Träning dag 2. Lizza va lite "sprattlig" till en början....eller hon FÖRSÖKTE att vara sprattlig...hahaha. Hon slog med skallen nästan lika mkt idag som igår och jag väljer att skita i det . Tror inte jag måste analysera vartenda steg hon tar även om jag ofta gör det ;-)

Himla bra träning,himla bra instruktör som fick mig att "släppa" lite....eller rätt mkt. Jag vet mina brister och det såg ju han också ganska direkt...hahaha. "Låt hästen bli självständig" sa han. Och det är JUST det som är svårt för mig eftersom jag kontrollerar exakt vartenda micro-steg hon tar. Hon ska ligga EXAKT i anridningen VARENDA gång för att jag ska vara nöjd men nu är det ju så att EXAKT ligger man inte alltid ;-)

Sen säger han "nu ska du hoppa bana,varsegod att börja"..........jaha men hur går banan då? i vilken följd ska jag rida på hindrena? Ja det får du bestämma själv fick jag till svar.

Så jag satte Lizza i galopp och tänkte att jag planerade under tiden som jag red......vilket ju inte fungerade så bra eftersom alla andra inte hade en aning om vart de skulle befinna sig....hahaha. Jo det hade väl gått men Hans Olof lotsade mig sen. Jag hoppade ett hinder och sen sa han vilket jag skulle ta nästa gång osv. Det blir superbra för då KUNDE jag inte välja lättaste vägen och lättaste hindret....hahaha. Så det är ju bara att rida som jag själv brukar säga ;-)

Banan gick superbra även om vi inte hoppade mer än 90-1 m. Men det var liksom inte höjden återigen...vi behövde en jämn runda att bygga självförtroende av. I den bästa av världar så skulle jag ha en snäcka i örat där någon hela tiden talade om vilket hinder jag skulle hoppa för jag planerar och funderar ALLDELES för mkt ;-) Kontroll-freak så det smäller om det....hahaha.

Ni vet att jag ALLTID förordar att INTE hoppa på höjder där man inte kan prestera bra. Det finns ingen vits med att hoppa 110 när vartannat språng blir kattskit och man inte klarar att lägga dem rätt. Men det går verkligen troll i att "hoppa högre"...då är man "bättre".....det svåra är vägen TILL hindret. Och uppenbarligen är det så att rider man inte bra vägen till hindret så lägger man dem antingen rakt i botten eller så trycker man av dem alldeles för tidigt....och i värsta fall stoppar de(tack o lov). Så en gång för alla-VÄGEN FRAM TILL HINDRET är viktigast.


Nu är det kul igen :-) Nu längtar jag som fasiken till nästa vecka då jag får träna igen för Gill. Bästa Gill😃 Men jag rider väldigt gärna för Hans Olof igen och hoppas han kommer igen. Det kändes som han va heeeelt på samma spår som Gill för han petade DIREKT på samma saker som Gill gjort hela tiden. Men det är väl så att eftersom jag inte känner Hans Olof så skärper jag mig kanske lite extra.....Gill känner jag så himla bra och känner mig så himla bekväm med så där kan det nog vara så att jag "slappnar av" lite för mkt...hahaha. Men nu i höst ska Gill inte behöva tjata på mig om samma saker som hon fått göra innan. För under de här 2 dagarna har jag inte haft upp händerna en enda gång....så varför i hela friden ska jag inte kunna fokusera tillräckligt för att rida så sen också. Jag slarvar....fy fasiken va jag slarvar....och fuskar...hahaha. Nu får det va slut med det-PUNKT!!

Va förbi sis och hjälpte henne med Curre när vi kom hem.Dock funkade inte den munstegen som vi lånat så hon beställde en ny till Curre. Däremot har jag masserat honom....herre gud stackars lilla killen 😰 Ja jag ska inte säga så mkt om det men han är så spänd överallt och Åsa frågade när hon behandlade honom om det verkligen var samma häst som hon behandlade när han stod hos mig. Men han har nog inte blivit så mkt riden där han var och jag vet inte men troligen har de inte hållit efter muskulaturen på honom heller. Han har nästan fått lite "karp-rygg" för att han är så spänd. Men som sagt, sis hade ut Åsa ganska direkt när han kom hem så vi ska nog få ordning på honom.

