C'est la vie

Hej darlings, det var ett tag sedan sist.

Det bara blev så att när sommarens alla konserter och roligheter tog slut och mörkret smög sig på så försvann lusten till bloggandet, men räds icke! Mina nyårslöften innehåller att skriva mer och där känner jag att bloggen kommer in lite. Som plattform, ventilationsapparat och (förhoppningsvis) ger den en gnutta lust och press att skriva.

Ska försöka publicera lite "riktigare" saker, planera inläggen och se till att ni får läsa lite längre och välskrivna texter eftersom det trots allt är därför jag valde att starta upp en blogg (igen).

Så i och med årsskifte och allt möjligt så hoppas jag väl på att få igång något, något nytt och riktigt.

Ta hand om varandra där ute i kylan så hörs vi snart!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

C'est la vie

Ja men höstlov allihopa! Tänkte ju att det här skulle vara en tid där jag tog det lugnt och pluggade men så blir det ju aldrig. Spenderade istället de kalla höstkvällarna ute på barer och klubb och det halvkyliga morgnarna (och dagarna *host*) i famnen på en människa som jag för ett tag sedan tänkte var en sådan man inte kommer ihåg efteråt- nu känns inte det lika självklart längre...

Men den berättelsen tar inte fart än på ett tag iallafall. Nu kollar vi på lite av det andra jag faktiskt gjorde istället!

Var i Sthlm! På Torsdagen! Med mamma! På svenskt tenn! För att dricka afternoon tea och skvallra! Det var mysigt! Gör det!

Titta gosisar!<3 Drack öl med dessa två på tisdagen och pratade om att ingen av dem någonsin har handsvett, att jag pratar för mycket om killar (tack tack) och att det är sjukt hur vi alla tre tror att vi kommer sluta som ensamstående mammor när vi blir stora.

På lördagen var jag på några kompisars 18årsfest som bäst kan beskrivas som ett barnkalas för stora barn, med fiskdam (som innehöll kondomer och cigg) och lekar som beerpong och hela havet shottar. Rimmade bra med mitt barnsliga men festsugna hjärta.

Hann på lördagen även med att gå på teater (Liv Strömquist säger jag bara, mmmmmm) och ta selfies i mormors mors spegel. Och på onsdagen fick jag gå på Norrlands nation och äntligen ÄNTLIGEN dansa till lite riktig musik och inte Birger Jarls skräp-pop.

Inte så mycket plugg alltså. Men synden straffar sig själv, det roliga tar alltid slut och den största distraktionen drar utomlands, så nu är det bara att hugga i.
XXX

Likes

Comments

C'est la vie
Det blev aldrig någon fortsättning på förra inlägget. Det får jag skjuta på, tills när det känns lite lättare att prata om. Fick iallafall en kuratortid av läkaren! I Januari... så trött på att psykisk hälsa inte prioriteras i samhället. Det ska jag också skriva ett inlägg om.

Men nu pratar vi söndagsmorgon istället!

Här sitter jag och ser sådär perfekt morgon-gosig ut! Läser Jonas Gardells triologi Torka aldrig tårar utan handskar för tillfället, har sett serien säkert tre gånger så nu tänkte jag att det var dags att läsa böckerna också. Är inne på andra boken och har ännu inte fällt en tår, men jag vet ju att det kommer.
Här står min bror och ser nästan ÄNNU mer perfekt morgon-gosig ut! Han körde på det klassiska katt-knepet, ska komma ihåg det till nästa gång... Lyckades i alla fall och för en gångs skull övertyga honom om att äta frukost med sin syster med löftet om att jag fixade den, så det blev frukost-tacos för hela slanten. Det var jättemysigt. Älskar min lille till bror. Här har ni förresten världens bästa morgon-lista:
Nu ska jag dricka kaffe och läsa någon timme till. Sen ska jag på massa massa kalas och fest, hela dagen: Mormors födelsedagskalas, inflyttningsfest hos Madde och Pedro och sen Höstlovsfesten på Birger Jarl. En söndag HELT i Ingrids smak.

Kram på er.

Likes

Comments

C'est la vie
Hej ni!

Sitter för tillfället och väntar på läkartid, det bara regnar och är kallt och jag är skitnervös. Ska efter mycket om och men gå och be om hjälp med mitt mående. Suck. Borde verkligen gjort det här för flera år sedan men problemet är ju att en sån här sak är så lätt att skjuta på, vänta tills det jobbiga går över och intala sig att nu mår jag ju bra igen och då behöver jag ju ingen hjälp. Sen gör man samma sak nästa gång, och nästa och nästa...
Nu var det till slut mamma som satte ned foten och gick och ringde till husläkaren när hon inte fick ur mig något mer än meningen "jag orkar inte". Vet inte vad jag skulle ta mig till utan henne. Mammor alltså. <3

Men nu är jag livrädd. Tänk om han säger att jag inte behöver hjälp? Kommer jag bli glad eller uppgiven över det? Och vad ska jag säga egentligen? Hur ska man få någon att fatta precis hur man mår och hur man mått de senaste tre åren på bara en timme? Och fan vad jobbigt att sitta och prata om allt det där som jag bara snackat om med ett fåtal vänner. Prata om helvetet i åttan och menen efter det, om pappa, om mitt ex och det förhållande jag hade med honom. Prata om prestationsångesten och rädslan för att gå in i en dålig period igen eftersom jag inte vet hur jag skulle klara det. Prata om att jag är så jävla trött. Att det känns som att jag inte fått ha det "bara bra" på många år, att det alltid varit så mycket oroligheter, att den ena förlöst den andra och nu när det äntligen kanske är bra kan jag inget annat än att vänta på att något snart kommer hända. Jag kommer inte få vara bara lycklig, intalar jag mig ju.

Tänkte att jag skriver ett längre inlägg efteråt. Om hur det gick och hur det kändes. Tycker liksom inte att det går att prata för mycket om det här, vi måste bli av med tabut. Så att flera faktiskt söker hjälp.

Ha respekt för ditt huvud, mycket händer där, och ta hand om er själva och varandra. Stor kram.

Likes

Comments

Jag är: glad? i kroppen och i knoppen!

Jag gör: inget jag inte vill

Jag kan: inte riktigt fatta att jag tar studenten om 225 dagar

Jag köper: alldeles för mycket onödigt 

Jag borde: lugna ner mig och lära mig att vara själv

Jag måste: ta tag i mitt gymnasiearbete, har inte rört det på säkert två veckor nu och det börjar bli bråttom

Jag vet: inte riktigt vart jag är på väg för tillfället, och det är nästan lite skönt

Jag tycker: verkligen inte om att det är så mörkt

Jag tänker: mycket på vem jag är, vem jag blivit och varför

Jag använder: min bullet journal!

Jag lyssnar: på Veronica Maggio <3  

Jag drömmer om: en framtid som frilansjournalist och krönikör 

Jag längtar: tills på Söndag, till december, till min födelsedag och till studenten.

Jag fasar: för att tiden ska gå för långsamt eller för fort

Jag använder: sparpengarna som ska gå till att resa efter studenten till att gå ut och dricka öl och fika med kompisar...

Jag njuter: av tanken på höstlov nästa vecka

Jag blir: pirrig i magen varje gång jag scrollar förbi min spellista med julmusik, snart så!

Jag äter: frukost! lunch! och middag!

Jag dricker: för lite chailatte

Jag struntar i: deadlines, att mitt rum är kaos och att mina pengar tar slut.

Jag ska: faktiskt gå och träffa en psykolog nu i veckan, nu ska jag må bättre. 

Jag sparar: inte på pengar iallafall

Jag brukar: vanligtvis aldrig klä mig efter väder men jag pallar verkligen inte frysa i år

Jag tittar: på vinterjackor, är för tillfället inne på en alldeles för kall ifrån &other stories

Jag läser: Torka aldrig tårar utan handskar, 1. Kärleken av Jonas Gardell

Jag vill: bli bättre på att blogga igen, blondera slingor och börja med yoga igen

Likes

Comments

C'est la vie

11:17-00:23

" Ledig torsdag! Sov till klockan 10:20 och degade i en timme och sen gick jag upp och gjorde brakfrukost- a la ledig dag. Har fortfarande i…"

C'est la vie

Fredag- Söndag

" Fredag. Lagade fried rice för att det är min bästa "slänga ihop-rätt". Måste komma ihåg att jag vill ha mer sweet chili-sås och soja dock.…"

C'est la vie

v. 37

" Jag är: ledig idag och svintaggad på Rebecca & Fiona ikväll! Jag gör: inte det jag borde göra utan bildgooglar "guyliner" och undrar varfö…"

Twitter
Snapchat
Instagram
Blogkeen
Nouw