​Ja gårdagens kväll var fantastiskt, det tycker vi nog alla. Peder lyfte återigen ridsporten en nivå uppåt....till stort förtret för alla "vanliga" sportanhängare OCH krönikörer. Jag tycker att det är sandlådenivå,patetiskt och vääääldigt sorgligt att en vuxen-välutbildad och offentlig person sänker sig till en SÅ låg nivå och uttalar sig i media på det vis hon gjort😱

Hon pratar om "röstkupp".....då ställer jag mig frågan: Om Sahra eller Henrik vunnit så menar hon då att DET inte varit en "röstkupp"?!? Och att man fick rösta hur många gånger som helst gällde väl ÄVEN Sahra och Henrik eller?!? 

Lena Sundqvist fick Sportspegelns-pris och pratade om det otrevliga klimatet på nätet och i sporterna......hur människor måste gå samman och visa vägen för mer förståelse och acceptans för olikheter.......dagen efter skriver Anna Friberg denna bittra artikel i Expressen (tänker INTE länka den).

Vad Anna med fler inte förstår med vår sport är den absolut unika kombinationen där vi ska sköta ett samspel med en individ till....det är inte BARA vår egen prestation som sätter oss på pallen...vi har EN TILL att lotsa fram till den där pallen för att vinna.

Jag tror precis alla vet hur nyckfullt ett djur kan vara, hur liiiite det är som skiljer mellan fullt fokus och total kaos....vet Anna Friberg det? Borde inte det vara hennes förbannade skyldighet att sätta sig in i INNAN hon börjar prata om "röstkupp"?

Ingår inte detta i hennes "yrke" som krönikör att veta vad hon pratar om? För om det INTE är så att man behöver ha kunskap om den sport man uttalar sig om så kvittar det ju ganska mycket ;-)

Och det är så det är med Ann Fribergs uttalande anser jag.....rent skitsnack om saker hon har noll koll på och noll kunskap om........😉

Så ett stort grattis Peder och tack för att du visar ytterligare en gång att vår sport är SÅ mycket större än människor vill tro. 

Likes

Comments

Lizza Lizza Lizza....säger jag bara😉 That´s a kind of a special girl......😜

Jag tog in både henne och Dollar till lunch så de fick äta inne, mest för att jag skulle iväg med Lizza och hon har sina dagar.....och då blir hon superhispig när hon blir ensam i stallet medan det andra dagar går precis hur bra som helst.

Så för att slippa ha henne steppande på gången så gjorde jag så. Men hjälpte det idag?!? Knappast😉 Höger-vänster-höger-vänster....bajsa,bajsa,tramp,tramp....ja ni fattar.

Trots att hon stod i "solariet" som hon annars älskar och står och sover så var det inte tillräckligt idag. Jag funderade lite på hur trimningen i ridhuset skulle bli....hahaha.

Sen "springer" hon in i lastbilen och står och glor som om hon stått i flera timmar och väntat och NU börjar tröttna på att vi aldrig kommer iväg....tugg-tugg-tugg (hon har ständigt ett hubba-bubba i munnen....hahaha)

Men när vi väl kom till ridhuset och jag satt upp så var hon inte SÅ himla spänd ändå...ja liiiite skämt kom det ju och jag fick i vanlig ordningen en hjärtinfarkt varje gång hon studsade upp i taket...hahaha.

Hon var himla mjuk och fin även om hon blev trött ganska fort, underlaget suger som faaan...det är ganska djupt så man får vara lite restriktiv med hur många gånger i veckan man åker dit.

Sen är de som åker dit och rider inte särdeles noga med att ta bort bajset efter sina hästar?!? Det ligger alltid 5-6 nedtrampade högar i ridhuset när man kommer. Inte för att det gör mig något men hade det varit mitt ridhus så hade jag blivit ganska irriterad om folk inte tog bort skiten efter sina hästar!!! Hur som helst mockar jag efter Lizza i alla fall för jag vill inte bli beskylld för nåt i efterhand sen.

De har byggt en superbra uppsittningspall där, en sån skulle jag vilja ha....MAGNUS..?? Jo jag har en pall men den skulle jag vilja ha inne i sadelkammaren egentligen. Vi får se om jag får en pall 😉

Nu ska jag ut och mäta lastbilen lite.....vill ha något att jämföra med...har kanske en på gång,vi får se ;-)

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

​Åh va jag längtar till våren nu så att man kan vara ute från morgon till kväll och göra massor av saker. Ja jag vet att man kan klä på sig men det är inte lika roligt och skönt att vara ute i det här vädret. Jag vill kunna gå runt i mina joddisar,ridbrallor och en t-shirt hela dagen och pyssla.....

Nej nu ska man krångla på sig fodrade ridbyxor,raggisar,underställ,dunjacka,mössa,vantar och stövlar för att kunna vara ute 1 tim.....värme vill vi ha NUUUU.

Men vi åker om 1½ mån så vi har nåt att se fram emot i alla fall. Vi kom på att det blir faktiskt vår "bröllopsresa"......vi kom aldrig iväg när vi gifte oss för det var så mkt med gård och djur. Ja tiden gick och nu e det 6 år sedan?!? Men då blir det här vår bröllopsresa istället😃

Jagar veterinären i dag också för Gerda har nåt skit i örat som inte vill ge med sig. Har gjort rent det med "Öronrens" men det blir i alla fall inte bättre så nu får veterinären skriva ut nåt till henne. Det är väl Otit antagligen.

Som jag sa igår åker jag nog till ridhuset idag.Det är grått och trist och förbaskat stenhårt ute.

Ska göra i ordning en kopp soppa och ta med mig ut i stallet och ta en liten fikastund där ;-)

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

I dag har jag (nästan)varit "stall-fri". Ellen och Thea har ridit,fyllt vatten och fodrat fölen. Sen har ju jag tagit in och nattfodrar sen också men i alla fall, tänk så mkt annat jag plötsligt hann med ;-)

Ann och jag har kollat på träning.Det är en "ny" tränare(Micke Greveback) som håller träningarna nu. Den förra var inte så populär...hahaha.Eller jo för vissa men inte för andra...tror han va lite för tuff och rak för en del ryttare😉 Jag gillar ju när de är raka-hårda och utan trams. Vadå "linda in" kritik?!? Det är väl bara att säga rakt ut vad som är fel, inget hymlande för det lär man sig inget på.

Men den här tränaren verkar de flesta vara nöjda med.....eller det vet jag ju inte ännu eftersom det var första gången han höll träningen. Men jag hörde inget "tissel" i alla fall ;-)

I morgon får vi se lite hur jag rider.....enligt schema skulle jag jobbat i morgon natt men en kollega ville byta pass och visst...de ska åka på semester så vad gör man inte för att hjälpa till ;-) Men då tog kollegan mitt pass i morgon istället och jag jobbar en annan dag...ja ja.

Vi behöver trimma så det blir troligen ridhuset på förmiddagen.Sen ska jag följa med och hjälpa Ann på hennes hoppträning i morgon kväll så det va rätt chill att bli ledig i morgon natt faktiskt.

Tisdag jobbar jag natt och rider på förmiddagen och då blir det såklart skogen eftersom vi tränar på Onsdag. Sen får vi se om Linda rider nån dag. Jag behöver rida själv under veckan så det är om hon vill rida i helgen i så fall.

Hoppas på att få sova i natt....ryggen är något bättre i alla fall ;-)

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Ända sedan jag var liten har jag "lidit" av att jag varit FÖR omtänksam....jag har alltid kunnat "ge bort mina byxor" för att andra ska må bra eller vara glada och DET kan jag tala om....finns inget som gör människor så "elaka" som just DET.....märkligt va 😉

Nej jag har lärt mig att man ALDRIG ska vara snäll eller hjälpsam mot andra om de inte uttryckligen har bett om det.....för ÄR man det så slutar det ofta med att de blir förbannade och till slut elaka......eller helt enkelt inte vill ha med en att göra.

Som ung-tonåring- var ju det där svårt att förstå och jag gick på rätt många nitar. Det slutade alltid med att jag stod med "brallorna nere" och hade ställt upp och "gått i brygga" för att göra andra glada och sen vände de mig ryggen helt och jag stod där och fattade INGENTING?!?

Människor fungerar så, de klarar inte av att få "för mycket hjälp"....jag jag vet att det låter konstigt men de väljer alltid att tolka det fel......människor tycker inte om att stå i tacksamhetsskuld till andra även om de själva sitter i en situation där de absolut behöver den hjälpen....det kvittar liksom...de vill ha hjälpen OCH slippa känna tacksamhetsskuld....hahaha. Och det där med tacksamhetsskuld ligger ju endast hos en själv och inte hos den som "ger" hjälpen.

Så ofta slutade det med "du tror du kan allt"......"du lägger dig i allt"......"låt mig vara ifred".....och såklart fick de vara ifred med sina problem och jag fick stå bredvid och undra varför de blev så elaka.....

