Idag hade jag ställt alarmet på 8 med planen att hoppa upp ur sängen full av energi, men som ni kanske förstår blev det inte riktigt så, haha.
Jag vaknade istället vid halv 10 och segade kvar i sängen i ytterligare en halvtimme, men tog mig sedan äntligen upp och gjorde i ordning lite frukost.
Jag mixade frusen mango och lite frusna jordgubbar, och toppade sedan av det med kokosflingor.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vad innebär det egentligen att vara nyttig och hälsosam?
I dagens samhälle definieras det ofta som att äta "clean" och att träna i stora mängder. Man ska aldrig tillåtas vara nöjd med sina rutiner förrän allt man gör är att träna och hälla i sig proteinpulver i princip. Kolhydrater ses som satan, och att sätta sig ner med en skål godis är bland det värsta man kan tänka sig göra.

Nu tycker jag att vi tar en minut och funderar över det här. Hur kan det här anses vara nyttigt?
Ska inte principen att vara nyttig och hälsosam att ta hand om sin kropp och själ, psykiskt och fysiskt? Att pressa sig själv till sin gräns och att aldrig tillåta sig själv att bara äta vad man tycker är gott kan omöjligen vara hälsosamt på något sätt.

Jag har levt i flera år troende på den bild media målar för oss, smalhetsen och kalori räknandet, och vart har det lett? Till depression, ångest och grova ätstörningar.
Att bli pressad till att tro att man måste träna dagligen och att allt som inte är frukt och sallad är hemskt är inte okej.
Ordet "nyttigt" känns som ett så dumt ord med tanke på hur det används.
Men att vara hälsosam är att ta hand om sin kropp både fysiskt och psykiskt. Att fylla sin kropp med både goda och näringsrika saker, att tillåta sig själv ligga ner med en skål godis om man känner för det, att skippa ett träningspass för att man bara inte känner för det. Att göra saker som gör en glad.
Och viktigast av allt, att inte låta "att vara hälsosam" bli ens största fokus. Om man nu vill ha något motiverande, och ett mål eller fokus, tänk då istället att vara ditt bästa jag.
Att vara glad, pigg och nöjd. Att kunna känna dig levande och full av liv.
Så nu när det är nytt år och all media tjatar om onödiga saker, strunta i det. Säg nej och gör vad du vet egentligen är bäst.
Ta hand om dig själv, älska dig själv.

Och förresten, här kommer en bild på min lunch! Avokado toast med tomat, stekt zucchini och sallad med balsamvinäger.

Likes

Comments

Ibland tappar man grepp om vad som faktiskt betyder nåt och vad som egentligen spelar roll.
Man blir uppfångad i allt drama, alla små detaljer och allt negativt ända tills man glömmer bort sig själv.
Det drar energi, både psykiskt och fysiskt och man glömmer bort hur man ska ta hand om sig själv och sin kropp.
När det blir så illa att man knappt orkar ställa sig upp eller förbereda en vettig måltid, när man tappat all sin motivation och bara vill sova konstant, det är då det är dags att vakna till.
Ta ett djupt andetag. Ta en stund och fråga dig själv vad som gjorde att du tappade bort dig. När och vart var du senast dig själv, när kände du dig senast stark? Vad har förändrats? Vad kan du göra för att ta dig tillbaka dit?
Gör det. Ta hand om dig själv.
Du är viktig och ditt mående går över allt.
Håll dig motiverad och omringa dig med positiva meddelanden och bilder.
Du klarar det, och du kommer tacka dig själv

Likes

Comments

Ett år sen stod jag på min balkong och lovade mig själv att jag skulle göra 2016 till mitt år.
Oavsett vilka förändringar som skulle krävas.
Ett år senare, kan jag gott och väl säga att det är det första nyårslöftet jag någonsin hållit 100%.
Jag lyckades. Jag tog tillbaka mitt liv.
Under 2016 har jag brutit alla mina destruktiva mönster, och jag har gjort exakt allt för att bli frisk.
Jag har behövt utmana mina största rädslor och jag har behövt lämna många personer bakom mig, men allt för det bästa.
Att prioritera mitt mående över allt annat är det bästa valet jag har tagit, för med det har jag blivit frisk, börjat skolan på heltid igen, börjat leva igen.
Inget har varit lätt, det har vart en kamp varje dag. Men jag klarade det.
Och nu står jag här igen, det är dags för ett nytt nyårslöfte som start på det nya året.
Och i år blir det att inte låta någon eller något hålla mig tillbaka, och att satsa allt för att nå mina mål.
Jag vet att det här året kommer betyda otroligt mycket och allt kommer fortsätta förändras för det bättre.
Snart går jag äntligen ut grundskolan, och om sju månader lär jag flytta ifrån Sverige.
Jag kommer släppa alla mina tryggheter och satsa allt för att nå dit jag vill.
Det är läskigt, men jag vet att det är värt det.
Ett steg närmare drömmen som jag blir alltmer säker på att jag kommer nå.
2017, i'll take the world by storm

Likes

Comments

Jag vaknade nyss och gick upp och gjorde frukost med idén att göra banan pannkakor, och så blev det men jag la en liten ny twist på dom! Jag lade till hackad choklad, och toppade dom sedan med tofuline glass och riven kokos, vilket vart en ultimat lyx helg frukost. Känns som en bra start på en bra dag.

Likes

Comments

Idag är det fredag, vilket normalt vis brukar vara en väldigt lugn och stress fri idag- men idag vart det lite annorlunda.
Imorse efter att ha gått upp tidigt åkte jag bort till Älvsjö för att gå på gymnasiemässan med min klass, vilket var ganska intressant men väldigt stressande av många anledningar. Mestadels var det på grund av att det var så otroligt mycket folk där.
Men det gick ändå bra, jag lyckades samla på mig en del broschyrer och jag ska faktiskt på ett öppet hus på onsdag, så jag ska uppdatera er då om hur det vart!
Men sen efter mässan åkte jag hem för att göra lunch och vila ett tag, och åkte sedan in till stan för att möta upp Simone och Levina som jag tog en fika med<3 vi promenerade också bort till bland annat zara och jag provade på en del kläder och blev helt kär i flera plagg som jag bara kan drömma om att ha råd med ):
Man får väl helt enkelt börja spara haha.
Efter det åkte Simone hem, men jag och Levina stannade kvar och gick och åt middag på sushi Yama vilket var väldigt mysigt och välbehövt.
Så jag skulle säga att det ändå har vart en väldigt lyckad fredag, även om det har vart en del stress.
Hoppas att alla ni har det bra, och förlåt för det här halv virriga inlägget, är bara otroligt trött så ni får ursäkta mig<3

Likes

Comments

Idag blev det att stanna hemma igen, då jag igår kväll inte mådde speciellt bra alls och behövde tid att andas. Så jag har spenderat dagen i sängen och gjort en massa läxor och vilat, inte så jätte intressant precis.
Men imorn är gymnasiemässan och på kvällen ska jag träffa Levina och Simone, så jag hoppas att jag hinner göra ett lite intressantare inlägg imorgon kväll!<3

Likes

Comments

Idag är en sån där riktigt kylig oktober dag då man bara vill krypa ner med en bunt av täcken, en kopp varm choklad och ha ett Netflix marathon. Såååå, det är i princip så jag spenderar den här dagen.
Jag var i skolan två lektioner på förmiddagen och fick en del gjort, men jag kände mig otroligt stressad och har fortfarande lite feber, så det räckte med det.
Men i alla fall, viktigast av allt är att ta hand om sig själv. Hälsan går alltid först, och man måste alltid prioritera sitt mående.

Likes

Comments

Just nu sitter jag i sängen och blastar the main's album "american candy" medans jag pluggar inför ett uppkommande hemkunskapsprov, vilket i princip är min vanliga söndags rutin.
Jag har också som jag tror att jag nämnde i mitt senaste inlägg, lyckats få en rejäl förkylning eller något sånt, så jag har i princip inte lämnat lägenheten sen i torsdags vilket inte känns så himla fräscht. Men vad finns det att göra, förutom att lyssna på sin kropp och vila.
Så det är det jag får fortsätta göra resten av dagen, och förmodligen imorgon också så att febern går ner till slut.
Så, med tanke på att jag är fast i min säng så planerar jag ett litet american horrorstory marathon för imorgon, och funderar starkt på att försöka mitt bästa för att baka någon liten kardemumma kaka eller något annat höstigt att snacka på. Vi får väl se imorgon helt enkelt, så jag uppdaterar er om det då haha.

Likes

Comments

Ibland händer något som får en att tappa fokus från det viktiga, och man glider iväg i allt drama och tappar vem man är. Man börjar spendera lite för mycket tid på att vara som andra vill att man ska vara, lite för mycket tid på vad andra kommer tänka. Lite för mycket tid på andra och lite för lite på sig själv och vad som faktiskt spelar någon roll.
Man kanske begår några misstag, tar några saker för givet och dras med i allt ytligt.
Och det är okej, så länge man kommer på sig själv och stannar upp.
Ta några djupa andetag, koka en kopp te, sätt på en bra film, ta en promenad och häll upp ett bad. Tänk igenom allt som har hänt, inte så att du börjar haka upp dig på detaljer - utan ser vad som faktiskt har hänt. Du kanske inte har gjort allt rätt, andra kanske inte har gjort allt rätt, men det som är säkert är att det är gjort.
Det finns inget att göra förutom att ta den tid du behöver för att komma tillbaka till dig själv och hitta din egen plats igen. Vad som är gjort är gjort och går inte att ta tillbaka, och det hände av en anledning.
Så länge du hittar tillbaka till dig själv igen, spelar det ingen roll vad någon annan tänker eller tycker. Du vet vem du är, och du är inte definierad av någon annans åsikt.

Likes

Comments