View tracker

Safirblå

Ädelstens trilogin del 2

av Kerstin Gier

Gwendolyn inser att hon snarast bör ta sitt förnuft till fånga, inte låta hormonerna styra, om det alls ska bli någon kärlek, tidlös eller ej! Det gäller istället att fokusera på att rädda världen OCH lära sig att dansa menuett (och inget av det verkar enkelt). Det ordenssällskap som vill att Gwendolyn och Gideon hämtar blod från andra tidsresenärer för att läsa in dem i kronografen, verkar ha dolda motiv. Ska hon gå dem till mötes eller ... Så möter hon sin morfar när han var ung, och tillsammans börjar de smida planer!

orginal titel: saphirblau

Saphirblau

boken blev filmatiserad år 2014. Några av skådespelarna var bland annat Maria Ehrich och Jannis Niewöhner.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Eragon

Arvtagaren bok 1

av Christopher Paolini

En dag hittar den fattige bondpojken Eragon en vacker blå sten i skogen. Om han säljer den kanske hans familj slipper svälta under vintern. Men det blir inte som han hoppas - stenen kläcks och en drake föds. Eragon håller draken hemlig och ger henne namnet Saphira. De talar med varandra genom tanken och blir bästa vänner. Och legenden om drakar och drakryttare blir levande igen. Över en natt förändras sedan hela Eragons liv. Han kastas in i en värld av faror, magi och maktkamper. Med bara ett gammalt svärd som hjälp och en sagoberättare som vägledare måste Eragon och Saphira färdas genom platser där mörka krafter härskar, I ett Imperium som styrs av en kung vars ondska inte har några gränser...

orginaltitel: Eragon

Eragon

Boken blev filmatiserad år 2006. Några av skådespelarna var Edward Speleers, Sienna Guillory och Jeremy Irons.

Likes

Comments

View tracker

Varma kroppar

Varma kroppar bok 1

Av Isaac Marion

R är en zombie. Som en sådan har han inga egna känslor eller minnen. Men om zombier äter en människas hjärna återupplever de scener ur den personens liv. R dödar en ung man och övertar hans kärlek till flickvännen när han bit för bit äter av mannens hjärna. Upplevelserna av pojkvännens liv förändrar R för alltid.

Original titel: Warm bodies

Warm bodies

Boken blev filmatiserad år 2013. Några av skådespelarna var Nicholas Hoult och Teresa Palmer

Likes

Comments

Rubinröd

Ädelstens trilogin bok 1

av Kerstin Gier

Ibland är det jobbigt att leva med en familj som har många hemligheter. Det tycker i alla fall 16-åriga Gwendolyn, ända tills hon plötsligt befinner sig i London i en helt annan tid. Det visar sig nämligen att den allra största hemligheten i familjen är Gwendolyn själv! Hon blir indragen i ett spel på liv och död, större än hon någonsin kunnat ana, med förräderi, hemliga ordenssällskap och tidlös kärlek.

orginal titel: Rubinrot

Rubinrot

boken blev filmatiserad år 2013. Några av skådespelarna var bland annat Maria Ehrich och Jannis Niewöhner

Likes

Comments


Better Blogging Nouw