C'est la vie

* Kommer ingenstans med någonting. Är inne på tredje dagen av feber, konstigt halsont och sömnproblem. Känner mig helt bortkopplad ifrån världen och får ingenting gjort. Streckkollar serier och allt skolarbete jag egentligen måste göra tornar upp sig runtomkring mig, men jag ser igen mening med att tag i det. Byter plats och tänker att det kanske är lättare om jag lämnar sängen- sitter i köket, eller i vardagsrummet. Kanske ska jag försöka skriva lite på något som inte har med skolarbetet att göra? Öppnar ett nytt dokument men fingrarna ligger lika stilla på tangentbordet och huvudet står lika tomt.

* Timehop visar en tweet för två år sedan där jag skrivit om hur min dåvarande pojkvän kom med falafelrulle till mig när jag pluggade. En kompis har kommenterat "gift dig med han här och nu". Ångestklumpen kommer upp i bröstet och för ett litet tag saknar jag killen, fast jag vet att han bara några månader efter den här händelsen var otrogen mot mig och de kommande året skulle kantas av skrik, tårar och konstant förvirring. Förvirring över att han gick ifrån drömprinsen till absolut ingenting. Men ändå, just nu saknar jag honom. Hans leende, hans armar och händer, som en gång i tiden var det bästa jag visste och definitionen av trygghet och lycka.

* Vill vara klar och vill åka bort. Klar med skolan och alla människor här, bort ifrån historia, brustna hjärtan och problem. Någonstans varmt och soligt, där jag får göra vad jag vill, precis när jag vill. Vill inte ha det såhär som det är nu.

Likes

Comments

C'est la vie

Det blev en sån helg...När anledningen till att du tar dig upp ur sängen är för att snart är det ju dags att köra igång igen. Här får ni iallafall litegrann av det som lyckades fångas på kamera:

Fredag

I fredags var jag och Amanda på vår kompis Erikas 20-årsfest. Först åt vi fusk-pizza och drack vin och jag flörtade lite med killen i kassan på lutis när vi köpte present. Sen bar det iväg! Allt var jättekul och det blev självklart jättesent, typ sådär klockan 06, som det ska vara när det är hemmafest. Skönt att Amanda inte följer min blogg, hon fastnar så fint på bild sådär runt 03. (+ kompisen fick ett lasersvärd? Hur coolt?)

Lördag

Men ingen rast och ro! Vid 3-tiden dagen efter var det dags för teater med familjen. "Alla jag velat döda" av teater c på världens coolaste scen: köttmarknaden. Den var kul och bra och kort, sådär som en teater baserad på enbart sång ska vara. Efter det var det dags för gasque! Eller jag, först förfördrink. Sen gasque! På Göteborgs! Det var Josef som lyckats bjuda in mig och allt blev jättekul och bra. Fast mamma var besviken på att min första sångbok var ifrån Göteborgs och inte ifrån Upplands... Kul var det i iallafall, och ni ser ju på bilden på mig och Josef ungefär hur mycket alkohol som serverades haha. Efter det var det dags för Saluhallen, blått fult VIP-armband, aperol spritz och helrör. Sen vinglade jag hem efter något fyllesamtal och någon slags konversation med mitt ex jag inte kommer ihåg. Det här med gratis alkohol...

Söndag

Ja gissa? Absolut ingenting.

Likes

Comments

C'est la vie

Som tidigare nämnt spenderade jag helgen på underbara Astrid Lindgrens värld i Vimmerby (läs med grov småländsk dialekt). Det var jag, Amanda, Liv, Livs lillasyster Unn + min mamma och Livs mamma. Ett gött tjejgäng med en snittålder klart högre än den normala på folk som åker till Astrid Lindgrens värld...inte ens lillasystern i fråga passade in med sina 15 år, hehe. Men vi hade en rimlig ursäkt! Det är nämligen så att min och Livs kusin spelat Lina i Emil i Lönneberga hela sommaren och inte förrän nu hade vi tid att åka ner och kika på henne. Men ska jag vara ärlig behövs ingen ursäkt för att åka dit, även om alla är äldre än 10 år, så mysigt som det är där. Vi hade säkert minst lika roligt som alla riktiga barn. Hett tips om du är ute efter mysig nostalgi och fina omgivningar.

