Lite utplock av bilder från några veckor tillbaka 💝

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

1. Hur gammal är du om fem år? 28

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Ingen faktiskt, barnen är på förskola. Ska va dem imorse då

3. Hur lång är du?
160, alltid kortast

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Idag har jag kollat på typ 4 filmer, ligger hemma i 39 graders feber så. Senast va "the boy", skräckis. Och den var helt ok faktiskt.

5. Vem ringde du senast? Jobbet

6. Vem ringde dig senast? Sebastian

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Can't tell, från jobbet

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Har inga föräldrar faktiskt

10. När såg du senast din mamma? Jag var nio? Tror jag.

11. Vilken ögonfärg har du?
Blå, så sjukt tråkigt. Både Julia & Sebastian har bruna och Adele grå/gröna typ.

12. När vaknade du i dag? 7, lämnade barnen på förskolan 8

13. Vilken är din favorit julsång?
Sååå många, älskar julmusik!!!! Men typ, nä kan inte välja.

14. Vilken är din favoritplats? Hemma med min familj, helt klart

15. Vilken plats föredrar du minst? Pass 🤷🏼‍♀️

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Oklart, kanske flyttar vi till andra sidan jorden? Dröm.

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Var extremt mörkrädd som barn, det var mycket son skrämde mig då, otrygghet, ensamhet, förvirring.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Var nog Maja när vi jobbade natt

19. Hur stor är din säng? 180cm kärlek

20. Har du stationär eller bärbar dator? En bärbar, plus Sebbes jobbdator

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan, kan inte sova

22. Hur många kuddar har du i sängen? Tre, 2 mina 1 Sebbes

23. Hur många landskap har du bott i? Hälsingland & Gästrikland

24. Vilka städer har du bott i? Söderhamn, Gävle, Storvik.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota vilken fråga haha, men skooooor ute va

26. Är du social? När jag vill och orkar så går min min i 120, men annars kan jag vara lagom tyst

27. Vilken är din favoritglass? Kulglass väll

28. Vilken är din favoritefterrätt? Fruktsallad mmmmums

29. Tycker du om kinamat?
Det gör jag, sushi är nog topp 3 i livet

30. Tycker du om kaffe? Nej det gör jag icke

31. Vad dricker du till frukost? Smoothie, te eller juice

32. Sover du på någon särskild sida? Oftast mot Julias säng liksom

33. Kan du spela poker? Haha nej,

34. Tycker du om att mysa/kela?
Jaaa och här hemma delas det ut så det räcker och blir över

35. Är du en beroendemänniska? Vad menas med det då? Beroende av socker, mobilen och shoppa barnkläder/leksaker. Annars näe haha

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Inte känner så men vet om några

37. Vill du ha barn? Har 1, och en bonus, och en till minst blir de hihi

38. Kan du några andra språk än svenska? Ruggig på engelska, eller?

39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, när jag var typ 5 och tappade lilltån! Och när min kompis bröt foten på fyllan i tvåan Hahaha, skrattade hela resan och besöket på akuten.

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Bassäng att bada i, men betydligt mer mysigt vid havet!

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Inredning, barnsaker, men även på en snygg bil! Det är viktigt tycker jag, alltid tyckt. Man känner SKILLNAD av att glida runt i en fin bil jämnfört med en gammal, min åsikt

42. Äger du dyrbara smycken?
Nä inte överdrivet sådär

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Paradise hotell hahah, älskar ju de! Även ex on the beach

44. Kan du rulla med tungan?
Haha ja

45. Vem är den roligaste människan du känner? Typ Adele? Haha. Annars kanske Julia Skoglund, skrattar alltid med henne. Eller Maria.
46. Sover du med gosedjur?
Njäe

47. Vad har du för ringsignal? Den vanliga på iPhone som alla har

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nämnt detta och tyvärr inte, därför helt manisk på att spara flickornas saker.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Kläder som hänger på torken

