Godmorgon!

Denna morgon vaknade jag (som så typiskt på lediga dagar) super tidigt, halv 7 närmare bestämt..
Jag gjorde precis i ordning och åt upp äggröra,bacon och champinjoner, Mums!!

Hann till och med baka en morotskaka, den var färdig för drygt en timma sedan.. haha. Recept på den kommer säkerligen beroende på hur god den blev.

Hoppas ni får en fantastisk tisdag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej fina läsare.
Jag vet, Jag vet.. Jag är hemskt dålig på att blogga nu när min dator är kaputt. Ska försöka få igång den igen nu när lönen klingar in på kontot. Är dock livrädd för hur dyrt det kommer att bli, haha.. Så typiskt när man ska laga saker, att det alltid blir snor dyrt och att det ibland lönar sig mer att köpa en ny produkt.
Idag är sista dagen av denna jobbhelg, startar dagen med en super god söndaga brunch. Nyttig chokladmousse, crossaint och lite citronvatten.
Hoppas ni får en trevlig dag!

Likes

Comments

Hej fina läsare!
Början på denna kväll spenderas i Vadstena med Mattias, J och Vicky.

En uteservering, lite filtar och tal för huvudet med regnet som porlar bredvid oss.
Myskväll med andra ord.

Likes

Comments

Det här med att mobilblogga...
haha.. Jag är tydligt dålig på det, det är ett som är säkert.. Jag saknar min dator massor, Usch. Ska försöka söka lite fakta på att fixa den.
Jag har som alltid, jobbat på. Igår åkte jag och J hem till min pappa för att fira min lillasyster som fyllt år.

Just i skrivande stund ligger jag däckad i soffan, Är mega trött och ska snart hoppa i säng.
Hoppas ni haft en bra onsdag!

Likes

Comments

Hej fina läsare!

Den livsförändrande roadtrippen som jag och J gjorde i torsdags blev till Tjällmo. Där hämtade vi denna fantastiskt vackra kille, våran nya familjemedlem och bebis, Lucifer. Som vi har väntat och väntat, längtat och längtat... Vi åkte och hälsade på honom första gången, veckan innan midsommar, och har längtat ihjäl oss efter denna lille kille. Men nu är han äntligen här, och vi har nog aldrig mått bättre.

Den riktiga anledningen till att jag har vart så hemlig med detta är för att ingen i J:s familj visste någonting om detta, alls!
Vi åkte dit igår och överraskade dem, dem tog det precis som vi förväntat oss, dem blev självklart superglada.

Likes

Comments

Hej fina läsare!
Häromdagen var jag och Vicky äntligen tillbaka efter semester och fullproppade jobbscheman till stallet! Och ingen var lyckligare än vi. Vi gosade som vanligt massor och hade en super härlig ridtur i en helt löjligt vacker solnedgång. Det låter sjukt cheesy, Men det är verkligen livskvalitet. Balsam för själen, vad du ön vill kalla det.

Tyvärr har jag haft ett missöde efter denna fantastiska dag. Min älskade dator har gått sönder, Och jag är heartbroken.. J har övertygat mig om att den ska gå att laga. Men tyvärr så lever jag utan sålänge.. Därav lite dålig bloggning också.

Likes

Comments

Hej fina läsare.
​Just nu går tiden långsamt. Den står praktiskt taget stilla. Jag väntar och väntar, jobbar och jobbar. På torsdag är det äntligen dags för ledighet och då har jag och J en dag planerad som kommer att förändra livet. Låt det bli torsdag snart.

Likes

Comments

Denna marängsvisstårta är en supergod och lätt efterrätt, passar perfekt en sommarkväll!

Marängsvisstårta

Du behöver:

Marängbotten:

3 Äggvitor
2 Dl Strösocker


Topping:

Vispgrädde
Glass (traditionellt vanilj, jag prövade något nytt, en liten twist och hade kladdkaka)
Banan
Maränger
Chokladsås
Jordgubbar
Chokladströssel
Choklad

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitor till ett vitt skum.
2. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.
3. Bred ut marängerna till antingen en rundel (om du vill ha en stor tårta)
eller flera små rundlar (ifall du vill ha småtårtor).
4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 110 min. Låt marängen/erna kallna på plåten.
5. Smält choklad över vattenbad och pensla marängbottnen.
6. Lägg ut bananskivor och täck marängbottnen.
7. Vispa grädden fluffigt och spritsa eller bred ut över bananerna,
8.Toppa med glass, maränger, jordgubbar,chokladsås, bananer och ev. chokladströssel eller riven choklad.


Enyoy!

Likes

Comments

Back to reality:

Hej fina läsare!

Sist vi sågs så visade jag upp en del av paradiset, funnet i Mallorca. Sedan hade vi slutet av semestern och en glass vid hamnen. Sedan dess har det vart Back to reality som gäller. Har jobbat som en toke och än är det inte dags för ledighet. Detta betyder ju också att bloggen kommer att återfyllas med recept och matbilder (haha). Påtal om så foodprep-ade jag precis för kommande arbetsdagar. Kycklingsallad ska det slutligen bli och efter att jag lagt i grönsakerna så såg det så himla gott och glatt ut! Längtar att få slänga i mig dem, mums!

Nu är kycklingen i ugnen för både för kvällens bruk (kyckling-wraps) och i matlådesyfte. Håller även på att göra maränger till en härlig dessert som jag ska göra till kvällen.

Hoppas ni får en toppen helg!

Likes

Comments