Header

Linette Norström

Jag inledde det nya året med en härlig släng halsfluss. Låg i sängen med 39,5 graders feber och blev väckt lite då och då för att mamma skulle försöka få i tjuriga lilla Linette något att äta. Fick feberyra en av nätterna också och hhahaha asså skrattar så mycket åt mitt beteende när jag får det för är så jävla skum. Får för mig att allt är knögligt och låg till sist och bokstavligen slängde runt mig själv i sängen och brottades med mitt täcke för att det inte slätade ut sig och fick panik. Sen i nästa stund låg jag blickstilla och andades i princip inte ens för att jag fick känslan av att jag hade järnrör runt hela mig. Asså nää så jävla skumt! Sen pratar alla i samma ton och takt också, hur mycket jag än försöker få bort det så slutar det inte. Hahahha så jag gick tillbaka till att bli Linette 8 år och vandrade upp till mamma och bad om hjälp för att jag inte fick det att sluta.

Men på fredagen mådde jag i alla fall bättre så jag åkte iväg på danskongeressen som skulle hållas i Gävle under lördagen och söndagen. Var dock helt körd i kroppen, hahha vart totalt utmattad bara av att åka ner för en rulltrappa och sitta på ett tåg. Funderade seriöst på att vända för att jag ba men guud jag orkar inte det här. Men jag fortsatte och åkte dit, pendlade lite mellan att försöka vara med på klasserna och sen resterande tid så observerade jag istället.

På lördagkvällen var det middag så vi satt där, åt gott, snackade, drack vin och jag fick prova en "hotshot". Det är en shot som har någon form av likör, kaffe och grädde i lager. Den var stöööört god, blev så positivt chockad. Därefter satt några av oss danslärare från Laisings kvar uppe och snackade innan vi till slut vandrade upp till hotellrummen för att slumra.

Det var några riktigt roliga, mysiga och energikrävande dagar för mig men hade det riktigt bra. Hotellet vi bodde på var även sååå fint, kände mig som en liten prinsessa i de fina korridorerna och i vår gröna marmor dusch. Riktig lyx! Ser fram emot att göra fler sånna här saker i år, typ weekends med vänner eller familj. Känns så himla mysigt att få uppleva nya ställen, både utomlands men även i Sverige och bara lyxa till det lite i några få dagar och uppleva något nytt. Det känns verkligen som något jag vill göra en massa i år!

Likes

Comments

Emma Enmark

Halv 7 på morgonen hoppar vi in i taxin och jag hinner precis slumra till på nettans axel innan huvudet far in i chaufförens stolsrygg som skriker för full hals: PUNKA! Han har alltså kört för fort på ett gupp i ett radhusområde och fått punktering. Vad är oddsen för de. Att vi ens fick tag på taxin på nyår utan förbokning va ett jävla under så fick vi börja om den processen. 😂 Så vi kickade igång nya året. 2017 Bli ett bra år!!!

Likes

Comments

Linette Norström

2017. Skumt. Nu är vi tillbaka där vi alltid befinner oss den 1 januari av ett nytt år. Problemet med att hjärnan ska förstå att vi inte längre ska skriva 2016, och alltså då alltid hamnar med ett kladdigt papper och en kladdig 7a bredvid den överstrukna 6an. Den härliga positiva andan om att 2017 - det ska bli mitt år! Sen har vi alla dessa nyårslöften, listan som blir längre och längre med mål som du ska lyckas nå innan året är slut. Mål som du kommer ihåg i ungefär en vecka och sedan är du tillbaka i din vanliga bana och suckar vid tanken på att gå upp tidigt för att hinna med det där träningspasset du satt högst upp på listan. Nää, det här är nog faktiskt det enda året då jag insett att vafan allt som sker är att vi går från en dag till en annan, mer dramatiskt än så är det inte.

Jag hade faktiskt ett bra 2016, det kan få vara mitt år till och med. Våren var väl sisådär, men verkligen ingenting och klaga på jämfört med mitt 2015. Sommaren var bäst! Helt klart bara bäst! Och sen har vi den första hösten på två år som jag inte spenderat största tiden av, gråtandes i min säng, djupt nere i mörka tankar. Mitt 2016 år går fan till historien på många sätt, har skapat minnen detta år som jag förmodligen under en lång tid framöver kommer kunna kalla mina bästa, har upplevt helt nya saker och är otroligt glad och tacksam över de fina människor jag fått dela året med. Mer kan man faktiskt inte önska sig.

Jag har ju precis sagt att jag inte tror på att leva efter nyårslöftena är något som håller speciellt länge, men jag har två punkter jag skrev som nyårslöften för 2016 som jag faktiskt lyckats nå. Eller som jag i alla fall i största mån har försökt att förhålla mig efter.

Det första var "Ta varje tillfälle att skapa nya minnen". Om jag har. Jag är personligen en jävligt feg människa, men under detta år har jag i så många situationer lyckats ta mig i kragen och ba "äsch, vi kör!". Det värsta som kan hända är ju faktiskt egentligen att du sitter hemma och ångrar att du inte gjorde det. Ja för jag lovar er att det är värre än att det blir tråkigt, stelt eller inte som du tänkt dig.

Det nyårslöftet andra var "Leva i nuet, glöm det onda som hänt i det förflutna". Jag tänker inte ljuga och säga att det är något jag lyckats med i varje stund eller att allt är glömt idag. Däremot är det något som jag under årets gång blivit jävligt mycket bättre på, att sluta älta grejer och istället ta nya tag. För vafan, tiden går ju inte baklänges, eller hur? Då tjänar det ju ingenting till att jag lägger tid och energi på saker som redan hänt.

Och eftersom det andra nyårslöftet handlade om att leva i nuet så tänkte jag även dela med mig av ett av de nyårslöften jag faktiskt skrivit i år. Vi får väl se hur vida jag håller detta i en vecka eller om jag vid nästa årsslut kan sitta och sätta en bock vid sidan av det. Det är otroligt klisje, som de skulle sagt de i skam men det är i alla fall att "Sluta jämföra dig så mycket med andra". Jag är så van med att basera min olycka och nedstämdhet på att jag tycker att jag själv inte är lika bra som någon annan. Att jag lixom inte duger överhuvudtaget för att det alltid finns någon som gör det/är bättre än mig. Men ska man gå runt och tänka så kan man ju lika gärna bara gå till doktorn direkt och få några antidepressiva utskrivna. För det är ju fullt omöjligt att vara bättre än alla andra på allt. Så därför har jag bestämt mig för att jag inte får vara ledsen för att någon annan har det bättre på något sätt utan att själv först se på vad jag har. För om jag faktiskt stannar upp och försöker uppmärksamma de positiva sakerna i mitt liv så inser jag ganska snabbt att jag fan inte har mycket att vara ledsen över!

Nu för att ni som redan efter första raden av text tyckte att det vart ointressant inte ska klicka ner sidan direkt, så tänkte jag även slänga in en hel radda med bilder som summerar ihop 2016 och de minnen som jag håller så otroligt kärt nu. Så jag säger bara EY OH, LET'S GO!


Likes

Comments