Började dagen med utsläpp och sen mys-frukost i sängen😃Vi invigde vår fina "säng-bricka" och kollade på Nyhetsmorgon.

Gjorde en omplanering idag då maken och jag passade på att fixa lite saker som vi annars inte hinner. Jag tog med Lizza i grimma och Ellen red Roxan på en skogstur. Lizza höll sig bra i skinnet förutom att hon va "tvungen" att panika lite då grannens Wilma kom springande ned mot staketet då vi passerade.....typical Lizza ;-) Men annars va hon cool i övrigt. Det var liksom tanken lite att Lizza skulle "stötta" Roxan men även coola av sig lite inför sin ridtur med Ellen ;-)

Däremot försökte Lizza busa med mig tror jag för hon traskade på upp i ryggen på mig ett par gånger och hade näsan på min axel.....man vet aldrig vad hon planerar ;-) Förhoppningsvis bara gulla lite....;-)

Lizza ser helt "drogad" ut på fotot....hahaha


Sen red Ellen ut med Lizza och det hade gått bra....förutom att Lizza plötsligt pall-nitade mitt i traven i skogen, drog in rumpan (som vanligt) och lite så men det är numer "vardagsmat" med henne😉

Maken och jag åkte till Byggmax och hämtade plåt för att sätta runt hundgården.....Iris står och skäller på hästarna dagarna i ända.......nästan och tycker det är sviiiinkul när de far iväg....och då skäller hon ännu mer...skitunge😡 Men nu e det slut med det....hihihi.

Nu kollar jag på GHS innan vi ska se mello. Vi ska grilla korv i kaminen tänkte vi...hahaha. Vi har gjort det förut men det va när vi bodde i Västergarn. Sen har jag gjort fruktsallad till senare.....om vi orkar ;-)

I morgon ska Lizza få gasa ur sig lite med Nadja ;-) Bästa veckan ever tycker Lizza.....3 hoppdagar😃

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Lilla Roxan har varit på tur idag. SÅÅÅÅ himla duktig hon är😃 Jag promenerade med och vi tog en tur ned på grusvägen och genom skogen och tillbaka....tog sådär 40 min. Hon var superduktig hela vägen.Stannade och tittade på ett par saker men annars hur cool som helst. Däremot var hon INTE sugen på att gå över diket i skogen...hahaha,sötgöta ;-) Trots att vi gått där tidigare men då bara i grimma och grimmskaft och då gick det jättebra....dock tog hon ett tigersprång över diket så både Ellen och jag kom fram till efter en stund att Ellen nog skulle kliva av....just in case. Troligen sitter Ellen kvar men det är ju lätt att hon kommer ur balans och då är risken stor att hon skrämmer Roxan och det är det sista vi vill nu när allt går så bra.

Så Ellen satte av och ledde henne fram och tillbaka 4-5 gånger.De tre första tog hon tigersprång över men sen gick hon nästan sista gången. Sen satt Ellen upp igen och vi gick vidare. Vi gjorde likadant på vägen hem. Nästa gång kanske man kan få henne att gå över utan att sitta av,vi får se.

Vi ska ta med Lizza ut tillsammans med Roxan också. Men vi ska ta henne vid hand för så explosiv som Lizza är nu är risken stor att hon "smittar" Roxan så att hon tror att skogen är farlig, helt onödigt att skapa den situationen. Men om jag går med Lizza i grimma så är hon helt lugn så det går nog bra.

Jag e verkligen supernöjd med Roxan,verkar blivit en lika stor lyckträff med henne som med Lizza😍....men det var ju iofs därför jag köpte henne, för att jag misstänkte att jag skulle få en till lika bra häst med samma kloka skalle ;-)


Är det inte jäkligt knepigt att alla foton jag tar på hästarna får dem att se ut som om de var flodhästar framtill.....hm

Roxan har fått ett nytt bett också.Ett muffbett i rakt gummi.Det gillad ehon verkligen.Hon var helt still i munnen så hennes "flaxande" berodde på att hon inte gillade bettet,bra då vet vi det ;-)

Efteråt red Ellen och jag ut med Dollar och Lizza. Lizza va ju nästan lite loj(normal) ett par dagar innan och då tänkte jag genast att "Nu har hon sansat sig"....men NÄ....SÅ va det INTE kan jag meddela.....suck. Hon är så laddad att jag får fan syra i benen för att jag måste hålla om henne så mkt.....och NEJ...det är INTE roligt när hon är så. Hellre att hon busbockar eller kickar ibland men hon är som en tickande bomb och man känner hur hela hon vibrerar under en.....ja det e bara att bita ihop och hoppas våren kommer snart så den där förbannade pälsen släpper....som hon iofs inte har nån...hahaha. Men det e ju själva processen runt fällning som gör henne såhär ;-)

I dag skulle jag aldrig i livet sätta upp någon på henne som inte känner henne innan....fy bubblan. Samtidigt är det så skönt att även Ellen fick sig en "resa" förra veckan för snart är det ingen som tror på mig eftersom hon annars bara busar när jag själv rider.

