Vilket märkligt uttryck egentligen?!? Sover grisar mer än andra? Tror inte det ;-) 

Har i alla fall sovit ,drömt hysteriskt och när jag vaknade visste jag inte vart jag var(igen). Måste ha somnat ifrån tv och allt igår och inte hade jag ställt klockan heller tydligen?!? Men jag sov nog för lite efter nattpasset igår antagligen.

Hästarna är i alla fall ute även om de blev något senare än vanligt. Qsan har börjat få gå med sina kompisar nu på dagarna några timmar. Hon får börja i sjukhagen tills frosten är borta och sen släpper jag ut henne på förmiddagen till de andra. Men hon är inne på natten.

Vi kommer köra så tills bäbisen kommer och sen får vi se lite hur de ska gå och vilka som ska gå med vilka. Dollar verkar foga sig i sin "pensionering" i alla fall och tassarna håller bra på honom.Trodde det skulle vara svårt att hålla honom barfota men det har gått bra hittills i alla fall.

I dag är det den stora "röjardagen"....hahaha. Min make ÄLSKAR när jag är ledig på helgen(inte) och jag är "arbetsledare"......eller ;-) Men vi har SÅ himla mkt saker som behöver tas tag i så om inte jag initierar så blir det inte alltid gjort ;-)

Nu ska maken i alla fall börja med att hjälpa en kompis med bilen först.Jag och Ellen gör klart stallet och sen får vi se vart vi börjar med röjet ;-)

Det är en underbar vårdag i alla fall trots att det blåser(givetvis)....ibland kan man undra om vi kanske är i Skåne och inte på Gotland......

Nu ut i solen 😍

Kaatjiing ;-)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ibland måste man skratta åt sig själv....;-) När det gäller Roxan så är det verkligen "kappan efter vinden-beslut" kan man säga. För 2 dagar sedan fanns inte ens tanken att rida henne utan snöre och mig bredvid.....idag red vi ut tillsammans med Lizza.....

Man vet aldrig vilket "humör" hon är på och hur spänd hon är för dagen. Men idag blåser det inte och även Lizza var cool så då gick det utmärkt att rida ut ihop. Sen skulle man ju vilja att Lizza var lite mer "omhändertagande" mot Roxan...liksom "jag-ska-lära-dig-allt-jag-kan-attityd" men så är det inte riktigt😁....snarare "jag-ska-lära-dig-all-skit-jag-kommit-på"......sån "Gangster-morsa" hon är ;-)

Men det gick bra även om Roxan är rädd för sin egen rumpa mest hela tiden så håller hon sig någorlunda "på plats" i alla fall. Givetvis har hon Lizza som bromskloss framför sig men då han hon ju ingen som vaktar hennes rumpa....huuuu😱

Det blev "Kroken" som vi kallar den vägen.Det är grusväg ganska långt och sen en lång sväng i skogen och till sist asfalten hem. Så hon fick lite av varje och den längsta tur hon gått så nu står hon i solen och sover för att vila lilla skallen....hahaha.

Funderade idag på att jag faktiskt curlat Lizza onödigt mkt.....hon "köper" mig ganska lätt har jag insett så vi ska "strama upp" reglerna lite framöver. Hon ska få "nageln i ögat" direkt när vi lämnar gårdsplanen och rätta sig i ledet INNAN hon hinner ladda igång för mkt. Sen ska jag (lovar) ta tag i den där irriterande detaljen att hon ALDRIG står still när jag kliver upp....ja jag vet.....fyyy skäms på mig ;-) Men jag e så van så jag hinner ju oftast upp i farten....hahaha. Nä men på riktigt så har jag redan tagit tag i det så nu står hon så länge att jag till och med hinner (nästan) landa i sadeln....innan va hon 3 steg i väg redan när jag satte foten i stigbygeln ;-) Jag VET att jag är en dålig människa....😖

I morgon ska hon trimmas och på Söndag tävlar hon så denna är verkligen en favoritvecka för Lizza.

Stallet är klart och jag ska pyssla lite med mina projekt en stund.

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Vaknar till ytterligare en solig dag😍 Tänk vad lite sol kan göra med en människa....;-) Har jobbat i natt men är ledig över helgen,gaaaalet skönt. 

Ska försöka komma iväg med Roxan till ridhus idag....om hon vill gå in i lastbilen...hahaha.

