Hej, Nu har vi kommit till den punkten då bloggen skall betygsättas och det är också dags att ta bort denna blogg.

Den här bloggen har varit till programhantering och jag har fått skrivit om det olika uppgifterna som vi har fått gjort. Det har varit en intressant resa och jag som är van bloggare har fått visa vad jag kan.

Tack för denna tid

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag blev min UF grupp klar med OneNote uppgiften, jag har varit väldigt petig med att allt ser bra ut och använd mig av rutar som man kan ta fram i OneNote. Dom har varit till stor hjälp för att få det att se snyggt. Medans jag snyggade till kom jag på att vi inte hade skrivit om att vi blivit sponsrade med dom blå papperspåsarna. Självklart gick jag ut och fotade påsen med våran mugg framför och redigerade bilderna med appen VSCO. Här nedanför är det två förre och efter bilder.

Likes

Comments

Sitter nu på programhanteringen och har just gått igenom en uppgift som handlar om Office/drive.

Jag har gått i skolan i ca tre veckor av vårterminen och vi har redan haft en presentation i programhantering. Vi skulle förklara en app och jag valde mitt Tele2. olyckligtvis så kunde jag inte göra presentationen för blev så förkyld så jag kunde inte vara kvar i klassrummet och fick istället köra hem.


Inom kort tid tänkte jag skriva lite om fotografisk bild 1 som jag hade i 2an

Likes

Comments

Nu står jul snart vid dörren och i tisdags fick vi göra julkort. Jag bestämde mig för att julkort för mitt företag. Det gjordes som vanligt i Photoshop och jag slängde bara in en bild på muggen och en bild på alla i mitt företag. Skrev en hälsning och gjorde texten guld, sen hämtade jag hem penslar ifrån https://www.brusheezy.com/ och klickade dit en liten tomte.

Jag har skrivit om mitt företag så kolla in den

Likes

Comments

I tisdags gjorde jag en friläggande bild och idag gjorde jag ett justeringslagen på en bild. Tänkte att jag skulle förklara lite kortfattat hur jag gjorde.

Jag började med att ta en bild på våran mugg som jag har i företaget COOLCUP UF. Den la jag in i photoshop och gjorde en kopia på bilden/bakgrunden.

Jag använde mig sen av Snabbval pensel och markerade muggen men eftersom någon håller i handtaget på muggen bestämde jag mig för att inte ta med handtaget. Efter det gömde jag den första bakgrunden och trycker sen på kopian och sen på "Lägg till vektormask". Då försvann bakgrunden runt muggen och jag kunde finslippa med en pensel. När jag hade finslippat så la till en bakgrund och en text. Tycker den blev helt okej för att vara en amatör.

Idag så gjorde jag justeringslager på en klocka jag just har köpt. Detta gjorde jag som vanligt i Photoshop och jag använde mig av funktionen "Skapa en ny fyllning eller justeringslager" och så tryckte jag på svartvit. Sen när bilden är svartvit är det bara att ta penseln och måla tillbaka färgen.

Likes

Comments

Jag blev tipsad om denna app av @johannalervik för snart ett år redan. Det är en foto app där du redigerar foton, gör dem ljusare eller mörkare eller tar en helt annan färg. Jag använder den hela tiden när jag vill lägga upp någon bild någonstans och ibland när bilderna blir för redigerade går jag bara bak ett steg och börjar om. Jag tycker det är en väldigt bra och simpel app för den som vill fixa till sina bilder.

Här är åtta selfie´s som jag har redigerade för någon dag sen. Det är enkelt att göra och kan verkligen förbättra en originalbilden.

Likes

Comments

Nu är lovet över och dagens lektion är igång. Just nu analyserar jag Twitters logga. Det är svårt att utveckla mig så kommer ta ett tag att få klart uppgiften men när den är klar skall jag fortsätta arbeta med logotyper.

Likes

Comments

Hej, nu har det varit dålig uppdatering på bloggen. Jag har inte riktigt haft något att skriva om då jag inte har blivit klart med något på programhantering, men idag gjorde jag några logotyper. De logotyper vi har fått i uppgift att göra är våra namn eller vårat UF- företagsnamn och fixa dem lite snyggt. jag har gjort några stycken men dem flesta blev ganska fula så skall lägga ner mer tid på det när jag har tid och lust.

Likes

Comments

Denna tisdag fick vi ta porträttfoto och sen skriva in information om oss själva. Låter ju enkelt men varje moment är klurig. Först skall man fixa fram en snygg bild på en själv vilket kan ta tid. Man äntligen har tagit beslut om en bild skall man öppna upp den i photoshop med de rätta måtten och upplösningen. Sen är det bara att fixa ljuset på bilden (om man vill) och sen skriva dit en text. Jag tyckte uppgiften var helt okej

Likes

Comments

I vårt ämne så finns det lite uppgifter som inte är obligatoriska och där fanns då en uppgift där man kunde gå in på modeskeppet och kolla på videor. Jag valde att göra om en bild på photoshop med verktyget Göra flytande. Shit va kul jag hade, satt och skrattade hela lektionen och gjorde om en bild två gånger. Ovanför visar jag en liten annorlunda presentation om hur jag gjorde och nedanför finns dem två bilder jag gjorde om.

Likes

Comments

Just nu går den en tävling på Instagram där man skall lägga upp en bild som symboliserar ens framtid. Man skall klippa in fem bilder som på något sätt symboliserar ens framtid och framtida karriär.

Jag gjorde bilden i Photoshop

Det här är "min framtid" #minframtid2016

Business woman -Valde denna bild som en symbol för att jag kommer jobba mycket med företag

Vart jag vill bo- USA kartan är för att jag vill bo någonstans i USA under en lång tid

Pengar- Under tiden jag jobbar kommer jag tjäna pengar. (ups, bilden måste ha tagits bort ifrån Goggle

Frihets duvan- Bilden är en freedom symbol och den har jag tagit med för jag hoppas frihet kommer bli en självklarhet i framtiden.

Katt- Jag tycker om katter och vill ha en katt i framtiden.

Den bilden var den första jag gjorde, tyckte inte alls den blev så gjorde en ny.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej, jag Matilda Wetterlund, jag bor på den lilla ön Gotland och är 18 år. Jag har just börjat sista året på Wisbygymnasiet där jag går linjen Handel och administration. Jag valde handel för att jag var intresserad av att sitta i kassan och plocka upp varor men under de här åren har jag också blivit mer av en perfektionist, allt skall se bra ut. jag har jobbat två somrar i en Ica butik, där har jag haft ett ganska stort ansvar på frukt och grönt. Det har gjort så att jag vet att jag klarar mycket inom affärer. Att hålla koll på matvaror så att dem är fräscha, att avdelningen är ren och att det inte är slut på några varor. Det är ett ganska stressigt jobb under sommaren men jag tycker det är kul.

Anledningen till jag har startat den här blogg är för att det ingår i en kurs jag har som heter programhantering, jag kommer skriva om mitt arbete här och jag hoppas att jag kan utvecklas till det bättre. (det kanske blir mer roligare att blogga på min vanliga blogg då).

Jag har bara haft programhantering några lektioner så vet inte riktigt vad jag tycker om kursen. Jag hoppas att jag kan lära mig mer om allt möjligt som har med kursen att göra, jag kanske till och med kan klara av att göra en uppgift på photoshop utan bli frustrerad. Jag har helt enkelt höga förväntningar på denna kurs.

En bild togs för ett år sedan. Jag har sen redigerat den när jag gick fotografisk bild på inval i årskurs 2

Likes

Comments