Tänka sig att nu är ett helt skolår över för denna gång! Mitt första år på GIH har gått i rasande fart. Förstår det knappt själv. Nu har jag varit hemma i Ängelholm några dagar för lite semester, träffa familjen och vänner och bara få njuta av det underbara vädret! Så skönt att kunna lägga sig på verandan och sola, kunna cykla till stranden eller ta en promenad i skogen. Som jag längtat efter det!

Jag uppskattar detta så mycket mer nu. Jag har knappt varit hemma under året och nu när man väl är här är det så underbart. Ängelholm är så mysigt nu på sommaren och att få bli ompysslad av mamma och pappa och inte ha några måsten är riktigt skönt. Jag är tacksam. Nu ska jag ta tillvara på de sista dagarna innan jag åker hem till Stockholm igen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För att kunna rensa ut allt och ta nya starka tag, men man kan bara inte. Kommer inte en droppe. Fruktansvärt jobbigt när jag vet att det är det jag behöver.

Likes

Comments

​Vi alla har dåliga dagar, så är det bara. Jag har haft några nu och det är lika jobbigt varje gång jag har dom. Hjärnan är mosig men går samtidigt på högvarv, tankar surrar, man känner sig allmänt nere, dålig och ingenting går ens väg tycker man. Jag är en sån person som, när jag har dessa dagarna, glömmer jag att ta hand om mig själv vilket resulterar i att jag mår ännu sämre. Jag äter sjukt dåligt, massa skräp, tränar inte och hör knappt av mig till mina kompisar. Går in i en slags bubbla.

Men så kommer det viktiga jag skulle ta upp. När man är så deppig, ledsen och ensam så är det otroligt skönt att man har en eller flera vänner som lyser upp ens dag.

Igår bestod min dag av att vakna upp vid 10, lite smått bakis. Mådde redan där lite halvdant både psykiskt och fysiskt. Tog en dusch, åkte till Tantolunden och solade. Det var bara jag och en podd i öronen. Åkte hem och käkade kvällsmat, kollade på film och ja summan av kardemumman: En allmänt tråkig dag, seg, deppig och kände mig så jävla ensam och DÅLIG. Senare på kvällen ringer min älskade bästa vän Hannes. Vi pratade länge och DÅ äntligen fick jag till ett skratt! Inte en enda gång under hela dagen hade jag lett eller skrattat men nu, nu äntligen. Hannes är en klippa. Han får mig alltid på mycket bättre humör. Ett litet samtal och jag kan skratta igen, han lyser upp min dag. Det är så otroligt viktigt att man omger sig av underbara vänner, sådana som GER energi och inte TAR. Hannes ger mig energi, hela tiden och det är därför han är min bästa vän.

Likes

Comments

​Vad gör man när ens motivation att plugga är nere på botten? Det är som om min hjärna har börjat koppla ner och satt sig själv i "sommarlovsläge". Sista kursen, idrottsjuridik 2... svårare än någonsin och min hjärna fungerar inte. Sista klämmen, sen är det tack och adjö och ett helt ÅR har jag gått av min utbildning? Så sjukt! Ska bli så skönt när tentan är gjord. Inga mer pluggböcker och papper att läsa. Jag har sagt till mig själv att jag ska börja läsa mer denna sommaren, alltså vanliga böcker. Det blir ju lätt så iallafall för mig att jag inte läser någonting alls förutom skolböcker. Så det är något jag vill bli bättre på! Har aldrig varit något läsfreak som min mamma är, hon läser ut böcker heeeela tiden. Jag tror att läsa kan vara ett sätt att slappna av, koppla bort sig lite och det är ju inte alltid helt fel eller hur! Läsa ut minst en bok i sommar.... det ska väl gå!

Likes

Comments

​I tisdags gick jag ÄNTLIGEN till Blodcentralen och gav blod. Detta var min första gång sedan jag registrerade mig i november. Jag gillar inte nålar, sprutor och allt det där egentligen, MEN jag ville ändå så gärna göra detta. Det är ju för en god sak. Många människor är i behov av blod. Det är till och med så att 9/10 förväntar sig att få blod om nödvändigt, men bara 3/10 ger blod... Detta är inte exakt statistik. En kompis sa detta till mig att hon läst det på en hemsida, sen är jag ju lite glömsk som inte kommer ihåg om det var 3 eller 5... Men men, huvudsaken är att det är en betydligt lägre andel som faktiskt går och lämnar blod än de som antar att det ska finnas blod till hands vid eventuell sjukdom eller olycka.

När jag gick därifrån var jag så nöjd med mig själv. Stolt. Nu hjälper jag en annan människa, eller till och med flera! Hur bra mår man inte då?

Likes

Comments

​Kom hem från en helt underbar resa i Paris i söndagskväll! Tack till min bästa vän Hannes som ville ha med mig, jag behövde verkligen det. Det var skönt att komma bort lite, upptäcka en annan stad, ett annat land, få nya perspektiv på saker och ting, äta gott och bara få vara. Inte ha några måsten utan bara leva. Paris var fantastiskt fint. Massa otroliga byggnader med fin arkitektur. Man kunde bara stå och beundra dom. Crepes med nutella och banan, croissanter och annan smaskig mat åt vi. Jag provade till och med sniglar hehe. Det var en av mina måsten under denna resan. Tro det eller ej men det var faktiskt gott!

Nu är jag hemma i Stockholm och som jag skrev tidigare hade jag bestämt att det skulle bli en liten nystart för min del. Det handlar inte om radikala förändringar men små ändringar i vardagen som ska hålla på lång sikt. Dags att börja tänka på mig själv och mitt välmående. Jag gör en detox denna veckan fram tills fredag som en liten kickstart. Detta är ju bara ett mål/förändring jag bestämt mig för. Detta gör jag för att rensa kroppen på slaggprodukter, få ny energi och för att minska mitt sötsug en aning. Sen efteråt blir det att göra små förändringar i min kost, men inte så mycket. Jag vill bara må bra, det är det jag måste ha i åtanke. Vill inte ha uppblåst mage och känna mig svullen mer.... Vad jag också bestämt mig för att göra är att gå på yoga! Tror jag behöver det, stressa ner lite, lugna själen. På något sätt tror jag också att det kommer stärka mig, både psykiskt och fysiskt.

Hur som helst så är jag just nu väldigt peppad på det som komma skall, på livet och på att våren äntligen är här!

Likes

Comments

​Imorgon åker jag och Hannes till PARIS. Alltså detta ska bli så underbart så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Paris kommer behandla oss väl, det är jag säker på! Att få strosa längst med gatorna, äta god mat, dricka vin och se Paris alla fina sevärdheter med sin bästa vän kommer bli så härligt.

Jag ska verkligen njuta av dagarna där borta. Resan är till för att ladda batterierna på nytt, samla kraft och energi för att sedan vara redo för våren på bästa sätt. Få en bra start på våren. Jag ska se våren som en utmaning, ett nytt äventyr som börjar. Dags att börja prioritera mig själv känner jag. Ta hand om mig själv och göra det jag och framför allt min kropp mår bra av. Försöka sluta tänka kortsiktigt när det kommer till min hälsa och istället se det långa perspektivet men samtidigt leva i nuet.. DET kommer bli en stor utmaning för mig, men jag ser fram emot det. Paris blir startskottet på våren och en nystart!

Likes

Comments

Efter att ha varit i en svacka nu under några dagar känns det som om jag är påväg uppåt igen. Solen tittade fram idag efter att ha fått kämpa sig igenom molnen under förmiddagen. Jag bestämde mig för att gå ut på en promenad. Satte på en podd och gick ut. Under mina promenader, det är då jag tänker som mest, men även rensar tankarna som mest. Jag är gladare nu efter två dagar av total nedstämdhet, dåliga tankar och vilsenhet. Plus en rejäl omgång förkylning på det. Ett jävla kaos är vad det blir om man lägger ihop dom två faktorerna.

Jag vet precis vad det är som drar ner mig i dåliga perioder. Det ligger bara på mig och mina dumma tankar. Jag kommer hålla det för mig själv just nu. Men jag vet att jag måste bestämma mig, det är då jag kommer tillbaka till det positiva igen.

Vi alla har dåliga dagar. Vilken tur att dom inte håller på för evigt!...

Likes

Comments

Då har även jag hittat hit och skapat en blogg! Jag gör det mestadels för min egen skull. Den här bloggen är till mig själv där jag kan skriva om mina tankar, känslor och händelser i mitt liv. Främst för att ge mig en påminnelse att jag inte ska glömma mig själv, att jag måste leva i nuet fullt ut och göra saker som är bra för mig! Här ska jag skriva av mig och rensa tankarna. Det kommer handla om mitt liv, i bra och dåliga tider, i regn och i solsken. Det ska även vara som min egna egoboost och som ett försök att inspirera mig själv och motivera mig själv att ständigt göra mig själv starkare på alla tänkbara plan.

Detta kommer ju bli väldigt spännande hur det går! Jag ska verkligen ge det ett försök. Det blir kul.

Likes

Comments