så stod det ett vitt föl med bruna prickar. Ett sto vid namn Bella minirum men kallas Bella.
Efter några månader började vi rida Evita igen och det är så kul❤️ så ge aldrig upp även om det är tuff. VI KLARAR DET TILLSAMMANS 🤝

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa
Det har varit lite mycket ett tag så defekt blev det inge uppdatering på ett tag.
Men iallafall så red jag Evita och hon är sjukt pigg vi har börjat små hoppa och hon hoppar upp sej så himla fint 😍
Idag så får hon vila & imorgon blir det joggingpass.
I helgen ska jag sova över med kompisar och på lördag ska vi åka till stan i Linköping och köpa tränas och lite mer.

Likes

Comments

Hej idag så red jag Evita efter fölet. Har gjort det runt 4 ggr innan. Men idag var hon jätte fin men ligger på volter och serpentiner för hon ska bli mer rörlig & inte lika stel.
Men hon var jätte fin i galoppen och över trav bommarna❤️ hennes ben så otroligt fin😍 jag älskar denna hästen mer än någonsin❤️❤️
Fölet går bättre så länge mamma rids.
Hon har på sej grimma & grimskaft, och blivit borstad och lyft på hovarna. Men hon är ju en lite diva... stegrar, bockar, bits & och små skenar..
men vi håller på så gott vi kan ❤️
Men nu måste jag lägga mej tidigt för har NP imorgon🙃 men sista för terminen så skönt med 😂

De höra bilderna är inte från idag utan passet när jag red henne igår också super fin.😍

Likes

Comments

E V I T A, F Ö L E T, V A L L E

Hej
Jag tänkte berätta lite hur det kommer bli runt Valle, Evita & Bella.
Meningen var ju att ha en ponny när Evita har fölet ett tag. Sen skulle jag välja mellan den ponnyn som var Valle eller Evita.
Och jag har nu tagit ett beslut som var jobbigt men måste göras.
Mitt beslut blev att behålla Evita & fölet, försätta utveckla Evita och mej själv.
Valle kommer stanna kvar men få en ny ryttare så småningom.
Jag valde Evita för jag känner mej trygg på henne och vi klickar med varann.
Valle är inte min typ av häst då han är väldigt speciell. Valle är väldigt känslig häst som stressar upp sej själv till hög nivå. Det gick inte rida honom för jag är ju inte säker på honom.
Så jag valde Evita för jag känner det är henne jag vill satsa med och ha kul börja tävla så småningom.
Hon är ju ändå bara 6år Evita. ❤️
Hoppas ni förstår hur jag menar lite svårt att förklara sej skriftligt🙈

Likes

Comments

E V I T A, F Ö L E T, ridning

Hej
Igår (fredag) så fick jag äntligen rida Evita efter hon fick sitt föl Bella (är förkortningen) 😍
Jag skrittade på Evita sen fick fölet stå i mitten med grimma & grimskaft. Hon vart lite vild i början men lugnade ner sej mot slutet. Evita var väldigt seg men det förstår vi ju så vi tog det med en nypa salt. Idag ska jag rida Evita igen men vi rider cirka 10-15 min. Så det inte blir för långt för Evita eller fölet.❤️

Likes

Comments

Hej
Äntligen fick jag rida Valle igen efter 6dagars vila.
Jag skrittade det kändes inte som den vanliga Valle i skritten. Jag sa det och personerna sa att han såg ut att inte gå så bra med vänstra bakbenet. Hanna & Ida kom och såg på honom, dom bad mej öka skritten när jag gick bredvid och då började han halta. Så han får stå i vila så länge det behövs.
Okej jag kan inte rida Valle & inte Evita för hon har ju föl men vi ska börja sära på de i tid så det inte blir något krångel.
Flickorna sa att jag kunde rida Nicke hästen som har lärt mej där jag sitter idag på häst ryggen. En obeskrivlig kärlek till den ponny vad han har lärt andra och mej WOW!
Han fick fång känningar sommaren 2016 då jag hade honom. Han gick på Mediciner, han fick stå i en lite grus hage från ingen stans så la han sej ner Hanna går ut och försöker få upp honom och går. Han får så ont i magen så han behöver lägga sej ner det tecknet kunde leda till att han kunde gått bort inom 30min.
Det var en fruktansvärd period då jag inte orkade åka upp till stallet och se hon må så dåligt.
Men idag står han på benen och mår hur bra som helst hon börjar fetta på sej efter allt fett han har tappat. Jag älskar denna hästen enormt han är en stor hjälte i mitt hjärta och kommer alltid att vara 💗💗💗NICKE💗💗💗

Likes

Comments

Ledig, V A L L E, vardag

Idag har det inte hänt så mycket
Jag var uppe i stallet och gjorde det jag brukade
Ska förmodligen rida imorgon om såret tillåter.
Runt tolv så var jag med några kompisar och vi hade jätte kul, vi åkte fyrhjuling var med hästar och forskat om grodägg som finns i en hage med vatten.
Men följ mej på instagram där jag uppdaterar med andra bilder och lite mer runt om kring
---> wilmaura

Likes

Comments

E V I T A, F Ö L E T, skada, V A L L E

Hej allesammans
Idag så var vi i stallet och gjorde stall sysslorna.
Sen tog jag in Valle inga problem att hämta kom han fram till mej och jag behöver inte gå efter honom och försöka. Det är de få jobbiga dagarna han gör så. Men vi tittade till såret det såg mycket bättre än vad det gjorde igår. Inget slemmigt blod kommer det är bara an knöl och en skorpa. Men kan börja rida honom när såret har blivit lite bättre. Han har martingal så än så länge kan vi inte rida för det sitter nästan under martingalen och jag vill inte riskera att såret öppnar sej mer så det tar den tid de behöver.
Fotade även ponnysarna & fölet idag💕💕

Hon har bajs på mulen om ni undrar😂

Likes

Comments

Hej
Idag så var vi uppe i stallet och mockade
Jag tänkte ta in Valle för att titta till såret
Men han har vissa dagar då han inte vill komma in överhuvud taget så jag tittade på såret i hagen det såg bättre ut än igår men inte okej
Jag var även och hämtade min nya lur idag i Linköping en iPhone 7 guld
Jag tycker om den jätte mycket och hur hur nöjd som helst innan hade jag en iPhone 6+ men den vart för stor och klumpig för mej att ha med till stallet & skolan osv.
💜💜💜

Detta är min gamla 6+

Likes

Comments

Hej
Valle har fått ett sår mellan frambenen.
Det har blivit en knöl men vi vet inte vad som hänt. Vi hör sköljt av men vatten och satt på en salva och sen tog vi något medel som skulle värka i 15min sen tvättar man bort det med ljummet vatten.
Han fick såret i förrgår så jag testade och rida för han reagerade inte när man tryckte och klämde på knölen.
Så jag skrittade och det kändes inte okej, jag valde att hoppa av och gå bredvid för att titta på benet. Han vågade inte ta ner benet helt och skalade lite så jag gick till stallet direkt.
Men vi för hoppas på att han blir bättre & han för vila så länge det behövs ❤

Likes

Comments