I dag vet jag bättre...hahaha....jag har helt slutat att hjälpa andra(nej...bara nästan) om de inte BER mig om hjälp.

De får be mig om hjälp om de vill ha någon och jag får helt enkelt blunda och bara se på om de INTE ber om hjälp. Men det är så det fungerar tydligen?!?

Själv är jag precis tvärtom.....jag ber ALDRIG om hjälp och kommer någon och erbjuder sig det så blir jag oerhört glad. I min värld är det helt obegripligt att bli sur-arg-förbannad över att någon annan ställer upp?!?

Men vi alla tänker olika och tolkar saker olika. Jag är extremt ödmjuk, ofta FÖR ödmjuk, och tar in det mesta när andra vill hjälpa. Många gånger borde jag nog kanske inse att jag faktiskt själv besitter den kunskap som krävs😉

Alldeles nyligen sa jag till en person att vara väldigt försiktig efter ett antal skador i samband med ridning......personen har hela livet framför sig och det vore så oerhört trist att vara tvungen att lägga ned allt vad hästar heter för att man hade FÖR bråttom. Jag har ju själv gjort den resan genom åren så jag vet faktiskt vad jag pratar om. Att ha pannben och att vara dumdristig är INTE samma sak.....att låta kroppen få en chans att läka och rehabilitera sig betyder INTE att man inte har ett tjockt pannben......men det är väldigt lätt att blanda ihop dessa saker och bara köra på.....man vill upprätthålla bilden av en "riktig fighter". Det klart att det KAN gå bra.....men jag vet att det kommer "i ryggen" om 10 år....trust me ;-)

I alla fall var det INTE uppskattat....hahaha, jag herre gud säger jag bara ;-) Kan själv, vet bäst själv, lägg dig inte i.......

I dag skiter jag så fullständigt i att andra människor blir "sura" eller "förbannade" över att jag pratar klarspråk, jag kommer ALLTID att göra det och väljer man att ta illa upp för att människor är omtänksamma så känns det som man har problem att arbeta med 😉

Jag vänder dem ryggen och står på sidan om och iakttar istället ;-) Absolut inte att jag "ler i mjugg" eller hoppas på ett "vad-va-det-jag-sa"-tillfälle, tvärtom. Men det är nog mer så att jag står och skakar på huvudet (bildligt talat)och funderar på varför man gör det så himla svårt för sig?!?

Men återigen, alla är olika och det handlar mycket om...."I do in my way"...."sköt dig själv och skit i andra"....tyvärr är ju inte jag riktigt så och har därför svårt att förstå.

Har jag kunskap och kapacitet så förstår inte min hjärna varför inte så många som möjligt ska få ta del av det?!? Ungefär så om ni förstår ;-)

Ja jag har väl kanske nån diagnos eller nåt...hahaha

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Åh shit va jag INTE kunnat sova i natt.....har så förb....ont i ryggen och har troligen vridit mig på grund av den förbaskade isen som ligger överallt. Jag vet att det e rena DÖDEN för min rygg att halka men....det är liiiite sandat på gården och jag smyger längs med kanterna för att INTE halka till men det kvittar för den där jääääävla isen finns precis överallt.

Min rygg är suuuuperkänslig för minsta lilla knyck och de senaste dagarna har det blivit några sådana tyvärr.....likadant varenda vinter😢

Ryggen är så himla instabil och det kvittar hur försiktig jag än är för halkar jag till så ÄR det kört. Det beror ju på att man spänner sig när man går där det e halt....rätt naturligt och svårt att undvika....det är pest eller kolera-spräcka bakhuvudet eller få en knyck i ryggen....inget svårt val där liksom....hahaha.

Så nu sitter jag här och har sån jävla värk kl......04.30 typ😉 Men jag har tagit ett "mirakelpiller" och väntar på att det ska "kicka in" så att krampen släpper. Och lugn i backarna....det är inga "farliga" piller jag äter, endast en starkare variant av antiinflammatoriskt i kombo med Alvedon för att krampen ska släppa.

I dag rider inte jag eftersom Ellen och Thea ska ut på en tur....kanske rätt bra så att ryggen får vila även om jag har uppfattningen av att ryggen faktiskt blir bättre av att jag rider. Dock inte i det akuta stadiet som nu men så fort tabletterna börjar verka så är det absolut bästa att rida så att inte hela skiten låser sig totalt....ja och sen såklart "sträckbänken". 

