Gårdagens Rox....jag kan nästan inte låta bli att bli förbannad på henne emellanåt.....hon hittar på skit vartannat steg och efter sådär 50 steg är man redan trött på hennes hittepå. Vi red till Sandsjö för att klättra men exakt ALLT var farligt och hon var tvungen att stanna och glo...och ju mer hon får glo ju mer svanhals blir det och får hon stå för länge så vill hon vända.Så receptet är att hålla henne kort när hon ser något och "sparka på" och ta sig förbi. I går blåste det ju ganska ordentligt också trots att det faktiskt var himla fint väder....det var blåsten Rox tog fasta på om man säger så ;-) Jag fokuserade på solen istället ;-)

Med det vackra vädret kommer också lusten hos alla grannar att "total-renovera" allt på sin gård/tomt....hahaha,jag tror faktiskt att grannarna släpade fram precis vartenda redskap med motor på igår......det var mini-grävare,traktorer,bilar,släpvagnar,gräsklippare och människor överallt som ilade runt i arbetskläder....och numer är reflexväst ett obligatoriskt klädesplagg på varenda gård....hahaha. Ja herre gud säger jag bara. Men vi lyckades ta oss förbi allt detta i alla fall och sen upp till vår gigantiska "klätter-backe"......sen kan man ju inte hålla på lika länge med Rox för hon tröttnar så jagred bort till Mårten och Amandas sandslinga också.Där skrittade vi 2 varv bara för den är vääääldigt tung,som att rida i vatten kan man säga.

Förutom att hon rusade in i sig själv 200 gånger så skötte hon sig bra :-) Men när vi skulle hem var liksom förrådet fullt med upplevelser så när vi kom över grannens gårdsplan med massa saker så höll hon liksom inte ihop sig längre....kändes som hon skulle "kollapsa"....så när de plockade fram sin dumper eller vad dte nu va och började köra efter oss fick vi nog...hahaha.Då klev jag av och ledde henne.Men då var det typ 200 m hem. Lustigt nog total-dog hon när jag klev av,inte en min på att något va farligt och bra lunkade bakom mig hem......;-)Problemet med henne är att eftersom hon ständigt rusar in i sin egen rumpa så är man inte jättesugen på att sitta med långa hängande tyglar....effekten då blir ju att hon blir än mer spänd när man har henne i handen.....jag testad att ge henne tyglarna och sen tog jag tag i sadeln för att inte fara av baklänges när hon rusade iväg......men då höl hon på att halka om kull för att hon fick för mkt "utrymme" att agera....ja så det blir heller inget bra. Hoppas hon växer ifrån detta för det blir svårt att komma till ridning....och slänga på en Graman gör bara saken ÄNNU värre. To be continued..............;-)

Tina fick benen spolade igår....hahaha...DET var vääääldigt läskigt. Sen stod jag säkert i 30 min och ryktade henne. Hon är SÅ himla lik sin mamma (Qsan) i precis ALLT. Hon verkligen njuter av att man borstar. Mätte henne också,hon är nu 152cm och är 2 år och 4 mån ;-) Skulle va fint om hon växte på sig 10 cm till de kommande året ;-) Just nu känns det lite långt bort att hon ska kunna gå 3-års test...känns inte som man skulle vilja kliva upp på hennes rygg....hon känns inte redo i kroppen för det.


Lizza och Guiness kamperar i hop i sjukhagen.Det funkar skitbra till min stora glädje.Lizza håller sig lugn och jag hoppas nu också att det inte måste börja regna i flera veckor för då kommer inte hagen att hålla.......

Dock är det sådär lagom upphetsande att lägga ut hö till dem....Guiness är en riktig snusk-pelle för han börjar med att kissa och bajsa i sitt hö och sen ska han ha Lizzas?!? Äckel-potta!!!!!!! Men maken släpade in 2 traktordäck till dem så nu funkar det :-)

Ja det var gårdagen.Sen hade jag lite egen-tid igår för maken va iväg på födelsedagskalas. Jag stannade hemma för det roar inte mig att sitta med 5-6 gubbar och dricka öl och prata om "gamla minnen" som man hört typ.....400ggr tidigare...hahaha. Så då kan de få sitta själva ;-)

Nu ska jag fixa stallet och sen har jag lektion. I kväll är det träning som sagt och jag måste skynda mig hem för sis bjuder på hemmagjord pizza i kväll :-)

Kaatjiing ;-)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Alltså....det kliar precis ÖVERALLT?!?  Det är nästan så jag tror att jag fått löss eller loppor?! För några år sedan fick hundarna loppor från en Igelkott och vi fick sanera hela huset...OCH hundarna ;-) 

Men då kliade det på både mig och maken OCH hundarna men nu kliar det BARA på mig....helt hysteriskt och det är överallt...på armarna,på benen,på fötterna,i huvudet och ja....överallt och snart har jag sår över hela kroppen....får kanske uppsöka nån vårdcentral.

Gissar på att det kommer "inifrån".....har hänt förut när det "kokar över" i hjärnan...men det kvittar för det kliar precis lika mkt ändå oavsett att jag vet vart det kommer ifrån ;-)

Ja Lördag och inga tider att passa. Ska ta stallet och rida Rox. Maken åkte iväg för att sätta i en motorvärmare på "nya" bilen. I eftermiddag ska vi ge oss på "övergången" ytterligare en gång för att se om vi kan lösa problemet med el-ledningen....

Jag ska promenera med Lizza också. Vädret ska troligen va piss i dag så jag får kolla om det finn något ridhus att komma in i.

Och sen ska vi äta middag hos en av makens kompisar som fyller år. Ingen tillställning som blir sen så vi hinner hem till Så mycket bättre :-)

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Det var bra att vara hemma och få gå ensam och "starta om" hjärnan lite. Helt själv och inget annat som tar min uppmärksamhet. Ann kom förbi på dagen och tog en kaffe. Vi deppade tillsammans över höstens ickeridande.....eller jag rider ju Rox istället men Ann har inget att rida på.

Nu på kvällen har jag haft lektion-duktiga russ-flickor :-) Har longerat Curre i lite arbete även om det tog i mot tyckte han....kan nog lugnt säga att det INTE var igår precis som han fick arbeta på RIKTIGT....;-) Han stretade emot en stund tills han upptäckte att det där med att släppa upp ryggen och länga ut halsen....DET var skönt och då kom frustarna också :-) Ja han i alla fall inte arbetats på det senaste året skulle jag tro,det både syns och känns i kroppen på honom. Men nu när han fått lite ordning på tänderna så vi kan sätta bett i munnen på honom så ska han få bli både tömkörd och longerad minst 2ggr/v. Och i övrigt rider ju sis 2-4 dagar så snart är det nog stil på honom igen :-)

Rox har vilat idag eftersom hon gått hela veckan. I morgon ska hon trimmas och på Söndag tränar vi. Tina ska löshoppa nästa vecka och sen ska jag introducera tömmen för henne också.

Ja den enda "fördelen" med att Lizza är konvalescent är att jag hinner med att rida Rox och att börja jobba Tina ;-)

Nu ska vi äta Kebab-sallad och sen ska jag släppa in hästarna för natten och även Biolighta Lizza.

Bästa älskade häst.....

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Nu är jag inte så skojig......känner att jag fått en riktig "baksmälla" och det känns som jag står på ett isflak och försöker hålla balansen för att inte trilla i vattnet...........jag är hemma idag. Bästa rehaben för mig är att få vara helt ensam och bara gå runt och pilla med saker i den takt jag klarar av. Då tänker jag iofs men samtidigt blir jag avledd från FÖR mkt tankar när jag kan fokusera på saker jag gör....ni fattar ;-)

Lizza var så speedad i går och kunde inte ens stå still på stallgången när jag Biolightade henne....likadant i morse när jag skulle släppa ut henne tillsammans med guiness i sjukhagen....hela situationen med henne nu är SÅ förbannat stressande....hon är speedad men får inte skutta runt....hon är förbannad när hon tvingas stå i boxen.....jag blir helt oproportionerligt stressad och jag kan till och med känna smaken av stress i munnen på mig själv och till slut blir jag så trött att jag knappt orkar tänka en enda klar tanke....

Nu går de i sjukhagen och de har hållit sig lugna....ganska i alla fall. Och jag vet inte varför men Lizza går och stampar i marken växelvis med båda sina framben....har aldrig tidigare varit med om att behandlade hästar reagerar så?!? Jag vet inte om det "pirrar" i lederna på henne eller vad det är frågan om...?? Ni kanske har ett bra svar? Hon är behandlade med tuppkam och kortison i båda kotlederna fram.

Nu ska jag äta frulle.

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

I dag är ingen rolig dag. Veterinären har varit här och vi har konstaterat att Lizza är halt...fortfarande. Men det tog tid att komma fram till exakt vad för Lizza VÄGRAR att visa smärta :-(

När vi började bedöva och äntligen hittade rätt blev hon så jäääävla glad att hon bockade...älskade häst vilket pannben...man vill ju gråta. Hon har haft ont länge och inte visat ETT ENDA DUGG. Hon har gått på hinder och trimmat HELT utan att visa smärta.....hon har gått "rent" hela tiden och att vi upptäckte hältan var en ren slump :-(

Nu är hon behandlad i båda kotlederna och det som är mest förjävligt är att det inte ser så himla bra ut.....men vi får se hur hon svarar på behandlingen. Vi sprutade med tuppkam så jag hoppas innerligt.....men Lizza har inte världens bästa förutsättningar. Hon har en ganska trist vinkel i kotleden så vi är lite rädda för att det KAN vara final för henne :-(

Det kan vara så att det här betyder att hon måste sluta med det hon älskar mest i livet.....det KAN vara så att hon får bli promenad/mulle häst.....jag orkar inte ens tänka ut en plan :-(

Hon är redan irriterad över att stå i boxen, hon stampar och slänger med skallen hela tiden och tycker inte alls att det här är en anledning att stå inne. Här har vi nu medaljens baksida med en häst som har ett kilometertjockt pannben.......hon VÄGRAR att visa smärta.

Kaatjiing ;-)


Likes

Comments

Äntligen hemma.Hästarna har överlevt med hjälp av makens stora insats...hahaha...det har krävt några telefonsamtal för att räta ut ett och annat frågetecken till utropstecken men allt har ordnat sig. Han har till och med kunnat ge Lizza kraftfoder...trots att han tycker hon är "fladdrig" och "opålitlig".....;-)

Vi har alltså varit på tandkliniken i Söderköping med sis häst,Curre. Han blev rensad och reglerad och nu är det uppföljning var 4:de vecka några mån framöver. Skönt att ha ett riktigt pro som gått igenom munnen på honom.Torbjörn är landet skickligaste tandtekniker på häst och vad jag vet även Europas skickligaste. Lugn,saklig och mkt noga. Lätt att prata med och krånglade inte till någon information. Så katastrofalt som vi trodde var det alltså inte. Han är reglerad och det är NU det gäller för att vi ska lyckas vända den negativa "trend" som pågått i hans mun.

Torbjörn har ändrat förutsättningen för den negativa spiral som påverkat processen till mellanrum mellan Curres tänder. Nu är det sis arbete att fodra rätt och följa upp så att tänderna kan reglera sig åt rätt håll så att säga. Hon kommer köra på med Biolight också för att göra allt för att häva inflammationen som alltid uppstår vid foderinpackningar. Ja jag kan skriva hur långt som helst om detta men vi stannar där ;-)

Vi har haft fullt upp och jag har inte haft tid att uppdatera här.Vi bodde på Torstorps Gård i Söderköping där även Curre var uppstallad.Det stället kan jag varmt rekommendera för den som ev behöver ta sig till tandkliniken eller annars också såklart.

http://www.thorstorp.se/

Vi hade SÅKLART en liten stund över då Curre återhämtade sig under eftermiddagen och då blev dte Norrköping....INTE min stad.....inte alls!!! Men vi hittade i alla fall ett sushi-ställe att äta på och av någon outgrundlig anledning så hamnade vi mitt framför Hööks?!? Det fattar jag inte hur det gick till....hahaha.Men det blev inte något större hål i kassan, typ 300:-.

