God morgon på er! Igår var jag på dop, för min kusins barn! Det var så trevligt och massa gott på bordet. Tills idag har jag sovit hos Marcus och ska hem lite senare idag, för att rida.

Manne har vilat torsdag-fredag så igår blev de lite skutt i ridhuset, vilket Manne just nu tycker mest om. Jag satte upp ett ca 40 cm hinder och en bom innan och en bom efter, och sett hinder snett igenom. Manne är väldigt kort i sina steg så där av att jag inte har vanligt avstånd i studs osv.  Med två och en halv meter mellan bom och hinder fick Manne sträcka sig och båda fick fokusera på att komma rätt. Planen är att ta de lugnt idag (kanske) inte alls rida, sen på måndag köra så igen, och då eventuellt lite högre.


Manne är just nu lite klurig, för rider jag bara till ridhuset och lullar runt och tar de lugnt kan han få för sig att testa. Han vill att något ska ligga framme mer än koner och gärna minst tre bommar. Vilket sätter lite press på matte då hon måste tänka ut något innan hon kommer dit, haha. Men som sagt just nu bygger vi lite muskler genom hoppning och väldigt mycket bommar!

Gårdagens pass var felfritt han jobbade på jätte fint och tog rejäla kliv för att komma rätt och lyssnade bra. Han förtjänar en riktigt stor guldstjärna.


Imorgon är de skola och såklart vaknar jag med halsont och huvudvärk... Jag hoppas att de går över för jag har inte tid att vara sjuk nu, de får liksom vänta!

Sen har jag startat en instagram för mina nagel-kunder och  mitt egna pyssel! Gå gärna och checka in den och dela till dina vänner @NillasNails

Likes

Comments

Hej hoppla på er igen! Hoppas er helg har varit toppen. Min helg har varit super mysig med familjen på tropikariet i Helsingborg och ridning!

Manne har vilat två dagar nu och idag blir de ridning i ridhuset, igår tog jag de lugnt, städade
och redigerade två videos. Lite speciellt för en av dem är första videon till min YOUTUBE-KANAL!

Tyvärr kommer kvalitén vara extremt dålig nu i början, då jag filmat med min extremt gamla kamera och mobilkameran två gånger. Men jag har fått låna Marcus GoPro att filma med så sakta men säkert blir de bättre kvalité och bättre videos, medans jag lär mig.

Jag lovar att jag ska försöka hålla igång både bloggen och vloggandet, om inte hoppas jag att dem kan täcka upp för varandra! För som ni säkert vet har vissa redan börjat skolan och jag börjar på torsdag. Har redan tre dagar innan, ångest och svårt att somna, men jag försöker tänka på skolan som något positivt.

Gå in och gilla, kommentera och prenumerera på min kanal så vi kan komma igång på bästa sätt!

https://youtu.be/ovELs4j-muY

Likes

Comments

Godmiddag på er alla, idag tänkte jag göra en liten update på allt som hänt, händer och ska ske.

Vi kan ju börja med att jag hade en fantastisk jul trots att jag saknade julkänslan. Nyår var också extremt trevlig och blev bättre än jag trott. Som invigning av de nya året, som vanligt så firade min  bror som fyller år den första Januari. Så inget bakischill här inte. Det va trevligt att få träffa lite av släkten och så.
Manne.  Nu har jag och Manne börjat komma ikapp vår kondition och kontakt som vi hade innan hans knä började klödda. År 2017 ska bli vårt år, de måste de bli. Manne fyller snart 16 år och som avslut på min youth tid  (får tävla fram tills året jag fyller 19 år) ska vi både satsa på EM 2017 och SM 2018. Självklart hade jag velat ut på fler tävlingar men tid och pengar ska också finnas. Sen får vi se om jag fortsätter tävla när min youth tid är över eller om jag ska starta något annat. Vem vet, jag har ju lite saker som känns som stora mål som jag hade velat lägga all tid på och kämpa för men de får vi se då.

I förrgår tog jag ett fotbad, la mig i badet och njöt lite extra. Sen fixade jag till mina sletna naglar från jul och nyår, filade ner dem till korta fyrkantiga naglar och smorde in dem i olja.
Igår hade jag inget måste på schemat mer än ta ur hästarna och göra stallet vilket jag gjort på förmiddagen. Där efter läste jag lite bok, måla naglarna och sminka mig lite. Sen var tanken att jag skulle iväg med bettina och mormor men Bettina mådde inte bra så de blev bara mormor. Vi skulle iväg och kolla efter en byrå till mitt rum, till mina smink och nagelsaker. Inom någon vecka så kommer jag även börja bygga naglar tillsammans med Bettina, längtar som in i tills sakerna kommer och jag äntligen kan bygga själv! 

