Måndag morgon. Snart i väg på jobbet. Lite trött efter helgen.

I fredags hade vi Firoz . En valp på ca 6 månader. Lillkillen  hade aldrig sovit bort utan sin husse eller matte. Han var så stressad så vid 4 på morgonen hade jag inte sovit en blund så då fick husse svänga förbi och hämta upp Firoz när han kom från jobbet.

I lördags var det dax för kräftskiva här hemma. Alla våra barn med respektive samt tre av mina syskon med respektive och några av deras barn. Vi var 18 vuxna och två barn.

Vi åt och sjöng och hade det mysigt. De två små barnen ville bada så de fick hoppa i poolen med några av sina föräldrar. Sen var det två små tjejer som blev grymt trötta 😍

Mysigt och roligt var det framåt natten men tyvärr blev några överförfriskade och hamnade i gräl i ämen som är minst 15 år gamla. Tragiskt och trist. Ljudnivån på dessa blev skämmigt höga så våra sovande gäster blev störda och säkerligen hela kvarteret blev väckt och störda. 😢

Tråkigt och ledsamt att det ska bli ett sådant slut på en fin kväll.
Ja där spriten går in, går vettet ut.

Igår söndag var det till att röja efter kalaset. Efter det för vi och gratta mina syskonbarn Anton och Elise.❤

Sen en middag på Krokoms värdshus innan hemfärd.

Ja det var denna helg. Mycket fint men lite tråkigt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jobbat 7-14 och nu gjort helg. Har varit och postat lillsyrrans post där hon befinner sig nu och handlat. Det är bara brödet som ska hämtas i morgon på ICA, nybakat.

I morgon har vi en liten kräftskiva här hemma 👌. Kräftor inhandlat och de får en liten kickstart på tiningen så de ligger på bänken en stund. säden ska de in i kylen för långsam tining tills i morgon.

Är lite sur att bordet som jag beställt från Dancover som skulle ta 2-4 arbetsdagar inte har kommit än. Ett extra bord som man kan fälla ihop. Då det får bli tapetbordet som får förgylla vår altan som extra bord.

Näe nu ska jag fixa lite här hemma iväntan på att Mattias ska dyka upp om ett par timmar.

Trevlig helg på er 💚

Likes

Comments

Hej igen! Ja visst är det fantastiskt? Med mormorskapet 😍. Äntligen börjar den andra delen av livet, att ens egna barn bygger bo och flyger på sina egna vingar. Är så hjärtans glad för min och Mattias stora bullriga familj. Har bonusbarnbarn som blir 2 år nästa vecka. Mitt älsta barn blir 28 samma vecka och det kommer en knodd i vinter. Det är katter och hundar både här och där. Ljuvligt men också lite tröttande ibland haha.

I morgon ska jag passa och rå om Firoz till på lördag. Husse och Matte hade fullt upp 😃. Har haft Kejjo på övernattning men aldrig Firoz. Spännande.

På lördag ska vi ha en liten kräftskiva med dom närmaste. Ska bli kul 😍. Det ska tydligen regna så vi har förberett oss för det.

Inte så snyggt men vad gör väl det 😅😅.

Näe nu ska jag sova. Börjar 7 i morgon.

Likes

Comments

Tror inte att jag har berättat direkt att jag ska bli mormor i vinter 😍. Men så är det hörrö ni 😃. Har vetat detta sedan jag gick på semester i början på juni. Hur svårt är det att hålla tyst haha. Men nu så syns bulan riktigt på Denise 💜 Magen växer så att det knakar. Det är spännande och förväntansfullt kan jag lova.

Mormor..... Mormor.... Jag Lena ska bli mormor 😍😍😍

Likes

Comments

Hej. Fick i fredags min EDS diagnos fastställt och jag känner en stor sorg och ilska. Senaste 10 åren har jag haft stora problem med smärta i kroppen, vrickat fötterna, problem att gå mm. Listan kan göras lång. Har träffat många läkare som sagt olika, jag har fått många konstiga mediciner som inte har hjälpt. En läkare sa till mig en gång att det sitter i mitt huvud. I fredags tog jag mod till mig att uppsöka vårdcentralen på grund av 2 års smärta i länden och problem med mitt högra ben. Ibland har smärtar varit grym. Jag motionerar lagom och golfar. Men efter vissa golfrunder måste jag lägga mig i flera timmar.
Läkaren jag träffade i fredags sa att jag har diskbråck så remiss är skickad till magnetröntgen och till ortoped. Hon bad mig också läsa på om EDS typ tre under helgen. Idag samtalade vi om detta grundligt och hon skickar också remiss till specialist i Västervik men talade om att det var lång väntetid.

Så nu sitter jag med miljoner känslor och tankar. Lättnad av att få veta vad som är fel. Ilska över så många år av kanske onödigt lidande. Sorg över att det inte går att bota. Men det finns faktiskt många saker som jag kan göra för att underlätta min vardag. Jag är så glad över det jobb jag har idag som inte kommer att påverka min hälsa negativt.