Sen ska jag rida Lizza. Skulle vilja trimma men hon behöver komma ut i skogen så det får nog bli skogen. Hon har gått på "mjukt" underlag 2 dagar i rad nu så jag vill ha ett annat underlag....vi kan iofs trimma lite efteråt ;-)

När det är sånt här väder(sol) så får man sån energi och får för sig att man ska hinna lösa massa saker på "prio-listan" men tiden går ju lika fort när det e sol som när det e dåligt väder....hahaha.

Maken besiktigade min bil idag så jag hoppas den fick "rent pappaer" för vi har alldeles för mkt fordon på gården som ska åtgärdas redan som det är.....maken har nämligen köpt ETT TILL fordon....en leksaksbil kan man säga.Han ska köra i terrängen med den...."valp" kallas den tydligen ;-)

Nä nu har jag inte tid med er längre så vi får höras i kväll.

P.s. Det gick bra för Nadja igår D.s

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Ja träningen igår. Vet ni, jag har nog världens bästa sto....för nog är det speciellt att ha ett sto. Det är så sant att om man får dem på sin sida så går de "i döden" för en,de kämpar till sista droppen.

Lizza är VERKLIGEN det stoet. Hon har så stort förtroende för mig att hon aldrig skulle säga "nej" när jag ber henne. Självklart har hon åsikter ibland men om jag bestämmer att vi SKA så viket hon ned sig och förutsätter att jag tagit ett bra beslut.

Hur som helst, ja träningen gick kanon. Dock var hon väldigt studsig och jag sitter fasiken inte bra i Tolgan längre.....eller i alla fall sämre än Ergon.Jag hittar ingen bra position och jag känner så stor skillnad nu att jag liksom inte kommer rakt över hästen....jag hamnar antingen i bakvikt eller i framvikt och får "dålig balans".....vet fan inte hur jag ska lösa detta.Jag kan ju inte lägga på henne Ergon som är alldeles för vid nu.....och jag kan ju inte köpa EN TILL likadan?!?

Tillbaka.....hon gör allt så himla bra men som sagt va hon lite studsig vilket såklart beror på att jag inte riktigt sitter still så det blir lite av/på. Jag får fram henne för skänkeln men har inte riktigt den balans jag e van vid och hamnar lite i framvikt samtidigt som hon då blir stark,jag tar tag och hon blir FÖR lydig och jag får trycka på igen.....ja ni fattar. Men över lag gjorde vi det bra och som Gill sa, vi bråkar inte med det idag eftersom hon ska hoppa i morgon igen(torsdag).

Hon kändes lite studsig som sagt och när vi kom ut i lastbilen förstod jag varför.....ett stort stön och sen kissade hon....hahaha. Märkligt ändå för hon har lärt sig att kissa både hemma och borta, att inte "vänta" liksom. Men hon va nog lite för laddad igår för att kunna slappna av och kissa. De blir ju lite okoncentrerade när de är väldigt kissnödiga....vem blir inte det ;-)

Ellen jobbade igår så det blev ingen film men jag kan filma lite idag när Nadja hoppar istället.

Nu ska jag ut och göra stallet innan vi åker för när vi kommer hem igen måste jag kasta mig isäng, jobbar i natt liksom.....

Kaatjiing ;-)

P.S. Kolla denna film.Hon e så himla söt när hon står och suger på maten😍

Likes

Comments

I kväll tränar vi.Det betyder att jag hinner göra lite annat under dagen. Ska åka en sväng till stan och handla lite småsaker.Behöver lim och lite andra saker till mitt "pyssel"....som jag sällan hinner med men jag vill ändå ha det hemma som behövs så jag KAN jobba med det när det blir 5 min över ;-)

Tar stallet när jag kommer hem sen:Ellen släppte ut i morse och har troligen tagit Dollars box innan hon åkte till jobbet. 

Dagen bjuder i övrigt på sol men blåsigt.Fördelen är att det torkar upp snabbt i markerna när det blåser.....;-)

Gerda blev plötsligt helt frisk i sitt bakben och antagligen har det varit en sträckning i lårmuskeln så nu går hon på alla ben igen :-) Dock blir det lite lugnare tempo för henne ett tag så att hon får bli riktigt bra.

Jag är ledig i dag och jobbar i morgon igen men är sen ledig i helgen. Hoppas på att hinna göra MASSA saker i helgen....men det brukar sluta med att man hinner 1-2 saker och resten sätts tillbaka på prio-listan....hahaha. Det är tävling för Lizza på Söndag med Nadja så vi åker in till Traume i morgon förmiddag så Nadja får rida lite på Lizza. 

Nu ska jag sätta fart så jag hinner med allt jag planerat 😉

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

I går hann jag inte rida men Ellen tog Lizza på en sväng både på ridbanan lite och sen en skogstur. Lizza hade väl busat till det nån enstaka gång på ridbanan men sen hade det varit lugnt.

I dag red vi ut.Ellen på Guiness och jag på Lizza. Det blev en joggtur med mkt skritt eftersom Guiness var med.Han har ju inte ridits på superlänge och är både stor och tjock som en julgris så vi får ta det lite nätt i början.

I dag va Lizza cool....eller det klart att det rycker och studsas till ibland men absolut inget som stör. Jag får ju känslan av att det är specifikt när JAG rider som hon blir en busunge....inte att hon är stressad eller så men det liksom kryper i hela henne ;-) What ever, idag va hon cool.

Sen tog vi ut Roxan....DET kan jag säga är en tjej med vind i manen....hahaha. Men som alltid så blåste det galet mkt och givetvis ska det vara massa saker hela tiden....är det inte en cykel som kommer bakifrån som inte hörs så är det hästar...eller bilar....eller vilda djur(rådjur) eller ja....alltid är dte nåt de där dagarna då hästarna är som mest spända och det sista man behöver är just...DET.

I alla fall så longerade Ellen först för att ta ur henne lite överskottsenergi.Sen satt hon upp och vi gick iväg den vanliga Roxan-rundan. Jag var tvungen att "koppla" upp henne faktiskt för hon blir 2 m framtill och 50 cm baktill och försöker springa genom sig själv(läs bakrädd). Men efter nån km så coolade hon ned sig och jag kunde ta bort linan.Sen gick det hur bra som helst. Visst att hon rusar in i sig själv ibland men hon drar ingenstans egentligen. Undrar vem hon ärv den egenskapen av att rusa in i sig själv hela tiden?!? Troligen Lizza för hon gör precis likadant ;-)

Snart är maten klar så det är bäst jag avslutar innan maken "vrålar" att jag ska komma ned ;-)

Kaatjiing ,-)

Likes

Comments

Tiden går och snart är det April?!? Det är dags att börja planera för våra kommande P&J, "Öppen bana" och P&R i vår. Man tycker att man har all tid i världen men det går så fort.

När vi har "öppen bana" så kan man komma när som under den dagen och hoppa.Det kommer att stå en bana uppsatt och man rider den hur många gånger man vill.

De gånger vi har P&J är det såklart organiserat med startlistor, "klasser" osv. Min tanke är att fler ska få möjligheten att komma ut, fler gånger per år än de få tävlingar som finns på ön. Det finns många ryttare/ekipage som inte ens vågar sig ut på tävling för att den lägsta klassen är för hög för dem och jag vill att precis alla ska kunna rida/tävla på sin nivå.

Världen(ridsporten) är full av självgoda människor som har svårt att acceptera att ALLA ryttare kanske inte vill rida 140-hoppning eller Msv dressyr men ÄNDÅ vill kunna vara med i tävlingssammanhang.

Det pratas så himla mkt om "satsning" hit och dit och "teamet" bakom min "satsning".....osv. Men vi kan ju alla enas om att utan pengar och bra träningsmöjligheter har man inte samma chans att komma dit man vill,right.

Jag tävlade väldigt mkt i yngre år och hade sen ett uppehåll på 25(?!?) år...(hahaha) och jag ser en enorm skillnad på ridsporten.

Det mest irriterande idag är alla "mammor" som slaviskt följer sina döttrar (oftast) i ur och skur......just det är väl behjärtansvärt men deras inställning och attityd till dotterns prestation står INTE i proportion till verkligheten.....at all ;-)

Det hade varit mer inspirerande att de här döttrarna klarade sig lite mer själva och inte alltid hade mamma och pappa som hästskötare.....;-) Självklart är det så det fungerar fram tills ett körkort finns i sikte....men sen?? Jag anser att man är vuxen nog att klara sig själv då man är 18-19 och om man kan separera från föräldrarna i övrigt så bör man kunna göra det på hästsidan också ;-)

Nog är det trevligt att föräldrar intresserar sig men ibland blir det liiiite för mkt dufåruppfyllamindrömsominteblevav.se........fattar ni? Ni har säkert både sett och hört det själva ute på tävlingar ;-)

Nu spårade jag lite....hahaha. I alla fall,jag brinner för de här tjejerna/killarna som klarar sig själv,som hela tiden sliter för att få möjligheten att ens skaffa sig den där hästen, för att kunna få chansen att träna och tävla.....som inte har den där föräldern i släptåg som går runt och spänner sig å dotterns/sonens vägnar.....som har föräldrar som inte har de ekonomiska möjligheterna som de andra....ni fattar.

Så med andra ord, vi kommer att ha den typen av träningar för att ALLA ska få chansen att träna på att tävla både dressyr och hoppning.

Jag har pysslat mkt med detta förr och tycker att det är superkul så jag ser verkligen fram emot detta. Hoppas nu bara att öns ryttare "törs" komma hit och hoppas jag kan "hitta" alla de som gömmer sig och inte vågar sticka fram näsan i myllret av självutnämnda "elit-ryttare"😉

Jag har så många planer framöver och frågan är bara hur jag ska få tiden att räcka.Jag vill att vi lägger en mindre terrängbana här också (finns mark till det) så man kan få träna på den saken också. 

Mina funderingar kring att lägga en bank på ridbanan är inte riktigt klara....det finns både för-nackdelar med det....kan hända att den får ligga utanför någonstans. Vi får se....

Nu måste jag nog sluta fundera och ta in hästarna😉

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Fick en akuttid i morse till Gerda för att kolla upp hennes bakben. Hon hoppade ned från sängen i fredagsmorse och troligen hände det nåt då. Hon har hoppat på 3 ben sen dess och vi ville vänta av helgen för att se om det blev nåt bättre vilket det inte blivit.

Det är pyttelite svullet över bakknät men annars inget konstigt mer än att hon är halt. Hon säger inte ett pip när man klämmer och känner heller.

Men hur som helt åkte vi in och fick det röntgat. Det ser ut att vara en ytterst liten spricka i själva skenbenet under knät om man säger. Troligen inget de kommer att åtgärda som det lät på dem. Man gör sällan nåt åt så små skador på så små hundar om det inte är en ren fraktur eller så.

Vi ska in i morgon igen då ortopeden ska titta på plåtarna mer ingående. Hon får i alla fall Metacam nu under några dagar och sen strikt vila såklart så nu ska hon och jag krypa ned i sängen😉

Ellen har varit hemma så hon har fodrat lunch och ridit Lizza och även longerat Guiness. Lizza fick ett kort joggpass på ridbanan och sen reds hon ut. Bra pass.

I kväll tar jag hästarna och i morgon bitti skulle Ellen ta dem för att jag ska hinna sova innan vi ska till veterinären igen.

Nu sängen så jag orkar jobba i natt😉

Trätt tjej där hela underkäken hänger....hahaha.Men hon va himla duktig i alla fall.

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Ellen fodrade lunch idag så när jag vaknade kunde vi sätta igång med stallet och hästarna direkt.

Lizza fick gå i töm vilket hon gjorde suveränt bra. Fick henne lång och låg i formen trots att hon såklart är laddad. Men hon förvånade mig faktiskt att hon arbetade så lugnt och avslappnat så snabbt ändå.

Sen tog vi Roxan. Vi tog ned henne på ridbanan för att longera henne så udden av der värsta skulle släppa....;-) Dock var hon ganska uppspelt ändå och va rädd och blåste för allt hon kunde hitta på. Men efter 20 min så slappnade hon i alla fall av lite så Ellen kunde sitta upp.Sen promenerade vi "vår" runda i skogen som vi gått med henne förut. Och hon var himla lugn och fin så det blev en väldigt lyckad tur. Så är det....två steg framåt och ett tillbaka med unghästar. I morgon får vi se vad vi hinner. Vi får börja med att få en tid till Gerda och få bakbenet röntgat och sen vet jag inte hur mkt tid som finns kvar för jag måste hinna sova inför nattpasset. Får se om jag måste be Ellen att rida Lizza kanske eller om jag hinner med det själv.

Roxan håller på att tappa en framtand också men det verkar inte påverka henne direkt. Hon har fått ett rakt Beris-bett med tungfrihet och det verkade hon gilla.

Maken lagar "söndags-middag"....han ska grilla ute(?!?) men vi ska äta inne ;-) Sen blir det en hyggligt tidig kväll,ska bara ta in hästarna vid 20-tiden. Skönt att de kan gå ute så länge nu när det varit så underbart väder.

Kaaatjiing ;-)

Likes

Comments

Huuu...måste erkänna att jag blir lite less på min princessa ibland.....trimmade på ridbanan idag och faaaan va hon ska hålla på HELA TIDEN. Hon exploderar och flyger i luften sådär 5-6 gånger på 5 min...hon ser hästar, hon ser fåglar, hon ser "inget" och hon får för sig att det "stänker" grus på hennes bakben.....va ska man göra?!? Det handlar liksom inte om att hon är "tittig" för det vore en skitsak.....hon rusar in i sin egen bak eller så katapultar hon rakt upp i luften eller så kastar hon sig runt 180 grader och piper och ruskar på skallen....

Tog faktiskt den "förhatliga" gramanen idag också....även om jag verkligen hatar den så får jag åtminstone henne att behålla fokus och jag kan avstyra 95% av hennes utbrott. Så hata mig eller inte men just nu MÅSTE jag lösa det med graman....vet faktiskt inte vad jag ska göra annars....och jovisst,rid igenom det men vi kommer inte dit överhuvudtaget.

Jag har fullt upp med att sitta kvar (än så länge) så att ens tänka på att galoppera innan jag har henne "i handen"....nä. Om hon "bara" bockade eller sparkade bakut så hade saken varit så mkt enklare att rida igenom men hon går helt bananas och jag får försöka sitta kvar bäst jag kan (vilket brukar gå bra) och precis lagom när jag är "tillbaka i sadeln" och får fatt i henne så försöker jag fortsätta att trycka på henne och få henne i arbete men vi hinner typ 10-15 steg innan nästa utbrott kommer....

Hur som helt, med gramanen så tar hon sig inte "loss" med sina utbrott och då KAN jag trycka på henne och "ta tillbaka" fokuset snabbt så vi kan fortsätta arbeta.

Det är aldrig några problem på träningarna för då är hon superfokuserad på hinder. I ridhuset kan hon visserligen vara "busig" men oftast slappnar hon av ganska snabbt. I skogen....ja jo visst busar hon då med men går ändå att komma till arbete lite snabbare än på ridbanan.....vet i fåglarna vart hennes "bushumör" kommer ifrån?!?

Och nej, hon överfodras INTE....hon står på ca 1kg kraftfoder/dag(knappt) och det behöver hon för annars faller hon ur alldeles för mkt. Så den givan kan jag inte dra ned på.

Men det är väl bara att "tugga sig igenom" och hoppas på att jag får "tillbaka" min lagoma Lizza framåt våren......;-)

I går skulle vi åka till ridhuset med Roxan.....eller inte...hahaha. I går skulle Roxan inte alls åka någonstans....sa hon. Vi höll på i typ....2 tim och till sist gick hon in....5ggr. Sto eller ;-) Så det fick ju bli lastträning för henne eftersom jag efter att vi fått in henne inte hade tid att åka.

Undrar vad det kommer att bli i den tjejen....hon har så in i helsike med nerv-utanpå-så frågan är hur mkt dynamit hon blir under sadeln i framtiden ;-)


Lizzan.....undrar om hon tror att hon är en riktig "elit-idrottare" för hon är så löjligt nöjd med sig själv när hon står på gången. Hon tror nog att det är GP nästa för henne...hahaha

Ja det var dagen i går och idag. Jobbade i natt och har sovit på förmiddagen.Jobbar i natt också och har "sovdag" i morgon.Sen gör jag måndagnatt också.

Gerda har gjort illa ena bakbenet också....vet inte riktigt vad hon gjort men hon vill inte stödja på det. Det är aningens svullet men inte mkt och det verkar inte vara något brutet. Vi får se hur det verkar på måndag. Magnus får biolighta henne i kväll. Hon "säger" inget när man klämmer och känner på det men det gjorde inte Iris heller när hon brutit sitt ben.....dock var det ju väldigt svullet och "deformerat" då. Vi får hoppas att det INTE är ngt som är av eller brutet bara.....lilla skrutt-unge. Vi får bära henne lite nu även om hon klarar av att hoppa på 3 ben utan problem.

Nu ska jag försöka få bukt på min 3-dagars skallvärk.......;-)

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments