Denne tirsdagen har så langt vært en av de beste dagene jeg har hatt på lenge! I det siste har det vært helt krise med hodepinen jeg sliter med. Jeg har jo nevnt tidligere at jeg har en skjevhet i nakken, er over gjennomsnittet stiv, at jeg sliter med stram kjeve og skjærer tenner i søvne(ja, det er helt grusomt...). Alt dette er en vanvittig dårlig kombo, som gjør at jeg har tinningshodepine hver dag. Det er på det nivået at jeg også blir kvalm av smertene - veldig kvalm. I det siste har det vært så ille at jeg stort sett hver dag har måttet legge meg i mørket på soverommet i løpet av dagen. Det er det eneste som kan hjelpe litt når det er på sitt verste.
Poenget mitt var ihvertfall; idag da jeg våknet var hodepinen litt lettere. Så jeg stod opp og lagde meg deilig frokost, og har puslet med litt av hvert her hjemme. Også hadde jeg en kjempe koselig telefonsamtale med mormor - min beste venn! Nå er det forresten også bare to måneder til jeg har time hos nevrologen jeg har ventet på i over et halvt år. Han skal tydeligvis være en av de beste i landet, så jeg håper det var verdt ventetiden. Jeg er jo henvist dit av mange grunner - det siste året har vært tøft med mye sykdom for meg. Å få en skikkelig gjennomgang og utredning der, håper jeg kan være et vendepunkt og en nøkkel til svar på mange ting som jeg trenger svar på for å få et bedre liv.

Nei, dere - idag føler jeg meg bare litt lettere og litt gladere! Det skal jeg omfavne til det fulleste! Viktigheten av å se det positive i det små og det store, er det som gjør at jeg takler motgang og alle livets sesonger. Så viktig å finne ting å være takknemlig for!

Jeg håper du har en fantastisk tirsdag!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

For en stund siden tok jeg et veldig viktig valg som jeg har ønsket lenge! Jeg skaffet meg donorkort.
Det betyr at den dagen jeg ikke er her mer, så kan mine friske organer gis videre til noen som virkelig trenger dem. Er ikke det helt fantastisk? Jeg skulle ønske flere mennesker gjorde dette. Det finnes mange hundre mennesker som står på venteliste for livsviktige organer som de behøver. Og enda verre; mange av disse menneskene overlever ikke ventetiden en gang. Det er grusomt, og et scenario som de aller fleste av oss ikke kan forestille seg en gang.

Å være et medmenneske i hverdagen og for mennesker rundt meg er noe av det viktigste jeg gjør daglig! Et ekstra smil til personen bak kassa i butikken, en høflig tone når man kommuniserer med folk, en hjelpende hånd eller et lyttende øre - det er ting som mennesker verdsetter mer enn man aner. Det skal så lite til, og det er så utrolig verdt det!

Å vite at jeg kan være til hjelp - også etter at mitt eget liv er over, er noe jeg er utrolig stolt av!

Jeg tror det er mange mennesker som ikke en gang tenker på at dette er en enkel mulighet til å hjelpe andre. Du kan enten gå på apoteket (som jeg har gjort), og spørre etter donorkort (det er helt gratis). Eller så kan du laste ned denne app'en på telefonen din, eller ordne det gjennom organdonasjon sin nettside. Klikk her for å komme direkte dit!

Jeg har visket ut mine personlige detaljer, men jeg ønsket å vise dere baksiden av kortet sånn at dere ser hvordan det ser ut. Her skriver du navn, dato og signatur, også trenger man to pårørende som man skriver på med fullt navn og telefon nummer. Når du har fyllt det ut, legger du det i lommeboken din.

Det er så fort gjort! Bruk et par minutter av livet ditt til å ordne dette.
For deg kan det virke så lite, men for noen kan det bety alt! Det kan faktisk bety liv!

Likes

Comments

Idag ble det skikkelig deilig frokost på meg!

Rugsprø med avokado og smoothie ved siden av. Dette er mine to største favoritter når det kommer til frokost! Mine to eneste favoritter når det kommer til frokost, haha. Jeg har aldri vært noe spesielt glad i måltidet frokost. Jeg er mye mer et middagsmenneske, men man trenger jo frokost for å komme i gang! Dagens viktigste måltid, er det ikke det det kalles? Uansett form eller matlyst; dette smaker virkelig alltid godt.

Senere idag skal Pål Anders og jeg få kjøpt "innmaten" til det nye garderobeskapet vårt i gangen. Det blir litt trådkurver, oppheng, stenger, kjetting osv. Vi får to rader over hverandre med stenger, slik at vi kan henge en del jakker. Også blir det så bra med stativ med kurver på høyre side av det! Viser dere selvsagt prosessen når det er ferdig, så da skjønner dere nok mye mer av hva jeg mener. Haha, ikke helt lett å forklare hvordan dette skal bli, men bra blir det! Dere aner ikke hvor mye jeg gleder meg til å få på skapdører med speil helt til slutt! Vi har bodd her et helt år uten helfigur-speil, noe som jeg har sett på som skikkelig håpløst mange ganger. Fordi DET er virkelig nødvendig, så det er noe jeg gleder meg til å få! Dette blir så bra!

Hvis dere vil se en sniktitt av det nye skapet vårt, så er det min snap-dag på norwegianblogs idag! Legg oss til, så skal du få være med meg på dagen min idag.

Likes

Comments

Hvordan ble klokken plutselig tre? Tre på natten. Igjen. Jeg som la meg tidlig. Igjen. Idag også. Jeg som trodde jeg hadde greie på døgnrytmen. Jeg som la meg i skikkelig tid. Jeg som gjorde det igår, og idag, og dagen før. Allikevel ruller klokken av sted. Igjen, og igjen og igjen.

Jeg stirrer i taket. Kroppen i smerter. I musklene. I leddene. I hendene. I rare muskler og ledd på steder jeg ikke visste det gikk an å ha sånne smerter en gang. Hvorfor så vondt? Et spørsmål jeg har stilt meg selv mange ganger det siste året.

Spørsmål.

Hvorfor har jeg så mange spørsmål? Hvorfor stiller jeg så mange, og får så få svar. Tålmodighet er en dyd. Hvorfor det? Hva hvis jeg ikke vil være tålmodig?

Vente og vente. Inn og ut av behandlingsrom. Av sterile hvite vegger med abstrakte bilder i farger laget av en kunstner som ingen har hørt om. Mennesker som skal "scanne" meg opp og ned, tro og synse og mene og lure.

Alt dette, men ikke noe konkret. Er det ikke snart noe svar å få? Det er som å ha prøvd å ringe et sted ett helt år og bare få summetonen - hele tiden. Vær så snill, bare et svar så jeg skjønner litt mer. Hvor mye lettere hadde ikke det vært?

Jo, det er klart det hadde vært enklere, men det er ikke alltid en valgmulighet. Livet serveres ikke på sølvfat. Det må tygges langsomt og fordøyes. Hvor lenge? Enda et spørsmål - et spørsmål jeg ikke har svar på.

Likes

Comments

FOR EN DAG DETTE HAR VÆRT! Jeg er så sliten nå at jeg skjelver når jeg skriver dette innlegget. Idag har jeg fått til masse!

Dagen startet med time hos legen - en standard oppfølgingstime som jeg har ved jevne mellomrom. Da jeg flyttet fra barndomshjemmet og inn med Pål Anders for et år siden, byttet jeg ikke lege til noe som er nærmere der vi bor. Nettopp fordi jeg virkelig elsker fastlegen min (haha, høres voldsomt ut, men seriøst - hun er best!), og jeg kunne aldri sett for meg å bytte til noen andre enn henne. Da reiser jeg heller litt lenger, enn å velge kort reisevei og noen annen fastlege. Så det tar en times tid med kollektivtransport, men det er vel verdt det!
Etter legen dro jeg innom min kjære søster og overrasket henne (siden vi ikke har sett hverandre på en hel uke), før jeg gikk til butikken og tok samme vei med kollektivtransport hjem. Det har blitt en dag med mye gå-ing og mye aktivitet!

Pål Anders og jeg spiste litt, og tok på oss treningstøy. Vi skulle nemlig møte våre beste venner, Ida og Stian på Fresh Fitness. Stian er jo PT der (anbefaler ALLE å booke time hos han! Hyggeligere og flinkere PT finnes ikke), så Ida og jeg hadde ordnet en skikkelig PT time til Pål Anders med Stian. Så gøy, og så sprekt av han å godta utfordringen! Ida og jeg trente sammen samtidig - og jeg vil si at det virkelig føltes som jeg hadde en svært dyktig PT jeg også! Fy søren, hva Ida kan, og så vanvittig gøy vi hadde det! Idag lærte jeg så mye, og jeg fikk til så mye! Tenk, JEG gjorde markløft! Haha, blir så fnisete av å prøve sånne nye ting, men hallo, jeg klarte det! Med stor vektstang og ekstra vekt oppå der igjen! Jeg er bare så ekstremt stolt av meg selv idag. Ikke bare fikk jeg til hverdagslige ting som å stå opp av senga, komme igang, lage middag og gå langt, men jeg fikk også en lang, utfordrende, spennende og morsom treningsøkt! I tillegg til at jeg har fått vært sammen med et knippe av mine aller beste venner idag; Anniken, Pål Anders, Ida og Stian! Jeg er faktisk så glad for hvordan denne dagen ble at jeg nesten må grine litt.
Fy søren, så stolt jeg er av hva jeg har klart idag!

Det er ingen hemmlighet at jeg har opplevd en del motgang med psykisk og fysisk helse opp igjennom. Og det siste året har jeg vært veldig dårlig - på et plan jeg ikke har vært før. Mye voldsomme smerter i kroppen, en nakke og et hode som mange ganger føles veldig håpløst, og både angst, depresjon og mange vanskelige ting tilknyttet psyken. Det hele er en lang prosess. Å bli frisk, å finne svar på ting og å få riktig hjelp - det tar tid! Og det kan mange ganger ta vanvittig mye lenger tid enn det man egentlig så for seg i første omgang. Vi velger ikke utfordringene våre. Vi velger ikke tidsperspektiv. Vi velger ikke medgang eller motgang. Men vi velger om vi skal kjempe, eller ikke. Jeg har valgt det første, noe som slettes ikke er lett - men så er det jo også sånn at selve livet ikke er lett. Vi har alle noe - vi vil alle oppleve utfordringer.
Spørsmålet er hvordan vi velger å takle det, hvordan vi velger å stå i det og hvordan vi velger å lære av det.

Til sen middag idag ble det pitabrød med kylling og en liten vri; kyllingen i hjemmelaget saus. Jeg lagde en enkel salat som bestod av salat og agurk. Kuttet deretter opp en spisspaprika og en løk. Stekte kylling og tilsatte masse krydder, en del ulike sauser og en laktosefri kremfløte. Lot det koke opp, før jeg tok paprikaen og løken oppi. Så var det bare å dandere og servere!

SVISJ SVOSJ, OG...
VOILA!

Likes

Comments

Få gode matvaner og være mer aktiv

Jeg elsker å lage mat! Det er lite som slår gode måltider - og det er så enkelt å lage og prioritere sunn og god mat! I ferien har dette sklidd veldig ut, og sånn generelt det siste året når helsa mi har vært krevende, så har matlagingsgleden mange ganger blitt et ork. Men nå er jeg så inspirert på matfronten, og gleder meg til å lage mye god mat igjen!
Det å være mer i aktivitet er også et mål! Jeg vet at jeg ikke må stille for høye krav til meg selv, for da klarer jeg ikke holde dem. Ihvertfall med tanke på at jeg enda holder på å finne ut av hva som feiler meg, og jeg er ikke på mitt beste sted verken fysisk eller psykisk i livet. Men det å få mer aktivitet inn i hverdagen er så viktig, og det trenger ikke alltid å innebære harde økter på treningssenteret. Å gå hjem istedenfor å ta bussen eller bli flinkere til å gå turer i nabolaget er også minst like viktig på veien til en mer aktiv livsstil. Også ser jeg på turene til treningssenteret som et ekstra pluss!

Tilbringe mer tid med gode venner

Jeg elsker å bruke tid med mennesker som gir meg masse positiv energi! Som betyr masse for meg, og at jeg betyr masse for dem. Å invitere til flere grillkvelder, møtes ute for en kaffe og ta opp tråden med mennesker jeg ikke har sett på kjempe lenge - er noe av det koseligste jeg vet! Og det skal det bli mer av i august!

Få ordnet garderobeskap med skyvedører i gangen

Før jeg reiste til Frankrike, ryddet Pål Anders og jeg ut alt av garderobeskapet i gangen vår. Og Pål Anders fikk revet ut alt av dører og hyller sånn at vi kan starte helt fra skratch. Vi har ikke kunnet benytte oss av det skapet der til ordentlig oppbevaring noen gang. Helt fra vi flyttet inn har det vært et roteskap hvor alt av vesker, jakker og sko har vært stappet inn. Og det er ingen hemmelighet at vi har MYE sko, jakker og vesker. Det skapet har vært et enormt kaos! Helt grusomt! Men NÅ skal vi endelig få ordnet dette, med den beste utnyttelsen av plassen - for det er egentlig ganske god plass der, det er bare systemet som har vært totalt håpløst inni der. Å få orden på dette kommer til å bli SÅ BRA! Og ikke minst, å få opp skyvedørene med helfigur speil. Det er noe jeg har savnet VELDIG i leiligheten vår!

Være verdens beste kone for Pål Anders, og tilbringe masse kvalitetstid med han

Dette er den viktigste tingen som jeg husker på hver eneste dag, at jeg hver dag vil være den beste kona jeg kan være for Pål Anders. Å behandle hverandre med kjærlighet og respekt er så veldig viktig, og det er med på å skape harmoni i forholdet. En så viktig nøkkel for å ha et godt liv sammen, og noe veldig veldig mange glemmer.
Hverdag og mye forskjellig er med på å gjøre at kvalitetstid drukner litt. Derfor er det også viktig å huske på å sette av tid til kjærlighet, tid til å bare være to - om det er å gå en tur sammen, lage god mat og nyte et godt måltid sammen, eller bare å være. Være i øyeblikket og bruke tid til hverandre - se hverandre.

Likes

Comments

LET'S GO SHOPPING

Idag har vi vært på shopping. Polygone Riviera var et superfint "ute-kjøpesenter", med masse butikker, palmer og sånt søtt lite tog som man kunne kjøre for å komme seg rundt på området. DET VAR ET GIGANTISK STED! Helt vanvittig! Men med nøye planlegging, fikk vi med oss de butikkene vi virkelig ville innom.

Det ble blant annet litt forskjellig fra Sephora, Bershka og selvfølgelig en enorm andel Primark-poser. Haha, oppgir ikke hvor mye jeg betalte (eller egentlig hvor lite, med tanke på hvor mange ting jeg fikk handlet) på Primark. Men hallo, det er tross alt favorittbutikken min. Det er kanskje et par ganger i året jeg får besøkt den, og jeg finner aldri så mye fint som jeg faktisk liker hjemme. En Primark-tur i ny og ne er jeg vel undt!

Stemningen steg da vi fikk i oss litt Mc'ern mat etter 5-6 timer på shopping, men den gode stemningen og gleden for å skulle i matbutikken ble fort omgjort til stress da jeg hadde klart å spise en kyllingburger med hvit saus.... Miss lactoseintolerant.... Haha, aldri vært så glad for å komme hjem til denne leiligheten før!

Likes

Comments

ENDELIG! HAHA

Dere ANER faktisk ikke hvor glad jeg er for å kunne meddele at vloggen jeg lagde igår ENDELIG er klar! Jeg startet å laste den opp klokken 2 i natt, og NÅ var den ferdig! Nesten et helt døgn etterpå! Haha, jeg må bare le av dette totalt håpløse internettet som er her nede i Frankrike. Skikkelig morsomt!

Men, nå håper jeg du setter deg tilbake, koser deg med denne videoen og får en fantastisk kveld!

(Husk å se videoen i HD)

Klikk på dette bildet for å komme direkte til youtube-kanalen min.
Jeg blir også suuuuperglad om du trykker på den rød "subscribe"-knappen!

Likes

Comments

Instagram@mrsjolstad