Dock måste jag ta muskelavslappnande först för att lägga sig i sträckbänken UTAN det gör att musklerna bara motarbetar och krampar än mer och risken att vrida det MER snett ökar.....

Ja i alla fall så ska jag och Ann åka och kolla på träningar i eftermiddag. Får ta med den stora klassiska "hästfilten"😃 Den är bästa ever vide dessa tillfällen.

Nu ska jag hämta en kopp kaffe ;-)

Kaatjiing ;-) 

Likes

Comments

Åkte till ridhuset idag och trimmade.Ellen följde med och hjälpte till att lägga fram några markbommar att jobba lite på också. Lizza var till en början lite "på tå" eftersom det var en annan häst i ridhuset OCH en MÄNNISKA på läktaren....huuuuhuuu...hahaha,knäppa häst ;-)

Men hon släppte det efter ett tag och vi jobbade lite i skritt och sen i trav för att efter det gå över till att trava över bommarna. Hon är lite svag i bak fortfarande och behöver stärka sig. Hon blir fort "trött" och då vill hon inte riktigt "hänga ihop" helt. Och jag rider med på tok för långa tyglar...gaaah. Men det e skönt att vara igång och jag tycker inte hon tappat SÅ himla mycket ändå sen November. Det vi skulle behöva nu e lite BRA underlag ute så vi kan börja galoppträna ordentligt och inte bara i ridhuset.....det är den stora galoppen vi behöver trimma mer.Hon behöver komma upp i formen ser jag tydligt också. Hon blir lite lång och ostadig i formen.

Ett litet klipp från idag ;-)

Har varit hos sis och "fikat"....Magnus tryckte i sig BÅDE smörgåstårta OCH vanlig tårta....jag drack kaffe....hahaha...trist man är 😉

Nu är hästarna inne...1 tim senare än vanligt men de överlever. Och nu är det filmtajm😃

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

I dag fick jag sovmorgon.Bad Ellen igår att morgonfodra idag och det var fasiken länge sedan jag hade sovmorgon. Lyckades sova till 9.30 i alla fall.....även om min snarkande make väckte mig några gånger innan dess...hahaha. Han kan,min man 😉

I morgon ska Ellen och Thea ut och rida och de ska låna Lizza.Dock ska det bli skitväder i morgon så jag erbjöd dem att rida idag istället för jag kan ju alltid åka till ridhuset i morgon i så fall.....men de ville rida i morgon i alla fall-be my guest😉 Nu när jag kollar vädret så ser det faktiskt inte SÅ himla dåligt ut....men det har ju en tendens att ändra sig snabbt här på ön.....

Jag ska ta stallet nu och i eftermiddag ska vi till sis och fika eftersom hon fyller år. I morgon tänkte jag åka och kolla på lite hoppträningar som är i helgen, alltid kul och lärorikt att titta på andra tränare.

Så jag tror jag åker till ridhuset idag då i stället och trimmar lite.

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Hade ställ klockan på 12.30 idag......när jag vaknade var dock klockan 14.10....whaaaaat?!? Ja jag måste åka hemifrån FÖRE 14 om jag ska hinna till jobbet så...ja det fick gå undan kan jag säga ;-)

Lizza har vilat idag eftersom jag gör vändpass men i morgon rider jag.Sen ville tjejerna låna Lizza för att kunna rida ut tillsammans på Söndag och det går väl bra ;-)

Helgen är ännu ett oplanerat hål....vilket kan vara skönt för då kan vi ta tag i det som dyker upp.....vilket det alltid gör ;-)

Vi hörs vidare i morgon.

Kaatjiing ;-)

Likes

Comments

Som det ser ut just nu...om alla tävlingar är inlagda i TDB så blir det några turer till fastlandet....😉 Det är ju såklart roligt men samtidigt är det omständligt och det kostar pengar. Men att starta endast 10ggr på 12 månader ger ingen vidare rutin.....

Det kommer att bli 2 ggr i Maj, en gång i Juli, en gång i September och sen törs jag inte åka senare på året med tanke på höststormarna......så det blir i runda slängar 4 tävlingar på fastlandet.

Vi får se lite för jag vill försöka passa in det med Hannis planering också och sen behöver jag ha med mig en hästskötare för att det ska bli så smidigt som möjligt.

Sen är det uppstallning på nåt ställe som måste ordnas....om vi inte har lastbil med boende tills dess ;-)

Kaatjiing ;-)


Likes

Comments