Katthult och finaste Lina herself. Skrattade så jag grät åt Linas envisa försök till att gifta sig med den motvilliga Alfred.

Här ser ni ren och skär lycka! Lyckan hos det stora barnen när de hittade till pankaksbuffén. Och dessutom fanns det gullig "Ingridfärsdricka"

Vi sprang runt i Törnrosdalen och sa "all makt åt Tengil, vår befriare" och kollade på galet läskiga vaxdockor i någon slags saltkråkan-tour. Lite besviken just över den delen, men det kan ju bero på att "Vi på saltkråkan" är min favorit så hade lite för höga förväntningar.

Amanda fick uppleva sin högsta dröm och låtsades vara Pippi medan de på den här bilden galet lika syskonen (!) körde på Kling och Klang.

Så om ni nästa sommar inte vet vad ni ska göra så tipsar jag starkt om ett besök på Astrid Lindgrens värld, med eller utan småbarn faktiskt. Vill ni inte vänta tills dess kan ni åka ner på höstlovet och gå på höstmarknad! Det funderar jag ärligt på att göra iallafall, köpa lite julklappar kanske, skriva i mysig miljö och köpa med mig galet mycket av den godaste fudgen jag smakat.

PoK!

Likes

Comments

C'est la vie

Jag är:nyss hemkommen ifrån underbara Astrid Lindgrens värld!

Jag gör: min frukost i köket men äter den i sängen under min sänghimmel med ljusslinga

Jag kan: inte hjälpa att jag räknar ner till julafton (89 dagar kvar!)

Jag köper: mackor och risifrutti de dagar jag har träff på teatern för att jag alltid glömmer att ta med mellanmål hemifrån

Jag borde: börja ta med mig mellanmål hemifrån, och måla om mina naglar

Jag måste: köpa vin tills i helgen och göra något åt min galet obekväma säng

Jag vet: ganska lite om mycket

Jag tycker: inte om att blogga ifrån min skoldator

Jag tänker: mindre och mindre på honom

Jag förbrukar: tuggummi och svarta låga strumpor

Jag lyssnar: på Astrid Lindgren som läser Mio min mio (på spotify!)

Jag drömmer om: en framtid där jag har mer att säga till om i mitt liv

Jag längtar: efter mina småkusiner, Olsvik och studenten

Jag fasar: för att jag möjligtvis får ett skitjobbigt telefonsamtal nu i veckan

Jag använder: bibliotekets studierum alltid när jag ska plugga nuförtiden

Jag njuter: av att löven byter färg och att det finns krisp i luften

Jag blir: arg när folk gör sig roliga på andras bekostnad, speciellt när de förlöjligar något som någon annan tycker om eller säger

Jag äter: alldeles för lite lösviktsgodis

Jag dricker: kaffe, kaffe & kaffe

Jag struntar i: att gå och lägga mig i tid och är arg på mig själv varje morgon

Jag ska: på 20-årsfest i helgen! Och på teater!

Jag sparar: på tankar, formuleringar och meningsfragment

Jag brukar: vanligtvis plugga sjukt bra de här tre timmarna jag har mellan skola och teater men idag glömde jag hörlurarna i skåpet och då går det ju bara inte

Jag tittar: på Gotham för tillfället. Började efter tips ifrån lillebrorsan och fastnade ganska fort faktiskt.

Jag läser: How to kill a mockingbird av Harper Lee (till engelskan i skolan, 20 sidor in och ytterst tveksam)

Jag vill: äta godis, åka till Kreta och inte gå upp på morgonen

Likes

Comments

C'est la vie

11:17-00:23

" Ledig torsdag! Sov till klockan 10:20 och degade i en timme och sen gick jag upp och gjorde brakfrukost- a la ledig dag. Har fortfarande i…"

C'est la vie

Fredag- Söndag

" Fredag. Lagade fried rice för att det är min bästa "slänga ihop-rätt". Måste komma ihåg att jag vill ha mer sweet chili-sås och soja dock.…"

C'est la vie

Skola

" Och... DÄR har jag klarat min första skoldag i tredje ring. Pust. Har så mycket blandade känslor inför skolåret som kommer. Jag älskar ju …"

  • Twitter
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw