Header

"I don't know about you, but I'm feeling twenty two"

For en helt fantastisk bursdag dette er så langt!

Jeg er rørt langt inni hjerterota. I morges fikk jeg servert muffins og iste med flagg og bursdagssang av mannen min, og rundt lunsjtider kom lillesøster til meg. Hun ankom leiligheten med bursdagssang på høyttaler, en stor bukett med roser, gave og kort, croissanter og mye annet - så herlig! Jeg lagde skikkelig digg pesto og kylling baguette til oss, også har vi bare skravlet og ledd og kost oss skikkelig skikkelig! Nå er det litt powernap og litt "Ungkaren" på tv'n her i stua. Så deilig å bare ta dagen helt i sitt eget tempo, og kose seg så mye som mulig.

Senere ikveld blir det feiring og middag på Egon sammen med familien og svigerfamilien - det gleder jeg meg utrolig MASSE til!

- Cecilie Marie

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Akkurat nå har jeg helt spesielle sommerfugler i magen. Samme følelsen har jeg kjent på én gang i året helt fra jeg var ganske liten. Den følelsen av at det er bursdagen min imorgen!!! Jeg har virkelig alltid elsket bursdag, og det er lite som slår den dagen. En dag hvor folk rundt sender koselige gratulasjoner og forteller at de setter pris på deg. Ord er noe av det absolutt vakreste jeg vet, og det gleder meg mer enn noe annet. Derfor synes jeg bursdag er den beste dagen i året! Tenk å få så masse koselige ord, fra så mange, på en og samme dag! Morgendagen består av besøk og lunsj med verdens beste søster, og så ut å spise på kvelden sammen med både svigerfamilien og familien - kan ikke ønske meg noe mer eller bedre enn å tilbringe tid med alle favoritt-menneskene i livet mitt! Jippiiii

RYKENDE VARM LINSEGRYTE

Idag lagde jeg deilig linsegryte til middag. I det kalde høstmørket, er dette den perfekte retten for å få varme i hele kroppen. Det er så mange fantastiske smaker som kommer sammen til en rett. Matretter med linser gir meg gode barndomsminner. Det var ikke ofte vi hadde linser, men de gangene vi hadde det, elsket jeg det! Gode minner, gode smaker og en god opplevelse i én og samme skål.

 • 2 bokser hermetiske tomater
 • 2 bokser røde linser
 • 2 gulrøtter
 • 1 gul løk
 • 2 skjeer grønnsaks fond
 • 1 rød chili
 • Cumin
 • Salt
 • Pepper
 • Sriracha
 • Koriander
 • Noen dråper sitron

Kok alt sammen - jo lenger, jo bedre. Server gjerne med noe godt brød! Bon Appétit!

Og selvsagt må det til med noen dråper hverdagsglede på boks! Det trengte jeg idag, da formen min ikke har vært spesielt bra idag.

Ser dere forresten at jeg har pusset opp bloggdesignet mitt idag? Jeg er innmari fornøyd om jeg skal si det selv!

...
- Cecilie Marie

Likes

Comments

For en deilig start på lørdagen! Ferske rundstykker med avokado og energidrikk. Kan ikke bli så mye bedre da!

Den siste uken har vi tatt skikkelig fatt på å freshe opp soverommet vårt her hjemme. Det har vært så hvitt, nøytralt og kjedelig helt siden vi flyttet hit for over et år siden - og det er et litt vanskelig rom å gjøre noe med pga størrelsen. Men, det skal faktisk sykt lite til for at man løfter standarden mye! Derfor har vi fått malt en "kontrast-vegg" og jeg har planlagt litt nytt som skal inn av nattbord og lamper. Igår fikk jeg endelig handlet alt dette, og frem til nå har vi fått montert opp nattbord og lampe på den ene siden av senga. Altså, det er blitt så sykt fint allerede!!! Gleder meg noe helt vanvittig til å få opp resten, og til å vise dere det ferdige resultatet!

- Cecilie Marie

Likes

Comments

Jeg har alltid fulgt med på "Bloggerne" og sett sesong etter sesong. I september var det duket for sesong 7 og som veldig mange andre satt jeg klar og hadde gledet meg! Først og fremst fordi det alltid har vært underholdende, morsomt og artig å få et innblikk i andres liv, men nå midt i sesongen kjenner jeg egentlig bare at jeg sitter igjen litt målløs. For bare frem til nå i halve sesongen har det vært input av skremmende syn på kropp, stygg mobbing og hårreisende kommentarer.

Aller mest sitter jeg målløs fordi det er så mange unge mennesker der ute med lysende blikk på forbildene sine. Unge mennesker som er lett å manipulere og inspirere, og som ser så opp til disse menneskene som ruller på tv-skjermen uke etter uke. Også fremstår noen av disse bloggerne som totalt blærete og egosentriske! Jeg har blitt så provosert av å se måten de snakker om hverandre, og hvordan de behandler andre som om de var søppel. Jeg er voksen nok til å forstå at dette virkelig ikke greit, og at dette ikke er i nærheten av normal oppførsel, men hva med f.eks 14 år gamle jenter? De som sitter på rommet sitt, og faktisk oppriktig ser opp til disse menneskene? Skal de tro at det er greit å behandle mennesker rundt seg på den måten? At det er måten å gå foran som et godt eksempel på? At hvis man oppfører seg slik, så kommer suksess? Det er DET som virkelig bekymrer meg!

Nå ønsker jeg ikke å dra alle bloggerne i serien under en kam bare fordi noen oppfører seg helt hårreisende, men jeg kjenner jeg blir ordentlig provosert av å tenke på hvordan noen mennesker kan bruke den store stemmen sin i samfunnet til å slenge så mye dritt rundt seg, og påvirke unge med et urealistisk syn på livet og medmennesker. Jeg heier på ytringsfrihet og at alle skal ha frihet til å utrykke seg som man vil, men når man begynner å tråkke på andre, så har man misforstått opplegget. Å blåse ut andres lys, gjør ikke ditt eget sterkere!

...
- Cecilie Marie

Likes

Comments

Idag hadde Anniken og jeg planlagt en koselig søsterdag. Vi skulle på kafè og innom et par butikker. Men det ble snudd helt på hodet - ingen av oss hadde noen som helst sjangs til klare det. Denne uka har vært den desidert dårligste uka jeg har hatt med formen min på veldig lenge. Flere episoder med besvimelse, utmattelsen har vært ekstrem og masse smerter. Det finnes ikke ord som kan beskrive hvor vanskelig det er å ha det sånn hele tiden. Man blir så låst...

Dagen idag ble heldigvis litt koseligere etterhvert. Mamma hentet meg også tok vi søsterdagen der hjemme istedenfor! Med pannekaker til sen frokost, og masse dårlig søppel-TV. Nå har vi spist kinesisk takeaway til middag, og kapret hver vår sofa. På skjermen ruller Kurt Nilsens julekonsert - haha, om vi er gale? Ja! Så lenge holdt vi oss med den gitt! Anniken har alltid hatt en greie for den konserten som ligger på NRK nett-TV, og den spilles nærmest året rundt her i stua, haha. I år har vi endelig tatt det skikkelig fatt, og skal hele familien sammen på konserten hans i Oslo Spektrum. Det kommer til å bli så fint! Ingenting annet som tar meg så inn i julestemning som Kurt og KORK. Så kall oss sprø, men litt positiv jule-input trengte vi alle idag! Ingenting er så vakkert og fint som det!

Torsdagen ble så fin som den kunne idag!

...
...
- Cecilie Marie

Likes

Comments

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle ha en ny spørsmålsrunde her på bloggen, for tenk; bloggen er allerede blitt over et år! HURRA!!! Synes det er helt utrolig at det har gått over et år siden jeg startet denne bloggen, men jeg har aldri angret et sekund på at jeg gjorde det. Denne dagboken har vært og er med på å skape åpenhet, og forhåpentligvis dra ned fordommer. Den er til så mye personlig glede og terapi for meg! Nesten daglig får jeg positive tilbakemeldinger, skryt for det jeg skriver, og stor takk for at jeg er så åpen. Akkurat det der er verdt mer enn noe annet, og kan ikke beskrives med ord! At så mange røres av det jeg skriver, av det jeg smeller ut på tastaturet i fortvilelse eller i glede. At så mange vil lese det jeg skriver, at akkurat DU vil lese det jeg skriver - det er så enormt og veldig rørende for meg. Tusen takk skal dere ha!

