Header

Gløgg eller kakao?

Gløgg, enkelt og greit! Kakao er deilig, men det gir meg ikke samme julestemning som gløgg gjør.

Fargede julelys eller hvite?

Absolutt hvite! Jeg liker det rent rundt meg når det kommer til farger - også i høytider. Det eneste som jeg kanskje sniker inn er et par stearinlys eller kubbelys. Lilla lys i adventstiden, noen gule lys til påske og noen rød lys til jul, men ikke mer enn det. Hvitt, sølv og gull duger for meg i masse vis!

Gi eller få gaver?

Definitivt å gi! Jeg elsker å planlegge og ordne gaver til de rundt meg. Det utrykket de får når de åpner opp noe de har ønsket seg lenge - altså, å se hvor glad og overrasket de blir; det fyller meg med så vanvittig mye glede at det kan ikke beskrives! Det må oppleves.

Nisser, engler eller snømenn?

Engler! Jeg synes engler er så vakre, også har de liksom julebudskapet med seg, samtidig som de er til vakker pynt. Nisser og snømenn er fine de også, men engler rører ved noe dypere i meg.

Ekte eller plastikk juletre?

Her må det absolutt bli ekte. Lukten av ekte juletre, dra å kjøpe det, pynte det, vanne det, holde det - ekte juletre har en helt spesiell lukt som ikke plastikk kan måle seg med. Men, det skal sies at det har kommet utrolig mye fine plastikkjuletre på markedet! Det har overrasket meg gang på gang hvor ekte de faktisk ser ut. Allikevel, her blir det ekte juletre uansett.

Julesanger eller julefortellinger?

Julesanger. Musikk har jo alltid vært en utrolig viktig del av livet mitt, så det vil alltid bringe frem julestemningen på et helt annet nivå enn det fortelllinger kan. Selv om ingenting slår det vakre juleevangeliet.

Hvilke lukter minner deg om jul?

Deilig røkelse, og lukt av kanel, safran og nellik. Gløgg som kokes og pepperkaker. Nydelige lukter som minner om jul!

Har du begynt på julegaver ELLER er du ferdig?

Jeg er litt sånn midt i mellom. Jeg har begynt, men er ikke ferdig. Deilig å være i gang ihvertfall!

Hva ønsker du deg til jul?

Dette spørsmålet blir bare vanskeligere og vanskeligere jo eldre jeg blir. Tenk så heldige vi er som ikke mangler noen ting! Tenk så heldige vi er som ikke kommer på noe når folk spør "hva ønsker du deg" - det er virkelig ingen selvfølge i verden i 2017. Så da blir det jo til at man ønsker seg ting til hjem, hudpleie- eller makeup produkter og klær. Jeg går ikke mer inn på det nå, for har vært såpass strategisk å si forskjellige ting når familien har spurt meg, haha. Men jeg tenkte jeg skulle lage en video av julegavene mine på YouTube i romjulen, så får dere se hva jeg fikk - høres det gøy ut? Personlig elsker jeg sånne koselige videoer!

Julegavetips?

Noe som alltid faller i smak er skjønnhetsprodukter for kropp og hud, og det er så masse fine gavesett på markedet som inneholder alt fra body scrub, shower gel, bodylotion osv. Dette er jo noe alle mennesker trenger, så det er et lurt og godt gavetips! Ellers er det et godt tips å kjøpe ting til hjemmet, alt i fra håndklær til duftlys og kjøkkenredskaper (hvis du vet hva slags stil personen liker), eller smarte duppeditter - jeg blir alltid så inspirert til gaver når jeg ser på coolstuff.no eller enklere liv. Kan anbefales!

Hva gleder du deg mest til med julen?

Jeg gleder meg til tid med familie, til nydelige julekonserter og til å kjenne skikkelig på julestemningen!

Favoritt julefilm?

Åh, denne er vanskelig, for det er så mange.. Men om jeg kan velge to så blir det "Love Actually" og "The Holiday"!

Kjøpe eller bake julekaker?

Helt klart bake! Ingenting måler seg med hjemmelaget bakst!

Har du en julebok du leser for øyeblikket?

Jeg er fryktelig dårlig på å lese bøker.. Det har aldri vært noe jeg har hatt konsentrasjon eller tålmodighet til, men en sjelden gang leser jeg bøker - da blir det helst selvbiografier eller bibelen. Helt serr, bibelen er nok den enste boken som jeg alltid leser i jevnlig. Så hvis jeg skal velge en "julebok" så må det bli bibelen pga juleevangeliet.

