Tänk att jag gillar dessa tidiga mornar. En kombo som inte borde gå ihop med nattarbete men se det gör det! Drygt 20 års nattarbete o jag skulle inte vilja byta bort det. Jag provade dagtid, måndag-fredag under fem år men det var inte min grej helt klart. 😉
Nu har jag fikat med min kära som for till jobbet. Ska ta en påtår, vicka på tårna o ta det lilla lugna en stund.
Denna dag kommer att gå i hundarnas tecken. Frejas bästa kompis kommer o den stiliga killen som Thyra har en liten förkärlek till. Flocken kommer vara samlad i ett par dagar, två cocker spaniel o tre collie. Jag kommer ta de vuxna hundarna idag o ge mig iväg ut i skogen. Några  härliga spår väntar! Nog kommer dom få jobba alltid. Idiotspår till två av dom. Ni får gissa själva vilka jag utmanar så.
🐶😋
Kvällen avrundas med ett styrelsemöte med Cockerklubben, vore ju dumt att sysselsätta sig med något annat än hundar i fokus.
😁
Älskar min hobby o mitt liv.. det består av hundar, hundar o hundar tillsammans med min kära som har samma hobby och liv. Ungarna är vuxna o har sitt, så när dom dyker upp hemma blir hjärtat extra glatt.
😍
O sen däremellan jobbar jag lite också.

Likes

Comments

Nu var det galet länge sen jag bloggade. Tiden rullar på i en fasligt hög hastighet.
Men å andra sidan så är jag mest hemma med hundarna när jag inte är på jobbet. Freja, vår valp har funnit sig till rätta o vuxit ordentligt. Världens mest behändiga valp! Fogar sig o bara är, hon älskar livet med sin flock. Hunnit lära in eukalyptus doften har hon också gjort när jag tränat nosework med de andra hundarna. En mycket lättlärd dam som tar livet med en klackspark!

Likes

Comments

Det är på mitt jobb det händer grejer!
Alltid är det något. Uttråkad hinner jag aldrig bli, om jag säger så. Polisjakter o civilare i buskarna. Spännande värre o jag bara gillart!
😉
Nu är hundarna rastade o jag ska försöka sova, bara jag kommer så långt som till sängen.
Hundarna verkar vilja vila lite till på maten. Idag ska jag köra nosework med alla tre, det ni!
Lillstumpan ska få leta lite godsaker bland kartonger o annat. Cockertjejerna ska få jobba hårt med tre olika dofter o kanske att jag "planterar" ut några kantareller också så det får bli ett kantarellsök också.
Ett som är säkert är då att jag inte kommer ha trist!
🤗

Likes

Comments

Victor, min lilla mamma o jag tog med oss hundarna upp till elljusspåret o skogen där. Freja behöver åka bil o en dryg km med mål att göra skojiga saker var tanken med dagens tur.
Som hon busade o körde race. Att hon hade kul gick inte att ta fel på. När hon sen såg bilen när vi kom tillbaka till den, så började hon gnälla o streta mot ett annat håll.
Hon avskyr den.
Hennes dreglade i bilen är fortfarande kopiöst. Men vi kämpar på. En liten tur varje dag har det blivit o så kommer det fortsätta tills det gett med sig.
😊
Annars är hon otroligt lätt valp att ha o göra med. Lyhörd o framåt.
Jag ska inte sticka under stolen med att jag har hjälp med halva uffrostran, av våra tikar. Båda håller henne i schack när energierna trissas upp o båda leker med henne när leksuget tar överhand, Thyra i en stillsam lek, liggandes på golvet i timmar. Märtha i en fartfylld lek där musklerna får jobba, ändå är hon så försiktigt.

Inte en gång som hon gjort inne. Hon har ett otroligt håll. Hon säger också till när hon behöver göra sina behov.
Duktiga Freja!
I skrivande har hon precis grävt ett stort hål i rabatten o hela hon ser ut som en jordhög.
😝
Men hon verkar ha roligt.
😉
Jag har sagt det förut o jag säger det igen, Freja engagerar oss alla till o med min lilla mamma som åkte med ut i dag. Dock kunde hon inte gå i skogen av naturliga skäl men hon hakade på o var med i bilen o väntade där.
Lillstumpan får oss alla att må bra.
Det är absolut någon mening med att hon kom in i vår familj.