I kväll planerade vi att gå på bio men det blir som sagt inte....vi åker in och äter lyx-burgare och går på Biltema efteråt....hahaha, snacka om "fredags-nöje".....Biltema ;-)

Vi gör en repris i morgon med hästarna men på Söndag vet jag inte om vi hinner eftersom jag e borta stor del av dagen med Lizza. Får se på Tisdag kanske ;-)

Hej så länge ;-)

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Har knappt sovit i natt på grund av huvudvärk.....hoppas INTE det är en 3-dagars på väg nu.....orkar INTE.

Men....2 "piller" och kaffe så kanske det ger sig. 

Ellen kommer idag och ska rida Roxan.Jag går med ut i skogen eftersom hon är så grön som hon är (Roxan). Efter det rider vi tillsammans och det ska bli lite spännande att se hur lizza känns idag....😉 Hon har ju mest varit på bushumör senaste tiden....

I kväll tänkte vi gå på bio men det är mest skitfilmer som går och den filmen som är nåt att se går kl 15.....?!?! Vem fan kan gå på bio kl 15???? Det är ju ingen Disney-film direkt....

Så vi åker nog bara in och käkar sen efter att maken slutat jobbet. 

I går hann jag med massa saker i stallet. Fixade ett nytt skåp och städade sadelkammaren. Ellen och Felicia fick därmed mitt gamla skåp så nu hoppas jag att de sorterar in sina saker där. Sopade och skurade deras golv också....hoppas det uppmuntrar till att hålla ordning där...hahaha...knappast ;-)

Har kollat lite på GHS....en liten stund. Det var belöningen för att jag gjorde klart stallet i morse..haha.

Nu ut i stallet och invänta Ellen ;-)

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

I morse körde jag in Lizza till Traume för att Nadja skulle få hoppa inför hennes P&J på Söndag. Träningen gick bra men Nadja sa väl som jag att Lizza blir lite stark ibland. Tack o lov höll hon sig i skinnet idag och va inte alls så "skuttig" som hon var igår kväll. Det sitter nog lite i kroppen sen igår tror jag. Släppte ut henne i morse för att hon skulle få "gå ur sig" lite efter gårdagen.

Det blåste helt hysteriskt så jag tordes inte köra LV 140....tog en annan väg som går över Stenkumla och är mer skog, inte så öppet.

Tyckte när jag stod på marken idag att Lizza behöver gå upp i vikt lite...nähä...hahaha, det har jag nog tjatat om tusen gånger. Men i alla fall så har jag ökat på Lusernen ytterligare nu och sen får hon tillskott med soja-bas. Hoppas det gör susen.

Ska jaga fatt i Åsa idag också.Vill nog se om jag kan få ut henne innan vi åker till Teneriffa.

För stunden sitter jag med bokföringen...bläää,tänk att det är lika "hemskt" varenda år?!? Fattar inte varför man inte kan sätta in alla fakturor och papper DIREKT varje månad?!? Det är nåt med det där som gör att man bara inte kan göra det i tid.....nu har vi iofs en revisor som är på oss så att vi ändå får tummen ur så att säga.....;-)

Med lite tur kanske jag "får" glo lite på GHS i kväll...😃 Återstår att se ;-)

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Nä dit får man inte åka i år.....buhu😂 Men man får prioritera helt enkelt. Man kan inte göra ALLT. Däremot kanske EM.....vi får se. Så är det med gården full av djur och sen åker vi snart till Teneriffa dessutom ;-)

Ska ut och ta stallet innan vi åker till Traume. Med lite tur hinner jag se liiiite från GHS innan dess. Ska byta bettet på Lizza också. Inte idag men till i morgon. Vill inte att Nadja får ett "nytt" bett att rida på plötsligt, det gör jag själv i morgon. 

I dga blåser det något helt hysteriskt (det är väl det som är kl1 varningen) och jag hoppas LB inte välter på vägen in till Traume...hahaha. Nej det går nog bra,får köra lite sakta.

Nu kommer ju den där tiden då vädret går helt bananas och det kan vara sol och +10 på förmiddagen och sen är det orkan-snö och driv-is på eftermiddagen.....blääää.

Det e ju ganska frustrerande för det är ju NU man vill kunna rida obehindrat ute eftersom ridbanan är för blöt ännu.....vet inte hur vädret tänkt där egentligen...hahaha...hur ska man kunna hålla hästen i trim och kondition när det är dessa förutsättningarna?!?

Fan va jag önskat att Magnus satt upp den stora skärmen i stallet nu.....då hade jag kunnat kolla hoppningarna under tiden som jag mockade😉...men nä......så är det INTE. 

Nu mocka skiiiit.....😉

Kaatjiing ;-)Likes

Comments

Jag som hela tiden sagt att Lizza aldrig busar på träningarna.....hahaha...lilla MARKATTA säger jag bara...för det första så är hon på fullt allvar beredd att MÖRDA varenda häst som kommer närmare än 10 m....sen var hon knappt styrbar idag för hon slog med skallen så jag trodde jag skulle bli nockad(?!?). Men det va bara att pressa ned handen och trycka på så hon "missuppfattade" den signalen (för att hon hade lust) så till en början var det lögn i havet att få till distanserna...hm. Men det rättade till sig och Gill tyckte det gick bra (?!?) och då BÖR man vara nöjd ;-)

Ingen film men dock ett par foton från stallet när hon blivit ordentligt inpackad för natten. BoT, Arnika och mystäcket😉

Vi åker in i morgon förmiddag igen och tränar,eller ja Nadja ska få rida henne eftersom hon rider P&J på Söndag. Hoppas Lizza taggat ned lite tills i morgon.....;-) Ska sätta på henne tungstickan för när hon blir lite överladdad så börjar hon gärna att dribbla med tungan....hm...så det var nog det som var vårt issue i dag....då blir hon alltid väldigt flaxig med skallen och det känns som hon knappt är styrbar. Men hoppar som fan gör hon hur som helst 😉

Nu sängen så jag orkar upp vid 06.30 igen ;-)

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Ja idag var det tandis.Har fått en ny tid för att göra om en gammal lagning som "spruckit". Iofs tyckte han inte att det var nödvändigt men vi lagar det just-in-case. Åkte förbi Granngården för att köpa Lusernpellets och det blir ju sällan BARA det man ska ha....oj ;-)

Det roliga var att när jag öppnade bakluckan för att häva in säcken så låg det en där redan.....?!? Då kom jag på att jag köpte en sist jag va i människobyn men sen fick den antagligen ligga kvar och glömdes bort....men nu har jag så det räcker en stund istället. Hittade ett par grå skitfina Covalliero byxor som var ½:a priset på 😉 Sen köpte jag saltsten,ludd till Lizzas grimma och ett par bettplattor i silikon till Roxan.

Och nej,det blev inget ridhus.Flyttade Lizzas vilodag från Lördag till idag eftersom kl var 18.30 innan jag var klar med stallet....och sen skulle jag äta osv innan jobbet. Sen va jag tvungen att tömma ur alla höpåsar och blanda det höet med den nya balen för det var så himla stor skillnad på TS i den nya balen. Vill inte att de får torrt ena dagen och dyblött den andra.....så nu är alla påsar blandade. Sen lastade jag hökärran igen för att slippa göra det kl 07.25 i morgon bitti.......

Lizza fick en ordentlig massage och mystäcke på sig i kväll i alla fall. Fasiken va slimmad hon är nu.....är lite bekymrad över att hon inte lägger på sig med tanke på hur mkt kraftfoder hon får.....hm. Ska få tag i Åsa också så hon kan gå igenom henne innan tävlingarna börjar. Ska även försöka pricka in Victoria när hon är på den här sidan av ön och göra en vet. check.

I morgon e det träning igen och jag hoppas Lizza inte går i taket för att hon fick vila dag före träning......men det brukar hon inte göra när det finns hinder....då är hon så fokuserad på dem så hon glömmer att busa😉

Det är Klass1 varning på väg hit ned.....fy så förbannat trött man e på den här "vintern" nu.....kan det inte bara försvinna så man kan börja vara ute mer och rida klokt....och så att ridbanan kan få torka upp igen. Suck va ledsamt det är😨

Nu e det dusch och jobb ;-)

Kaatjiing ,-)

Likes

Comments

Prioriterade sömn idag....fick ihop 5 tim. Mockade och fixade Lizzas box i morse när jag kom hem och har nu Qsans box,packa hö,lasta hövagn,ströa,vattna och rida kvar.

