Hej alla. 
nu efter lång tid ska jag ta mig tiden att lägga detta avskedsbrev.

Alla problem började redan innan vintern som de flesta av er vet som följt henne. De börja på sommarbetet när vi fick förklaringen "korsförlamning" av veterinären. men så bra va inte fallet. även om hon blev bättre när hon gick med täcke , en varm sommardag med 17 grader, så blev hon aldrig helt bra. sedan kom vintern när hon börja streta mer och mer emot. något va fel de kände vi alla. vi börja köpa varmare täcken men denna gången hjälpte det inte. vi bytte till att sluta arbeta henne och bara rida ut, för hon ville de. men de kom en dag när hon hade så ont i korset att inte ens de passa. då gick vi över till promenader och parelli träningar. mycket ut och åka transport för de älskade hon. 

men en dag red jag och Elin ut på Trollet och Vispen och då sa vispen stop. hon flög som en tjur som man spänner fast kuken på.. så tillslut gick vi hem. bokstavligt GICK. där fick de va stop. hon hade ont av att gå i hagen, av att stå i sin box. hon hade ont hela tiden. å jag ångrar att jag behöll henne så länge. jag skäms , för hon fick stanna för min skull inte för sin egen. 

När vi lasta in henne i transporten på hennes sista dag blev hon glad men efter två timmars körning, tyckte hon åter igen att de gjorde ont att stå still. så när vi lasta ut på avlivningen så haltade hon något alldeles för mycket. förlåt Vipen för att jag höll dig så länge.  men idag har du de bra ingen mer smärta och du kan bara gå och va fri och leka med alla andra. tack för tiden med dig, alla glada dagar, så mycket vi kämpat oss igenom. du är min ängel. MIN ÄNGEL I DE BLÅ!

Jag vill tacka Elin & Graciie som har funnits här hela tiden, oavsätt väder och hur hon mått har ni alltid funnits för henne! ni är änglar <3  


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det har blivit lugna ridpass på lilla Vispen den här veckan.

Hon är fortfarande stel i bak så igår blev det ett kort pass i paddocken och idag skrittade vi ut en sväng. Haha, tänk att hon kan va så lugn i början. Lugn som en filbunke och sen efter att ha skrittat runt i ett bostadsområde så blev det snabba steg och öronen spetsade framåt. Uppmärksam på allt den lilla loppan.♡ 

Men fy vad kallt det blev på hemvägen. Det är tur att Vispen är så snäll. Jag behövde inte direkt göra särskilt mycket, se till att hon inte gick mitt i vägen osv, styra, hålla lite, hon skötte sig jättebra. Tummen upp för det! Hoppas hon blir bättre, men men.. 

Som jag sa till min far, när en häst har problem med något ben så är det ganska olyckligt. Skritta går bra, men i traven så märks det väldigt tydligt att hon har ont. :(( 

Likes

Comments

Vispen börjar bli sig själv igen, lättarbetad och lyssnar bättre. Det enda jobbiga är att hon är så stel att hon får ont och tar kortare steg med bakbenen. :/ Tycker synd om henne, blev mest arbete i skritt och lite trav, men det märktes mer i traven att hon hade det jobbigt. Väldigt känslig i hårremmen också så att borsta henne är inte populärt alls. Förutom huvudet, där tycker hon om att bli ompysslad. :)

Likes

Comments

 lite stressAsdag
​idag tog jag Graciies dag då det är nyår och jag va tvungen att va ganska snabb. tog in vispen och satte på henne skydden på henne sedan mockade jag och fixade maten. där efter tog jag av henne skydden och sadla och tränsa istället . tog oss ut till paddocken med Jonatan och Lisa som publik utifall att jag flyger åt helvete. ,men de gör jag inte. jag testar bara om luften e lite mjuk och sedan sitter jag så fint i sadeln igen. efter att hon testat några gånger går hon precis som vanligt. jag tror att vispen bara testar om​ vi blir rädda. 

​Fredag
​Idag hade vi fullt upp med att flytta så åkte till vispen vid 19.40 lite stressat bara. Ledig

​Lördag
​Idag släppte jag ut hästarna, mockade för vispen och Athena och sedan var jag tvungen att åka. förlåt elin. 

Likes

Comments

Fick rida fina Vispen i tisdags. Det blev dock inte så mycket ridning, longerade en hel del och hon fick även springa löst. Haha, mycket bockande och hon försökte även rulla sig, med sadeln på.... Fick springa efter och jaga på henne, inte så kul om sadeln blir förstörd. ;) Det verkar som att det kliar väldigt mycket för hon sprang och stannade tvärt flera gånger och skulle klia eller försöka rulla sig. Att borsta henne var inte populärt, jävlaaar vad sur hon såg ut. Men det gick bra, hon lyssnar ändå när man säger till hennne.(y)