Det är så kul för Curre och sis har verkligen klickat och hon är så glad i honom. Han ligger ju mig väldigt nära hjärtat också så det känns så bra att han kom hem igen😍

Maken håller på att laga fläskpannkaka och jag ska hoppa ur ridbyxorna och hoppa i Onepiecen för idag börjar min semester😃 Nu jobbar jag inte förrns 17 September.

Kaatjiing ;-)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Återigen en morgon UTAN ryggproblem....dock finns skiten där någonstans. Som tur är har jag fått en akut-tid igen av Erik och ska dit kl 08.45 :-) Passar som handen i handsken för vid 14 tränar jag igen.

Nu längtar jag mest till semestern som börjar på Måndag....har SÅ himla mkt inplanerat.....som vanligt ;-) Det är högaktuellt att vi får gårdsplanen uppgrävd för den nya matarkabeln som ska in i huset och sen MÅSTE vi köra ned illern i rensbrunnen och skjuta över ström till ridbanan. En annan sak som gör mig lite "nervös" är att vi behöver få upp staket runt ridbanan men jag VET att elen såklart är högre prio på....huu, fattar inte hur vi ska hinna få allt gjort.

Hösten verkar rulla in redan för i morse va det dimmigt och ganska kallt i luften....jag hoppas att det bara va ett "skräm-skott" och att värmen kommer tillbaka lite i alla fall. Men det största problemet är ändå att det blir mörkare redan.....jag har lektioner på vissa kvällar vid 18-tiden och snart så kommer det att bli för mörkt för det....så belysningen är efterlängtad.

Ann och jag pratade i går kväll. Nu kommer ju det där med ridhus igen....suck.....ja tänk att det finns så många ridhus här i trakten men inget som fungerar riktigt bra....😥 Visserligen kommer jag inte behöva ridhus i samma utsträckning som tidigare men säkert en del gånger ändå de värsta dagarna. Jag åker ju gärna in till Gill men det tar ju en stund också....

Hur som helst så kommer ridbanan vara ridbar förhoppningsvis hela vintern....mor or less i alla fall. Ja ja...det ordnar sig som allt annat ;-)

Nu ska jag iväg till jobbet några timmar.

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Nu är Lizzas foderstat klar inför hösten. Jag har 6 olika beroende på vilket hö hon äter och vilket kraftfoder.Vi har ju 2 olika hö.Eller det är hö från 2 olika typer av vallar kan man säga. En väldigt proteinsnålt och ett med hög proteinhalt. Jag har fått hjälp med Lizzas och hon som gjort den är superduktig så jag är mer än nöjd :-)

Jag håller på att sätta en foderstat till Rox också utifrån Lizzas. Just nu är det svårt att veta hur den ska sättas eftersom hon inte arbetas lika mkt som Lizza. Sen vet jag ännu inte hur hon svarar på fodret.Det stråfoder hon fick i vintras var ganska proteinrikt och det funkade bra på henne.Dock reds hon inte då. Hon har ju rätt mkt vind i manen så att säga så det gäller ju också att inte fodra henne i huvudet om ni förstår ;-) Energin ska ju hamna på rätt plats liksom. Hon är ju lättfödd i övrigt så det oroar mig inte alls men hon behöver energifoder också och hon måste ha något att bygga av.

Lizza kommer fortsätta äta sitt Fibergi som grund och sen kommer hon att få mash och ev lite Fibergi Muscle Up eller så ger jag henne Krafts Muscle Up,det sista för att öak proteinet. Jag upplever att Fibergis Muscle Up sätter sig lite i skallen på Lizza....mer än Krafts motsvarande.....vet inte men i vintras var hon bananas varje dag och jag tvingades rida henne på graman ett par gånger(fyyyy säger jag bara...HATAR graman).

I min värld kvittar det om man "rider rätt" på gramantygel....för det kan jag så den saken är inga problem. Men däremot är det ett big no no att behöva ta till den för då är det något annat man missat som gör att man måste sätta på den....det är min uppfattning i alla fall.

Och visst att de fokuserar och man kommer till ridning snabbare....absolut men jag tycker ÄNDÅ att det är något man missat i så fall. Och det ska inte vara värre än att man direkt vid uppsittning talar om för "kräket" vad som gäller, nu är det arbete och nu fokuserar vi redan från början-PUNKT.

Men jag föll till föga ett par gånger men insåg direkt att det egentligen var något helt annat jag borde lägga tid och energi på ;-) Hon är en markatta emellanåt men jag känner att jag måste kunna rida henne UTAN denna fördömda gramantygel.....

Nu slirade jag heeeelt av banan...hahaha. Men i alla fall...det va fodret vi pratade om. Jo det är ju så att ju mer man tränar sin häst-ju mer kondis får den...ju mer kondis den får-ju mer orkar den. Ju mer den orkar ju mer ridning krävs det från din sida....och det är DÄR pucken ligger......;-)

Det är en balansgång mellan att fodra tillräckligt-träna proportionerligt. Bränna den energi som SKA brännas och lite till för att bygga men ändå inte bygga mer än man klarar av att rida ;-)

Och vill man ha en stark vältränad häst så krävs foder OCH träning och då får man en bus-råtta (troligen) att sitta på....hahaha. Men det är där lydnaden kommer in.....;-) Att få dem att fokusera på sin uppgift,använda sin "överskottsenergi" till rätt saker istället för att busa.

Javisst blir jag ap-trött på Lizza när hon e på "det där" humöret men samtidigt e det ju bara att titta sig över axeln......varför är hon såhär? Jo för att hon är i en uppbyggnadsfas både konditionsmässigt OCH muskelmässigt. Och vad vill jag ha? Jo en häst med bra kondis,stark,kvick....osv. Och då plockar vi bort gramanen och sätter ribban för dagens pass direkt på gårdsplanen!!

Så tänker jag och det är VÄRDELÖST att fuska sig igenom saker....som det där ni vet med att Lizza aldrig stod still tidigare när jag skulle sitta upp....;-) Det var ju REN lathet från min sida....det klart jag visste vad jag borde göra men det var ju enklare att fuska....hahaha. Tills jag en dag fick hjärnblödning på min egen förbannade lathet och tog tag i saken....nu står hon still ;-)

Hörrni....tänk om vi ALLA skulle sluta fuska och istället ta tag i alla små saker som vi VEEEET att vi gör fel men som just idag-just nu inte gör så mkt men som med tiden kommer att göra stor skillnad......och tänk om vi kunde ERKÄNNA att vi fuskar istället för att skapa massa "hittepå" för att legalisera att vi fuskar......

För gjorde vi rätt hela tiden så hade vi ganska så små problem.....hur svårt kan det vara att vara HELT ärlig?!? Skiiiitsvårt....hahaha.

Hans Olof frågade oss idag vad vi va bra på....en sak vi va bra på...gissa om det blev dödstyst....hahaha. Men till slut lyckade vi alla klämma ur oss något i alla fall. Jag svarade efter en stund "jag är bra på att förstå min häst"...då log han ett stooort leende och sa "DET tycker jag va bra".

Och jag tänkte inte så mkt på det DÅ men sen efteråt.....Jag vet att jag är bra på att förstå min häst, det är inget nytt så men jag har inte funderat på vad det egentligen betyder.....jo men idag kom jag på det....det betyder att om jag är bra på att förstå min häst så behöver vi aldrig "slåss" och hon accepterar i princip allt jag "ger" henne för att hon vet att jag förstår henne och då köper hon det. Och har ni egentligen någonsin hört (läst) att jag är missnöjd med Lizza? Nej hon arbetar ALLTID bra,presterar alltid bra. Däremot kan det såklart va så att JAG inte gör det....hahaha.Men hon köper det OCKSÅ eftersom jag förstår henne. Sväv-sväv-sväv......ja ibland blir det mkt tankar ;-)

Så från foder till något helt annat blev det men så blir det ibland ;-) Nu ska jag sluta babbla...hahaha.