Röntgen ringde redan igår och jag fick en tid till magnetröntgen på måndag.

Jag skulle önska att läkarn hade sagt att ta det här pillret, gör den här övningen så blir du frisk, botad...men så är inte läget 😯

Men jag har ju haft detta i hela mitt liv. Det är en medfödd genetisk defekt på bindvävnaden. Våra kroppar består av 1/3 av bindvävnad som ska hålla ihop kroppen och är som ett gummiband som håller i hop skelett, leder, muskler mm men min bindvävnad är som tuggummi så den töjs ut men går inte tillbaka direkt som det ska och då blir det påfrestningar. Detta medför också artros på sikt.

Jag orkar inte berätta om allt som det ställer till men ska nu få proffshjälp framöver och har redan lärt mig mycket som kan underlätta. Synd att jag skulle hinna bli 47 år innan någon kunde tala om detta. Detta är också mycket ärftligt, 50%.

Ha en fin dag 💚

Likes

Comments

Har jobbat 36 timmar i helgen, ledig måndag, trött men är på Hc för fortsatt utredning och provtagning. Har tid nu 8. Det var lite jobbigt att kliva upp.

Likes

Comments

Träffade en läkare i dag. En bra sådan. Men som fick mig att hamna i någon form av kris. Känner mig både lättad men ändå sorgsen på något vis. Jag ska berätta mer ingående sen något vad det handlar om. Lättare att skriva vid en dator.

En av sakerna kan jag berätta om. Jag har haft problem med ländryggen och höger ben ett par år och nu är det ibland outhärdligt. Hon läkaren skrev en akut remiss till magnetröntgen samt till ortoped.
Diskbråck 😢
Jag har misstänkt detta men också förnekat, vill inte ...

Nu blev det bekräftat typ.

Jaja...jag är inte 25 längre 😯

Likes

Comments

God förmiddag!
Sitter och väntar på Erik. Har lovat att skjutsa honom för lite shopping denna förmiddag. Tvättar gör jag också.

Hade sjukt svårt att vakna idag. Hade så förbaskat ont i ryggen och benet. I går tog jag mig i kragen och fixade en läkartid som infaller på fredag. Jag var i väg i juni och fick då en spruta som inte hjälpte alls. Nu sista 3-4 veckorna har jag fått huvudvärk frampå dan och eftermiddagen mest varje dag. Tog i förrgår och kollade mitt blodtryck och fick en chock. Jag har alltid haft väldigt lågt även när jag varit som fetast ( övervikt kan ge högt). Jag har sista 10 åren haft typ 120/70, ibland 110/65.  När jag kollade i förrgår hade jag 145/102..😡

Tydligen är det högt och har kommit sista månaderna. När jag ringde hc så så sköterskan att man kan få förhöjt av att ha smärtor som är ihållande. Men vi skulle kolla upp allt på fredag.

Jaja thats life. man blir inte yngre och krämpor ökar tydligen.

Igår fick vi lunch på jobbet. 🤘

Var igår och hjälpte Kenneth med lite saker. Sen fikade vi hos honom innan jag för hem 😍.

Likes

Comments

Tjena!
Ska snart åka till jobbet. Solen skiner och jag är lite halvtrött. Sovit grymt dåligt i natt. Vaknat flera gånger, drömt, svettats mm.

Men det blir bättre sömn en annan natt 😉

Satte upp lite olika saker på väggarna på jobbet igår. Blev inte riktigt nöjd med ena saken men men.
Det sista ska med nu på morgonen. Kuddar till några fåtöljer.

Håller också på att sy ikapp saker som jag har lovat andra att fixa. Det har som inte blivit under den "stressiga" semestern.😅

Lagat shorts, laga en topp, lappa jeans...

När nu måste jag bege mig. Hasta kvasta.

Likes

Comments

Igår fredag for jag, Matte, Jocke, Denise och Bardo till Sandnäset och golfa. Precis när vi gick ut började det regna som galet 😃. Vi väntade under tak en stund tills det värsta lagt sig.  Sen under rundan regnade det mest hela tiden. Så vi var som dränkta katter när vi for hem.

Bardo och Denise för hem till sig i stan och vi andra hit hem till Brunflo. Sanna mötte upp här och sen tog vi oss ett kvälls/nattligt bad i poolen med lite gott att dricka.

Vi badade väl ett par timmar innan vi klev upp och duschade.

Sen blev det godnatt mest på en gång, alla blev mosigt trött 😍

Idag pysslar vi på med småsaker här hemma. Jag jobbar ju i morgon 8-20 extra så det är en lugn lördag 🤘.

När nu ska jag fortsätta att sy lite på en del uppdrag jag har.

Likes

Comments