Ser du på noen julekalendere på tv?

Jeg ser "Jul i Blodfjell". Den er både spennende og morsom, og episodene er ikke for lange, så den er overkommelig å klare å følge med på hver dag.

(Bilder i innlegget er lånt fra diverse nettsider. Link i hvert bilde)


- Cecilie Marie

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Idag har jeg besøkt familie jeg ikke har sett på kjempe lenge, og vært på juleshow sammen med dem. Mamma, pappa, min søster og jeg, med mammas kusine, mannen hennes og deres barn(mine tremenninger). Vi har feriert sammen i Spania nesten hver sommer fra jeg var ganske liten, sees i ny og ne, og det er alltid så gøy og koselig å være sammen! Siden sist har de flyttet, og designet huset sitt så gjennomført til hver minste detalj. Har aldri sett noe så lekkert! Det var som å gå i et interiørmagasin - helt fantastisk! Og utrolig stas å se hvor fint de har fått det!

Som alltid nøt vi et deilig indisk måltid, skravlet om alt mulig og hadde det superkoselig. Noe av det første som møtte øyet da vi gikk inn i huset deres, var tidenes vakreste juletre - se så nydelig! Dette treet har faktisk over tusen små lys, og sånn pynter de treet sitt hvert år. Helt fantastisk spør du meg, og så utrolig vakkert! Et juletre nøyaktig etter min smak.

Nå skal jeg ta kvelden her hjemme. Har en lang uke foran meg, så er litt spent på hvordan kroppen og formen tar det. Håper på det beste! Starter uka med legetime imorgen - en del blodprøver og litt diverse oppfølging.


- Cecilie Marie

Likes

Comments

Mamma, Anniken og jeg har hatt en skikkelig jentedag idag. Først bakte vi pepperkaker, også lagde jeg fløtekarameller for første gang - og de ble HIMLA BRA om jeg kan si det selv! Det var jo så mye lettere enn det jeg har sett for meg også, selv om forming og pakking av hver enkelt karamell tok sin tid (ca to timer, hahaha), så var det veldig verdt det! Hvor koselig er ikke dette å lage og gi bort i fine norgesglass? Helt perfekt julegave.

Kvelden bestod av taco, skravling og TV. En veldig veldig koselig lørdag med favorittkvinnene i livet mitt!

FLØTEKARAMELLER SOM SMELTER PÅ TUNGEN

2 dl kremfløte
2 dl lys sirup
2 dl sukker
2 ss meierismør

Bland fløte, sukker, meierismør og sirup i en vid, tykkbundet kjele. Kok opp under omrøring hele tiden. La det koke til karamellblandingen består «dråpetesten»

DRÅPETESTEN
Hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule.

(Oppskriften er hentet fra tine.no - kan bekrefte at den er fantastisk)


- Cecilie Marie

Likes

Comments

FRIDAY BRUNCH WITH SISSY

Denne fredagen startet så koselig. Med besøk av Anniken, hjemmelaget brunsj bestående av pestopanini og iskaffe, og den nyeste episoden av Riverdale. Fy søren, det er så sinnsykt spennende! Det er faktisk helt grusomt å måtte vente på ny episode hver uke, haha... Trenger du en ny serie, så MÅ du begynne på Riverdale på Netflix. Hele sesong 1 ligger ute, og noen episoder av sesong 2; der kommer det en ny episode hver torsdag.

Jeg er så glad akkurat nå, fordi jeg har fått et utrolig kult samarbeid for bloggen og instagram denne uken! Definitivt et ekte drømme samarbeid. Er så gira og happy for dette, at jeg nesten ikke kan vente med å vise dere, men dere blir allikevel nødt til å vente litt til...

Håper dere har en helt nydelig fredagskveld! Her har vi spist pizza, og nå står det brownie's i ovnen - deilig!


- Cecilie Marie

Likes

Comments

Onsdagen min ble så utrolig koselig!

I starten av september bestilte Ida og jeg billetter til Harm & Hegseth's juleshow på Rockefeller, og endelig var dagen kommet. Helt utrolig at det gikk så fort til desember - jeg som syntes det var så langt frem i tid da vi bestilte.

Så vi spiste en koselig middag sammen på vårt stamsted, Fridays, før vi gikk bort til Rockefeller. For et show, fy søren, så morsomt det var! Vegard Harm og Morten Hegseth er jo bare toppen av fantastiske folk! Så deilig med mennesker som bare er seg selv fullt ut, fyrer løs og byr på seg selv. De har en kommentar til alt og humor-begeret blir aldri tomt. Sykt gøy og underholdende! En sånn kveld med tull og latter var akkurat det jeg trengte!

Kan på det aller varmeste anbefale dere show med dem i fremtiden. Enn så lenge kan dere kose dere med podcasten deres og "Panelet" på VGTV. Får meg ALLTID i godt humør!


- Cecilie Marie

Likes

Comments

min daglige lille store desemberglede

At foreldrene mine år etter år vil bruke tid på å lage pakkekalender til meg, er noe jeg setter enormt stor pris på! Det er som jeg blir barn igjen, og jeg gleder og koser meg med å åpne en ny pakke hver dag. En ekstra koselig påminnelse om at julen faktisk er rett rundt hjørnet. Også bringer det frem min indre barneglede fra jul og desember-morgener i barndommen - det er helt utrolig fine minner. Så veldig takknemlig for at mamma og pappa fortsatt tar seg tid til å gjøre dette - for meg.


- Cecilie Marie

Likes

Comments

FØRSTE SØNDAG I ADVENT

For en koselig første søndag i advent dette har vært! Disse adventssøndagene er dager jeg har veldig gode minner fra barndommen - tenne lys, glede seg til jul og rette fokuset mot grunnen til at julen feires. Juleevangeliet er så vakkert!

Startet denne dagen med gudstjeneste i kirken, etterfulgt av koselig og rolig søndag hjemme med min kjære, litt ukeshandling på Rema og sen middag hos svigerfamilien. Der ble det blant annet kakao, riskrem og julekalender på TV; både "Jul i Blodfjell" og "Jesus og Josefine". Ny kalender og gammel kalender. Var så koselig å se "Jesus og Josefine" igjen! Definitivt en av mine store kalenderfavoritter fra barndommen!

Nå står en ny uke for tur, og jeg håper den blir fin! Har litt å glede meg til i uka som kommer, og jeg krysser fingerene for at det blir noen bedre dager i forhold til smerter. Denne uka har ikke vært så god sånn sett. Kulda og årstiden vi er inne i nå, gjør det helt klart mer utfordrende å bo i denne kroppen.

Ønsker deg en nydelig ny uke!


- Cecilie Marie

Likes

Comments

BAKE MER: LAGE SJOKOLADEHUS, bake hvite og mørke pepperkaker & mye mer

Jeg elsker å lage mat og bake, men etter jeg ble syk har smerter i hendene vært en av de daglige utfordringene mine. Derfor har det dessverre blitt mindre baking på meg.. I desember derimot vil jeg få til å bake og kose meg mer på kjøkkenet sammen med de jeg er glad i. Jeg har alltid drømt om å lage sånn melkesjokoladehus - har dere sett det? Er så vanvittig kult! Og jeg er en større sjokoladefan enn pepperkakefan, så å lage et sånt hus av sjokolade MÅ jeg få til i år! Og selvsagt mye annet godt - gjærbakst er det beste jeg vet, året rundt, så noe gjærbakst må det også bli! Bare å klikke her og la deg inspirere av alle de deilige oppskriftene som ligger på pinterest - wow, så mye godt!

HØRE PÅ JULEMUSIKK OG OPPLEVE NYDELIGE JULEKONSERTER

Musikk er jo en utrolig stor del av mitt liv, og spiller en stor rolle i julestemningen for meg. Desember er fylt av ulike julekonserter vi skal oppleve, og selvsagt spille julemusikk hver eneste dag - om det er i ørepropper til og fra avtaler, i bilen eller på anlegget hjemme. Julemusikk er fantastisk koselig!

TENNE LYS HVER DAG

Er det noe jeg virkelig ELSKER, så er det masse lys! Stearinlys, lyslenker, lykter, you name it - lys er så vakkert og det gjør noe med hele stemningen og hyggen. Nå i mørketiden og denne høsten har jeg tent masse lys her hjemme hver dag, og det er noe jeg vil fortsette å gjøre hver dag i hele desember!

DRIKKE GLØGG

Gløgg er bare skikkelig godt! En kopp gløgg bringer tilbake så vanvittig mange gode minner fra barndom og skoletid - da gløgg ble servert på skolen, visste jeg at jul og ferie var rett rundt hjørnet. Så gløgg med hakkede mandler og rosiner, det må selvsagt til i desember!

GI av tid, GI av kjærlighet, GI GODE ORD, GI gaver

Desember er en fantastisk måned til å gi! Gi av sin tid, gi av sin kjærlighet, vise at man er glad i de rundt seg og gi bort gaver. Jeg elsker å gi - gleden og spenningen jeg kjenner på når jeg skal gi noe til mennesker jeg er glad i, er helt ubeskrivelig! Desember og julen er en ekstra viktig tid til å vise litt ekstra kjærlighet til mennesker rundt - det trenger ikke bare være familie og venner, men også fremmede på butikken eller på bussen kan få et lyspunkt i dagen sin ved at vi viser litt mer medmenneskelighet og kjærlighet.

SE MASSE KOSELIGE JULEFILMER OG JULESERIER

The Holiday, Hjemme Alene, Jul i Blåfjell, Amalies Jul, Love Actually, Tre Nøtter til Askepott, Jul i Svingen, Den unge Fleksnes, Reisen til Julestjernen og Jul i Borettslaget - haha, trenger jeg si mer? Tror at de aller fleste av oss nyter mange av disse i juletiden! Julefilm og juleserier er en utrolig herlig tradisjon som virkelig bringer liv i julefølelsen.

Nyte mange gode måltider med familie og venner

Jeg synes det er så fint og koselig å samles rundt et godt måltid. Å sitte lenge, prate og prate, ha lange gode samtaler og nyte god mat. Sånne stunder med familie og venner er noen av de øyeblikkene som jeg verdesetter aller høyest gjennom hele året. I desember og juletiden har det en tendens til å bli enda flere slike stunder, og det synes jeg er så utrolig koselig! Dette gleder jeg meg skikkelig til å oppleve mer av i desember!

(Bilder i innlegget er lånt fra diverse nettsider. Link i hvert bilde)


- Cecilie Marie

Likes

Comments

Vi har jo hatt en del prosjekter her i hjemmet vårt denne høsten, og en av dem har vært tv-veggen vår. Hva skal vi gjøre med den?
Vi har ønsket å få tv'en montert opp på veggen en god stund, men i en hektisk hverdag er det ofte lettere sagt enn gjort. Denne veggen har vært irriterende tom helt siden vi flyttet inn, men det har ikke vært like lett i mitt hode å komme frem til hva vi faktisk skal gjøre med den. Til slutt fikk jeg en kjempe idé! Bokser i ulike størrelser med planter som dekor inni - det er jo bare superlekkert!

Så jeg søkte litt rundt på nettet etter det jeg så for meg. Endte opp med å bestilte disse vegghylle-boksene fra ellos.no, kjøpe planter på IKEA, veggfeste til tv'en på Lefdal og fikk god hjelp av min kjære mann til å henge opp både tv'en og hyllene. ENDELIG ble denne veggen litt mer spennende, og mer ferdig! Må bare si at jeg er superfornøyd! Litt grønne planter og ny dekor gjør mye med et hvert rom.

F Ø R

E T T E RSmå detaljer......kan gjøre stor forskjell

Det skal virkelig ikke så mye til å løfte koselighets-standarden en hel del!


- Cecilie Marie

Likes

Comments

Denne morgenen bestod av noe jeg veldig sjeldent har opplevd. For mange høres det kanskje sprøtt ut, at dette er noe jeg knapt har gjort; Frokost en tidlig morgen på kafé med verdens beste lillesøster! Tror faktisk aldri vi to har vært så tidlig på kafé og spist frokost sammen noen gang, og nå var det i tillegg så lenge siden vi hadde vært sammen - utrolig koselig.

Med begges helsemessige utfordringer, er morgentimene stort sett den tøffeste tiden på døgnet. Så det at vi hadde lagt godt til rette for denne morgenen, var med på at vi faktisk fikk det til; kaféfrokost, oss to, en helt vanlig onsdag morgen - et skikkelig gledelig høydepunkt! Man lærer seg virkelig å nyte og sette pris på alle små fine øyeblikk. Å plukke opp små gleder, i små øyeblikk, gjør livets helhet til en mye større glede. Kaffe, smoothie, wrap og tid sammen med verdens fineste søster! Kan man ønske seg mer? Jeg tror ikke det.

VERY VALUABLE TIME


- Cecilie Marie

Likes

Comments

Instagram@mrsjolstad