Wilma Freidenvall Nairobi

Nairobi

Vill inte riktigt inse att det är bara två veckor kvar tills jag inte längre kommer bo i Nairobi, försöker förtränga den tanken så gott det går.. Well well, bara att passa på å hänga på favvoställena tiden som är kvar, som Alchemist! Jisses vad jag kommer sakna det stället, fler såna ställen i Sthlm tack! Nej nu måste jag faktiskt ta tag i skolarbetet, hörs snart!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nairobi

För någon vecka sen var det varlborgsfirande med svenskföreningen på SSN oooch mösspåtagnings-cermoni! Att ta på min studentmössa var en så konstig känsla, nu är det bara 17(!!) dagar kvar av hela min skoltid. Hur sjukt?? Ska se till att få klart allt det sista och sen är det äntligen min tur att få ta studenten!

Likes

Comments

Adventures

Wowowow hörni! Kigali, viken stad alltså. Rent och fräschst, lite Miamikänsla. Rwanda har förbud mot plastpåsar, så några såna ligger inte och skräpar på marken. Kenya är också igång med att införa förbud mot plastpåsar, hur bra som helst ju?? Hoppashoppas verkligen att även Sverige beslutar sig för att ta tag i saken inom en snar framtid…. På torsdagsmorgonen skiljdes jag och min familj åt då de skulle tillbaka till Sverige. Har varit så roligt att få visa de Nairobi och att ha dem med på den här resan. Om en månad ses vi igen! Innan vi andra flög tillbaka till Nairobi fikade vi på ett jättemysigt café med utsikt över Kigali.

Vi hade två dagar i Kigali. En av dagarna besökte vi Kigali Genocide Memorial Centre samt en kyrka som är en av platserna där folkmordet ägde rum. Det var svårt att sätta sig in i det hemska som faktiskt har hänt, för endast 23 år sen. Det var ändå intressant att få höra berättelser av några överlevande om deras upplevelser samt hur de jobbar med att förebygga att något liknande ska hända och hur de väljer att förlåta för att kunna fortsätta livet så bra de kan.Likes

Comments

Adventures

Under resans gång åkte vi till Ruhengeri för att få se bergsgorillor. Vandringen upp i bergen var tuffare än jag hade förväntat mig. Men vi tog oss upp tillslut till nationalparkens ingång där vår guide Ferdinand förberedde oss på hur vi skulle göra om gorillorna kom fram till oss och att det var viktigt att visa "underkastelse" för Silverbacksen. (Kan erkänna att jag började bli lite nervös efter hans genomgång) Vägen till Gorillorna var tät djungel med massor av brännande nässlor och rötter som man lätt fastade i. Det tog ett tag innan vi kom fram eftersom gorillorna rörde sig högre upp i berget. Tillslut kom vi fram till familjen Pablo som består av 31 gorillor! I en hel timme fick vi vara bland dessa häftiga djur. Detta var nog bland de häftigaste upplevelserna i mitt liv. Att få vara så nära att jag skulle kunna röra vid dem, kändes nästan overkligt.

Likes

Comments