Header
View tracker

En så mysig kväll helt i min smak.
Gick direkt hem till Sebbe när jag slutade ikväll. När jag kom dit möttes jag av en så fin present i vardagsrummet, blev verkligen så himla glad. Vi lagade tacos tillsammans och tittade sedan på Svartsjön. Har legat nästintill på honom i soffan hela kvällen framför en film och det har verkligen varit mysigt. Nu ska vi bädda ner oss, jobb står på schemat för mig imorgon. Natti

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Phu! Jag har städat och flängt hela dagen. Istället för en lång varm dusch så blev det lunch med pappa på Max innan han följde med mig och uträttade mina ärenden, bland annat köpa en ny julstjärna då jag i ilska hade sönder de två jag hade här hemma, as usual. Mitt vanliga temperament när det kommer till pyssel, haha.

Nu är allting efter blod, svett och tårar iallafall klart och jag har äntligen fått landa i soffan. Jag väntar på att Simon ska komma hit för lite catch-up och Paradise Hotel. Ett perfekt avslut på en ledig tisdag.

Här ovan har ni resultatet av mitt slit och städ i bilder, dock väldigt mörka eftersom att det är mörkt ute. Men det får gå ändå. Puss.

Likes

Comments

View tracker

När jag vaknade vid nio imorse så knöt jag direkt på mig löparskorna och sprang en runda på 5km. Älskar verkligen att springa i denna friska luft som blir nu när det är lite kallare ute. Stannade sedan på Ica och köpte med mig färskt bröd hem. 


Har för ett tag sedan smällt i mig denna fantastiskt goda frukost som ni ser här ovan, framför ett avsnitt av Grey's. Alltså allting smakar verkligen så mycket godare efter att man har rört på sig.

Har även hunnit med att adventspynta lägenheten lite samtidigt som jag tvättat några maskiner om vartannat. Har strax dammsugit klart och då ska jag ta en låång varm dusch innan jag ska åka och handla lite. En riktigt kreativ förmiddag, men hur skönt är det inte med en nystädad lägenhet och rena sängkläder?! Längtar tills ikväll när det blir mörkt och jag kan tända ljus i hela lägenheten. Förhoppningsvis hänger min fina adventsstjärna i fönstret också, i värsta fall har jag och mitt temperament haft sönder den. Alltid lika spännande att pynta med mig.


Likes

Comments

Och så var en till helg förbi. Skrämmande hur dem bara springer förbi när man är ledig. Har iallafall haft en bra helg även om mitt jag inte varit på topp den senaste tiden. Min söndag spenderar jag i sängen med en bok framför greys med godis och såklart, alla mina miljoner tankar.

Idag har jag sovit i flera timmar, min hjärna behöver det, det blir för mycket min kropp och själ ibland. Det är påfrestande att vara en människa med så otroligt mycket och nära till sina känslor, när man dessutom större delen av livet tryckt undan dem och låtsas som att dem inte finns. Det är mycket som hänt och fortfarande händer i mitt liv, när jag ser tillbaka på tiden som passerat så kan jag inte för mitt liv förstå var all ork kommit ifrån. Hur jag har envisats med att gå i motvind med känslan av att jag är helt ensam i det jag fightats med.

Hur egoistiskt det än kanske låter så är jag är stolt över mig själv, över hur mycket jag har försökt att vara empatisk och över hur mycket jag bortsett ifrån mina egna känslor i försök om att förstå andras. Jag kommer alltid att ha min rygg fri. Hade det varit jag för ett par år sen, hade jag agerat helt annorlunda i alla mina val jag gjort det här året. Därför är jag stolt över den personen som växt fram i allting, hur tufft och hur trasig jag än varit så har jag fått se sidor av mig själv som jag för ett par år sen aldrig skulle ha haft. Jag kan bli arg, jag kan ha ett helvetes jäkla temperament och speciellt på morgonen vilket är sidor jag inte är stolt över.

Men jag kommer aldrig vara tyst när jag vet att jag har rätt att synas och att bli hörd. Och jag kommer alltid att stå stadigt och skrika högst när det kommer till sunda åsikter och värderingar för inte bara mitt bästa, utan alla runt omkring. Jag är en människa med mycket, väldigt mycket skinn på näsan som mer än gärna står upp för mina åsikter. Det jag börjar lära mig, vilket varit otroligt svårt för mig under hela mitt liv är att det är okej att vara ledsen, det är okej att inte orka. Man måste inte alltid stå starkast, man tappar sig själv ibland och det är okej att vackla lite. Jag måste lära mig själv att tillåta mig vara svag ibland. För man orkar inte vara stark jämt, även de mest envisa och de starkaste personer behöver en trygg famn att falla tillbaka till när livet sviker.


Jag har under hela mitt liv "aldrig haft känslor." Sånt jäkla bullshit ändå, jag är nog en av de människor som bär på mest känslor och tankar vilket är en befrielse för mig att äntligen kunna erkänna för mig själv, att det är okej. Man kan vara en både stark och känslig människa. Det starkaste som finns är att kunna erkänna och vara ärligt till det man känner. Men det är också därför jag alltid stängt av, eftersom att när jag väl känner någonting för en människa så känner jag allt, allt, allt. Det finns liksom inget stopp. Jag går igenom eld och vatten för de människor jag älskar.

Den här bilden ovan skickade Simon till mig för ett år sen, vilket är ett tecken på hur väl den människan känner mig. Han är min bästa vän och när jag stängt av alla känslor under alla dessa år, så är det han som har fångat mig varje gång bägaren runnit över. Han har alltid haft min rygg. Han är en av få som verkligen känner mig på djupet och förstår mig, som vet exakt hur jag fungerar och som oavsett dumma val jag gör, alltid stöttar mig. Han höjer mig till skyarna och får mig varje gång jag vacklar fram att se klart igen. Jag kommer aldrig kunna tacka honom nog eller ge tillbaka allt det som han gett mig när jag varit totalt vilsen. Att han varje gång jag är "förkyld" i telefonen slänger på luren och plingar på min dörr fem minuter senare för att han vet. Han vet att jag sitter med tårfyllda ögon i min lägenheten och känner mig så liten och ensam, men jag skulle aldrig erkänna det eller be om att han eller någon skulle komma. Men han vet. Och det är så fint. Det finns ingenting jag inte skulle göra för den människan, han har alltid fått mig att fortsätta se framåt och pushat mig till att fortsätta när min väg varit alldeles för brant. Han är värd allt och är en vän jag alltid, alltid kommer bära närmast hjärtat, oavsett vad. 16 års vänskap som kommit att bli en livstids. Tack för att du är du. ❤️


Likes

Comments

Idag har jag inte fått många knop gjorda. Imorse så sov jag verkligen ut och det var så skönt då mitt humör inte ville vara på min sida idag. Jobbade sedan kväll och när jag slutade gick jag raka vägen hem, hade tänkt träna men jag hade noll motivation och jag måste lära mig själv att inte få ångest de dagar jag inte tränar.

Har legat i soffan hela kvällen framför youtube innan jag började titta på White Collar och jag fastnade direkt. Att jag inte sett den serien tidigare för alltså bara efter första avsnittet så är det en av de bästa serierna jag sett. Är helt hooked! Så har ni inte sett den är det verkligen ett tips!!


Så, efter en lugn men välbehövlig dag ska jag nu lägga mig. Sebbe kom precis hem också, uppskattar verkligen de veckorna då vi får somna tillsammans. Annars somnar jag mest ensam när han jobbar natt så det är verkligen mysigt att ha de stunderna.

Likes

Comments


En ledig måndag som varit helt i min smak.

Startade dagen med ett ärende på Komvux. Ansökte om två kurser som jag måste ha då jag länge funderat på att studera till socionom. Mitt självförtroende när det kommer till plugg av alla dess slag är verkligen på noll utan att överdriva. Teori har aldrig varit min starka sida, har alltid varit en tjej som är praktiskt lagd. Men det ska nog gå bra eftersom jag funderat på det yrket under flera års tid och det blir ju ett steg i rätt riktning.

Sedan gick jag vidare till gymmet där jag körde ett ben och rumppass. Mina ben är helt färdiga fortfarande och känslan efter ett hårt träningspass slår allt. Passet idag såg ut såhär:

Uppvärmning: 15 min pw i 14% lutning.
Innerlår maskin: 34kg, 10x5.
Ytterlår maskin: 62kg 10x5
Benpress: 68kg, 12x5
Squats med kettleball: 20kg, 10x5
Rumplyft: 12kg, 15x5
Avslutning: lugn gång på löpbandet, 5 min.

Fasiken, måste hitta nya roliga övningar. Känner att det nästan alltid blir att jag gör samma övningar med några utbytta emot andra ibland.Mötte sedan upp Roxanne för en lunch på Coffeehouse By George. Jag åt en Carbonara som var jättegod. Vi pratade så att saliven sprutade och vi skrattade mycket, vilket vi alltid gör. Det var så trevligt!Vi avslutade våran mysdag på det nybyggda Munktellbadets relaxavdelning. Det var jättefint inrätt men dock väldigt dyrt enligt min åsikt för ett sådant litet utbud. Fanns en varm pool, ingen bubbelpool och tre olika bastubad. Men vi hade en mysig stund och pratade även där i mun på varandra. Älskar verkligen sådana dagar som jag haft idag, tycker det är precis så en ledig dag ska kännas när man kommer hem. Har nu krypit ner i soffan med ett täcke framför Grey's Anathomy, kollar om på den serien och jag hade verkligen glömt hur bra de första säsongerna är. Tips, tips, tips!


Måste bara säga några ord om denna helt fantastiska människa jag umgåtts med idag som jag får alldeles för lite tid med pågrund av distansen. Det finns nog ingen som jag kan diskutera saker med som jag kan med henne. Hon är allmänbildad, vi har likasinnade åsikter om nästan allt och hon har alltid svar på tal, precis som jag. Jag kan fråga henne precis vad som helst och kan alltid förvänta mig ett ärligt svar, hon rättar mig när jag har fel samtidigt som hon alltid stöttar mig i alla mina val utan att döma. Vi är så lika på nästan alla plan samtidigt som är raka motsatsen till varandra. Vi kompletterar varandra på ett helt fantastisk sätt. Vi kan skratta, gråta, vara fullkomligt rå-ärliga men ingen av oss skulle någonsin döma den andra och då ska ni veta att vi båda är totalt sjuka i huvudet. Kanske är det därför vi aldrig dömer varandra, för att vi är precis lika psycho fast på olika sätt. Vi förstår varandra på ett helt annat plan och jag är så glad för att hon är min bästa vän. Har jag en dålig dag så lyfter hon mig till skyarna, tvivlar jag på mig själv berättar hon alla anledningar till varför jag inte ska det, är jag ledsen så förklarar hon i punkt och pricka att jag är värd allt vackert. Det är oersättligt med en sådan vän. Älskar henne såååå mycket och jag önskar verkligen att hon var här jämt. ♡♡♡

Ledsen om jag tjatar med känslomässiga inlägg varenda gång jag skriver men alltså jag känner sååå mycket för vissa människor att jag måste måste uttrycka det. Puss F

Likes

Comments

Eftersom att min ständiga rastlöshet och oförmåga att sitta stilla ofta tar över när jag till exempel ska försöka mig på att läsa en bok, även om den är bra så har jag nu hittat ett sätt som får mig att sitta still i timmar. Nämligen ljudböcker. Jag har lyssnat på två stycken de senaste dygnen och jag känner att jag varmt måste ha med dessa i ett inlägg och rekommendera dem.

Den första boken jag lyssnade på var Therese Lindgrens nya bok. Jag följer henne aktivt på youtube och blev verkligen så glad när hon berättade att den även skulle komma som ljudbok.

Alltså, den här boken! Jag både grät och skrattade mig igenom den. En verkligen så himla välskriven och gripande bok med ett sådant otroligt viktigt budskap, psykisk ohälsa. Än idag är det "skamligt" att lida av psykisk ohälsa. Människor ser det som svagt eller kanske en anledning till att leva på bidrag. Och människor som lider av det skäms många gånger över att ens nämna det. Folk tar avstånd ifrån sådana och orkar inte med dem, att de aldrig kan rycka upp sig tänker man, det är väl bara att ta tag i det och göra någonting åt det, för allt går om man vill har vi ju fått lära oss.

Visst ligger det någon slags sanning i att allt går om man vill, men många gånger har man tappat bort viljan när man står där på två ostadiga ben och frågar sig själv, hur i helsike hamnade jag här? Jag som alltid varit driven, framåt, glad och positiv. En människa som aldrig lidit utav någon form av psykisk ohälsa kan inte heller ta sig rätten att döma den som gör det. Vi utomstående har ingen aning om de strider som kan pågå inuti en annan människa men som inte syns till ytan. Vi kan bara försöka förstå att, att vara sjuk är inte alltid att vara sängliggandes med 40 graders feber eller kräkningar och det är viktigt att man kommer ihåg det innan man drar förhastade slutsater om att någon är lat eller bara kanske ligger hemma. Vi kan som sagt inte se allt som pågår på insidan hos en annan människa och därför har vi heller ingen rätt till att döma.

Jag tycker att alla borde ta sig tiden och lyssna på denna fantastiska bok. Det är viktigt att ha någon som lyssnar, någon man kan prata med och någon som försöker att höra en. Och har man inte det så kanske att man kan finna tröst i denna bok, för ingenting är omöjligt och det finns alltid hjälp att få, även om man absolut inte tror det. Även om man känner att det inte finns någon som skulle förstå, så lovar jag att det finns det. Och vad du än känner och hur mycket du känner så finns det någon där ute som känner precis som du gör. För man är aldrig ensam. Hur ensamt det än känns.

Den andra boken jag lyssnat mig igenom nästan helt utan avbrott är Magdalena Graafs självbiografi "Det ska bli ett sant nöje att döda dig." I boken berättar hon hur hon under flera års tid levt under hot och misshandel.

Jag grät många gånger när jag lyssnade på den här boken, blev halvt illamående och svettig vissa gånger med tanke på hur detaljerad den var och vilken hemsk terror hon blev utsatt för. Jag tycker även att den här boken har ett fruktansvärt viktigt budskap. Det finns så många kvinnor och barn som lever under dessa omständigheter näst intill oförmögna att ta sig loss. 

När jag hör den här berättelsen så förstår jag också hur viktigt det är med jämställdhet och feminism, hur viktigt det är att män som talar om att de aldrig skulle kröka ett hårstrå på en kvinna också träder fram visar sitt avstånd till sådana handlingar. Jag grät också för att jag är helt oförmögen till att förstå hur man kan vilja göra en människa man valt att leva med så illa fysiskt och psykiskt. Hur man dagligen försöker få en människa förstå att den inte duger, inte har något som helst värde och hur man kan fortsätta slå mot en människa som är 45 kilo tung och ligger ihopkrupen på golvet, skakar och hulkandes, snällt ber dig att sluta. Det är för mig oförståeligt hur man på något sätt kan bli så totalt rubbad. Hur kan man bära på så otroligt mycket hat att man vill göra någon så illa? Jag blir så arg, ledsen och förtvivlad över hur ofta det här händer bakom stängda dörrar. Hur mycket människor det finns genomlider en liknande vardag utan att våga berätta för att dem ständigt lever under hot och slag. 

Det vi kan göra är att jobba mot ett mer jämnställt samhälle, ett bättre rättsystem där människor vågar träda fram och vittna emot de hemska saker som sker men som ingen vet om. Vi kan tänka på hur vi är och vill bli behandlade, vi kan försöka att vara mer uppmärksamma men framförallt komma ihåg att man besegrar det onda med det goda. Även om man inte vill tro det så är kärleken alltid större än hatet.

Likes

Comments

Två av de senaste dagarna har jag spenderat med dessa energiknippor, Carro och Maxi. Vi har ätit god mat, busat så att jag haft träningsvärk i armarna, skrattat och pratat.

Jag är så glad över att dem finns i mitt liv och gör mina dåliga dagar till bra. Jag kan prata i timmar med henne om vad som än snurrar i mitt huvud och hon ger mig alltid ärliga, kloka och omsorgsfulla råd. Hon dömer aldrig utan försöker alltid att sätta sig in i och förstå det jag känner. Sådana människor ska man ta vara på, det är få människor som är empatiska på ett sådant plan. Och det är för mig en otrolig egenskap att bära med sig. Sådana människor finns det få av, och jag kommer alltid vara tacksam över att hon är min vän, men också för att jag får äran att vara en del i hennes helt fantastiska sons liv som sprider så mycket glädje och kärlek att man nästan spricker. När hon berättade att hon var gravid så trodde jag aldrig att jag skulle älska och känna ett lika starkt band till honom som jag gör till henne. Han har kommit att bli en lika stor och viktig del i mitt liv som hon är. Han har haft en betydande roll i mitt liv den senaste tiden och för det så kommer alltid det där lilla energiknippet att ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag är genuint lycklig över att dem finns i mitt liv. ♡

Igårkväll så bjöd Sebbe mig på bio. Vi tittade på "Fantastiska vidunder och var man hittar dem." När han skrattade och berättade att den var två och en halv timmar lång, så ville jag dö inombords. Jag kunde redan känna min rastlöshet komma krypandes, men det gick bra. Filmen var både rolig och gripande, helt plötsligt kändes de där som annars brukar vara otroligt påfrestande två timmar för mig, som trettio minuter. Det är en uppföljare på Harry Potter-filmerna och verkligen sevärd så den kan jag varmt rekommendera.

Efter ett turbulent humör av förmodligen rastlösheten som kom i efterhand när jag för ovanans skull suttit still i två timmar och pågrund av en hjärna som ständigt, ständigt går på högvarv så somnade jag i hans famn. Ibland kan han. Han är fin ändå.

Likes

Comments

När jag slutat jobbet i fredagskväll så köpte jag med mig Spicy Hot och gick hem till Sebbe. Vi åt mat och tittade på Svartsjön, sedan somnade jag i princip och halvsov hela kvällen. Jag var sjukt trött, men det var så himla mysigt att ses och bara vara efter att knappt ha sett varann under veckan som var då han jobbade natt.

Sov verkligen ut i lördags innan jag gick över till Hanna. Där vankades myskväll med henne, Karro och Karro. Vi försökte slå på en film men det slutade som vanligt med att vi tjattrade istället. Fullkomligt älskar sådana kvällar.

Igår så fixade jag och mina syskon en god brunch som vi åt tillsammans hemma hos pappa då det var farsdag.

Uppskattar verkligen att jag har en människa som honom i mitt liv. Jag känner ingen som är lika empatisk, förstående och omtänksam som han är. Är så tacksam över att jag alltid, oavsett när haft honom att luta mig emot när jag själv tappat fotfästet ibland. Att han alltid hur arg jag än blivit och hur jobbigt det än varit att höra har varit ärlig emot mig, i omtanke. Älskar honom så mycket att jag spricker.

På eftermiddagen så åkte vi ut till mina kusiner för att fira Emma som fyller 18 imorgon. Var en jättetrevlig stund med mycket prat. Dock så var det tråkigt att Sofia inte var hemma, det är ju inte så ofta vi hinner ses nu för tiden, så man måste verkligen passa på de stunder tiden finns.

Likes

Comments