Likes

Comments

Likes

Comments

Jaaaa men alltså hej, nu har det ju hänt en hel del sen sist. Tänker varje dag "jag bloggar imorn" sen så orkar jag inte, hehe. MEN, jag kör igenom det lite kort. Vilket jag hatar att göra. Tycker mer om inläggen som blir mer detaljerade. Vi kom iallafall hem från Kreta på en fredag, som jag skrev om sist. Sen på måndagen började inskolning för flickorna. Vi körde varannan dag hos dem, jag och Sebastian. Och alltså!!!!! Hur nöjd är vi inte med den förskolan, avdelningarna och pedagogerna. Det är perfekt. Båda flickorna trivs sååå bra! Adele är liksom populär och alla vill leka med henne, får knappt hem henne vid hämningarna för barnen vill inte att hon ska gå. Det är ju en fd ur och skur förskola så 2 dagar i veckan har dem större barnen stor utflykt. Dem har även egen isbana och skidbacke, och Adele som älskar att åka skridskor, vi får köpa ett extra par skridskor så vi kan lämna ett par där. Pedagogerna är helt underbara också. Julia blir såklart ledsen när hon lämnas men sen går det tydligen hur bra som helst. Hon sitter i ring, äter själv, pysslar och donar. Min stora tjej! Det är jag som lämnat och hämtat, hittills, men nu när jag börjat jobba igen så kommer dem gå till efter 16 när Sebastian slutar. Men då lämnar jag 10,30 så det blir inte en sån lång dag ändå. Jag jobbar ju näsan endast kvällar. Och ja, som sagt har jag börjat jobba igen ju, och det känns sådär. Alltså, skönt att träffa alla kollegor osv men det är bra mysigt att vara mammaledig också. Jag har dock världens bästa schema just nu men det kommer förmodligen ändras snart så livrädd hur det ska sluta haha. Men jobba bör man, annars dör man typ.

Ja vad har mer hänt då? Jo jag har ju haft mer egentid än jag haft sen innan jag träffade Sebastian och Adele. Alltså vecka 2 på flickornas inskolning skulle dem prova gå ensamma 9-14 för att kolla hur de funkar och för att komma in i den. Så jag hade 5 dagars egentid dem tiderna! Alltså, jag lunchade med vänner, barnfri, städade, barnfritt, gjorde massvis med ärenden, barnfritt. De kändes så konstigt, som att jag hela tiden var stressad när dem inte var med. Men jag måste erkänna att det var lite skönt också. Men det är så mysigt att hämta och lämna på förskola också, fixa på morgonen och sen lämna Adele först på hennes avdelning sen Julia på hennes. Och när man hämtar så är de alltid 2 glada och kramiga tjejer som springer till en. Det är så mysigt.

Sen har vi varit på lekland flera gånger, plockat svamp, firat Milton, lekt med kompisar, ja men massor!!! Ja men veckorna har varit helt fantastiska, dock har jag varit eller ÄR sjuk, förkyld gånger 1000. Julia är en i ny fas kring sömn och nattning också, hon är såååå jobbig att natta. De tar liksom 1-2 timmar men sen sover hon i stort sätt hela natten fram till 7-8. Ofta får jag väcka henne kl 8. Hon är exakt som Adele i den åldern enligt Sebastian, han kan berätta så mycket om Adele som bebis som är exakt lika som Julia. Dem är nästan kopior. Dem har även lika hårfärg nu med, i början hade ju Julia nästan svart. Å dem har även lika långt hår i samma ålder. Så kul att se bilder och höra om Adele från innan jag träffade henne, hon var ju 2 då. Så mini var hon, men helt otrolig på att prata. Och Julia har ju redan ärvt massa kläder jag köpte till Adele när hon var 2! Känns som det var nyss. Minns att jag köpte rosa Ralph Lauren skor till Adele för 700kr det första jag köpte, hon älskade dem. Och dem har vi kvar, i storleken 22. Jullan har 20-21 nu så till våren passar dem säkert perfekt! Även massor med kläder i st 92. Älskar när dem kan ärva. Spar aaaallt Julias, om de skulle bli en lillasyster till sen.

Ja och alltså, nu SKA jag försöka blogga oftare. Sebbe får tjata på mig. Det är ju så rolig att skriva och mysigt att kunna titta tillbaka och läsa de gamla sen. Det gör jag ofta. Så fina och mysiga inlägg, och då blir livet bara bättre och bättre också. Vi hörs så länge! 💋

Likes

Comments

Kretaresan, ska jag berätta om den nurå. Jag har försökt flera gånger men varken orkat eller hunnit. Det är liksom 2 veckors tid att skriva om, eller 3 om man räknar med veckan efter också!

Men resan började iallafall med panik, helt ärligt. Väskorna var packade, vi var helt redo. Trodde vi iallafall, tills Sebastian kollade på sitt pass och såg att det hade gått ut.. några timmar innan bilen skulle rulla mot Arlanda. Så vi fick åka där och då, på en gång mot Arlanda polisstation där han fick fixa ett tillfälligt pass för 1000 spänn haha, jaja det löste sig iallafall men paniken innan var inte kul. Väl på Arlanda mötte vi upp svärföräldrarna och tog en fika. Adele fick välja nått i taxfree'n och Julia strosa runt. Flygresan dit gick bra, Adele kollade på vaiana och snaxade medan Julia skulle ta flera varv runt planet och snacka med alla. Personalen på flyget vad underbara, lika medresenärerna. Alla var glada mot Julia fast hon gått förbi dem 72 gånger. Väl framme var klockan 12 på natten, och på hotellet 02? Trötta barn som krigade sig uppe tills 02.30. Inte ett enda gnäll från någon av dem, helt otroligt!

Dagen efter vaknade vi i KRETA! Adele kunde inte ens få i sig frukost för allt hon kunde tänka på var POOLEN. Och sen badade vi, oj så Adele levde livet. Redan första dagen skaffade hon vänner, massvis. Lollo & bernie klubben där anordnade discon i poolen, skattjakter, pyssel, lekar, spökjakt, mer discon och massa annat varje dag! Adele hade fullt upp. Och Julia sov så bra i lånevagnen vi fick där, hade inte trott det skulle gå så lätt med henne. Strosade runt, badade, röjde och åt. Hon blev en riktig farmor-gris under resan, gick till farmor direkt hon såg henne. Lekte, myste, tokade. Och något jag inte heller trodde var att barnen skulle äta så bra som de gjorde!!! Varje dag åt dem helt kanon, carbonara blev helt klart en favorit. De åt dem nog en gång varje dag haha. Varje resturang hade en lekplats med som barnen kunde leka i när dem blev rastlösa efter maten.

Adele lärde sig även simma, fast med kuddarna på. Hon tog sig framåt vart hon vela och snabbt också! Hon kan numera också gör volt ner i vattnet, kullerbytta under vattnet, även simma under och massa massa massa annat! Hon som för ett år sedan inte ens vela ha vatten i ansiktet eller vågade släppa oss i vattnet trots kuddar på. Så otroligt kul att se hennes utveckling. Vild som sin pappa! Och Julia lärde sig från att gå till att springa och ha kontroll på hennes steg fullt ut! Även så äter hon själv nu sen resan, dvs med egen tallrik och bestick. Stora tjejen!

Efter en vecka kom även barnens farbror och delade rum med oss. Så då fick Adele en till att trixa med i poolen. Vi var ju även vid stranden flera gånger, där Julia kunde leka i sanden och Adele letade snäckor osv. Oj vad det är svårt att minnas liksom och veta vad jag ska skriva haha. Resan var underbar och barnen trivdes båda två till tusen. Adele tjatar redan på när och om vi kan åka igen. Är sååå tacksam för all hjälp vi fick av barnens farmor och farfar också där borta! Det blev verkligen en resa där vi hann njuta och inte bara jaga efter barnen. Och det är absolut inte våran sista resa till Kreta! Så mycket god mat man ätit, solat och badat, pussat på ungarna. Man blir verkligen så kärleksfull utomlands, allt känns så drömmigt, lätt och mysigt haha. Vi hade verkligen en paus från stressen i vardagen där hemma. Helt underbart att inte behöva bekymra sig om annat än vad man ska välja för god mat. Adele gjorde även flätor i håret, såååå stolt hon blev. Och så fin.

Resan hem var värre, hehe. Lång väntan, planet gick 01 och barnen somnade korta stunder till och från. Julia fick en typ säng att sova i, men den var lite liten och hon vaknade så fort hon skulle röra på sig haha. Men den var så söt! Adele vaknade till efter halva resan och blev pigg. Vi var hemma i Sätra 7 på morgonen och alla somnade direkt och fick sova till 11, sen väckte jag alla. Så vi skulle somna på kvällen vilket alla då gjorde. Sen var rutinerna på banan igen. Skönt att komma hem var det faktiskt. Men helt godkända brännor fick vi med oss hem iallafall, Adele är fortfarande svart på kroppen haha. Julias ben med. En helt fantastisk resa, med minnen för livet. Längtar redan tills nästa resa!

Får skriva ännu ett inlägg senare om veckan!

Likes

Comments

Endast bilder nu! Text ikväll eller imorgon, PUSS

Likes

Comments

I söndags hade vi ju barnfritt så då städade vi rejält här hemma. Jag packade även flickornas resväskor (kläderna endast) och ooooomg vad mycket fina kläder tjejerna har. Det var svårt att välja haha, dem har absolut för mycket med sig. Och säkert 10 plagg lika som varann, matcha är viktigt hehe.

Fick även ett stort paket från Adeles förra förskola förut med bilder, teckningar och texter från hennes år där. Sötis. Så dem dyker ner i hennes låda, dvs en låda vi har där vi spar allt till Adele som hon får när hon blir större. Papper, utvalda plagg, viktiga saker, minnen & ja ni förstår. Det blir lika till Julia, har redan sparat hennes första plagg, BB grejer osv. Jag hade själv en sådan "låda" men som försvann under flytten när jag flyttade till Gävle från ljusne... teckningar dagböcker osv från min barndom som jag skulle göra mycket för att få... men men. Så flickornas minnen håller vi i hårt.

Men i måndags blev det en hemmadag för bilen var på service. Jag badade flickorna efter frukosten sen kom våran grannflicka och lekte med Adele. Och dem lekte heeela dagen här hemma och på gården. Hon stannade även på både lunch och sen mellis haha. När Sebastian kom från jobbet åkte jag iväg till bästa emmsan och fixade mina nails. Nöjd som tusan! Som vanligt. Just ja, jag anmälde Adele på danskurs som startar redan i slutet av denna månad. Adele är så nöjd. Så kul, hon är verkligen en liten dansös. Hoppas hon kommer tycka det är roligt. Det blir hon & jag som kommer hänga där varje vecka haha. Måste köpa inneskor 👣

Igår, tisdags så frågade jag Elsas (grannflickan) mamma om det var okej om vi lånade med Elsa till lekland. Och det blev minst sagt uppskattat. Men Adele påpekar bara så vi vet är Ebba också hennes bästis, och att vi borde ju ringa henne också då. Haha Adele. Men väl på Andys va det nästan tomt, jämfört med förra gången då det var fuuuullt. Lina kom också förbi och hängde. Efter några lökiga timmar där åkte vi hem. Barnen var heeelt slut men nöjda. Väl hemma kom Sebastian och jag åkte och gjorde fransar & handlade. Sen var det packa och planera som gällde. Även plockat ut jullans pass. Ser ni så söta Adele och Julia är på sina pass! Ganska lika, förutom att Adele hade värsta luggen haha.

Idag har vi slappat, packat mer, ätit gofrulle. Julia sover och ska få sova länge idag. Så hon kan vara vaken länge, Adele ska också få kriga sig uppe ikväll. Iallafall till typ 22 hoppas vi. Så dem kan sova länge imorgon eftersom det blir en lååång dag. Och planet går vid 7 på kvällen och vi är framme ca 12? Sen ska man till hotellet osv med. Har shoppat tidningar till Adele och får packa med kex till jullan haha. Lite nervös för Julia på flyget men det grejar vi. Så just nu hoppar Adele studsmatta på baksidan tillsammans med grannar och ja, jag bloggar. Såååå taggad på resan imorgon!!!! Och det är ju stadsfesten idag med, så hinner vi så blir det dit en sväng med.

Rörigt inlägg kanske. Som vanligt.
Men tiden är knappt! 💋💋💋


Likes

Comments

I torsdags blev det en baddag på Furuvik, jag mallan & våra 4 barn. Vädret var för en gångs skull så vi passade direkt på att bada loss. Så de fick bli kusinhäng. Julia är i fas då hon typ vägrar sova sin nap.. så hon somnade inte fören vi skulle hem haha, 4 timmar senare än annars. Väl hemma blev det en snabbstädning innan svärisarna kom på besök. Och flickorna badade igen, fast i lillpoolen på baksidan våran.

På fredagen spöregnade det. Så då fick det bli Andys. Väl där träffade vi på Malin och pojkarna ännu en gång. Milton ropade glatt när han såg Julia, hans favvis. Adele träffade en kompis också, vi var där länge och när vi skulle hem var Adele helt svettig haha. Jullan gick massor också där, samt klättrar upp och åker kanan helt själv. Så kul att se! Sen var det ju freeeedag och helg. Sebastian har alltid lyckorus på fredagar haha, så det blev lyxmiddag och massa familjelek. Avslutade med fredagsmys i all ära.

Idag har vi varit på nian först och åt lunch. Adele ääälskar kyckling och curry så det åt hon. Vi andra åt husmans. Sen åkte vi till Valbo faktiskt, letade nå sandaler till jullan och hittade ett par perfekta. Adele fick shoppa vas hon vela tills resan, och det fick bli en väska, rosetter till håret och klister-örhängen. Kommer va så fin så! Sen var det Sebastian som shoppade för ovanlighetens skull haha. Sen åkte jag och Adele och handlade mat plus lördagsgodis. Sebastian lagade såååå god mat idag!!! Alla slängde i sig det. Och Adele får oss tappa hakan varje dag nu i slutet som blitt såååå duktig på äta. Innan har hon i perioder varit så kräsen. Men numera äter hon grönsaker, kött, såser och allt sånt hon inte ens vela smaka på förr. Varje dag serverar vi någon typ av grönsak och hon äter alltid. Även om hon inte gillar det så värst.

Och jullan som gått hela dagen. Både på köpis och här hemma. Adele ropar hela tiden "kolla syrran går!!! Kolla!!!" Sen har Adele även lärt jullan slängpuss och ge en kram på beställning. Stolt är hon. Nu ska barnen nattas och vi ska viiiila. Imorgon ska vi ha lite barnfritt så då har vi massor av saker att fixa.

Likes

Comments

Några dagar i bilder 🤳🏼

Orkar inte skriva något men vi har haft supermysiga dagar iallafall! Men nu längtar vi bara efter 2 veckor i Kreta!!! 💋

Likes

Comments