Ja sen va det hemresan och 20 mil till färjan...överfarten va lugn och det va mer tur än skicklighet för det är en storm påväg in så vi missade den nog på håret....den ska glida in över ön nu på torsdag-fredag...säga det i alla fall.

I dag kommer Victoria och kollar Lizza.Hoppas hon hinner slå en kik på Tina också men hon verkar hur som helst väldigt mkt bättre.....jag kan INTE se att hon haltar.Dock har hon ju inte varit ute ur boxen så det är svårt att avgöra. Men hon är i vart fall inte så halt som hon va innan jag åkte.

Ska iväg med Rox nu på morgonen och trimma igenom henne. På grund av min tidsbrist så har hon ju inte fått arbeta särskilt mkt de senaste dagarna. Ellen har varit borta och är det nu också...kommer hem på söndag tror jag. Hur som, jag löser det men det har blivit lite mkt bara dom här dagarna,jag har snart styr på det igen ;-)

Sis och jag har haft rätt många bra samtal....hahaha...det låter ju styltigt ;-) Nej men faktum är att vi har det och jag har en ganska stor förändring på gång i tillvaron. Jag lägger alldeles för mkt tid på andra och att de ska vara nöjda istället för att först och främst se om mitt eget hus.....ja så har det varit hela livet,jag löser alla andras problem men ingen löser mina...hahaha.

Nej det kommer att förändras men strukturen är inte klar, det måste mogna fram ;-) Jag ska börja ställa högre krav på alla runt mig vilket såklart inte kommer att uppskattas från alla håll....kan jag tänka mig men ,det visar sig ;-) Jag känner att jag halkar tillbaka och mitt Kortisol skjuter i höjden igen emellanåt....inte bra. Och jag vet att det gör det för att jag lägger för mkt ork på saker och människor runt mig istället för mig själv. Ja svårt att förklara men ni som varit där vet EXAKT vad jag pratar om....

Nu ska jag i alla fall studsa ut i stallet och röja av,kolla Tina och göra klart tills vet kommer. Så får vi se om jag hinner iväg med Rox innan eller efter vet varit här.

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

​I dag har vi medarbetardag som det heter. Sitta still och lyssna....INTE mitt bästa precis...hahaha.Bara att hoppas på att det är bra föreläsning ;-)

Tanken va att jag skulle fått sova nån tim längre idag men kropps-klockan vaknade 05.30 i alla fall så det va bara att gå upp. Känns ok att åka nu trots läget. Hästarna får sitt även om både Lizza och Rox måste vila. Visst är det lustigt att vi är 4 stycken som rider och är i stallet men ändå blir det kaos när jag ska va borta 2 dgr....hahaha. Det slår aldrig fel. Varje gång jag varit borta nån dag(nästan varje gång) så infaller det ALLTID med att ingen annan heller kan komma till stallet?! Är det Murphys Lag eller ;-) Ja ja nu ordnande det sig och Felicia och Linda fixar hästarna trots allt ;-)

Kommer bli bra då vi gjort upp en lista med stalldagar. Då kan det omöjligt bli så att alla ska vara borta samtidigt....eller omöjligt är det väl inte men risken är ju i alla fall mindre. 

Nu ska jag gå ut och fodra och stöd-mocka lite så det inte blir så mkt för Felicia när hon kommer ;-)

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

​Jag har ju ganska länge "oroat" mig för Tina.....hon är ju i den typiska "skadeåldern" nu....ni vet...2½ och ganska oförsiktig om sig....I dag kom det som ett brev på posten...hon hoppar på 3 ben och vi hittar absolut INGET fel på henne....hovis har varit här och klämt igenom hoven-Inget fel. Ett micro-sår (ytligt) på hovleden men kan knappast orsaka en 3-gradig hälta?!? Inte svullen någonstans....Ingen puls....ingen värme....INGENTING?!? Lyfter obehindrat det benet både bakåt-framåt-uppåt.....Ja var mer ska man leta?!? Det känns som det borde vara muskelär hög hälta....men jag har klämt igenom hela ryggen,rumpan,låret.....ingen reaktion.