Red bara i skritt, och hon gick superfint, det enda är väl att hon blir sur när man kräver något av henne och är ganska spänd i kroppen. Fick henne ändå att göra fina skänkelvikningar och öppna+sluta. Hon ville gå ut varje gång jag red förbi grinden till paddocken, men då blev det vändningar där. Det var tänkt framdelsvändningar, men blev mer som westernridning då hon bara snurra runt på ett och samma ställe. Knashäst! Gick ibland, hon ska ju lyfta på fötterna, inte bara snörra runt, men det var bråttom att komma ifrån arbetet och hem till stallet. Funderat på ifall det skulle bli bättre om hon fick gå tillsammans med de andra hästarna när man rider? Who knows, senaste gångerna jag ridit så har jag inte haft sällskap, bara jag och Vispen, men det räcker gott och väl för mig. Dock kan det vara roligt med sällskap också. :) Just det, hon fick göra några skutt också över en bom jag la upp. Först ville hon inte och stanna, men efter lite övertalning så hoppade hon över och försökte springa iväg och bockade som en tok. (Hon fick hoppa själv.)

Gammal bild från i höstas. Glömde ta bild i tisdags, tänkte göra det men nääe, glömde.

Likes

Comments

​idag tog jag mig en tur i paddocken på vispen. först fick saga skritta igång henne i 15 minuter och där efter hoppade jag upp. haha så nojjig. men vispen va inte lika snäll mot mig som mot elin. jag pressade henne lite i skritten och då började hon stegra å fjompa och kännde att jag inte vågade annat än skritta då. höll jag om henne började hon bocka och va bara allmänt ovillig till allt. istället för att rida av som jag hade tänkt så blev de den lilla  turen och sedan släppte vi henne lös i paddocken. hon blev så glad. hon rejsa hoppa , skutta och bara lös. rulla sig i geggan och rulla sig igen 

ja vispen e nog ganska nöjd med dagen

Likes

Comments

amanda fixade vispen i lördags

måndag
idsg fixade jag allt i stallet. tog sedan in hästarna men då athena inte mådde så bra så tog jag hand om henne istället.
rider vispen imorn :)

Likes

Comments

Som vanligt är jag lite seg på att skriva mitt inlägg, men red som vanligt denna veckan i tisdags och onsdags.

Jag känner igen ganska mycket av Vispens beteende från min gamla ponnys beteende. Hon är ju jätteduktig och lyssnar fint på ens hjälper, men sen så protesterar hon när hon inte får som hon vill eller t.ex. när hon vill ha mer tygel. Försöker att samarbeta med henne så att hon får lite som hon vill och blir nöjd men att jag får som jag vill också. Det fungerar ganska bra faktiskt, lärt mig hennes beteendemönster. Vill hon inte gå åt ett håll så får jag sitta och försöka övertala henne en stund, rycker hon i tyglarna så vill hon ha lite längre tygel och sträcka på sig. Haha, hon frustar jättemycket och verkar jättenöjd när man släpper på tyglarna?:D Man ska väl inte låta hästen ha för mycket övertag heller så får hålla lite extra i henne ibland så att man inte får nackskador när hon rycker ner med huvudet. :p

Hon har varit snäll när jag har ridit, hoppat litegrann 2 gånger på dagar, men det kan nog också vara för att jag tar det så lugnt. Vispen är jättepigg, men har mest skrittat pga när jag vill driva på henne och hon inte vill så blir hon bara sur istället, lägger öronen bakåt och förbereder sig för att bråka. Så har bara låtit henne vara och jobbat i skritt. Har inte så bra koll på dagar, men sist jag galopperade så blev hon som en bomb att sitta på så då blev det bara en liten galopp och sedan skritt/taktande hem mot stallet.

Gillar verkligen denna hästen, hon är jättefin, känslig, pigg - precis så som jag vill att hästar ska vara. Tänker lite att ifall det bara går att kontrollera henne i skritt för tillfället så är det så det får vara. Tränat mycket på min egen ridning, aldrig haft någon häst som tyckt om dressyr, men på Vispen är det bara att sitta där, ge rätt hjälper så gör hon det hon ska.(y) Skitkul! Så ja, massa skrittarbete för min del, men jag klagar inte!;D

Ni får en bild också, dock kanske en månad gammal, men men.Likes

Comments

idag hälsar vi Ylva välkommen tillbaka! 

idag fick gumman komma och rida ut på vispen och hon kommer nu att rida vispen på måndagar ett tag framöver. 
började med att jag låste upp stallet och tog in skottkärran och medans jag mockade fyllde ylva upp höpåsarna. sedan tog hon in vispen och började borsta och göra  i ordning för ridning. vispen va ganska mysig och skötte sig bra. sedan red ylva ut och ehm ja de gick väll sådär.. vispen total vägra, ​hur gick de för dig i söndags elin?​ men ylva kämpa på men när vispen ställde säg för högt upp gav ylva upp och kom upp till stallet och tog av sakerna tog med sig longeringslinan och lekte sedan med henne lös i paddocken.

​tjejor , jag vet inte vad vi ska göra med henne. jag hoppas och hoppas för varje dag men dagar som denna får mig att tveka. vad e de som e fel.. jag hoppas verkligen att de vänder snart 

Likes

Comments