View tracker

Nairobi

Förra helgen drog vi till Nairobi National Theathre där balettföreställnignen Nötknäpparen visades

Luciafirande på svenska ambassad residenset

Pannkaksbak och obligatorisk fika på Java efter julklappsinhandling

Likes

Comments

Nairobi, Adventures

Tjo vänner! Var ju ett tag sedan nu men skolan och livet har kommit imellan helt enkelt. Senaste tiden har bara varit allmänt mysig. Mycket tid har spenderats till plugg men vi det blir lätt mysigt att plugga här på SSN, eftersom alla måste göra det så gör vi det tillsammans, Känns extra viktigt att satsa nu eftersom jag går mitt sista år och det börjar bli klarare vad och vart jag vill studera vidare, så jag är taggad. Annars då? Jag har jag beställt min studentmössa(!!),haft mysiga sleepovers, kvällsbadat och hängt på mitt favoritcafé här i Nairobi. Det här stället känns verkligen som hemma nu, har blivit extra tydligt på senaste tiden.

För några veckor sedan följde jag med Julia, Carmen, Kim, Emma och Filippa till en fotbollsplan där vi mötte upp några barn från Wale Wale som är som en fritidsgård för barn i Kibera. Vi fick vara med på deras träning vilket var fantastiskt roligt! Kor gick runt lite här och var, det spöregnade samtidigt som solen sken och vi gled runt i leran och gjorde vårt bästa för att hålla oss på fötter. Regnperioden har dessutom nått Nairobi så man får lite höstkänsla, skillnad dock från vanliga höstkänslan är att det ändå är ganska varmt i jämförelse med Sweden. Nationalparken Amboseli besöktes förföra helgen, bodde på en mysig safarilodge med bästa rommien Emma<3 och såg sååå många elefanter, lätt favvodjuret.

Sjukt vad tiden går fort, endast 2 veckor kvar innan jullov och frihet från skolarbetet, kämpaa!


Likes

Comments

Adventures

Med allt överhängande skolarbete kan man inte låta bli att längta tillbaka lite till turkost hav och vita sandstränder<3

Likes

Comments

Tankar

Sitter just nu med Snooks Kommer ifrån i lurarna och tänker på gamla Sverigeminnen. Ja hörni, det är lätt att glömma bort hur livet och ens gamla vardagsmönster såg ut tidigare. Har varit här nu i över 2 månader och man kan lugnt säga att mitt Nairobiliv skiljer sig mycket från mitt Stockholmsliv. Jag hade inte förväntat mig att jag skulle hinna uppleva och lära mig så mycket om mig själv på så kort tid. Stockholm i all ära men nu har Nairobi också blivit en stad som jag kallar mitt hem. Det är väldigt lätt att bli uppslukad av allt nytt och härligt att när man väl vaknar upp ur sin bubbla börjar tankarna snurra. Mycket hinner hända på ett år och precis som att jag och mitt liv här genomgår förändringar så gäller samma sak för livet hemma i Sverige, det är lätt att glömma bort det. Tanken på att man inte på något sätt kan kontrollera det då det är så pass långt ifrån skrämmer mig lite grann.

För någon vecka sedan satt jag på en Kenyansk frisörsalong redo för att klippa sidolugg (som Klara sedan klippte på kvällen istället, bästa!!) samtidigt så försökte jag mentalt förbereda mig för vår mockdebate vi skulle ha dagen efter. Alltså 2 förändringar/utmaningar som jag hade blivit asvelig över hemma i Sthlm. Iallafall så fick jag ett samtal från min kära mamma som berättade att de tagit beslutet att flytta från Värmdö. Kände mig ganska tom när jag fick höra det, man har liksom blivit avtrubbad på något sätt. I vanliga fall hade det vart en stor förändring för mig då jag endast flyttat en gång tidigare, men nu är det svårt att säga hur det känns. Bodde mina första år på Södermalm för att sedan flytta ut till skärgården där jag bott lääänge nu. När jag tänkt på min hemkomst har jag haft en bild i huvudet av en studentmottagning i mitt älskade hus fyllt med saknade släktingar och vänner. Satt vid datorn och designade min studentmössa och det var först då jag insåg att det inte kommer vara som jag alltid föreställt mig. Precis som med mycket annat.

Nae, livet hörni. Brukar tänka att allt blir bra tillslut vad det än gäller. Livet är ju ganska oförutsägbart ändå, även små beslut kan ju göra sjuk skillnad. Jag kanske drar vidare ganska snart efter att jag landat i Sverige? Vi får se vad som händer helt enkelt.

Puss och kram

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Adventures

Nu har skolan dragit igång igen efter en underbar höstlovsvecka på kusten. Hade bästa roomiesarna Vilma och Klara <3 Vi har haft det helt underbart. Käkat god mat på strandbarer, badat i kristalklart hav med höga vågor, tagit vindsurfinglektioner, snorklat runt en liten sandö, hållt i sjöstjärnor, åkt tuctuc i fullfart utan dörr lite halvorolig för risken att ramla ur, druckit capuccino med mina favvolattemammor Emma och Kim, haft mysiga sleepovers med gänget, promenerat på stranden i månljuset och suttit i strandhängmattorna i timmar och diskuterat livet. Ja jisses vad vi pratat om livet, drömmar om framtiden och utbytt tankar och ideér. Hur härligt som helst. Har insett hur mycket det är jag vill hinna göra, eller ska hinna göra, innan jag pluggar vidare.

Puss och kram <3

Likes

Comments

View tracker

Instagram:@wilmafreidenvall