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Då bar det iväg till träning i morse för Hans-Olof Ottosson. Vi markarbetade mest idag.....eller rättare sagt var det bara det vi gjorde...ja och sen lite bommar. Grunder-grunder-grunder och det ÄR ju fantastiskt nyttigt...ALLTID och oavsett vilken häst eller ryttare det handlar om.

Jag red Lizza på Pee-wee vilket hon inte alls gillade....nä det så klart att jag inte skulle satt på henne det när vi skulle markarbeta....ett rakt bett är inget för markarbete. Men ibland tänker man inte längre än näsan räcker(jag har en liten nästa...)för givetvis markarbetar man mest dag 1 av 2.....men som sagt,hon "belönade" mig för det också...hahaha. Hon slog som en tok med huvudet och både bockade och kickade så jag till slut fick ryta i för att hon skulle fokusera istället. Men för övrigt skötte hon sig lika bra som alltid :-)

Vi trimmade hästarna och fick ett knep för att "hitta" ytter bak.Normalt sett sitter man ju och nöter på att få in inner bak och det är såklart helt rätt. Men på en hopphäst är ju ytterbak väldigt centralt när man ska vända snabbt och inte "bli kvar" i svängen. att vända "utifrån" om ni förstår. Och då måste man ju kunna känna ytter bak när de kliver på med det. Och efter en stund så kände man det ganska tydligt faktiskt.Något jag nog inte tänkt så himla mkt på egentligen tidigare. Man försöker ,som sagt, mest att lokalisera inner bak.

Men ett knep för att känna ytter bak (eller inner också för den delen) är att titta på bogen (på gällande sida)när den börjar röra sig bakåt i steget,då är ytter bak på väg fram i klivet kan man säga.

Hans-Olof var en bra-lugn-saklig och grundlig tränare. Den äldre sorten som varit med väldigt länge.Finns säkert flera av er som vet vem det är.Dock har jag aldrig ridit för honom tidigare. Vi får se i morgon om han är för "snäll" för mig....jag som gärna har en tränare som trycker till mig...haha. Nä inte så men ni vet hur jag menar....inte hålla på och linda in saker och ting-rakt på bara!! Men det blir nog bra ;-) Jag ser verkligen fram emot morgondagens träning :-)

Ryggen har hållit sig(trots att Lizza va tvungen att lufta en del)....fasiken hon har blivit en riktig bus-råtta....fattar inte hur det kunnat bli så?!? Förvisso är hon alltid väldigt lydig för hon lägger av direkt när jag säger till men förut busade hon aldrig. att hon skulle bocka eller kicka fanns liksom inte.

Och nej...hon har inte ont eller nåt,hon är bara busig och glad.Men ni vet ju vad jag anser om "gjädjeyttringar" när ryttaren sitter på ryggen.....lika mkt som de ska lära sig att gå när de bajsar,stå still när man sitter upp...så ska de ge fan i att bocka när man rider ;-)

Jag tror jag gillat läget bara för att hon aldrig annars gör sånt så då har jag liksom sett mellan fingrarna med det ;-)

Hur som helst, i morgon får hon inte busa i alla fall ;-)

I dag jobbar jag eftermiddag eftersom jag då tränade i morse men jag behöver ju inte rida i kväll så då kvittar det om jag jobbar lite senare.

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Vaknade i morse med en (halleluja) fungerande rygg....än så länge ;-) Tänk så oerhört tacksam man blir när kroppen fungerar😃 

Vi ska dra vid 8 och jag får som sagt hjälp av sis. Det ska bli så himla roligt och detta är VERKLIGEN något som både Lizza och jag behöver nu efter massa elände som varit senaste ½ året. Inte för att jag tycker synd om mig själv men man måste ha lite små saker att se fram emot för att kunna ta sig vidare och fortsätta vara positiv.

