Vad är mest satisfying i den här bilden? De solvarma klipporna ELLER, stay with me, den perfekta necessären?

Eeeeh, ja, om du som jag har ett problematiskt förhållande till allt som har med struktur och organisering att göra (dvs, överkonsumtion eller näst intill sjuklig besatthet av detta *nervöst skratt*), så låt mig då presentera den perfekta necessären.

Alltså, jag har så mycket kärlek för den här necessären. Kanske ett av mina absolut bästa köp, jag blir alldeles salig. Med fack för både borstar, små paletter, tubformade saker (som t.ex mascara, contour stick osv) samt större produkter så är den här verkligen den ultimata sminknecessären. Oavsett om du ska ut och resa eller bara ska göra iordning dig hos din kompis så kan du bara smocka ned allt den nödvändigaste i den här och ta med den. Den är i en smidig storlek och den har till och med handtag så att du, om du vill, kan bära med den som en väska. Whaaat?!

Märket Muji har jag tipsat om tidigare i kategorin Wilma packar (och i Wilmas resetips tror jag), men jag skulle kunna nämna det varje dag. Dels för att de har gjort den här grymma resekompisen, men också för andra reseprylar jag har från dem, t.ex necessären som jag hade med mig runt helt Europa i somras. Den är ett inlägg för sig, helt klart.

Ni kan hitta Muji på flera Åhlensbutiker, på Åhléns hemsida eller på Mujis egna hemsida. När jag var ute och reste såg jag även att de har egna butiker lite här och var. Fatta extasen över att gå in i struktur-heaven!

Gillar

Kommentarer

 • Förändring är bra
 • Det är långt ifrån alltid som det känns så i stunden, det vet jag nu, men allt som oftast så leder förändring till något positivt. Det kanske inte leder till det man tänkt sig, eller det man tror sig behöva, men det blir en bra sak av det. Den insikten tror jag ger mih en mer positiv och orädd inställning överlag!

  Vegetariskt är gott och gör kropp och knopp glad!

  Jag är så taggad på all god och vegetarisk mat jag ska laga 2018. Jag har aldrig varit matlagningsintresserad, men jag känner det, nu, nu kommer det vänner! 2018 blir mitt matlagninsår!

  Förresten så tycker jag att alla som inte har Pinterest såklart måste skaffa det. Det är som att hitta en magisk inspirationskälla till allt, och då menar jag verkligen allt. Jag kan dock tycka att det är speciellt bra för mat! Till och med denna Billys-panpizza-tillagare blev ju matlagninsintresserad tack vare vackra bilder och lätåtkomliga recept och tips.

  Ni vet när en är hungrig men varken vet vad en är sugen på eller vad en vill laga, ja men då går man in på sin mat-anslagstavla på Pinterest där man sparat alla sina goa recept. Vips! Problemet löst!

  • Jag står stadigt på egna ben

  Man vet aldrig hur stark man är innan det sätts på prov- är det inte så man brukar säga? Jag har aldrig känt mig starkare, eller svagare, än 2017. Jag vet att även när det blåser upp till storm står jag stadigt. Jag litar på mig själv mer än någonsin innan, och det ger en fantastisk trygghet.

  • Mindset är allt

  Att tänka positivt. Vilken simpel och klyschig sak. Men det handlar inte om att bara göra det från gång till gång. Det handlar om att ändra hela sitt tankesätt och sin syn på livet.

  • Att skriva & läsa gör mig glad

  En insikt som har fallit i glömska under de stressiga skolåren som har kommit tillbaka under 2017 och som jag defintivt vill ta med mig in i 2018. Jag ska lyssna på ännu fler ljudböcker och jiag är även så sugen på att köpa alla mina favoritböcker för att ha dem hemma.a

  • Resa är bra för håret

  Jag kallar detta collage "Mitt bästa resehår- en historia"

  Detta är nu. ÖH?!?! Nog för att jag har klippt av det (och älskar det), men what? Bästa frisören i Göteborg?!

  Dessa bilder är från när vi hämtade hem Kalle förresten. Han är helt klart en av dem bästa sakerna som hände 2017, kanske till och med den allra bästa.

  • Jag kan känna lycka ända innifrån själen

  Har tagit selfies mitt i lyckorus för att minnas känslan, och vad många lyckorus jag har haft 2017!

  Som här nedanför t.ex:

  Eller häääär:

  Eller häääär (omg, ögonbryn förresten?)

  Så glaaad

  Happi happi!!!

  Glad och måttligt påläst i Berlin

  Kanske årets allra allra bästa happy-moment, i Paris! Får exakt den känslan jag vet att jag hade då bara av att se dessa bilder.

  • Aldrig mer noppa (nopra?) ögonbrynen!

  Nog för att jag tycker det är sjukt snyggt med välansade ögonbryn där inte ett enda överflödigt hårstrå finns utanför "ramen", men fan jag gillar buskiga ögonbryn ändå, speciellt när man kammar dem uppåt litegrann. Den här skärmdumpen är från en liten film jag spelade in när jag var lite på pickalurven och var omåttligt imponerad av mina egna ögonbryn.

  De få gångerna som jag dock vill snygga till dem lite går jag till Mona på Östlings Salonger i Borås. Hon är verkligen så bra. Hade inte sagt det om jag inte tyckte det, för vi alla vet att ögonbryn... Det skojar man inte om. Mona är supernoggrann och hon vet vad jag menar när jag säger att jag vill ha dem kraftiga. Dessutom har jag alltid blivit jättenöjd med färgen på brynen hos henne.

  • Patriarkatet faller inom min livstid.

  Säg efter mig. Patriarkatet faller inom vår livstid.

  Nu sker en förändring. Om du inte redan är med på tåget så gör 2018 till ditt första feministiska år.

  Gillar

  Kommentarer

  Sista vägen fram till caféet blev kullerstenen tätare och tätare, och där på cykelsadeln satt jag och guppade upp och ned. Trött efter en dags cyklande i Berlin hade jag äntligen tagit mig fram till dagens fik: Five Elephants.

  Reichenberger Straße 101-102, 10999 Berlin, Deutschland

  Stora fönster, perfekta för folkspanande, vätter ironiskt nog ut mot den helt folktomma gatan och inne på caféet blandas skrattet från myllrande skratt, tystlåtna diskussioner, skramlande porslin och basisternas utropande av ordrar om vart annat. På menyn finns nästintill bara kaffe, och trots att jag är hungrig väger den mysiga inredningen upp tillräckligt mycket för att jag ska känna att jag nöjer mig med en kopp kaffe från vad som sägs vara Berlins bästa kaffeställe. Jag verkar ha lyckats pricka in den mest populära fikatiden, men ändå är turen på min sida då jag och min islatte får en liten plats i hörnet.

  Five Elephants ser precis ut som det café som jag har gjort upp i mitt huvud när jag tänker på vart jag skulle vilja spendera mina arbetsdagar när jag blir ”vuxen”. Kullerstenen må ha varit en riktig pain in the ass (bokstavligt talat) när jag satt på cykeln, men nu utgör den en viktig del av idyllen- precis som det stora trädet utanför. De gröna grenarna sträcker sig över dörren som en port. Under den sitter några berlinare på den minimala uteserveringen. De pratar säkert om konst, eller något.

  "No laptops allowed" skriker en sparsamt utsmyckad skylt åt mig. Jag föreställer mig att den skriker med tysk dialekt och jag vågar inte annat än att lyda. Istället sätter jag på min ljudbok och andas ut efter en lång dag av cyklande i hetsig trafik och vintageshoppande.

  Jag hade nog en föreställning om att Berlin skulle ha tätt av mysiga caféer, men jag upplevde faktiskt att det var ganska svårt att hitta ett bra fik som man ville sitta länge på. Därför vill jag varmt rekommendera Five Elephants. Det må ligga avlägset men om jag är i Berlin igen kommer jag åka dit igen! På cykel såklart.

  Gillar

  Kommentarer