Idag blev de mjukgörande arbete med Manne och tempoväxlingar men i -8 grader så var de inte kul så blev en timme och sen drog vi oss hemåt igen.
Nu ligger jag i min säng och läser bok, IGEN... Känns som att jag inte kommer någon stans, engelskan är snart över och de är jag extremt glad över.

Hoppas ni tar hand om er och ser fram emot 2017 lika mycket som jag gör!

Likes

Comments

Gott nytt år på er alla! Nu börjar vi om på 1 igen och ännu en gång försöker vi hålla våra nyårslöften. Gå ner i vikt, inte lägga pengar på onödiga saker, sköta om min kropp, sluta äta godis osv, listan går att göra oändligt lång.
För några år sedan hade jag årslöftet " sluta bita naglar" jag tror de va 2012 ungefär, som många andra lyckades jag aldrig med de och är fortfarande nagelbitare när jag är stressad, nervös och uttråkad. Men vad gör de? Det är inget som jag direkt stör mig på mer än att jag vill ha långa fina naglar men, mina naglar är så dåliga att de ändå spricker såfort de kommer fyra millimeter utanför huden.
Min kropp, den är inte den slankaste men jag mår bra. Jag mår mycket bättre än många andra jag känner och vet, folk som gråter sig till sängs varje dag, inte badar pga sin kurviga kropp, folk som till och med mår så dåligt att de ger sig på andra både psykiskt och fysiskt.
Det jag vill komma till är att inget nyårslöfte är så bra som att lova att älska sig själv, sluta klaga över de extra kärlekshandtagen, över sin platta eller stora röv, breda axlar -smala axlar osv. Du är fin som du är, oavsett storlek i kläder, måttet som blir tre siffrigt runt din midja eller bara så lätt som att våra fina ben som tar oss dit vi vill nuddar varandra.
Det är inget av det du ska stirra dig blind på. Sen ska du som läser detta veta att jag stirrar mig blind på mina lår, armar, tår, kinder, öron och höfter men nu är jag trött på detta. Varje bild jag ser på mig själv letar jag efter de jag inte vill visa, men vad gör de? Det är jag och precis som du så duger jag precis som du är utan undantag!

Jag ser mig i spegeln och tänker "om" de bara varit så istället, "om" mina ben hade varit lite smalare, "om". Men tänk om, om inte fanns.

Mina nyårslöfte för 2017 är:
ett: Satsa på Manne och ridningen.

två: Komma minst en gång bland de tre bästa på EM i sommar.

tre: Acceptera mig själv, ingen kan ersätta mig så jag ska sluta gämföra mig med andra.

fjärde: Hålla igång bloggen och minst trippla antalet läsare.

De femte och sista löftet för 2017: Ha kul, njuta och göra de bästa av varje dag som går.

Dagarna lär ju inte stanna eller komma i repris bara för att man har en dålig dag eller bara ger upp. Utan istället göra de bästa av situationen.

Hoppas din jul och nyår har varit toppen och att du fick tillbringa den med dina nära och kära. Här kommer en summering av mitt slut av skit året 2016 och början av 2017!

Likes

Comments

God morgon, hoppas ni sovit gott. Nu har de varit jul och jag hoppas ni haft de bra med nära och kära. Manne har vilat sen i söndags, alltså två dagar, sist red jag honom på fem bommar på långsidan med galopp avståndet två meter (lite tajt då manne inte tar särkilt stora steg). Idag är planen att jobba på lika sätt, väldigt gymnastiskt och stretchade. Fem bommar med tre - tre och en halv meter emellan, med två upphöjda bommar till en början som sedan ska höjas till lite mer hinder och då även de övriga tre höjas lite. Tanken är även att ha två övriga hinder, ett snett igenom med en bom före och ett enkelt hinder längs med den andra långsidan.

För er som hänger med här på min blogg så vet ni om att materialet i ridhuset är utbytt till små träflisor typ. Vilket blir väldigt halt, men efter att diskuterat lite med människor runt om tror de flesta att de ska harvas ner i jorden som ligger under och då förhoppningsvis inte förblir lika halt. Så nu medan jag betalt för en månads ridning hoppas jag att det kommer ske. Om inte ska jag ta kontakt med ägarna och prata med dem hur de tänkt. Men just nu är de så nertrampat så de fungerar för de små hinderna jag och Manne hoppar.

I söndags gjorde min fina pojkvän sällsis i ridhuset och knäppte några fina bilder.
Som avslut vill jag bara säga att jag och Manne hoppar för att det är kul, inte för att vi är särskilt duktiga. Det handlar inte alltid om att ligga på topp, att veta allt, göra allt rätt osv. variation är en bra lösning för att arbeta igenom alla musklerna på både dig och hästen, och självklart riktigt kul att inte bara behöva jobba likadant hela tiden. Dock ska man såklart se till så att man varken skadar hästen eller sig själv. Men våga prova nytt, western, hoppning eller varför inte skogsmulla lite?
Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi i nästa inlägg!

Likes

Comments

Go kväll alla kära läsare! Hur är de nu, har ni någon julkänsla?
De har iallafall inte jag, men hade de funnits i affären att köpa hade jag lätt gjort de... Min största dröm för ikväll blir att de ska snöa så de blir vitt tills imorgon, trots att chansen är så liten att den knappt går att se. Men men man får göra de bästa av saken, imorgon är de julafton och jag känner mig så taggad på att få njuta av morgondagen, ha ett underbart lov med vänner och djur och sist men absolut inte minst, skjuta ut de sämsta året jag varit med om i stora drag och skjuta in de nya med nya möjligheter!

Men nog om pepptalk, igår red jag i engelskutrustning (första gången sen manne gick på "vila") och såklart går jag all in och rider utan stigbyglar! SÅ duktig häst jag har, han kämpade på så bra och passet blev precis som hästen - bäst. Men detta resulterade så klart i rejäl träningsvärk för både mig och Manne idag, så idag tog vi de lite lugnare och red lugnt och sansat lite trail. Idag hade jag även sällsis av Sara vilket resulterade i att jag tog och red igenom hennes fjording hyfsat ordentligt utan att slita på henne för mycket. "Lite i taget är ett steg närmre sina mål" brukar jag tänka istället för att försöka få de att ske över ett dygn.
Så för att inte bli alldeles för överaskad imorgon så antar jag att jag knappt kommer klara av trappan, haha.

Åh, alltså kan ni förstå att de är julafton imorgon??? Inte jag... Trots att vi redan tjuvstartat på julen, då vi var iväg ikväll och firade hos farmor och farfar. Där jag försten vann 180 kr på lotterna jag fick! Hur bra va inte de liksom, tänk alla som sitter på uppesittarkvällen som inte vinner något alls, haha.

Nu får ni sova gott eller ha en fortsatt trevlig jul beroende på när du läser detta, puss och kram!

Likes

Comments

Peppar, peppar ta i trä... Avslutet på förra veckan var bara toppen, trots att jag låg hemma med tandvärk och migrän. Träningen med Manne blir bara bättre och bättre, för varje dag som går så känner jag mer och mer igen min häst.

Från att varit frånvarande, lite arg, svår att komma nära (i psyket) och helt enkelt inte varit här riktigt. Till att frustande välkomna en på morgonen in i stallet, mysa, tycka ridningen är rolig och leka med materialet i ridhuset.
I fredags och lördags blev de träning i ridhuset igen efter vårt långa uppehåll och de gick väldigt bra. Bommar, koner och bara mjukgörande övningar.
Tyvärr har dem bytas material i ridhuset, så eventuellt ska jag byta ridhus pga att Manne glider runder som jag vet inte vad. Att hästen snubblar lite i materialet i början visst men nu är detta träflisor som han verkligen glider runder på.
Skritt och jogg går bra men att arbeta på volt, snett igenom och GALOPP, ha de är liksom farligt... Så tyvärr är risken stor att jag bytar tidhus till ett som ligger knappt 10 min längre bort. Får väl se vad som händer, eventuellt blir de ändå inte så mycket arbete med Manne förens till våren, vi får se helt enkelt. 

Har en hel del planer i mitt huvud just nu som gäller Manne, mig själv, mitt umgänge, privatlivet osv. Så de kommer, sakta men säkert.

En dag kvar till jullovet och jag har precis kommit hem, nu är planen att byta om och skritta ut en sväng med Manne-boy en lite längre runda.

Vi hörs snart igen och om de inte blir något innan jul, så önskar jag er alla från mig själv en riktig god jul!

Likes

Comments

Hej på er igen, nu har jag äntligen mindre huvudvärk än vad jag haft de andra dagarna denna veckan så nu tar jag mig tiden att göra ett inlägg idag. Sist jag va inne här var i lördags om jag minns rätt och i söndags var jag ute med Sara och Bettina på en tur i två timmar, helt underbart. Vädret var sådär det små duggade en del men det var ändå helt okej. Ungefär 40 minuter gick bra sen fick Manne för sig att han inte ville längre men då fick jag säga till honom på skarpen, flytta bakdel och "piska" honom med tygeln för att visa att jag mena allvar. Han klöddade ungefär en minut sen gav han upp och vill fatta galopp och springa ikapp de andra, som jag bad bara gå på som ingenting för att han inte skulle få uppmärksamhet. Sen saktade jag av och berömde honom och resten av turen gick felfritt!

Sen red jag även ut i måndags för att jag visste att jag inte skulle hinna rida igår för att jag skulle till tandläkaren. Gick bra de med, fick en del fina bilder sen klöddade han igen men han gav sig mycket fortare då än dagen innan! Så det är verkligen framsteg. Tog även en galopp och shit va studsig han är, haha. Va skönt att få känna att det är nästan som vanligt igen och hitta alla "små svagheter" som jag har att jobba med.
Idag är jag hemma från skolan pga att jag var hon tandläkaren igår och fick kollat mina ilningar i tänderna där de tidigare lagat. De kollade mina käkmuskler och konstaterade att dem ar över aktiverade vilket dem blir pga att jag ligger och gnisslar och trycker ihop tänderna på natten och detta är då antagligen skälet till min extrema huvudvärk som jag lidit av väldigt länge i perioder. Så idag började jag igen med min bettskena och imorse hade jag huvudvärk från kindbenen och upp till tinningarna och som ni säkert vet är de inte ens lönt att försöka hålla fokus när man har rikligt med huvudvärk. Så imorgon får vi se hur de är med min mun , muskler och huvudet eventuellt får jag vara hemma imorgon med.
Men bara för att jag är hemma från skolan innebär det inte att jag bara ligger och vilar, utan nu när detta laddats upp ska jag ta mig upp ur sängen och ut och göra stallet. Sen har jag även en stor fläckig häst som behöver rastas så han ska longeras idag så jag inte anstränger mig för mycket och sen ska jag in och vila lite igen innan hästarna ska in!

Sen har jag även en liten överraskning åt er kan man väl säga, jag har jätte länge funderat på hur jag skulle kunna göra detta roligare för både er och mig. Att vlogga och göra häst videos har LÄNGE varit i mina tankar så äntligen har jag tagit beslutet och fått stöd av min älskade pojkvän som kommer låna ut sin "GoPro" till mig så ska vi börja med stallvloggar, ridfilmer, tips och trick, med mig i stallet osv.
Detta är iallafall en idé jag hoppas fungerar för mig då jag tycker att det skulle vara super kul! Jag vet inte riktigt än när detta ska starta osv då jag måste fixa en del innan, men detta innebär att ni nu inte längre bara kan läsa om min dag utan se den.
Sen kommer jag behöva er hjälp för att bestämma om bloggen ska fortsätta eller avslutas och var fokuset ska ligga och vad ni vill se för videos!

Puss och kram på er, här kommer några av bilderna från söndags och måndags!

Likes

Comments

Hej igen, hoppas allt är bra med just dig! Nu börjar  min vardag bli som vanligt och precis som den ska vara igen!
Red Manne igen igår efter någon dags vila och longerade honom inte innan då hagen var så blöt att jag inte kunde vistas där. Så Bettina gjorde följe med Bandit så gick vi till paddocken och red där. Manne ifråga satte och tog lite små skutt, men allt gick bra. Jag gick bara på och flyttade bakdel hela tiden såfort han frågasatte. Vilket tillsist resulterade i en häst i galopp med öronen spikrakt framåt. 
Tror inte ni som inte sett en sån här stor förändring på er häst kan förstå hur påfrestande detta varit för mig. När han nu äntligen är den hästen som jag köpte för 3 år sedan och inte så annorlunda han varit de senaste 3 månaderna minst.
Nu börjar tankarna på tävling falla tillbaka men dem är fortfarande långt borta. Just nu ligger allt fokus på att jag ska kunna lita så mycket på Manne som jag gjort tidigare och allt jobb, för att få upp hans muskler igen!

Här har ni några fina bilder från gårdagen! Imorgon står de utritt (med en ridande kompis ist för på marken) på schemat så får se hur de går!  ❤

Idag sov jag och Marcus till ungefär 9, kollade tv en stund sen bar de av mot Tyringe så nu är de sista julklapparna färdiga. ♡ Nu står vi i garaget och ska byta luftfilter på V70in. Sen får vi väl se om de blir iväg på luciaträff ikväll!

Likes

Comments

Nu när jag äntligen börjar komma igång med Manne igen så tänkte jag att vi ska följa hans muskelbuggnad. För er som tror jag skrivit fel i rubriken, så är inte fallet. Utan min häst är för tillfället efter fyra månaders vila muskel-lös & inte muskulös och nu tänkte jag, både för er och min skull följa Manne under "uppbyggnaden".

Så vi börjar med bilder från igår, 20161205.
Skitig häst jo tack jag vet, snart är de dax för en dusch.
Har ni mer tips på var de kan va kul att se förändringar? Skriv gärna de gärna under! 😊

Likes

Comments