Header

Jag gjorde en sådan här grej för längesen, men inlägget råkades raderas. Vart så sur att jag sa jag aldrig mer skulle göra om det. Men eftersom jag inte har något bättre för mig kan jag lika gärna göra det nu!


1. Namn: Nathalie Sandra Elisabeth Enstedt

2. Stjärntecken: Stenboock

3. Tre rädslor som du har: Spindlar, råka få i mig kött (är vegetarian) och extremt höga höjder.

4. Tre saker som du älskar: Mina djur och min familj, även min säng.

5. Har du en bästa vän: Yes, dom står mig väldigt nära!

6. Hur lång är du: 1.60 haha.

7. Vad saknar du just nu: Min gamla häst Hunter.

8. Din favoritfärg: Svart (har fler, men den ligger i topp).

9. Är du kär i någon: Neeeej, förutom Junior då ;)

10. Drömresa: USA- Texas och till England

11. Favoritplats: Min säng och bland människor jag tycker om.

12. Favoritmat: Pannkakor!

13. Är du någon gång ironisk: Alldeles för ofta.

14. Ögonfärg: Blå.

15. Hårfärg: Mörkbrun, men i grunden mörkblond om jag minns rätt. Färgat mitt hår i många år.

16. Favoritfärg på kläder: Bara neutrala färger som svart, grått och vitt.

17. Favoritserie: Merlin och Sleepy Hollow

18. Någon du älskar: Många!

19. Tatueringar/piercingar du vill ha: Har redan en labret piercing. Men vill ha septum, i tungan och i naveln också. Har massvis av skisser inför framtida tatueringar!

20. Har du någonsin kysst personen du senast SMS:ade: Ja, det har jag.

21. När höll du senaste handen med någon: Idag tror jag. Något sånt... hehe


22. Längtar du till något: Inte vad jag kommer på just nu.

23. Känner du någon av motsatt kön du kan berätta allt för: Ja, min bästa vän Simon!

24. När kramade du någon senast: Idag. Är så sällskapssjuk när det passar mig.

25. Har du gått in i en dörr: Någon gång har jag väll gjort det. Men mest har det väll varit stolpar och träd jag sprungit in i haha!

26. Har du ramlat ner för en trappa: Jovars, det har ju hänt några gånger.

27. Föredrar du att vara bakom eller framför kameran: Bakom kameran, inte så mycket för att vara med på bild. Gör bara fåniga miner och ser helt knäpp ut...

28. Spenderar du pengar eller sparar du dom: Jag spenderar tyvärr mest. De flesta är impulsköp på macken nära skolan.

29. Har du varit olyckligt kär: Ja.. någon gång...

30. Favoritcitat: "True friends stab you in the front"- Bring me the horizon


Det var allt, hoppas ni lärde er känna mig lite bättre efter detta.
Stay strong <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

På den senaste tiden har många nyheter handlat om clowner, och inga vanliga glada clowner, utan fruktansvärt elaka clowner. Detta har gått överstyr!

Allt började med att clowner skrämde människor i USA och det kom många samtal till polisen ifrån privatpersoner som var rädda. Sedan spred sig denna "clown-sjukan" till Australien och andra länder, och nu tycks även Sverige blivit smittade. Eftersom detta spritt sig så fort har det också gått totalt överstyr. Jag läste senast i lördags om en 15-åring tog en uteritt med ett oväntat besök av två clowner som jagade henne och hennes hästen. Artikeln kan ni läsa HÄR. Redan här kände jag ilska och oro över vart detta är på väg.

Imorse läste jag om en liten pojke som fick besök i sitt egna hem av en clown och fick fly ut genom fönstret. Hur sjukt är inte det?! Han stod öga mot öga med en vettskrämde clown. Jag hade fått panik. Denna artikel kan du läsa HÄR.

Personligen har jag inte varit speciellt rädd för clowner, Möjligtvis som yngre, men inget jag minns. Allt detta har fått mig att krypa under täcket och gömma mig. Hur ska en 15-åring som mig inte ens våga gå ut utan att vara livrädd. Detta är inget skämt, och det är definitivt inte roligt.
Ni är så jävla barnsliga rent ut sagt som inte kan stå för era handlingar och göm,mer er bakom en mask. LÄGG NER!

Att skrämma en liten pojke, eller jaga en ryttare på häst är ännu mindre okej, framförallt att göra inbrott hos någon. Skärpning!
Kommer polisen på er, vilket jag önskar mer än allt, riskerar ni att få 4-års fängelse. Låter det lockande? Är det verkligen värt det?

Till alla clownrädda människor som mig,
STAY STRONG <3Likes

Comments

Denna vecka alltså, fyfan säger jag bara! Finner inga ord! Har ingen ork till något alls efter skolan och stallet.

Har varit så himla jobbig vecka, inte sluta den speciellt bra heller. En vän till mig har mått väldigt dåligt psykiskt och att hjälpa henne har tagit på mina krafter något enormt utöver stallet och skolan. Pluggade som en idiot till ett stort biologiprov som skulle ha varit i torsdags, men jag slutade upp i en ambulans istället.

Stress är något jag lever med, men det vart för mycket denna vecka. Jag började få huvudvärk precis innan lunch och avtog lagom till lektionen som började 11.40. Fem minuter in på lektionen började jag bli yr, må illa och allt gick i slowmotion. Jag och mina vänner gick ut till ett grupprum och påvägen dit sprang jag på en vän jag känt ånga år. Jag var helt utmattad och kramade om henne. Jag berättade hur jag mådde men sa att det var okej. Trots att jag stretade emot drog hon med mig till skolsystern, men självklart var hon på utbildning. Den lilla sträckan dit och tillbaka fick mig att må sämre. Vi gick in till ett grupprum, efter tio minuter föll jag ihop. Jag kände hur all kraft drogs ur mig tills jag inte kunde bära mig själv längre. Sedan är det väldigt svart, jag vet inte riktigt vad som hände. Bara att jag vaknar upp 20 minuter senare av att ambulanspersonalen sitter framför mig och tar prover på mig. In till akuten i ambulans och prover togs. Inget kunde hittas, men orsaken till denna olycka tror de beror på stress.

Vi tror även jag fick en hjärnskakning när jag föll på grund av de symtomer jag haft sedan dess. Utöver det och en del blåmärken mår jag bra. Som sagt, en riktigt skitvecka, men jag tar nya tag idag inför imorgon och hoppas det känns bättre.

Fått massvis av inspiration inför juniors träning och underbara Karro har tagit hand om honom sedan olyckan. Tack snälla, du är guldvärd!
Ska till 3-årskalas nu, önska mig lycka till med min huvudvärk, haha!
Stay strong <3

Likes

Comments

Jag har kommit till insikt med att jag gjort många misstag. Speciellt de senaste åren, men det är inget jag kan göra någonting åt. Jag har gått miste om saker och förlorat många vänner, men jag har också lärt mig något.

Livet är skört, otroligt skört, ett felsteg och allt kan rasa. Hela min värld kan gå under.
Jag är fast i mitt förflutna, i det psyke jag hade, alla behandlingar och medicineringar jag gick igenom. Alla gånger jag sårat någon, alla gånger jag dömt någon och gjort saker jag vet jag kommer ångra. Jag har svårt att gå vidare på grund av det.

Men någonstans inne i mitt hjärta vet jag att det finns en glimt, det finns en fortsättning och jag kommer lyckas. Trots alla krav jag ställer på mig själv, att man ska vara si och så, så klarar jag att vara tvärtom och simma emot strömmen.
Vet ni varför? För jag har gjort det, en gång. Det var det tuffaste jag gjort. Ta mig ifrån droger, alkohol och rökning. Ta mig ifrån de umgänge jag umgicks med sena nätter inne i stan. Den striden tog mig mer än ett år, men kolla på mig idag! Jag mår bra och har lagt ner med allt. Mitt psyke är stabilare och min anti-depressiva medicin håller vi på att sänka i min takt.

Självklart är varje kommande dag ett orosmoment. Jag vet att jag hur lätt som helst skulle kunna rasera allt jag kämpat för. Men jag tänker inte låta mig göra det, jag vet att jag är starkare än det. Jag vill leva det liv jag älskar omfamnad med djur och kärlek.

Psykisk ohälsa är allvarliga saker, som jag nämnde i mitt förra inlägg.
Du som läser detta, DU är starkare än vad du tror. Sluta inte kämpa, för i slutet av tunneln finns det ljus. Vägen dit kan tyckas lång, men en vacker dag kommer du dit. Sluta inte kämpa.
Stay Stong <3
Likes

Comments

Nu är jag på dåligt humör igen. Detta har gått för långt.

Väldigt ofta, närmare flera gånger om dagen, hör jag hur människor skojar om depressioner och allt runtomkring det. Jag accepterar inte det. Det är inte ok att skoja om något så allvarligt som kan leda till självmord eller anorexia i värsta fall.


Att skoja om en pojke eller flickas mående, att hen inte äter något, att hen är tyst, att hen har ärr på armarna är inte roligt någonstans.
Du som sitter utanför och ser på, samt skojar om det, skulle du vara i situationen själv skulle det nog inte vara lika roligt längre. Så lägg ner, hjälp istället den utsatta och visa att du bryr dig.

Och skolor, ta upp detta ämne oftare och låt det inte rulla förbi er. Massor av människor lider av det och mår sämre när kunskapen om sjukdomen fattas hos många. Att ta upp detta i skolan kan visserligen ha sina nackdelar, men förhoppningsvis är fördelarna mycket större.

SKÄRPNING MÄNNISKOR!
Stay strong <3

Likes

Comments


Detta är en artikel om teknik är skriven av Wiwi Ahlberg, gymnasielärare, läromedelsförfattare och förbundsordförande i SLFF, skriven 18 Januari 2016.

Artikeln handlar om att hon tycker all teknink i dagsläget på skolor och gymnasium är på tok för mycket. W. Ahlberg menar på att om vi fortsätter såhär kommer vi få stora problem i framtiden. Elever födda i Sverige presterar mycket sämre på PISA-tester, men framförallt inom läsförståelse och matematik. Tekniken är ingen läran. En elev måste kunna lära sig att samarbeta, diskutera, lära sig att lära och bli bättre på läsförståelse.

Michael Ländin säger i en annan artikel att det är en självklarhet att ha teknik i skolan, och Ahlberg kan hålla med till en viss del. Problemet hon ser är att det tyvärr inte används som arbetsverktyg utan istället för att chatta med vänner, vara inne på Facebook m.m. Under de 30år hon jobbat har Wiwi gradvis insett att det går sämre för elever. Självklart har detta med tekniken att göra.

En Hjärnforskning visar att en människa har betydligt lättare att läsa på ett skrivet papper än digitalt på en datorskärm. Skolans ekonomi räcker inte heller till annat än hårdvaror (Datorer, Ipads m.m.). Skolan har inte råd med saker som läroböcker, pennor och block. I och med detta anser hon själv att tekniken förstör för ungdomar när dem är i skolan. Hon vill minska teknikens påverkan genom att minska tekniken.

Jag kan personligen hålla med henne till viss del. Men det finns både för och nackdelar. För de ungdomar som faktisk jobbar på datorn, varför ska de påverkas när de inte gjort något fel? För de som surfar runt på annat, ta bort deras mobiler och låt dem jobba på ett traditionellt sätt, nämligen med en penna och ett papper. För mig har detta arbetssätt funkat väldigt bra. Men nu när jag läst denna artikel slog mig en tanke, att jag brukar lära mig mer när jag skriver förhand och får ett papper utskrivet om uppgiften där jag faktiskt kan stryka under vissa rader. 
M. Ländin har däremot en poäng, att vi utvecklar vår teknik och lär oss den, vilket kan vara en förutsättning för framtidens teknik. Mycket har hänt under dem senaste åren inom teknikvärlden. Vi måste därför tänka framåt och utveckla saker till t.ex. hjälpmedel inom olika branscher som ladugårdsproduktionen. Komma fram till en teknik som kan skapa och utfodra foder själv, mjölka kor automatiskt genom ett tryck på en knapp m.m. Det finns så mycket vi kan jobba vidare med. 
Men återigen, nu handlar detta om skolan och inte mina ideér om framtiden. Jag skulle kunna tänka mig att jobba traditionellt under skoldagarna men också ha en timmes tekniklektion där vi får lära oss dagens teknik o.s.v. Samla in alla mobiler eller beslagta mobilen hela dagen om den syns i klassrummet under lektion är också ett bra alternativ. Vi får helt enkelt se vad som händer i framtiden, för tekniken är ju trotsallt väldigt praktiskt…

Likes

Comments

Idag var en väldigt spännande dag för Junior, mig också för den delen.
Planen idag var egentligen att rida, men mina planer går inte jämt som de ska. Så spontant provade vi på två helt främmande saker.

Jag har träffat en underbar tjej i stallet, Karolina heter hon. "Karro" och jag har kommit väldigt nära varandra och har alltid roligt. Hon dök upp när jag precis hade mockat klart. Vi fyllde tillsammans på Juniors och hennes höst Mangos vattenhink i hagen. Sedan, som vanligt, fastnar vi någonstans och pratar ett långt tag. Vi kom på den roliga idén att prova skrittmaskinen, och hennes häst fick vara med som moralisktstöd för Junior p.g.a hans första gång.

Tyvärr var den upptagen så under tiden hann vi prova Hästsolariet och käka middag.
Junior verkade helt förskräckt mellan de två väggarna, och jag fick absolut INTE lämna honom där eller stå mer än en meter ifrån. Han vart helt plötsligt rätt mammig ;)

Efter middagen jag och Karro åt körde vi igång skrittmaskinen. Till en början var den väldigt skum och han förstod inte riktigt att han skulle gå framåt och inte gå medurs. Efter 5min gick han heeeela tiden med nosen mot stolparna (kanske gick det för långsamt..?).
Vi ökade och sänkte farten några gånger och de fick motioner i ungefär 40min medans vi satt och snackade skit som vanligt.

Så idag har han fått haft en riktigt slappardag med pedikyr i slutet. Skulle inte klaga om vi kunde byta för en dag han och jag.... hihi.


Trots att det är måndag, which sucks, har min dag varit helt okej. Tror, och hoppas, eran också varit det.
Stay strong! <3

Likes

Comments

Mina nära och kära vet att jag är väldigt liten och kort. Och eftersom jag är det så fick jag vara försökskanin för något alldeles speciellt idag.

Runt 17-tiden idag hamnade jag och min familj hos Carolina och Mats. Som tidigare nämt är hon och han vår veterinär & hovslagare, även Hunters fodervärdar. Kan helt klart inte önska mig ett bättre hem för Hunter! Han har det jättebra!

Inte nog med att hälsa på Hunter, utan även två åsnor också.
Vart helt förtjust i dom (Pia 17år & Håkan 2år)!
Så himla hoa och mysiga. Önskar nästan jag hade en åsna själv!
Visst, dom lät ju en del när dom väl pratade, men det var mest charmigt! Kändes lite exotiskt med åsnor mitt ute i skogen, hehe ;)

Planen var även att jag skulle sitta upp på Pia för att bekräfta att det gick att rida på henne, som tidigare ägare pratat om. Vilket gick alldeles ypperligt!


Nu ska jag inte babbla mer, slänger ut några bilder istället!
Stay strong <3

Likes

Comments

Nu är det nästan en vecka sedan jag skrev nått, men inget speciellt har.
​Junior har blivit riden som vanligt, tränat lite på slidestop (vilket gått över förväntan) och så har jag varit i skolan som vanligt. Verkligen inget speciellt. Men nu sitter jag har med en klump i magen.

Som jag skrev på det förra inlägget reagerade jag mot grisarnas damm, starka doft eller något annat. Det är lite oklart ännu exakt vad det var.
Så idag fick jag istället mjölka kor och fixa med dom, men vad tror du händer då? SAMMA FÖRBANNADE REAKTION! Är så himla ledsen på att det ska bli såhär. Andningsmasken funkade inte heller för att förhindra reaktionen.

Planen nu är att vi ska bli uppringda på måndag för att få en tid till någon som kan ta tester på mig. Det är rätt luddigt allt, men om jag förstått det rätt kan det antingen vara strupen som inte klarar dammet eller så kommer vi hitta något på blodprov. Usch säger jag bara. Jag blir så sjukt himla ledsen, att jobba i ladugården är höjdpunkten i vecka ju. Vet verkligen inte hur detta kommer gå eller hur långtid det kommer ta....

Dessutom avrådde vår skolsköterska mig att åka till Junior idag. Hon sa ungefär "Eftersom du reagerat på något i ladugården finns det en stor chans att din kropp kommer reagera på något du egentligen tål. Det beror på att din kropp är extra känslig när den får allergichocker.".

Så nu ligger jag här i sängen, segar och mår skit. Det enda positiva nu lär väll vara att vi ska utreda vad jag reagerat på. På fredag har vi studiedag så åker hem till Norrköping imorgon kväll. Får passa på att verkligen vila upp mig i helgen.
Stay Strong <3


Likes

Comments

Igår efter arbetet i ladugården fick jag frossa, blev svag i kroppen och mådde allmänt dåligt i huvudet, var därför hemma idag. Men detta skedde förmodligen genom en märklig allergichock..

Jag skrev självklart till min mentor och sa att jag blivit sjuk igen, hon frågade då om jag var i ladugården hos grisarna igår och jobbade, vilket jag var.
Jag fick tillbaka ett sms som lydde:
"Det är precis så man blir om man inte tål deras damm. Det går över på ett par dagar, men kan bli värre nästa gång man utsätter sig för det. Vi får prata om hur vi löser det. Vi har elever som fått dispens från att vara hos grisarna. Vissa vill köra ändå, men måste då ha masken på sig hela tiden där.".

Så himla tråkigt att det blev såhär, tycker verkligen det är roligt att jobba med dessa underbara djur. Men nu är det som det är, och fortsätter jag med grisarna överhuvudtaget utan andningsmask eller är risken stor att kroppen reagerar ännu värre.
Aldrig i hela mitt liv trodde jag man kunde vara allergisk mot grisar...

Detta kanske är en förklaring till varför jag får tungt att andas i stallet bland höet, allt damm.
Idag fick jag ju dock hjälp i stallet av tre vänner. Tog en Ipren och gav mig iväg eftersom Hovslagaren skulle komma. Nu har han åtminstone fina hovar.

Ridningen till början gick inget vidare, han hade så mycket överskottsenergi att jag fick longera honom. Efter longeringen hoppade jag upp och då var han sig själv igen. Han börjar bli riktigt fin nu!

Juniors öga rann lite innan vi gick ut, men när vi kom tillbaka till stallet var ögat rött, svullet, irriterat och det kom gegg ifrån det. Vår veterinär (som också är vår hovslagare) kommer ut imorgon kväll om det inte blivit bättre.
Koksaltlösning och flughuva sattes på ikväll.
Antagligen bara fått in skräp, men för att vara på den säkra sidan gjorde vi såhär nu.

Imorgon är det sjukgymnast kl. 09.00, och återträff på BUP i Norrköping 14.30.
Nu ska jag gå och lägga mig.
Stay strong <3

Likes

Comments