Hva lurer du på?

Spør meg om hva som helst her i dette innlegget, så svarer jeg på alle spørsmål i et nytt innlegg om en uke. Og husk, INGEN spørsmål er for dumme!

Det er lite som slår solnedgang i høstfarger fra verandaen min.... Små ting, som verdsettes stort.

- Cecilie Marie

Likes

Comments

Jakke: H&M ♡ Jumpsuit: Monki ♡ Sko: DinSko ♡ Veske: Primark

Klar for feiring! Med ny jumpsuit og høye hæler. Husker ikke sist jeg brukte hæler, og før var det hverdagskost. (Godt jeg har med meg et reserve-par om det trengs) hehe.

- Cecilie Marie

Likes

Comments

Idag har jeg hatt en koselig fredag med familien. Mamma, pappa, Anniken og jeg tok oss en tur til byen for å gå innom noen butikker og spise middag ute. Jeg fikk ordnet litt stæsj på H&M, Anniken fikk kjøpt seg en jakke hun hadde sett på lenge, også fikk vi alle gått på den nye butikken; Normal - som ligger i Torggata. En vanvittig kul butikk, som vi lenge har hatt lyst til å dra innom! Så mye artig, fint og nyttig, til fantastiske priser! Kan minne litt om TGR, bare med mer kjente merkevarer og ting av kvalitet. Altså, SÅ GØY! Denne butikken anbefaler jeg alle å stikke innom! Dessverre er den bare et par steder i landet, men de blir sikkert flere etterhvert.

FRIDAY AT FRIDAYS

Så ble det koselig middag på Fridays, etterfulgt av en tur i matbutikken for å kjøpe litt snacks til helgen. Helt til slutt tok vi McFlurry og milkshake på McDonald's på hjemveien. En utrolig koselig fredagskveld!

Imorgen skal vi i stort 80-årslag til farmor'en og farfar'en til Pål Anders. Outfit'en; ny jumpsuit, henger klar til bruk!

Jeg har lett etter antrekk til denne lørdagen i så mange uker, og vært på så mange bomturer, helt til svigermor tipset meg om en jumpsuit hun hadde funnet på onsdag. Jeg hadde jo heldigvis forklart til punkt og prikke hva jeg hadde sett for meg, i løpet av alle disse handleturene vi hadde vært ute på. Så hun visste godt hva jeg ønsket meg - for å si det sånn. Haha, og det var virkelig gull! For den hun hadde funnet satt som et skudd, og plutselig var det i boks! Er så gøy når man har klær man gleder seg til å gå med. Og i min situasjon har jeg ofte litt av hvert av krav til antrekk hvis jeg skal klare å holde ut i best mulig form i så mange timer i selskap.

Men nå er det i boks gitt, alt henger klart, og lørdag kan bare komme! Det kjennes veldig godt!

Håper du får en fantastisk fin helg!
- Cecilie Marie

Likes

Comments

Legetimen igår gikk over all forventning! Fikk tatt alle blodprøvene jeg skulle, også var det veldig godt å få redegjort litt for mulighetene som er i form av ulik hjelp og smetelindring i min situasjon. Jeg ble blant annet henvist til et lite opphold på klinikk. Et tilbud hvor jeg en liten periode bor der, og daglig har timer med leger, revmatologer, spesialister, fysioterapeut, psykolog osv. Målet med oppholdet er å finne metoder som kan gjøre at jeg lever med fibromyalgi på best mulig måte. Litt mixed feelings rundt det å bo et stykke unna hjemme, helt på egenhånd, og uten Pål Anders. Å være uten Pål Anders er noe av det aller verste jeg vet. Og det å være alene, langt unna hjemme kicker inn mye vonde følelser og gamle minner, men jeg vet at et sånt opphold kan komme til utrolig stor nytte! Så det må jeg bare finne en måte å klare! Å leve med fibromyalgi kommer ikke med noen fasit. Det er så forskjellig hvordan man opplever denne sykdommen, og det er like forskjellig hva som er god hjelp og ikke. Så det innebærer jo litt testing og utprøving. Uansett - jeg er veldig spent på å få svar på den henvisningen!

Idag er ikke en god dag smertemessig og energimessig. Heldigvis var søvnen litt bedre inatt, men jeg ble lenge liggende i sengen idag. Tross den dårlige dagen er jeg utrolig stolt av at jeg både har fått litt orden på kjøkkenet, tatt oppvask og fylt oppvaskmaskinen. Og ikke nok med det, jeg har til og med sortert klær og hittil tatt to klesvasker. Nå feirer jeg det med et stort glass Pepsi Max her på sofa'n! Å ha fått orden i hjemmet idag er dagens store seier for meg! En vanvittig god mestringsfølelse å kjenne på og å sette pris på idag. Ros er viktig, uansett dag og uansett hvor mye eller lite man klarer. Små realistiske mål er med på å gjøre en hver type dag littegrann bedre.
- Cecilie Marie

Likes

Comments

Helt tømt for energi, for å orke og for å prøve - igjen og igjen og igjen. For å stå på, for å få riktig hjelp, for å se veien til målet og enden av tunellen. Bakken kjennes så alt for bratt og jeg bærer en sekk med hundre steiner. Det er tungt.

Jeg la meg i 23-tiden, og vred meg helt frem til kl 2. Nå orket jeg ikke mer. Enda en natt uten søvn, uten hvile. Enda en natt med smerter over alt, med fortvilelse over alt som er og alt som skulle ha vært. Enda en natt.

Også midt oppi alt dette, tok jeg meg selv i å føle på panikk rundt morgendagen. Med en legetime i 8-tiden, skal jeg sitte på med Pål Anders deler av veien. Jeg skal gå av på samme sted jeg gjorde hver dag for et år siden, og resten av veien til gjøremålet skal jeg ta på egenhånd med kollektivtransport. Jeg har noe viktig å rekke, på morgenen. Og noe av den morgenrutinen skremmer vettet av meg. Det var akkurat den morgenrutinen jeg hadde for ett år siden - da jeg totalt knuste og ødla meg selv i en overfyllt hverdag av stress, mas, og helt urealistiske forventninger. Tanken på å gjennoppleve et øyeblikk av den hverdagen gjør vondt. Som en drill som er skrudd på og satt inn i følelsene mine. Et eneste stort kaos. Imorgen, når jeg har gjennomført reisevei til legen, når jeg har gjennomført legetimen og jeg har gjennomført blodprøver; da skal jeg klappe meg selv stort på skulderen og ta en vel fortjent hvilepause. Jeg kjenner allerede nå, kl 3 midt i natten, at jeg kommer til å trenge det. At jeg virkelig kommer til å trenge det.

Hvile, det får jeg aldri nok av. Jeg trenger det, hele tiden, men i min situasjon hjelper den meg ikke til å lade opp batteriene mine til 100%. Den gir meg kanskje en pause, men ikke ny energi. "Jeg hviler litt jeg, så er sikkert smertene borte når jeg våkner" - en setning jeg skulle ønske jeg kunne si, men sannheten er en annen. Jeg kan ikke hvile bort smertene mine, de kommer ikke til å gå bort - men det kan være dager hvor de er mildere, og det kan være dager de er sterkere. Opp og ned som en berg- og dalbane. Jeg må lære meg å leve med det. 99% prosent av tiden er jeg positiv, men 1% av tiden er jeg lei og føler at bakken er for tung å gå. Det ene prosentet kjenner jeg så veldig på akkurat nå.

- Cecilie Marie

Likes

Comments

Instagram@mrsjolstad