Sen jobbar jag kl 15 idag så det e bara hem och fixa pålla,äta lite,duscha och iväg till jobbet. Med lite tur kanske det blir nån filmsnutt eller i alla fall nåt foto ;-) 

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

​I går kväll va jag glad som en lärka eftersom ryggaset verkade skärpt sig....men vaknade i morse och kunde fan inte varken stå eller gå.....men jag kravlade(bokstavligen) till jobbet i alla fall.....men det GICK verkligen inte.Jag fick åka hem igen och precis när jag är på väg hem så ringer Erik och säger att jag har en akuttid kl 14.30.....och klockan va då 9.30....så det va bara att åka hem och tjura några timmar ;-)

Men som alltid så trollade han med min rygg 😜 Så jag hasade mig dit men gick därifrån. En promenad under tiden som jag väntade på maken som skulle hämta mig och nu e jag "på banan" igen.Dock ansåg väl inte Erik att jag borde åka och träna hästen 2 dgr i rad nu.....men där tycker vi olika...hahaha. 

Så vi åker vid 8 i morgon bitti och jag har sis med mig så det ska nog gå bra....bara jag tar mig ur sängen i morgon bitti ;-)

Nu sova ;-)

Kaatjiing ,-)


Likes

Comments

Ryggen på bättringsvägen trots att jag inte fick någon akuttid hos Erik. Den är MYCKET bättre så nu stiger hoppet(hahaha) för att kunna träna ons-tors😜 Dock vågade jag inte riskera nåt idag så Lizza har fått stå idag igen....men vad fasiken gör man när ingen kan rida.Jag har lyckats pricka in precis rätt vecka också tydligen....både Ellen och Linda jobbar hela veckan.

Men i morgon måste jag kravla mig upp och det brukar bli ÄNNU bättre bara jag tar mig upp i sadeln. Så på Onsdag åker sis med och "hantlangar" för jag vet att jag oftast e lite "långsam" i rörelserna dagarna efter att ryggen varit trasig så det e nog bra med en extra hand. Sen på torsdag följer Ellen med för då e hon ledig.

Åh så himla spännande det ska bli nu framöver. Rox ska börja i unghästgrupp varannan söndag hos Gill😃 Exakt hur mkt hoppning det blir vet jag inte.....det blir mer träning på att få åka och va i ridhus med andra hästar tror jag ;-) men hon har ju gått över bommar och skuttat över några små kryss(30 cm) så lite kan hon nog tänka sig att göra. Jag har ju inte ridit henne själv sen Dacke-fejden men hon e ju ingen svår tjej. Hon är som unghästar är mest ;-) Lite obalanserad och svag i bakkärran än så länge men det ordnar sig. Det ska bli svnkul i alla fall :-)

Nu ska ni få bild på mitt professionella "grind-bygge" ;-) Lite färg på den så blir det dugligt ;-)

Lizza är en riktig "kissare"...precis varenda gång vi rider i skogen så ska hon kissa och det duger inte med vilken plats som helst....det ska kännas rätt liksom ;-)

Sen kom Kitte hem i morse....han har varit borta typ en vecka nu....minst. Och för 2 somrar sedan så försvann han nästan 1 mån.Vi letade som fasiken men hittade honom inte.Till sist så fick vi syn på honom en kväll när vi va nere på Runnekviorna....han satt på en sten inne i skogen och stirrade på oss men ville inte komma fram. Magnus va stensäker på att det inte var Kitte.....han va tufsig och mager och såg helt vild ut i blicken. Men jag smög fram försiktigt under tiden som jag pratade med honom och då kunde jag ta honom. Sen fick vi stänga in honom i foderkammaren och hämta chip-läsaren för att övertyga Magnus om att det faktiskt VAR Kitte. Och det va det ju såklart. Men sen stannade han hemma och har inte försvunnit sedan dess....men sista veckan va vi riktigt oroliga att han skulle försvinna igen😰....nu när han ska få 2 kompisar dessutom. Så jag blev så himla glad i morse när jag hörde att han mjaulade ute på gården😍 Hela eftermiddagen har han nu legat i trädgårdsstolen på dynan och sovit.....och ätit kakor....hahaha-Kakmonstret ;-)

Magnus fixar käk och sen ska vi ta en runda i Jacuzzin.Tror det kan va bra med värme och massage och sen sova tidigt så kanske rygg-aset är HELT bra i morgon ;-)

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Tja man får vara så nöjd man kan ;-) Våra rundor kan ju bli både kattskit och hur bra som helst.....allt handlar om att jag inte ska vara så förbannat AKTIV där uppe på ryggen ;-)

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Jag blir så förbannat TRÖTT......ibland går det verkligen troll i saker och ting...😡

I går när jag precis klivit upp på Lizza och skulle rida iväg så skulle jag dra runt den lilla magväskan som jag har mobilen i. Den satt liksom bak på ryggen så jag tog tag i den och drog runt den....och Lizza skiter på sig och blir skiträdd.....hon kastar sig framåt varvid jag får en sån jäkla knyck i ryggen.....först kändes det inget men ju längre jag red ju mer kom det. Jag försökte trava henne men jag har ju ingen kraft alls i benen när jag får sånna där diskbråcks-känningar. Jag tappar känseln i benen och de går inte att styra.....Lizza kände ju såklart det och blev jättespänd så det va bara att släppa ut tygeln och ge henne ett sketet skritt-pass istället. Jag borde såklart vänt hem igen men hon måste ju i vart fall få rör på sig.

Problemet är att jag inte ens kan ta mig av henne när det blir sådär så det va bara att hoppas på att hon inte skulle få något av sina utbrott.....vilket hon inte fick igår tack o lov ;-)

När jag väl kom hem så var det knappt så jag kunde ta mig av från ryggen....men vi har ju en "handikapp-ramp" just av den anledningen att min rygg inte klarar av att hoppa ned på marken....inte min fot heller för den delen ;-) Så till sist kom jag av i alla fall och Ellen fick ta emot henne och jag kunde gå in och hasa mig upp i ryggbänken....

Ja så är det med min ryggskada och det e bara att gilla läget,inget att deppa över eller blir sur,det är bara så. Men det gör så in i helvete ont och det gör såklart att man blir irriterad...

Jag kan i princip bara sitta,stå eller ligga. Men det tar en evighet att ens komma ned på röven. Jag klarar inte av att lyfta fötterna så jag får hasa fötterna på golvet och det är livsfarligt att gå i trappan för när jag belastar foten så kan ryggen likväl vika sig....

Jag vägrar ju att äta "knark" så jag försöker uthärda med mina Pronaxen och det hjälper ju liiiite i alla fall men långt ifrån tillräckligt 😰 Ja hur som helst blev det ju i alla fall ingen galoppträningen som det var tänkt igår....och det mest irriterande är att jag ska på hoppkurs ons-tors med Lizza.....

Så jag kastade mig på telefonen i morse för att försöka övertala Erik(min Naprapat) att klämma in mig i schemat under dagen....han skulle se om det kom nåt återbud så jag vaktar telefonen nu ;-)

Ja håll tummar och tår att jag får en akut-tid.Han brukar kunna hjälpa mig så att kramperna i musklerna släpper.För då hjälper ryggbänken sen också. När musklerna krampar så kvittar det om jag ligger i ryggbänken för förutsättningen för att jag ska kunna dra ut ryggraden och få "luft" mellan diskarna är att inte musklerna krampar.....annars är det helt kört😥

Ja det var det....i Lördags hade Lizza vilodag och vi gjorde massa saker hemma. Magnus har saltat ridbanan med 2 ton salt.Det blev skitbra....eller det vet vi ju inte förrns vi ridit på den men saltet smälte direkt trots att det inte regnade.Dock regnade det sen på natten till söndag och i går sladdade maken ridbanan så nu är nog saltet ordentligt blandat.

Sen snickrade jag ihop en grind(hinder) som kanske inte blev den snyggaste men den kommer att fungera i alla fall ;-) Den ska målas också men det hann jag inte med. Jo sen kom sis och hennes gubbe förbi med hojen och tyckte att vi skulle käka tillsammans på kvällen så vi åkte dit och käkade Tacos och badade i poolen på kvällen.

Håller på att försöka sätta ihop en träningsgrupp här hemma,vi får se hur det går ;-) Tycker att vi kan träna lite tillsammans här i socknen för jag vet att det finns ganska många som både vill och behöver det och vi har ju både bra ridbana och hinderpark.

Nu ska jag fortsätta hoppas på att jag får en akuttid hos Erik.....;-) Foton får ni i kväll för det gick inte att ladda upp något nu.

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Gårdagen...trött som bara den men e huvudet dumt så får kroppen lida heter det va ;-) Jag har fastnat med en serie på Netflix och KAN bara inte slita mig....kom i säng runt 01.30 i torsdags....hahaha-IDIOT....hahaha. Ja så då blev ju gårdagen en aningens seeeg kan man säga.

Red Lizza på kvällen....eller ja runt 17-tiden i hopp om att de flesta blinningar m.m. skulle "gjort kväller"....men de hade de INTE gjort så vi fick sällskap precis hela ridturen. Och trots att Lizza va insmord med allehanda "flug-produkter" så hjälpte det inte ett skit.

Vi red till Sandsjö och klättrade.Hon gillar det för dels har hon chans att sno åt sig ett och annat löv i "backen" (till mitt stora förtret) och dels så tror jag hon tycker det är skönt att arbeta med rygg och rumpa. Hon sätter sig mer än gärna på baken i nedförsbacken i en fin halt-duktig tjej :-)

Ja sen kom vi till det där vanliga tramset......😉hon har MASSOR med energi men BARA i skallen...det gör att hon tar ganska dumma beslut ibland ;-) det är då hon tycker att hon ska skjuta ut all energi samtidigt i en enda rörelse....suck ;-) Men hon höll sig trots allt hyggligt lugn.

Däremot låset hon sig totalt då vi skulle passera "norragårds" gårdsplan....ni vet den hon traskar igenom typ varje dag annars....men inte igår så jag fick rygga henne runt hela gården för att komma förbi ;-) Ja ibland är det påfrestande att vara sto-ägare...haha.

Men det finns absolut ingen vinst i att sätta hårt mot hårt med henne i dessa lägen.Man får vänta ut henne och plötsligt så bara släpper det. Men går bananas om man blir förbannad eller börjar stöka med henne. Självklart kan jag "säga till "henne men gränsen är hårfin innan hon får totalspel. Hur som helst så va vi båda skit-less på flygfäna så vi skritta asfalten hem sedan...och där finns ju också himla mkt att reagera för....om man VILL ;-)


I dag har vi lite pyssel. Vi har fått hem Magnesiumklorid som ska läggas på ridbanan....nu väntar vi på att det ska komma lite regn i eftermiddag så jag ska skutta ned och ta bort alla hinder....och sladda ridbanan. Ska bli spännande att se hur det blir med saltet på ridbanan sen :-) Tänkte sjasa ut Ellen i stallet och möbler om selkammaren....;-) Hon rider inte Rox idag och har inget annat planerat.....tror jag ;-) Ja sen har vi såklart alltid tusen saker att göra men en sak i taget. Lizza ska gå galopparbete idag....suck...hahaha, jag vet PRECIIIIS hur det kommer att bli. Kanske delegerar det till Ellen ;-) Jag är ingen fartdåre på hästryggen....jag är INTE den som älskar att forsa fram i full galopp ;-) Sådär lagom galopp i arbete är mer min grej ;-)

Hörs senare ;-)

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments