Har haft en av de bästa helgerna hittills på denna resa. Båtlivet i sig är något som jag njuter så otroligt mycket av, och sedan adderar du bra väder, fin utsikt ÖVERALLT, god mat, bra musik OCH underbara människor. Wow. Vi har träffat så fina vänner verkligen.

Hela båtresan i sig är liksom svår att få ner såhär kort på text. Från att sitta på däck och äta frukost samtidigt som man ser delfiner hoppa vid sidan om båten, knäppa en cider i solen med vinden i håret och favoritlåten i högtalaren, till att bada bredvid sköldpaddor och se en utav de finaste stränderna jag någonsin varit på.

Glad över denna upplevelse. Den kommer jag ta med mig länge.

Likes

Comments

Är helt tagen av Australien. Alla städer vi varit i hittills har bjudit på helt olika atmosfärer och blir bara mer och mer förälskad. Det går knappt att beskriva (låter överdrivet och töntigt, men extremt sant) känslan av att få se alla dessa fina platser, träffa alla människor och vakna varje dag i detta land.

Ni vet när allt är så fint så man blir helt stum? Harmonisk i hela kroppen och bara njuter av att sitta och titta?

Jag hoppas ni känner igen er i vad jag menar, för eran skull.

Likes

Comments

Här får ni Surfers Paradise i bilder, de får tala för sig själva. Tänker bara påpeka att vi haft det BÄST, men det ser ni väl.

Imorgon åker vi till Noosa där vi ska spendera två nätter. Lookin' forward!!!

Likes

Comments

Vi började dagen med att möta upp Frida och Andrea, som senare utökade sig till ett allt större gött gäng. Vi satt på filtar i solen, med musik, öl, cider och hängde. Tomma ciderflaskor skulle senare ersättas och vi hängde därefter på några av tjejerna till deras hostel för att kunna duscha, byta om, och även träffa några killar från Australien som vi pratat med. Ihop trängda satt vi senare i en minibuss påväg in mot alla uteställen, för dans och mer firande. Allt blir kul med bra sällskap, jo men så är det verkligen!!

Nu lämnar vi Byron Bay och bär av mot Surfers Paradise. En kortvisit kan man säga.
Känsla; en aning trist, speciellt efter gårdagen
Uppfattning; underbar atmosfär, charmig stad
Betyg; bättre än förväntat, lite smått kär

Likes

Comments

Från Sydney till Byron Bay och vi STORTRIVS (redan). Hela dagen spenderades på beachen med drömmigt vit sand, varmare vatten och badvänliga vågor. Nu har vi precis kommit till stället vi ska bo på i två nätter - i en husvagn. Ni ser ju själva hur otroligt mysigt hon (underbart trevliga Kat) har inrett den. Slog alla förväntningar.

Ikväll ska vi mysa delux. Det planeras minispa, kortspel, kvällsprommis, bokläsande och passa på att jobba lite - nu när ändå Sverige har vaknat till liv. Ladda upp lite inför morgondagen helt enkelt, som även är Australiens nationaldag!! Den ska firas med bland annat några andra svenska tjejer som vi inte känner (ännu). KULkul, mer om det senare!

Likes

Comments

Vi träffade Filip som bor i Surfer Paradise för tillfället. Vi tre hade bokat ett supermysigt rum i en lägenhet centralt i Sydney. Detta skulle självklart firas med en GOD & fräsch middag, bubbel och några glas rött. Senare mötte vi upp några svenskar som bor här, rent utav härliga människor, som resulterade i en lyckad utgång.

Paradiset Bondi Beach itself. Alltså herregud vilken magisk plats?? Vi bara stod och stirrade mumlandes "åh vad fint", "kolla där", "gud vi ÄR i en tumblr bild". Att gå förbi alla fina husen som hade utsikt över vattnet fick mig att drömma bort. Där ska jag bo, EXAKT där.

Underbar kväll åter igen. Glömde det billiga backpacker livet för en stund och beställde bubbel vid Opera Baren, drack drinkar på Rooftop Bar och dansade in i småtimmarna på en klubb men extremt bra musik. Och njöt, ja det gjorde jag varenda sekund.

När Filip åkt tillbaka till Surfers fortsatte jag och Amanda att upptäcka Sydney, by day & night. Deeptalk vid bryggan, Bondi Beach, Tamara Beach, Bronte Beach, solat i parken, caféer och mer. Älskar att upptäcka platser med denna människa.

Nu går bussen strax mot Byron Bay där vårt äventyr fortsätter, vi ska nämligen bo i en husvagn, haha.. Stay tuned ;)

Likes

Comments

Nu lämnat ett dugligt Melbourne för ett förmodligen epic Sydney!!! På återseende.

Likes

Comments

Att avslöja rädsla förklädd i optimism

Det finns ingen skillnad mellan en pessimist som säger "åh, det här är hopplöst, försök inte ens" och en optimist som säger "bry dig inte om att försöka, det ordnar sig ändå". I båda fallen händer ingenting. (Yvon Chouinard)

Rädsla kommer i många olika former, och vanligtvis kallar vi den inte vid dess rätta namn. Rädsla kan i sig själv framkalla rädsla. De flesta intelligenta människor i världens klär i stället ut den till något annat: optimistisk förnekelse.
De flesta som undviker att säga upp sig från jobbet föreställer sig att deras situation kommer att förbättras med tiden eller med en ökad inkomst. Detta verkar rimligt och är en frestande hallucination när ett jobb bara är tråkigt eller oinspirerande, i stället för ett rent helvete. Ett rent helvete tvingar fram handling, men det som inte är riktigt så illa kan uthärdas med hjälp av lite kreativt självbedrägeri.
Tror du verkligen det kommer bli bättre eller handlar det bara om önsketänkande, en ursäkt för att inte göra något? Om du vore säker på förbättringen, skulle du verkligen ifrågasätta situationen så här? Oftast inte. Det handlar om rädsla för det okända, förklädd till optimism.
Har du det bättre nu än för ett år sedan, en månad sedan, en vecka sedan?
Om inte, så kommer saker och ting inte förbättras. Om du lurar dig själv är det dags att sluta, och börja planera förändring. Om inget riktigt oförutsett inträffar kommer ditt liv att bli LÅNGT. Att jobba heltid i ett helt arbetsliv på 40-50 år är rätt länge om räddningen inte kommer. Runt 500 månaders arbete.
Hur många har du kvar? Det är förmodligen dags att rädda vad som räddas kan. (Timothy Ferries)

Detta var från en bok jag håller på att läsa just nu, som heter "4 timmars arbetsvecka", och var bara tvungen att dela med mig utav denna sida. Tycker det är så sorgligt att se folk som nöjer sig, med något de egentligen inte trivs med alls. Alla är verkligen kapabla till att följa deras drömmar och komma dit de vill i livet. För ungefär 2 månader sedan valde jag att börja jobba för mig själv, jobba för mina drömmar. Det är aldrig för sent att agera, det kanske är dags för dig också?

Det är farligt att nöja sig, våga hoppa.

Likes

Comments

HEJ tjena!! Wow, vi är verkligen här nu. Det är lite svårt att förstå. Men hur har vi det då? Jorå, vi har det skitbra, trots att Melbourne kanske inte var staden vi hoppats på. Egentligen vet jag inte vad jag förväntat mig, då jag inte gjort någon research ALLS om Australien (olikt mig att vara såhär oförberedd). MEN nu efter två dagar har vi dragit slutsatsen att detta var en bra start ändå, då det inte händer så mycket här och folket är lite wierd. Vi kan då komma ur vår jetlag i lugn och ro, få en liten bränna (försöka iallafall) och lägga upp en plan över resan upp längst kusten som nu väntar. Kommer lite i form helt enkelt, gött!

Nu ska vi iallafall njuta den sista 1,5 dagen som är kvar här då, för snart vaknas det Sydney!!! Där ska vi bo med en killkompis även, längtar.

Likes

Comments