Tenkte og prøve på et innlegg som skulle handle om oss mødre!💗

Jeg har to små selv og syntes det hadde vert artig om vi klarte og nå en god del setningen på det her!


"man vet man er mamma når?"👶


Har du noen artige og gøyale setninger så kom med dem så legger jeg alle ut i et innlegg senere! Det kan bli artig og se hva alle kommer opp med, håper så mange som mulig kan være med på dette. Kommer det under 15 setninger så legger jeg ikke ut.

Del videre med venner du vet har barn, send inn setningene til mariannekvitberg@icloud.com og merk mailen med "man vet man er mamma når".

Håper så mange som mulig er med på dette! 😃

😍Bli med da vel!😘

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Ja, da blei det en ny middagsrett idag også.

Den var godt mottatt av alle sammen, bortsett fra sausen som man skulle ha over. Den ble ikke jeg noe glad i, men det er jo smak og behag da :)

Det jeg laget idag var Nudler med strimlet biff!

Du bruker ca 40min på og lage denne retten, når det kommer til biffen kan du bruke den biffen du liker best. Om det er strimlet biffkjøtt, indre eller ytrefilet, eller entrecÔte.

Det du trenger for og lage dette er:

200 G biffkjøtt

1 Pakke med nudler

Wok grønnsaker

1 stk lime

1 Fedd hvitløk

Olivenolje til steking

1 DL Sweet chilli blue dragon

4 SS Soyasaus Kikkoman

Nå skal jeg skrive hvordan JEG gikk fram og ikke hvordan man skulle gjøre det egentlig, ettersom det jeg leste så hadde man fått kald middag om man gjorde det på den måten.

Men vertfall, du starter med og dele kjøttet i strimler (om du ikke har tatt strimlet kjøtt), stek det i pannen med en god del melange(da kan du bruke fettet som er oppi til saus, var det jeg gjorde). Mens dette står og god gjører seg i pannen tar du og fint rasper hvitløken, ha sweet chilien i en bolle med kikkomanen og hvitløken. Rør dette sammen. Dette skal du bruke til og ha over nudlene.

Når kjøttet er ferdig liker jeg og ha det i en kasserolle for seg med lokk over, da blir kjøttet veldig mørt. Har du noe du trenger og gjøre da kan du det, om kjøttet ligger litt gjør ingen ting. Etter dette koker du nudlene etter anvisning på pakken å steker wok grønnsakene. Når dette er ferdig tar du nudler i skålen, saus over, grønnsaker og kjøttet på toppen :)

Dette ser jeg for meg er noe man kan bruke kylling filet til også!

Og da skal du få noe som ligner på dette!
Bon Appetitt!


Likes

Comments

Hver bidige dag må man stå på kjøkkenet og lage middag, når man begynner og bli matlei vet man ikke helt hva man skal lage. Ting som ofte går igjen her i huset er pannekaker, kjøttdeig og spagetti, gryterett og mye av de lettvinte rettene.

Så nå har jeg bestemt meg for en ting, og det er at i en hel uke så skal jeg lage ting som vii ikke har prøvd før til middag, forhåpentligvis så går denne matlei perioden over. Hadde det ikke vert for ungene så hadde nok ikke jeg laget middag hver dag, men når man må så må man.

Til dagens middag skal jeg prøve meg på pastasalat med kyllingstrimler. Forhåpentligvis blir det tatt godt imot av store og små, det finner vi ut.

Oppskriften jeg har funnet lyder som dette:

Grønnsaker

2 Stk gulrøtter

1 Stk Rødløk

2 Stang Stangselleri

1 Stk Eple

Kylling

1 Stk Rød Chilli

400 G Strimlet kyllingfilet

1 Klype salt

2SS Olje

Pasta

300 G Pasta Fusilli fullkorn

Rømmedressing

1 DL rømme

1 Ts karri

1 Klype salt

1 Klype nykvernet pepper

Fremgangsmåten: Kok pastaen etter anvisning på pakken, tøm i dørslag og la den renne godt av seg. Vask, skrell og kutt opp grønnsakene i terninger. Deretter deler du chilien på lang, rensk ut frø og finhakk halve chilien. Ha olje i en varm stekepannen, stek chilien og kylling strimlene til de er gyldne. Ha salt og pepper i etter smak. Over til rømmedressingen, bland rømmen og karri i en bolle. Om du ønsker har du litt salt og pepper i. Så tar du pastaen, kyllingen, grønnsakene og dressingen i en stor bolle å vender alt godt sammen.

Det tar rundt 25/30 minutter og lage denne retten. Så den er rask og enkel for en hektisk hverdag :)

Middagen ble bedre godtatt enn det jeg hadde tenkt meg hos de voksne, men var litt verre for de små. Der kan jeg anbefale og ta av litt pasta å kylling, for de små. Vil også anbefale og ikke bruke gulrot, evt koke den først eller kutte den i veldig småe biter. Var ikke over meg av begeistring for de harde bitene kan jeg fortelle..

Men alt i alt en god middag som mettet godt, denne porsjonen er ganske stor. Det var mye til overs hos oss så neste gang blir det laget mindre.

God Middag!

Likes

Comments

Dåps pynten er ankommet! Og forberedelsene er i gang.

Men før jeg klarte og få tak i pakkene så ble det nærmest krig inne hos posten! Jeg bestilte varene mine over nett, og betalte dem når jeg bestilte disse varene. Så da skal man IKKE trenge og betale noe når man skal hente varene, men denne frøkenen i kassa hadde vist en annen tankegang på det!.

Jeg kom inn og sto først en stund å ventet da ho ikke kunne få noen andre til å komme å ta posten (ho satt i kassen for betaling), om noen ikke henger med så er dette på en coop butikk! Når ho no endelig kommer til kassen og får hentekodene så går hun bak og bruker lang tid på og finne disse stakkars pakkene, tar feil av navnet og i det hele tatt ja. Når ho no endelig skulle slå inn disse her og ha underskrift så kommer hun med: "det blir 1800 og noe kr, noe jeg svarer raskt med at det skal ikke koste noe for meg og hente pakkene for de er alt betalt for. Viser til og med kvitteringene fra avsendere, dagens gull korn måtte jo være når hun sa at det var toll på pakkene! Da stusset jeg litt med tanke på at pakkene kommer fra Norge, og at hun kunne ikke levere ut før jeg hadde betalt for da måtte de betale. Tilslutt kom ei dama som hadde litt peiling, og etter litt trykking fant hun feilen som hun andre gjorde!!.. Det som rystet meg litt er at fordeom HUN gjorde feil sa hun ikke "jeg beklager", lurer på hvordan kundebehandling går der om dagen.

Men etter jeg kom hjem og åpnet pakkene ble jeg veldig fornøyd med innholdet, rask levering var det også.

Fikk ordnet noen 10 kroners kubbelys klar til dåpen, skal få ordnet lange lys også det blir nok til uken det. Og prøve med på bordpynten, bare for og finne ut hvordan jeg vil ha det. Regner med noen tenker "herregud da, hun har jo god til nå og dagene før dåpen", MEN den forrige barnedåpen ble bare stress, og det er noe jeg absolutt skal unngå denne gangen. Slenger ved noen bilder av lysene som er ferdig og ei bok som skal bli brukt til å skrive hilsninger, gaveliste, bilder og litt mere. Plassen jeg bestilte pynten på var Pynttilfest.no og Bryllupsweb.no, to fine sider som er enkle og ikke så altfor dyre heller.

Likes

Comments

Nå begynner den 19. Juni og nærme seg med stormskritt, og da tok panikken et støkk i meg!

19. Juni skal minste mann døpes, og for en liten stund siden var det en venninne(gudmor) som spurte med om ting begynte å komme på plass med tanke på dåpen.. Mitt svar var et høvelig stort nei! Joda hadde pratet med kirken og funnet lokalet til sammenkomsten, men så var det alt imellom da! All pynt, hvem kan bake hvordan kaker, hvilken mat og oppsett i lokalet så alle får plass.

Lokalet er dobbel sjekket og sørget for at det er nokk stoler, bord, fat, glass og alt det man behøver. Kjøleskap man kan bruke til kaker og en STOR kasserolle til maten. Maten er bestilt fra Mydland i Tromsø, da jeg synes de har den beste lapskausen som er og oppdrive(utenom bestemor sin da). En del av pynt er bestilt via nett da jeg misliker og vimse på butikker etter alt, så ære være den som oppfant nettbutikker <3 Alt på en plass og bare et taste trykk unna! så mye enklere, MEN i mitt hode vare jeg fast bestemt på at jeg skulle ha bannere med navnet hans på å et der det sto gaver. I min ville søken på dette fant jeg bare bannere det sto "gratulerer", "baby shower" .osvosv. Til min store fortvilelse...

SÅ jeg tok saken i mine egne hender og dro på min favoritt butikk(som nå har konkurssalg, snufs!), fant alt jeg trengte som tykt papir, tusj ++ og noe annet til meg selv. Hehe!

Da var det bare og sette i gang, startet med og måle opp hvor store "flaggene" skulle være. Skjærte ut en og brukte den som mal til resten av "flaggene", etter litt banning og tanker om å gi opp. Så klarte jeg til slutt og få skjert ut alle "flaggene", etter dette var det hull laging til tau og oppmåling av tau som skulle tres igjennom hullene. Også var det bokstavene sin tur! Etter de første gikk det tålig bra, og med de siste gikk det fort.

Egentlig kjapt gjort og billigere enn de man bestiller vil jeg no si, så fornøyd med innsatsen!

Sånn ble de seende ut, fornøyd med meg selv på dette. Bilder av hvordan dåpen blir og hvordan pynt kommer senere. Har noen benker som skal få seg et nytt fresh utseende før og etter bilder kommer, samt uteplassen når den er kommet på plass. 

Fortell med hva du syns! Har du noen DIY prosjekter? 

Likes

Comments

Gøy med farger!

Etter og ha stått en stund å sett naboen skjelve oppi stigen, med pensel og bøtta med maling. Fant jeg ut at man kanskje burde fortsette med og male de fordømte karmene på huset?!

Joda, jeg liker og male. Malte nesten hele huset alene for 2år siden, men det var ensfarget. Enkel ting det, bare og klatte på malingen som man føler for det med den breieste penselen de har på butikken.
Nå må man bruke liten pensel og aller helst maskeringsteip! (Hater og maskere!) Det er og blir siste løsning for meg! Men må krype til korset og kjøpe inn "helvetesteipen", ellers blir huset hvit med grå flekker. Så sidene blir tatt til sist, ved strøk nr 2.

Den følelsen når naboen kommer og forteller at han liker å maskere!
Just Made my day!😃 Da kom vi til ei ordning at han maskere vindu hos meg, så skal æ hjelpe han og male hos han!👍🏻 Det gjør seg med brytning i fargen på huset, men fy for en jobb.. Verken som er i handledda etter og ha malt hus, man skulle nesten tru at man hadde gjort noe helt annet i flere timer!

Det fine sommer været fortsetter her i Nord, mens bilder fra sør popper opp på snap og facebook med snø på veiene å fult "kaos".

Mohahaha!

17.Mai nærmer seg, og jeg kan med handen på hjerte si at jeg er glad for å ha permisjon denne gangen!😃👍🏻
Føler for resten av kollegaene som må streve seg gjennom dagen! Skal komme og spise softis hos dere, med trøstende ord!❤️


Likes

Comments

Nå er sommeren kommet til Troms!

Det betyr omlegging av vinterdekkene, øl å grilling i sola og bading i elva! For nordlendinger er dette høydepungtet av året som er gått.
Det blir mere og gjøre for store å små, maling av hus, raking av plen, trampoline med mere! Og så deilig at man slipper å hyre ungene med 10 tonn klær, det eneste de trenger er solkrem og sko! Sommeren er noe for seg selv ja ☀️☀️
Joda, vinteren er fin den! Scooterkjøring, aking og hakkende tenner! Men etter 6-7 måneder med mørke og 20-, 50% av tiden så er det en lettelse når det lysner og det grønne kommer fram 😍

Men med sommeren kommer styggedommen som veps, bie, blodsugende skapninger som kan snu livet fra helt fantastisk til helt for jævlig!

Høydepungtet for meg kommer i slutten av August✌🏻️ da det begynner og mørkne på kvelden, og man kan sitte ute på hytta med øl å bål! Det og sitte rundt bålet å drikke øl med venner er ubeskrivelig! Men nå skal det sies at det et en stund siden sist, sist gang vi gjorde det fant jeg ut at jeg var gravid! Det kom jeg fram til fordi min samboer ødela bålet mitt og jeg begynte og skrike🙈 jeg er ikke den som skriker fort, så noe galt måtte det være. Dro hjem etter helga og tok en test som viste positiv. Nå har vi ei fantastisk datter på 3 (blir 4), og for 6 uker siden kom en liten gutt til verden😍 (ikke planlagt!) fant ut dette på jobb mens jeg og den beste kolegaen man kan ha, satt og diskuterte kvinnelige problemer! Tok en test og ble veldig satt ut🙈😂 men gud så glad jeg er for at det skjedde, ingen og ingen ting her i verden kan byttes fot disse to❤️

Men nokk om det, med det fine været er det nå fylt opp med is i fryseren🍦 corona & reker med tilbehør i kjøleskapet, så vi voksne kan kose oss når de små er i seng👌🏻

Hva er høydepungtene dine om sommeren?😉

Likes

Comments