Ska till tandis nu och borde vara hemma runt 17-tiden. Hoppas ridhuset e ledigt så jag kan åka dit och trimma en stund. Fattar inte hur jag lyckas få allt på samma dag?!? Men så är det.

I dag fick vi spånet påfyllt i alla fall så nu kan jag spåna upp boxarna ordentligt.Det regnar nu i princip hela tiden från och till så det var inte helt lätt för maken att få hem det. Vi vill ju inte ha blöt spån på logen.....

I natt är sista passet och sen e jag ledig fram till söndag då Lizza ska få gå P&J med Nadja. Själv har vi första start den 5/3 så det e ett par veckor kvar.

Vi får höras närmare i kväll.

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Underbart att vakna till det här regniga och blåsiga grådiset......suck. Och nej,jag tänker inte poppa upp här som en nördig positivitets-fjolla och kvittra om hur fantastiskt hela liiiivet är.....hahaha. Dessa dagar biter man bara ihop och stångar sig vidare till nästa dygn. Jag har haft "sovdag" och går på för 2 nattpass i natt igen så jag kommer att sova i eftermiddag...IGEN.

Som sagt va vi i ridhuset och trimmade igår. Det var så himla skönt och rogivande att sitta där och rida runt på egen hand med lite bakgrundsmusik. Lizza kändes lite trött i kroppen och fick lite massage när hon kom hem och efter det fick hon tjocka mys-täcket på sig under natten.

Dollar far som en idiot i hagen nu och igår for han näst intill på röven...trodde faktiskt han bröt kotan för han skuttade runt på 3 ben en stund....men han har inte rört sig på 1 vecka nu så det klart han e piggelin. Jag har såklart dragit ned på hans foder ordentligt men det verkar inte hjälpa....det är ju sådär superbra att de far som illrar när det är gris-underlag o hagen också.....hm.

Som sagt är det Linda som rider Lizza idag (fan det känns som jag upprepar mig HELA tiden?!?) Hon får dra på sig regnrocken tror jag för det kommer nog att regna till och från hela dagen....men Lizza kan inte stå för då exploderar hon....hon har redan haft sin vilodag. I morgon vet i tusan hur jag ska få till ridningen.......ska till tandis i morgon vid 15.30 och jag jobbar ju inatt så jag sover till 13....sen ska jag hinna med stallet OCH rida?!? Eller så får jag försöka komma in i nåt ridhus på kvällen när jag e hemma från tandis.....hm. Det får lösa sig😉

Lite lösgalopp efteråt för att stärka sig.Tycker dock att hon ser lite spänd ut fram i bogen?!? Hm, ja men hon fick massage efteråt och jag får nog Biolighta henne ett par dagar också.


Nu stallet och sen sova efter lunch.

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Trött-trött-tröttelitrött...........hoppade i säng vid 05.30 och släppte inte ut hästarna för det var sånt grisväder. Tänkte att maken kunde göra det vid 8 då han brukar vakna....dock kom han och väckte mig då och sa att han inte fick ut hästarna....nej så är de ibland, de vill inte gå ut😉 Så jag fick gå ut och göra det och sen lägga mig ett par timmar till.

Vaknade vid 12.30 och tog en kaffe innan jag gjorde stallet, ströade ligghallen på baksidan,packade höpåsar,hövagn osv.

Sen tog jag in Lizza för att åka till Gannarve och trimma i ridhuset. Lizza va hur cool som helst idag (?!?) och vi hade ett superpass i ridhuset. Helt ensamma, med Spotify på och en trimvillig Lizza😍

Efteråt fick hon lös-galoppera i sådär 15 min innan hon sen fick traska runt som hon ville....men hon traskade mest runt i mina fotspår när jag mockade bort hennes skit. När jag kom hem märkte jag att jag glömt tränset i ridhuset....på utsidan...hmmm, så det va bara att åka tillbaka och hämta det så att inte räven skulle äta upp det....

Men nu är det i alla fall sängdags med film och det är alltid så förbannat bråttom när maken ska bestämma......suck.

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments