Det är fredagnatt och jag ligger hemma i soffan och kollar på netflix, Viktor är på jobbet men smsar titt som tätt för att checka läget. Jag har ont, ungefär som mensvärk så jag antar att det är det som är förvärkar. Jag börjar räkna värkar och märker att dom kommer något regelbundet men det är ändå cirka 10 minuter emellan. Men dom börjar göra riktigt ont så tillslut skriver Viktor att han kommer hem så får vi se vad som händer.

Det går mot lördagmorgon den 12:e augusti, och bebisen är beräknad att komma den 16:e augusti. Men jag har läst så mycket om att det är väldigt vanligt att förstföderskor går över tiden, så det var det jag hade ställt mig in på. Men jag har så pass onda värkar att Viktor övertalar mig att vi ska åka in till BB så vid 06:00 sitter vi i bilen påväg mot Falun. Vi lämnade bb-väskan hemma för vi trodde att vi skulle få åka hem ganska så snart igen för dom flesta blir hemskickade tills det verkligen är på gång. Men väskan skulle vi ha tagit med oss för väl på plats så gör dom en kontroll och det visar sig att jag är öppen 3 cm.🤔 Jaha, tänkte jag. Ska jag bli mamma så snart? Så nästa gång jag åker hem så har jag vår lilla bebis med oss? Nej nej herregud, är jag ens redo för detta?!

Vi checkade in på patienthotellet för det är omöjligt att veta hur lång tid det tar innan allt dras igång, men jag ville ändå vara nära för värkarna gjorde ganska ont så ifall något skulle hända så var vi i samma byggnad som BB. TACK OCH LOV🙏

Jag tänker dra detta ganska snabbt men Viktor åkte hem för att hämta bb-väskan, jag var livrädd kvar på rummet men försökte ändå sova men det gick inte. Duschade cirka 5 gånger på en timme för det hjälpte mot värkarna. V kommer tillbaka, vi ringer BB för jag har så ont, vi får komma dit och jag har knappt öppnat mig mer men får tabletter så jag kanske kan få lite sömm. Tillbaka på rummet och klarar varken av att äta eller sova så börjar bli ganska förstörd som människa. Jag väcker V som lyckats få lite sömm och han rullar mig i rullstolen över till BB. Lördagnatt 02:00 skrivs jag in, äntligen tänkte jag! Nu hade jag så ont så jag ville bara få det överstökat, oavsett hur nervös och rädd jag än var.

Jag får en del tabletter och någon spruta osv, men ingenting hjälper mot värkarna, utan jag blir bara mer trött. 05:00 väljer jag att prova lustgas och det är nog bland det bästa som hänt mig. Mycket för att jag blev mer fokuserad på min andning än själva värken. Så den dosen ökar vi lite smått desto värre värkarna blev. 09:30 flyttas jag till ett förlossningsrum och värkarna gör riktigt jävla skitont så jag både skriker och gråter, klämmer nog sönder Viktors hand också. På riktigt, jag kunde inte hantera smärtan för fem öre. Allt jag har läst om att gå in i sig själv och andas igenom smärtan,HA! Det skulle aldrig gå! Jag skrek allt vad jag orkade😂 10:30 får jag den efterlängtade ryggbedövningen, men den var en riktig besvikelse ändå. Trots att värkarna inte alls kändes längre så kände jag ett extremt tryck och det var obehagligt som fan.

Jag har alltså fått massa tabletter, sprutor, ryggbedövningen och använder lustgasen men ändå känns det som jag går igenom ett helvete? FAN. Jag bröt ihop flera gånger under den här tiden. Jag är verkligen en sån person som hatar smärta. 13:32 tar dom hål på hinnan så att fostervattnet går och 14:10 står jag upp och försöker gunga mig igenom varje värk och hela min kropp skriker att jag ska krysta men jag ska försöka att låta bli. Samtidigt trycker bebisen på nedåt men jag är stensäker på att jag kommer bajsa på mig så jag skickar ut Viktor ur rummet flera gånger samtidigt som barnmorskan försöker övertala mig att låta honom vara kvar för att barnet kommer snart haha åh herregud, stackars Viktor😅 Jag verkligen skrek allt vad jag hade så jag tror att hela Falun hörde att jag höll på att bajsa på mig hahaha. 14:30 börjar krystvärkarna och 15:04 kom han ut. I mina papper står det att förlossningen gick fint framåt och allt var så bra så men för mig var allt nytt och skrämmande, känns som en resa till helvetet och tillbaka faktiskt. 😂 Och när halva hans huvud var ute så gjorde det så ont att jag skrek att jag ville ha kejsarsnitt och det är NU haha! Allt är ganska suddigt pga sömnbrist osv men jag minns att jag blundade genom tiden jag krystade och när han kom ut och dom la honom på mitt bröst och sa åt mig att öppna ögonen så vågade jag knappt. Efter några sekunder som kändes som en evighet så slog jag upp ögonen och där låg han, världens finaste lilla männsiska. Ofattbart att jag och Viktor kunde skapa denna lilla kille, han är vår och vi har hela livet framför oss tillsammans. Det kommer bli magiskt❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag går vi in i vecka 22💙 I måndags var vi till barnmorskan och lyssnade på lillkillens hjärta, det var så fascinerande tycker jag! Allt stod rätt till, det var skönt att höra. Blir lätt att man oroar sig för allt möjligt under graviditeten, men bebis verkar må bra så det är toppen!

Känner fortfarande ingen vidare aptit så får truga i mig mat om dagarna, säkert därför jag är så trött också, bebis tar ju all näring.. Men jag börjar äntligen vänja mig vid sparkarna, tycker inte att det är en sån märklig känsla längre🙌💕

Här är en bild på hur magen ser ut just nu👇 Och Milo ligger å myser i sängen 😻


Likes

Comments

Vilken vecka det har varit! Måndag-tisdag packade vi ned allt, onsdag körde vi grejerna till nya lägenheten, torsdag städade vi ur den gamla lägenheten och i fredags lämnade jag tillbaka nycklarna😓 Samtidigt som jag har gjort detta med hjälp av mamma och syster, så har sambon renoverat lägenheten! Lagt nytt golv, målat väggar och tak osv.. Barnrummet har vi väntat med för det kommer ändå inte till användning just nu, och så är det golvet i hallen som är kvar att läggas men resten är klart och det känns så sköööönt!! Jag har varit så stressad och grinig så nu kan vi verkligen bara andas ut.

Nu går vi runt här hemma och plockar iordning på det vi känner för och det börjar se mer å mer ut som ett hem🏡 Katterna verkar trivas också, tror dom gillar den här lägenheten mer än den andra faktiskt!

Idag har jag och Viktor varit till Ikea för att shoppa lite grejer till barnrummet: lakan, kudde, haklappar, badbalja och en himla massa mer. Jag vet knappt vad allting är, men allt som var mjukt å såg gulligt ut åkte ned i vagnen 😅

Bebisen sparkar på därinne i magen, har fortfarande inte riktigt vant mig vid den känslan än men det kommer väl. Nu är vi i vecka 21 (20+3), och jag tycker att magen har börjat växa på rejält nu... Behöver sköna gravidbyxor, var hittar man såna??! Jag har även halsbränna på nätterna som rubbar min sömn och är ganska lättretlig men annars känns allt väldigt bra.


Bjuder på lite bilder på hur lägenheten ser ut just nu, en jäkla skillnad mot innan va? Den är så mycket ljusare och finare nu!

Köpte detta söta plagg till bebisen, Sweet Poison har ju så mycket snyggt så hur ska man kunna låta bli att handla?