Märtha o Freja in action! I bästa buspositionen!
🐶

Likes

Comments

Gårdagen gick jäkligt fort!
Jag hann knappt sitta ner. Men det var en riktigt rolig dag!
På förmiddagen så hade jag ett uppdrag för ULKK, en prova på dag i nosework på Uppsala Nosework Klubb. Jag hade inte själv någon hund med mig då cockertjejerna redan kan o även gjort de godkända doftprov som krävs för att få tävla i alla klasser.
Men det var roligt att se alla hundar som kom på grejen med att söka efter doft.
Absolut det bästa jag vet, att se hundar jobba med sin nos.
😊
När jag kom hem så hängde jag lite med våra egna hundar. Victor, min son hade varit hemma o varit hundvakt till Freja. Det var lite många timmar att lämnas ensam även om hon har sällskap av de andra två.
Men sen, sen åkte jag till affären o då lämnades de ensamma en halvtimme. Nu har vi installerat en kamera så jag kan se vad de sysslar med när dom är ensamma. Jag kan välja att se dom hela tiden eller kolla då o då eller höra dom. Jag kan också prata med dom via min mobil. Om det rör sig eller låter ljudligt så får jag en flash på min mobil som säger att det hänt nåt.
Fiffigt värre!
😊
Jonna kom hem också o vi gick o handlade tillsammans o åt middag på tu man hand. Det uppskattade jag o mammahjärtat fylldes på.

Kevin, min svärson, kom hem senare o Victor landade i natt efter sitt jobb. Hans Hanna kommer nog också idag. De är så gulliga o kommer hjälpa mig med valpen nu när jag ska jobba o Stefan är borta några veckor på jobb.
Skönt med vuxna ungar!

Jonna o jag tog en sväng med hela hundligan innan hon tog sin Thyra ensam o jobbade en stund med henne. Det uppskattades stort, både av mig o Thyra.
😉
I natt så har jag sovit som en stock!
Ensam i sängen utan min kära som snurrar o viftar i sömnen. Cockertjejerna låg på hans sida o Lillstumpa sov hon med. Sista pinkningen kl. 22 o sen vaknade jag vid 6 i morse o gick upp. Då vaknade ligan också o de fick frukost innan de gick ut. Freja har bästa hållet tycker då jag, för att vara 12 veckor gammal. Hon har bott hos oss en vecka nu o är rumsren från början. Gnäller o säger till om hon är nödig.
Duktig fröken!

Likes

Comments

Vilken duktig liten tös Freja är!
Idag var det jag som vaknade  före henne. Stefan gick upp vid fyra o stökade iordning det sista innan han skulle åka. Jag gick upp straxt före fem o då vaknade hundarna också.  Släppte ut dom men Lillstumpa ville inte gå ut före frukost så efter att ha ätit så gick hon ut o gjorde sina behov. Åtta timmar har hon då hållt sig, 12 veckor gammal. En duktig tjej som säger till om hon behöver gå ut o i natt har hon sovit så hårt. Antagligen efter gårdagens utflykt o nya intryck. Nu när vi vinkat husse hejdå för 14 dagar, så har vi gått o lagt oss igen. Alla hundar sover o jag ska göra likadant ett par timmar till. Sen lämnar jag över hundpassning till min son som kommit hem efter sitt jobb i natt, då jag bett om hjälp. Jag ska utföra ett updrag för ULKK på en prova på dag i nosework.
Jag kommer inte ha med några hundar själv eftersom de redan är inkörda o har gjort godkända doftprov. Hade Freja varit fyra månader hade hon fått hänga med o lärt sig lite men ni vet.. hon kommer lära sig ändå. Jag kommer att köra in henne sakta men säkert.
😉
Önskar er alla en fin söndag!

Likes

Comments

Idag tog jag o Freja oss en liten biltur till Rio o hans matte o så bästa Kevin förstås.
Två söta gryn o en ståtlig o vacker kille, alla tre från Steadwyn.

Freja blir så åksjuk men det kommer vi träna bort hoppas jag. Hon dreglar o spyr om vart annat.
Thyra o Märtha fick var hemma med husse o mysa, han ska åka iväg med lastbilen o vara borta 14 dagar nu. Hur ska hans Lakritstroll stå ut?
🤔
När vi kom hem var exsvägerskan, min brorsdotter o hennes hund, Gizmo här. Han var smått undrande vad som flyttat hem till oss.
😉
Hur som haver, min kära ställde sig vid spisen o lagade en utsökt middag i form av rårakor med rödlök o gräddfil till förrätt o sen lite grillat kött med färskpotatis på grovsaltbädd i ugnen o en utsökt tomatsalsa.
Ett glas rött till det o jag orkade inte inte hålla ögonen öppna.
😩
Hur rart det än må vara med smått så blir man trötter ibland.
😉

Likes

Comments

Idag kom Mia o hennes två collie över en sväng. De två små fick leka på samma villkor. De hade så himla skoj!
😊
Jag tror bestämt att de tyckte om att vila bredvid varandra också. De kommer från samma uppfödare o de har växt upp tillsammans även om de skiljer tre veckor mellan dom.

Man kan inte annat än att tycka att de är söta, eller hur?
Men å andra sidan är jag partisk.
😉

Likes

Comments

Regnet har smattrat stor del mot taket o fönsterbläcket i natt. Så mysigt att lyssna på. Nu börjar det kännas lite som förr då vi hade fyra hundar.. fler tassar att torka när man ska in då dom är blöta o smutsiga.
😉
Tänk att de lär sig rutiner så fort. Steffo brukar ge hundarna frukost när han kliver upp om morgnarna. Idag tänkte jag att vi skulle ligga kvar eftersom jag hade varit upp med lilla fröken tidigare, mycket lek igår kväll o då dracks det mer vatten vilket resulterade i en natt pink. Hon är duktig som säger till.
Men som sagt, att ligga kvar när husse gått upp o gått ner i köket gick inte. Kanske mest för att Märtha är så noga med sina tider o rutiner.
😊
Så nu sitter jag här vid köksbordet med tända ljus, mitt kaffe, läser tidningarna o kollar sociala medier.
Riktigt mysigt!
Märtha sprang upp o la sig när hon fått sin frukost o varit ut.
Hör o häpna, nu leker Freja o Thyra!
Jag var tvungen att filma det som bevis.
😉
De ligger på hallgolvet o tuggar lite på varandra, avslappnat o försiktigt.
🤗
Jag har lite att göra på morgonen o hade tänkt kliva upp ändå men inte riktigt så här dax.
Jag beundrar alla som ger sig iväg o jobbar vid denna tidpunkt.
Jag är morgonmänniska o jag älskar tidiga mornar. Bara jag slipper ge mig iväg hemifrån.
Jag vill inte för nåt i världen byta bort mitt nattjobb.
😊
 Idag när jag är klar med mina åtaganden så tänker jag gå o vila.
Det är mysigt att krypa in under filten på soffan en stund, speciellt om vädret är lite grått.
Fast jag älskar att känna regnet i ansiktet o vinden i håret. Hösten har alltid varit en favorit hos mig. Men det är lite tidigt för att välkomna den på riktigt kan jag tycka.

Likes

Comments

Varje gång jag får hem en ny hund så blir jag lika fascinerad hur fort det går att ta dessa individer till sig, oavsett valp eller vuxen.
På bara några dagar så svämmar hjärtat över av kärlek.
Galet men sant!

Alla mina hundar som jag ägt, har jag haft till deras sista andetag o funnits vid deras sida från den dag de flyttade in.
De har gett mig så stor lycka o lärdom. De har alla
haft sin personlighet o de har var o en tillfört mig något nytt.
Men mest av allt har de hundar jag fått den äran att äga gett mig så mycket kärlek o glädje att det inte går att beskriva.
Kalla mig hundtokig eller rent av galen men faktum är att hunden är människans bästa vän!
❤❤❤

Likes

Comments