Nu får hon stå inne i 2 dagar medan jag e borta...det medför också att både Dollar och Qsan måste stå inne eftersom Tina aldrig stått inne ensam tidigare och jag vill ju inte att hon lever rövare i boxen så att hon blir ÄNNU sämre.....och jag kan ju inte ta in BARA Dollar eller Qsan för då blir en helt ensam ute....suck...det här var EXAKT vad jag behöver nu när jag åker och är borta...och givetvis är Ellen också borta....och Linda kan inte heller komma....däremot Felicia kommer i morgon så jag hoppas jag kan be henne mocka i alla fall för de kan inte stå i skit i 2 dygn....fodra kan ju maken göra. Och visst KAN han mocka men det blir lite stimmigt om han ska hålla på att flytta om hästar i boxarna....han e ju liksom inte riktigt rutinerad på den biten även om han kanske kan lösa det.

Han kommer ha fullt upp med att hålla reda på vem som ska ha vilken mat och framförallt när....hahaha. Sen ska ju Tina ha Metacam på tisdag morgon också....faaaaaaaaaaaaan jag hatar att behöva vara borta när någon häst blir dålig.....så förbannat typiskt att det ska hända NU och att det ska hända när ALLA ska vara borta samtidigt....megajättestor suuuuuuuck....

Ja hur som helst har dagen varit full men Anna och jag har varit ute och ridit i alla fall nu på eftermiddagen/kvällen. Efter det körde jag upp lastbilen till sis så att vi kan åka direkt när jag kommer hem i morgon. Har precis kvällsfodrat och snart ska vi äta(mitt första mål idag....fyyyyy på mig)....lektionen idag gick kanon och även ridturen med Anna.Lizza känns fräsch.....kanske lite FÖR fräsch för hon började guppa lite i traven och ruska på huvudet vilket brukar vara ett varningstecken på att det KAN komma mer....hahaha. Men vi saktade av och skrittade sen för Lizza ska ju inte trava ännu men jag ville mest bra känna om hon kände ojämn men det gjorde hon inte.

Pratade just med Felicia och hon räddar mig :-) Hon fixar lunchfodring och mockning 👏 Vi får se hur det blir på tisdag,vet inte ännu om Linda hinner med att hjälpa till med mockningen men annars kunde Felicia fixa det ;-)

Skönt...nu andas vi en stund och sen hoppar vi in i duschen och sen förbereder för morgondagen...sen e det bara nattfodring kvar ;-)

Kaatjiing ;-)


Likes

Comments

Orkade inte skriva i går kväll. Gårdagen var inget speciellt så mer än att jag fixade och donade i stallet. Nu funkar det ju så att när jag väl är ledig så måste jag göra alla saker som jag inte hinner i veckorna ;-) Har flyttat om lite hängare i sadelkammrarna och lite annat.Maken satte upp ett element som länge stått mot väggen i min sadelkammare. Rox hade sin vilodag i går istället för i fredags. Hon skulle vilat fredag men Ellen red inte på torsdagen så då flyttade jag vilodagen från fredag till Lördag. I dag ska Anna och jag ut en sväng i skogen. Men först ska de verkas,de som kommit hem från skogen i veckan. Ska bli intressant att se vad Dollar tycker om att få komma ut i skogen igen....det var ju senast i......April eller nåt ;-)

Men först ska jag iväg till en elev vid 10 och sen "städa av" stallet och efter det ta en fika med sis.Hon sms:ade mig igår och ville att jag skulle komma förbi.

Sen kommer som sagt hovis och verkar och sen ska vi rida så dagen kommer att bli full troligen ;-)

Måndag o Tisdag får tjejerna sköta stallet eftersom jag är på fastlandet med Curre (sis häst).Han ska till tandläkaren i Söderköping. Jag kommer hem till Onsdg då Lizza ska kollas igen.Hoppas nu att hon är ok. Men hon känns fin och jag kan inte känna att hon går ojämnt i alla fall.