Likes

Comments

Igår var vi på ultraljud, jag var så spänd & nervös så jag kunde inte sova något natten till igår. Det var en en hel del "tänk-om" tankar som snurrade hela natten, det enda jag vill är att lilla bebisen skulle vara frisk💙 Och väl på plats så fick vi höra att allt såg bra ut och att vi väntar en liten pojke, ALLTSÅ??! Jag förstår fortfarande ingenting. Han sprattlade på som tusan därinne i magen å när vi fick se hans hjärta slå, då blev jag alldeles varm i kroppen! Efteråt tog vi en fika och försökte smälta vad vi just hade fått se.

Förresten så har vi köpt världens coolaste haklapp och sötaste mössan + vantar till bebisen😍😍

Senare åkte vi till vår nya lägenhet för att börja riva ned tapeter, just nu ser det ut som skit där men jag vet att det kommer bli så fint när vi är klara! Tidsoptimister som vi är så hoppas vi på att vara klara inom några dagar för senast onsdag lär flyttlasset gå dit.. vi får se hur vi lyckas med det haha! Jag tog några före-bilder så vi kan jämföra sen 👏👏

Här är lite bilder från lägenheten, ser ni vilket jobb det är å göra?! Tur att sambon är en händig kille 😅

Likes

Comments

Om jag har räknat rätt så går vi in i vecka 20 om två dagar, och då ska vi även på vårat första RUL (rutinultraljud). JAG är så himla nervös, vi vill veta om barnet är friskt såklart men vi är även väldigt nyfikna på vad det är för kön! Vad tror ni? 😍😍

ALLTSÅ seriöst, jag låg och spydde i över 10 veckor, flera gånger om dagen. Jag provade allt som vår barnmorska rekommenderade men ingenting fungerade, verkligen INGENTING!😤 Jag gick såklart ned i vikt och hade noll energi, jag var glad om jag lyckades ta mig från sängen till soffan faktiskt. Nu har jag inte spytt på cirka två veckor så det känns skönt, jag ber till gudarna att det ska vara över! Under min kräk-period så var det svårt för mig att ta in att jag var gravid och vad jag ens överhuvudtaget kände om det. Jag var en zombie.😑 Men nu börjar det smälta och jag är så ivrig! Jag tycker dock inte att det är ett dugg mysigt att vara gravid, inte ÄN iallafall. För någon vecka sedan började jag känna den lilla röra sig runt i magen, och jag tycker det är en obehaglig känsla. Det är helt omöjligt för mig att ligga på rygg nu för då känner jag verkligen hur plutten rullar runt därinne. Jag tror jag tycker det är obehagligt delvis för att det är en helt ny känsla för mig, och delvis för att jag hatar när jag inte har någon kontroll. Nu händer det så mycket med kroppen och jag kan inte kontrollera det ett skit! 😓😨😴


Nu har jag börjat gått upp mina kilon som jag tappat! Men jag har inte riktigt återfunnit min aptit än, äter i princip bara sallader, frukt och bär osv.. men det är ju nu det känns som magen börjar växa så det är väl från och med nu min aptit blir bättre hoppas jag! 🙌Men det stramar och drar i nedre delen av magen heeeeeela tiden, jag har svårt att sova bra, och jag brukar känna mig så varm så jag får ha en kall blöt handduk över pannan... är det normalt? Jag försöker googla om allt men alltid dyker det upp någon skräckhistoria..


Förhoppningsvis får vi nyckeln till nya lägenheten den här veckan. 👏👏Det känns skönt att flytta mer ut i skogen tycker jag och dessutom är den nya lägenheten mysigare med bättre planlösning. Vi ska dock lägga nytt golv och måla alla rum innan vi flyttar in, men det kommer kännas SO GOOD när allt är färdigt.👌✨ Så den här veckan ska jag bara måla klart köksbordet och en byrå, börja packa en del och bara mysa med katterna.💋💋

Likes

Comments

Hej igen! Nu var det ett tag sen sist, jag önskar att jag kunde komma med en intressant förklaring till varför jag inte skrivit men jag har i princip bara jobbat och sovit.. hehe😳 Så finns inte mycket att säga om det!


Vad har hänt sen sist? Jo, mitt i när depressionen var som värst med olika tabletter och sömnlösa nätter så fann jag en liten eld inom mig, som ledde till att jag försökte lyfta upp mig själv. Jag sa upp kontakten med människor som tog all min energi jag hade och som absolut inte förtjänade det, och alla piller som tydligen skulle göra mig lycklig slutade jag med, och jag skaffade mig ett jobb som jag trivdes med till hundra procent. Där och då bestämde jag mig för att jag var för trött på att vara deprimerad och utmattad så jag började jobba heltid på en gång direkt efter att ha varit sjukskriven, det passar inte alla men för mig hjälpte det. 🙌

Till det här med att vara G R A V I D.. jag drar historien kort. I samma veva som jag började jobba, i September, så träffade jag en stilig kille. En månad senare var vi sambo och förlovade och ännu en månad senare var jag gravid. Det gick jääääävligt fort och jag är nog minst lika förvånad som alla andra😳 Och nu står vi här, vi har känt varann i 4 månader och väntar barn tillsammans. Delade känslor såklart. När jag misstänkte att jag var gravid så gjorde jag två tester, båda visade positivt. Men jag var i chock och väldigt bestämd över att testen måste ha visat fel eller att det var fel på mitt kiss eller nåt.. sedan köpte vi ett tredje test som visade likadant, då började jag förstå att jag var gravid. FAN tänkte jag, då måste jag alltså sluta röka NU, var min första tanke. Tankarna var för många för att jag skulle kunna hantera dem. Inte konstigt att jag hade känt mig lite svullen på sistone... och självklart skulle illamåendet komma. Aptiten försvann på direkten och jag sov så sjukt mycket. Kräks till och från hela tiden, får inte i mig mycket i matväg alls faktiskt. Dessutom kom dessa jävla hormoner som gör kaos med mig. Det känns som jag har en evighets-baksmälla från helvetet + PMSx1000. Jag kan säga att jag inte har varit trevligt sällskap de senaste veckorna. Jag har varit helt utmattad, jag får vara glad om jag ens lyckas ta en dusch utan att svimma eller kräkas😷 Någon som har nå bra tips hur man kan minska illamåendet?

Efter att vi gick ut med att vi ska bli föräldrar, så är det jättemånga som säger "oj, du är inte så långt gången, hur vågar ni gå ut med det så tidigt?" "oj, ni vet väl att det är lätt att få missfall fram till vecka 12?" "oj, vad fort det gick för er".
Jag vill bara säga att folk hade börjat undra varför jag helt plötsligt blev nykterist och rökfri och bara vill vara hemma. Så då hade folk ändå fattat vad som är på gång att hända så då kan man lika gärna bara berätta det från början. Plus att mamma ville skryta om att hon ska bli mormor haha😂 Och jag vet att man kan få missfall, det kan man ju under hela graviditeten men bara för att man inte har gått ut med att man är gravid å får missfall så betyder det inte att det inte händer liksom. Det är sånt som händer och jag tycker att man bör prata om det isåfall. Och vi är väldigt medvetna om att det har gått fort, men varför behöver det vara en nackdel?

Med detta sagt så vill jag avsluta med att säga att jag är väldigt nyfiken på det lilla liv som växer inom mig, men jag är livrädd. LIVRÄDD. Det har ungefär gått 3 månader nu och känner mig redan som en klumpig valross. Ni får stå ut med halvnakna gravidbilder framöver för jag är helt fascinerad av vad som sker med kroppen faktiskt.😏 Jag längtar till den där perioden när "det är mysigt att vara gravid" för än så länge är det inte mysigt överhuvudtaget.

Kan vi bara ta 3 sekunder till att beundra mina flamingo tofflor & att Milo tror att barnvagnen är till honom😍😍

Likes

Comments

Oj, så fel jag hade... Jag har suttit här nu ett bra tag och funderat på hur jag ska kunna formulera mig för att ni ska förstå. Jag tog ett uppehåll från bloggandet, inte för att sommaren kom och jag bara hade tid för roligheter. Utan för att sommaren kom och min psykiska ohälsa tog inte semester. I vintras trodde jag att allt skulle ha gått över till sommaren för vi gick mot ljusare tider, sommaren är ändå bästa årstiden enligt mig. Jag var redo att piffa upp mig, dricka goda drinkar och njuta av värmen. Delvis blev det så, en dag eller om jag hade tur så två dagar i veckan. Men de andra fem dagarna låg jag i sängen, utan livslust.

Jag tycker nästan att ingenting är roligt längre, jag gick från livsnjutare till självmordsbenägen. Jag gick till en annan läkare och jag lider tydligen av medelsvår utmattningsdepression och blev sjukskriven på en gång. Fett bitter blev jag eftersom jag precis hade börjat på mitt nya jobb, men samtidigt kunde en del av mig andas ut och slappna av. För nu visste jag att jag bara kunde fokusera på mig själv och hur jag mår.

Jag vet inte om det beror på medicinen, eller att jag skaffat katt, eller att jag börjar hitta tillbaka till mig själv men jag känner inte längre att jag vill dö. Och det känns underbart. Det är ett steg åt rätt håll. Det värsta av allt just nu tycker jag är att jag sover mellan 12-16 timmar per dygn, jag får en sådan ångest. Mest för att jag är 26 år och borde "ta vara" på tiden medan jag är ung osv men tröttheten tar över. Viljan finns men inte orken. Det gör mig frustrerad. Den är den typen av inre stress som gör mig utmattad.

En annan sak som stör mig så otroligt mycket är att jag har blivit så rädd och försiktig. För några år sedan tänkte jag "vad är det värsta som skulle kunna hända" och nu tänker jag "det kommer nog gå åt helvete". När jag var 19 år och nybliven student så hoppade jag på ett plan till Italien, innan det hade jag aldrig flugit någonstans. Men jag var för nyfiken för att vara rädd. Jag hade ju hela livet framför mig. Det var spännande med nytt land, ny kultur och nytt språk. Det var så jag ville leva. Det är så jag vill leva. Nu sitter jag och deppar i byn jag växte upp i och vågar knappt lämna lägenheten, jag vågar inte ens ta bilen till affären. Så illa är det. Jag tror att jag är rädd för allt jag inte kan kontrollera. Hur kunde det bli såhär? Det vet inte jag men jag vet att det är inte så här jag vill leva och varje dag kämpar jag konstant med kriget i min hjärna. En dag ska jag må bra igen.

Till er som kan relatera till detta:
- Skäms inte, ni är inte ensamma.
- Ta en dag i taget.
- Välj alltid livet!


Sorry för ett grin-inlägg, jag ville bara få ur mig varför jag inte skrivit på ett tag. Förhoppningsvis blir nästa inlägg lite mer positivt! Kram på er😘 

Likes

Comments

Hej på er👋 Vet ni vad jag har gjort ikväll? Jag har äntligen fått igång på min dator efter två år och jag har så sjuuukt många bilder där. Jag gick igenom mapp efter mapp och jag är sån som har tio mappar i varje mapp typ så det tog lite tid😂 Och jag hittade gamla bilder från när jag var fjortis som jag tänkte bjuda på, och skratta på för det gjorde jag!😅👌

Har inte bloggat för jag har noll motivation och har varit nedstämd as fuck. Det känns som allt går emot mig å jag orkar inte ta tag i nånting alls. Att ta en sak i taget är fan inte lätt när det är hundra måsten, då ger jag upp på en gång.. Men nån gång lär jag sluta tycka synd om mig själv å göra nåt åt saken för jag vet att det bara är jag själv som kan ändra min livssituation. Funderar på att gå till en psykolog som kanske kan gräva lite i min fucked up hjärna??😕

Anyway så är det mycket av det förflutna som tynger mig men det är på tiden att sluta överanalysera och faktiskt vända blad och välkomna ett nytt kapitel i mitt liv. Jag vill inte minnas sommaren 2016 som den sommaren jag grävde ned mig själv och lät mig förstöras. Bland annat har jag ett nytt jobb, börjar om två veckor och det ska bli skönt med rutiner och förhoppningsvis kommer jag att trivas, så det är en bra början tycker jag👌

Alltså ser ni hur liten jag ser ut att vara?!😂😂👇 och tänk hur mycket man faktiskt förändras, och det är helt sjukt att jag blir 26 i sommar, vart tar tiden vägen???

Godnatt från en förvirrad tjej med åldersnoja 💋

Likes

Comments

Jag har upptäckt himmelriket😍 Jag har blivit lite smått besatt av wish, jag har beställt hem lite allt möjligt och det är super duper billigt! Bland annat som denna bikini ni ser på bilden nedan, fett snygg även om trosan ser ut som en gardin👌

Jag har gjort en liten lista på saker som jag kan störa mig på, tänkte att det kan vara kul för er att läsa va?! 😁😁👍 Nej inte direkt men klockan är mitt i natten och inte en enda blund än.. aja, here we go!

10 saker som stör mig:

🔸Killar som tycker det är äckligt att tjejer bajsar. Snälla grabbar, det är 2016 nu och förhoppningsvis vet ni hur människans kropp fungerar. Vi äter mat, precis som ni, och det lär komma ut nånstans. Chockerande va?

🔹Energitjuvar, vad håller ni på med?

🔸Människor som kallar tjejer för slampor pga att dom har legat med för många personer. Folk gillar att ha sex så varför låta bli att ligga? Jag vill hellre kalla dessa personer för livsnjutare, heja er girls!👏

🔹Ni som vänder kappan efter vinden, hur orkar ni? Var dig själv och stå upp för dig själv!

🔸När man har sminkat sig i evigheter och är redo att vara en fucking queen på dansgolvet en fredagkväll men man har pms å får en gråtattack så sminket blir kaos..  😒😂

🔹När jag tror att jag är romantisk som tatuerar in en killes namn som jag håller kärt men det visar sig att man bara är ett psycho som gillar att vara spontan. well, hello👋

🔸När jag sveper en flaska rödvin och valde att ha vita byxor på mig, alltså why??🍷

🔹När jag har hällt upp vatten i en kastrull å sätter den på plattan, går iväg och när jag tror att det börjat koka så går jag tillbaka och inser att jag glömde att slå på plattan.. suck.

🔸När det är aprilväder och jag kollar ut å ser att det snöar. Klär på mig tre tröjor, fem jackor och två halsdukar så hinner det gå 10 sekunder å man går ut så är det +25 och stålande sol.. alltså seriöst?! Är det gud som jävlas med mig?

🔹När jag har hittat världens bästa fyllekäk men klarar aldrig av att äta det igen för jag dagen efter kräktes upp exakt minsta lilla bit..

Likes

Comments

Jag och R hade så himla mysigt på valborg👌 Vi kollade på brasa, grillade, badade tunna och sen gick vi på krogen. Gårdagen var jag väldigt sliten men drack ungefär tusen liter vatten för att orka åka till Kupolen å springa runt där i alla affärer😅

Nu ligger jag i sängen och har legat här i 26h, ungefär så kul som det låter men idag har jag inte haft någon ork överhuvudtaget. Just nu känns allt väldigt tungt och att jag inte kommer klara av nåt alls.. Så typiskt när det har varit sol och fint ute hela dagen.

Men men, vad gör man? Man tröstshoppar😂 Jag har bott i min lägenhet i lite mer än ett halvår men har ännu inte fixat ordning allt än. Bland annat har jag ingenting på väggarna så jag har beställt tre posters, dessa som ni ser ovan👆 Hur snygga?! Jag diggar dom iallafall😍

Likes

Comments