Jo Anna ja....hon ska rida Dollar framöver i skogen. Hon har redan varit här 2ggr utan att fått rida. Känns som hon är en sån där rejäl hästtjej som inte är rädd för att hugga i och som är ordningsam :-)

Jo i natt som va sov hästarna inne.Det var iofs inte dåligt väder men efter att de stått i grisregn i 1 vecka i sträck så kände jag att det var dags för dem att få sova inne i lugn och ro en natt. Så in med dem och det tog väl sådär 10 sekunder innan Dollar började reta Lizza så hon höll på att bli tokig ;-)

Så jagkom på en ny lösning....Guiness får byta box och stå bredvid Lizza och Dollar får stå längst bort i sista boxen. Plötsligt blev det helt stilla och alldels lugnt i stallet :-) det var nog där Dollar skulle stått redan när vi flyttade hit med facit i handen ;-)

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

I bland får man verkligen känna på sitt tålamod....eller avsaknaden av det kanske ;-) Dels håller jag på att bli helt bananas på detta eviga pissande..........jo jag vet att jag inte kan påverka det och det är fel sak att lägga energi på....MEN nu är det så att jag blir förbannat trött på det OAVSETT om det är idiotiskt att ens tjata om det eller inte!!! Det förstör precis ALLT....och nu får det fanimej va NOG!!!

Även om det inte "hjälper" att bli irriterad på en sådan sak så KÄNNS det bättre att få "säga ifrån" och svära lite över det ;-)

I går kväll, eller eftermiddag snarare, så mörknade himlen till att bli näst intill svart och det såg då ut som att jag skulle få rida i gris-regn....motiverande :-(

Jag körde fram lastbilen och packade den för ett pass i ridhuset. Kollade att det inte var bokat(FB) och lastade in Rox. Hon skulle tramsa lite idag också,det är nåt hon börjat med igen och det är övertydligt att hon är i en trots-period ;-) Men i alla fall........när jag kommer till ridhuset står det typ 5 transporter och 7 lastbilar där?!? Vad nu???? Ja.....då har ägarna skitit i att uppdatera sin FB sida...........TACK-TACK-TACK-TACK.

Jaha....ny plan...åka hem? Nej nu va vi ju liksom iväg....nästa ridhus? Sms:ade och kollade om det var bokat men fick inget svar....åkte dit ändå och det var tomt. En tim senare kommer det svar "det är fritt fram"....hahaha,ja det va ju tur för jag var nästan klar då ;-) Så det löste sig i alla fall.

Jobbade henne ganska länge i töm först så att alla "spöken" skulle försvinna. Hon är ganska jobbig med sina rusningar och det är ett jäkla "aber" för mig för min rygg klarar inte tusen "rusningar". Dessutom är det bara jäkla dumheter som jag tänker lägga kraft och tid på så det försvinner!!!

Sen red jag och hon va väldigt fin till slut. Hon vill såklart gärna "lägga sig" på innertygeln oavsett vilket varv man rider men jag tyckte att hon bar sig bra på slutet.Näsan långt fram och i bra balans.

Däremot fick jag för mig att hon kändes lite orytmisk i traven....hm...kände det sist också men ja....det har nog mest med hennes avsaknad av styrka att göra. Vi jobbar vidare på den biten.


Och tack o lov att vi kom under tak för 5 min efter att vi kommit in i ridhuset började det ösregna....ja sen va det mörkt när vi kom hem och då va det bara resten kvar att pula med i stallet. Gick iofs ganska fort eftersom jag har VM-guld i att både mocka och röja...hahaha.

I dag regnar det förvånande nog...hahaha.Maken ska göra ett nytt försök att få under elkabeln under vägen.....ska hålla mig borta från det tror jag ;-)

Jag ska ta stall och hästar och försöka hinna med lite småsaker som att röja ur fölboxen och spåna upp den....samt lite annat pyssel. Ingen annan kommer och rider under helgen så jag är helt solo vilket jag kan tycka är ganska skönt ibland. Inte för att de är ivägen men jag gillar att luffa runt ensam ;-) Är så sugen på att ta en sväng med Tina på ridbanan men jag ska inte utmana ödet eftersom det inte är inhägnat och jag e ensam.....har jag väntat tills nu så kan jag vänta tills det finns ett ledigt ridhus eller tills corallen kommit hem ;-)

Hinner jag så klipper jag Rox i helgen också. Ja det var det om detta och nu ska jag hoppa i kläderna ;-)

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments